Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: maestro
2014-07-10, 20:04
Najwięksi "Blokersi Gomoku"
Autor Wiadomość
kashon 

Wysłany: 2006-05-09, 16:28   dddd

Czarny gracz robi co chwile ajikeshi, co zdarza sie takze bardzo czesto goistom. Swiadczy to jednakze o braku umiejetnosci gracza, nie zas o podobienstwie gier.

kashon.

ermijo 

Wysłany: 2006-05-09, 16:39   

ja pier.. ale ty jesteś niekumaty.. :/ Ale spodziewałem się takiego właśnie posta... Widze, że nie ma co z Tobą gadać .. Bo albo lejesz wodę, byle by było śmiesznie (dla Ciebie), albo popisujesz się zwrotami zaczerpniętymi z Go..

kashon 

Wysłany: 2006-05-09, 17:51   

ermijo napisał/a:
... podziel się z innymi swoją wiedzą o GO...

kashon napisał/a:
Czarny gracz robi co chwile ajikeshi...

ermijo napisał/a:
... popisujesz się zwrotami zaczerpniętymi z Go...

kashon

Paveo 

Wysłany: 2007-10-08, 10:01   

Minął ponad rok czasu od ostatniego postu w tym temacie, chciałbym odnowic ten temat i dowiedziec sie kto teraz jest najwiekszym blokersek na kurniku:) a więc piszcie swoje 5 typów.

Pozdrawiam Pavcio.

PS. jak widać wtedy w tej dyskusji bylem chyba najwieciej razy wimieniany, czy to sie zmieniło?:)

Peaceman 

Wysłany: 2007-10-08, 10:36   

1 Paveo
2 Paveo
3 Paveo
4 Paveo
5 Paveo

kantpie 
jajcol :)

Wysłany: 2007-10-08, 15:15   

1-5 Paveo

Peaceman 

Wysłany: 2007-10-08, 15:32   

Chyba znowu wygrywasz Pafciu :)

teletombola

Wysłany: 2007-10-08, 15:35   

jaki sens zakladac taki bezsensowny temat kogo to interesuje jak kto gra, zasady sa jasne kamienie stawia sie na planszy a w jaki sposob to juz sprawa graczy, chyba warto zalozyc temat "płaczki: czyli o graczach ktorzy nie potrafia pokonac takiego blokersa lub schemaciarza i rycza ze stawia tak a nie srak...

templar 

Wysłany: 2007-10-08, 17:55   

teletombola napisał/a:
jaki sens zakladac taki bezsensowny temat kogo to interesuje jak kto gra, zasady sa jasne kamienie stawia sie na planszy a w jaki sposob to juz sprawa graczy, chyba warto zalozyc temat "płaczki: czyli o graczach ktorzy nie potrafia pokonac takiego blokersa lub schemaciarza i rycza ze stawia tak a nie srak...

Np. mnie to interesuje i mam lepszy pomysł: może lepiej założyć temat "płaczki, czyli o ludziach, którzy nie potrafią zaakceptować, że inni mają prawo sobie gadać o czym chcą, nawet o blokersach, jeśli tak im się podoba"?

templar

P.S. Ja mam swoje typy największych pięciu blokersów, ale nie zdradzę. :)

Johanka_z_arcu 
hejże :-)

Wysłany: 2007-10-08, 18:07   

Grunt to grać uczciwie i nie stosować jakichś głupich sztuczek typu blokowanie. Trzeba szanować swoich przeciwników.

Typów nie mam bo nie grywam, ale Templar wygląda jak blokers :P

Paveo 

Wysłany: 2007-10-08, 19:17   

Johanka_z_arcu napisał/a:
Grunt to grać uczciwie i nie stosować jakichś głupich sztuczek typu blokowanie. Trzeba szanować swoich przeciwników.

Ja się z Tobą Kohaneczko moja droga nie zgodzę, ponieważ blokowanie to też część gry i każdy blokuje:) Jezeli blokuje to nie znaczy ze nie szanuje swojego przeciwnika.. a Głupimi sztuczkami sa z pewnością sw...

Johanka_z_arcu napisał/a:

Typów nie mam bo nie grywam, ale Templar wygląda jak blokers :P

Tu sie musze z Kohaneczka zgodzic, ja w avatarze Tenplara widzę jego ostatnią gre i same bloki:PP

pozdrawiam Pavcioo.

templar 

Wysłany: 2007-10-08, 20:10   

Paveo napisał/a:
Tu sie musze z Kohaneczka zgodzic, ja w avatarze Tenplara widzę jego ostatnią gre i same bloki:PP

Nie zaprzeczę - ostatnia gra na templarze ma za dużo bloków. :) Mimo to ogólnie to wydaje mi się, że raczej należę do tych zbyt atakujących. o_O Często na tym tracę grając zbyt ryzykowane ruchy... np. na moim nicku _pijany_mistrz mam sporo takich partii.

templar

bad_mojo 
recenzent ludzkości

Wysłany: 2007-10-08, 21:06   

Paveo napisał/a:
Ja się z Tobą Kohaneczko moja droga nie zgodzę, ponieważ blokowanie to też część gry i każdy blokuje:) Jezeli blokuje to nie znaczy ze nie szanuje swojego przeciwnika.. a Głupimi sztuczkami sa z pewnością sw...

Misiaczku drogi, blokują ludzie nie umiejący grać, którzy nawet jak mają prostą wygraną wolą liczyć na błędne kliknięcie przeciwnika albo załatwienie go na czas przez wymuszanie czwórek w ostatnich sekundach. Powód jest prosty - nie chodzi o to, że ktoś nie potrafi wygrać z blokersem, tylko o to, że nie ma na to czasu, z uwagi na charakter tej gry czasem potrzeba więcej ruchów do wygranej niż na to pozwala czas.

Najlepszym wyjściem jest nie grać z blokersami i schemaciarzami, albo grać na dłuższe czasy.

Natomiast sure win jest pięknem tej gry, najgorszym i jednocześnie najlepszym, co mogło jej się stać.

spavacz 

Wysłany: 2007-10-08, 21:07   

templar napisał/a:
na moim nicku _pijany_mistrz mam sporo takich partii.

Nick mówi sam za siebie : P Jesteś nietrzeźwy i przez przypadek stawiasz ryzykowne ruchy : )

A Ty Paveo to i tak pozostaniesz numer 1 : )

dragon_katowice 

Wysłany: 2007-10-08, 21:47   

bad_mojo pieprzysz głupoty

Odpowiedz do tematu