Przesunięty przez: maestro 2014-07-10, 20:04 |
Najwięksi "Blokersi Gomoku" |
Autor |
Wiadomość |
kashon
|
Wysłany: 2006-05-09, 16:28 dddd
|
|
|
Czarny gracz robi co chwile ajikeshi, co zdarza sie takze bardzo czesto goistom. Swiadczy to jednakze o braku umiejetnosci gracza, nie zas o podobienstwie gier.
kashon. |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2006-05-09, 16:39
|
|
|
ja pier.. ale ty jesteś niekumaty.. :/ Ale spodziewałem się takiego właśnie posta... Widze, że nie ma co z Tobą gadać .. Bo albo lejesz wodę, byle by było śmiesznie (dla Ciebie), albo popisujesz się zwrotami zaczerpniętymi z Go.. |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
kashon
|
Wysłany: 2006-05-09, 17:51
|
|
|
ermijo napisał/a: | ... podziel się z innymi swoją wiedzą o GO... |
kashon napisał/a: | Czarny gracz robi co chwile ajikeshi... |
ermijo napisał/a: | ... popisujesz się zwrotami zaczerpniętymi z Go... |
kashon |
|
|
|
 |
Paveo
|
Wysłany: 2007-10-08, 10:01
|
|
|
Minął ponad rok czasu od ostatniego postu w tym temacie, chciałbym odnowic ten temat i dowiedziec sie kto teraz jest najwiekszym blokersek na kurniku:) a więc piszcie swoje 5 typów.
Pozdrawiam Pavcio.
PS. jak widać wtedy w tej dyskusji bylem chyba najwieciej razy wimieniany, czy to sie zmieniło?:) |
_________________ motto - Lepiej byc znienawidzonym za to kim sie jest, niz kochanym za to kim sie nie jest... |
|
|
|
 |
Peaceman

|
Wysłany: 2007-10-08, 10:36
|
|
|
1 Paveo
2 Paveo
3 Paveo
4 Paveo
5 Paveo |
_________________ Peace&Love |
|
|
|
 |
kantpie
jajcol :)

|
Wysłany: 2007-10-08, 15:15
|
|
|
1-5 Paveo |
|
|
|
 |
Peaceman

|
Wysłany: 2007-10-08, 15:32
|
|
|
Chyba znowu wygrywasz Pafciu |
_________________ Peace&Love |
|
|
|
 |
teletombola
|
Wysłany: 2007-10-08, 15:35
|
|
|
jaki sens zakladac taki bezsensowny temat kogo to interesuje jak kto gra, zasady sa jasne kamienie stawia sie na planszy a w jaki sposob to juz sprawa graczy, chyba warto zalozyc temat "płaczki: czyli o graczach ktorzy nie potrafia pokonac takiego blokersa lub schemaciarza i rycza ze stawia tak a nie srak... |
|
|
|
 |
templar

|
Wysłany: 2007-10-08, 17:55
|
|
|
teletombola napisał/a: | jaki sens zakladac taki bezsensowny temat kogo to interesuje jak kto gra, zasady sa jasne kamienie stawia sie na planszy a w jaki sposob to juz sprawa graczy, chyba warto zalozyc temat "płaczki: czyli o graczach ktorzy nie potrafia pokonac takiego blokersa lub schemaciarza i rycza ze stawia tak a nie srak... |
Np. mnie to interesuje i mam lepszy pomysł: może lepiej założyć temat "płaczki, czyli o ludziach, którzy nie potrafią zaakceptować, że inni mają prawo sobie gadać o czym chcą, nawet o blokersach, jeśli tak im się podoba"?
templar
P.S. Ja mam swoje typy największych pięciu blokersów, ale nie zdradzę. |
_________________ "...and remember - anger leads to the dark side!" (kyle katarn) |
|
|
|
 |
Johanka_z_arcu
hejże :-)

|
Wysłany: 2007-10-08, 18:07
|
|
|
Grunt to grać uczciwie i nie stosować jakichś głupich sztuczek typu blokowanie. Trzeba szanować swoich przeciwników.
Typów nie mam bo nie grywam, ale Templar wygląda jak blokers |
_________________ "Karpacka Spolka Gazownictwa Sp. z o.o. w Tarnowie Oddzial Zaklad Gazowniczy w Krakowie OGLASZA PRZERWE w funkcjonowaniu SMOKA WAWELSKIEGO z powodu awarii." |
|
|
|
 |
Paveo
|
Wysłany: 2007-10-08, 19:17
|
|
|
Johanka_z_arcu napisał/a: | Grunt to grać uczciwie i nie stosować jakichś głupich sztuczek typu blokowanie. Trzeba szanować swoich przeciwników. |
Ja się z Tobą Kohaneczko moja droga nie zgodzę, ponieważ blokowanie to też część gry i każdy blokuje:) Jezeli blokuje to nie znaczy ze nie szanuje swojego przeciwnika.. a Głupimi sztuczkami sa z pewnością sw...
Johanka_z_arcu napisał/a: |
Typów nie mam bo nie grywam, ale Templar wygląda jak blokers |
Tu sie musze z Kohaneczka zgodzic, ja w avatarze Tenplara widzę jego ostatnią gre i same bloki:PP
pozdrawiam Pavcioo. |
_________________ motto - Lepiej byc znienawidzonym za to kim sie jest, niz kochanym za to kim sie nie jest... |
|
|
|
 |
templar

|
Wysłany: 2007-10-08, 20:10
|
|
|
Paveo napisał/a: | Tu sie musze z Kohaneczka zgodzic, ja w avatarze Tenplara widzę jego ostatnią gre i same bloki:PP |
Nie zaprzeczę - ostatnia gra na templarze ma za dużo bloków. Mimo to ogólnie to wydaje mi się, że raczej należę do tych zbyt atakujących. Często na tym tracę grając zbyt ryzykowane ruchy... np. na moim nicku _pijany_mistrz mam sporo takich partii.
templar |
_________________ "...and remember - anger leads to the dark side!" (kyle katarn) |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2007-10-08, 21:06
|
|
|
Paveo napisał/a: | Ja się z Tobą Kohaneczko moja droga nie zgodzę, ponieważ blokowanie to też część gry i każdy blokuje:) Jezeli blokuje to nie znaczy ze nie szanuje swojego przeciwnika.. a Głupimi sztuczkami sa z pewnością sw... |
Misiaczku drogi, blokują ludzie nie umiejący grać, którzy nawet jak mają prostą wygraną wolą liczyć na błędne kliknięcie przeciwnika albo załatwienie go na czas przez wymuszanie czwórek w ostatnich sekundach. Powód jest prosty - nie chodzi o to, że ktoś nie potrafi wygrać z blokersem, tylko o to, że nie ma na to czasu, z uwagi na charakter tej gry czasem potrzeba więcej ruchów do wygranej niż na to pozwala czas.
Najlepszym wyjściem jest nie grać z blokersami i schemaciarzami, albo grać na dłuższe czasy.
Natomiast sure win jest pięknem tej gry, najgorszym i jednocześnie najlepszym, co mogło jej się stać. |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
spavacz
|
Wysłany: 2007-10-08, 21:07
|
|
|
templar napisał/a: | na moim nicku _pijany_mistrz mam sporo takich partii. |
Nick mówi sam za siebie : P Jesteś nietrzeźwy i przez przypadek stawiasz ryzykowne ruchy : )
A Ty Paveo to i tak pozostaniesz numer 1 : ) |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
 |
dragon_katowice
|
Wysłany: 2007-10-08, 21:47
|
|
|