Coca-Cola czy Pepsi? |
Co jest lepsze ? |
Coca-Cola |
|
75% |
[ 24 ] |
Pepsi |
|
25% |
[ 8 ] |
|
Głosowań: 32 |
Wszystkich Głosów: 32 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
bad_mojo
recenzent ludzkości
|
Wysłany: 2004-11-28, 22:21 Coca-Cola czy Pepsi?
|
|
|
Może to i głupie pytanie, ale czy ktoś z was może wie, co powstało pierwsze: Coca-Cola czy Pepsi? Jakby ktoś wiedział, bo np. kiedyś to już sprawdzał (tja) i jeszcze posiada jakieś dowody np. w formie informacji w necie, to prosze o poinformowanie. Chodzi oczywiście o zakład, ja stawiam na Coca-Cole, ale coś czuje, że przegram....Nie szukałem jeszcze w necie, ale nie wiem nawet za bardzo, jak zacząć...
Btw. Coca-Cola jest oczywiście dużo lepsza od Pepsi. Ma głębszy smak, mniej się pieni, ma mniej cukru no i ma więcej bąbelków. A do tego jest lepsza estetycznie - ah te czerwone puszki i kształtne butelki |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
|
Barfko
|
Wysłany: 2004-11-28, 22:33
|
|
|
Ponadto onedaj coca-cola zawierała człon pierwszy swojej nazwy w składzie. Teraz jedynie drugi |
|
|
|
|
Ece
Wielki Admin ;)
|
Wysłany: 2004-11-28, 23:05
|
|
|
Co bylo pierwsze: jajko, czy kura
Fascynujacy temat - chetnie sam sie dowiem |
|
|
|
|
nc
|
Wysłany: 2004-11-28, 23:06
|
|
|
z ciekawostek na ten temat słyszałem, że Pepsi zostało stworzone przez korporacje coca-cola, chyba lepiej mieć konkurencję którą się kontoluje, czyż nie ?
a ja tam wole coca-cole, pepsi jest jakieś mdłe |
|
|
|
|
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
|
|
|
|
adik
|
Wysłany: 2004-11-29, 01:01
|
|
|
Cytat: | Coca-Cola jest oczywiście dużo lepsza od Pepsi. Ma głębszy smak, mniej się pieni, ma mniej cukru no i ma więcej bąbelków. A do tego jest lepsza estetycznie - ah te czerwone puszki i kształtne butelki |
O czym Ty tu do mnie rozmawiasz?
Pepsi jest zdecydowanie lepsze, a już na pewno ma kształtniejsze butelki i kolorek. Niebieski jest ładniejszy od czerwonego, a Coca-Cola ma za mało oryginalne butelki - takie mają nawet napoje firmy Zbyszko
Cóż.. Coca-Cola i tak ma się lepiej, bo z jej "kompanii" są też 7Up, Sprite, Fanta, Mirinda i te inne syfy.
A ja i tak najbardziej lubię syrop Alexa albo Paola z wodą 5l w baniaczku, który jest najzdrowszy, nie psuje zębów i znakomicie smakuje
Pozdrawiam, Adik. |
|
|
|
|
M_Head
|
Wysłany: 2004-11-29, 01:26
|
|
|
adik napisał/a: | Cóż.. Coca-Cola i tak ma się lepiej, bo z jej "kompanii" są też 7Up, Sprite, Fanta, Mirinda i te inne syfy. | <ptak>? Na mózg upadłeś? 7up, Mirinda to przecież wyroby Pepsico! Naprawdę niski poziom nauczania w tych gimnazjach mają... |
|
|
|
|
bad_mojo
recenzent ludzkości
|
Wysłany: 2004-11-29, 11:13
|
|
|
Ja też znalazłem informacje, że Coca-Cola jest jednak starsza I bardzo dobrze...
http://en.wikipedia.org/wiki/Pepsi
http://en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola
P.S. Najlepsi piją Pepsi, bo gorsi nie mają forsi
P.S. Oczywiście jajko było pierwsze |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
|
kashon
|
Wysłany: 2004-11-29, 11:35
|
|
|
a teraz ciekawostka - dotyczaca preferencji konsumentow wzgledem Coca Coli i Pepsi.
Swego czasu przeprowadzono male badanie - czlonkowie badanej grupy mieli wskazac, co im bardziej smakuje - Pepsi czy Cola. Okazalo sie, ze w przypadku, gdy ludzie wiedzieli co pija, to wiekszosc wskazywala na Cole. Gdy ukryto etykiety napojów, to wiekszosc wskazywala na Pepsi, jako na napoj o lepszym smaku...
do zastanowienia sie, zanim stwierdzicie, co preferujecie...
kashon |
|
|
|
|
soul_reaper
retired
|
Wysłany: 2004-11-29, 11:56
|
|
|
Ja tam preferuje Coca-Cole. Pepsi ma jakies takie lipne babelki i w ogole jakas taka nijaka w smaku jest.
Nawet jak nie widze etykietki zeby nie bylo
adik napisał/a: | A ja i tak najbardziej lubię syrop Alexa albo Paola z wodą 5l w baniaczku, który jest najzdrowszy, nie psuje zębów i znakomicie smakuje |
Najzdrowsze to jest piwo, zebow rowniez nie psuje a i na nerki wplywa zbawiennie
O smaku rzecz jasne wypowiadal sie nie bede gdyz jest to zbyteczne, bowiem kazde dziecko zdaje sobie sprawe z wyzszosci smaku piwa nad innymi napojami. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2004-11-29, 12:35
|
|
|
Pepsi i kropka, nie wiem, co dodaja do Coca-Coli, ale jest mi po niej niedobrze, tak jak zreszta po produktach McDonalda...
A w ogóle to najlepsza jest herbatka |
|
|
|
|
przemek_nh
Ogame uni 35 i 44
|
Wysłany: 2004-11-29, 14:42
|
|
|
cola starsza ale pepsi lepsze |
|
|
|
|
seba
|
Wysłany: 2004-11-29, 15:02
|
|
|
Oczywiscie coca-cola Ma ona taki bardziej wyrazisty smak i bąbelki są fajniejsze
A tak poza konkurencją to herbata rulezzz no i najzwyczajna woda albo kubus gruszkowy czy tam poziomkowy
Pozdrawiam Seba |
|
|
|
|
kaka
|
Wysłany: 2004-11-29, 15:16
|
|
|
Nigdy nie pije Coli.
Zimne PEPSI jest najlepszym napojem chłodzącym na tej planecie (oprocz Piwa).
Przynajmniej dla mnie. |
|
|
|
|
adik
|
Wysłany: 2004-11-29, 17:24
|
|
|
Proponuję ankietę - Ece, albo Moderator - niech ktoś zrobi