III tura IRP |
Autor |
Wiadomość |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2005-01-18, 00:20 III tura IRP
|
|
|
24 stycznia wystartuje III tura IRP. Będą to rozgrywki w nieco zmienionej formie, która ma się przyczynić do większej rotacji pomiędzy poszczególnymi grupami.
Do niedzieli 23 stycznia czekam na zgłoszenia od nowych graczy. Nie mogę w tej chwili zagwarantować, że wszyscy zostaną dopuszczeni. Zależy to od ilości zgłoszeń, a kryterium będzie kolejność ich nadesłania.
Wszyscy, którzy chcą się przyłączyć (lub zgłosili się wcześniej, lecz z jakichś względów nie dokończyli rozgrywek) proszeni są o nadesłanie na mój adres piotrek401@o2.pl formularza zgłoszeniowego wg następującego wzoru:
1. Imię i nazwisko
2. Nick na forum
3. Miejsce zamieszkania (z podaniem województwa)
4. Data urodzenia (wystarczy rok)
5. Zajęcie (uczeń/student/pracujący/bezrobotny)
6. Mail kontaktowy
7. Numer gg
Nadesłanie formularza jest jednoznaczne z chęcią przystąpienia do rozgrywek IRP oraz oznacza wyrażenie zgody na udostępnianie numeru gg innym graczom w celu uzgadniania terminów spotkań. Wszyscy gracze dopuszczeni do eliminacji zobowiązani są do zapoznania się z Kodeksem Reprezentanta i przestrzegania go.
Zawodnicy, którzy ukończyli II turę eliminacji, proszeni są o potwierdzenie chęci kontynuowania gry w IRP (wystarczy informacja na gg). Jest to również równoznaczne z wyrażeniem zgody na udostępnianie numeru gg innym graczom.
Przypominam, że gramy jedynie z zawodnikami z własnej grupy. Oto aktualne składy grup:
A
Angst
Arczi
Dein
Dragonik
Minuta
Puholek
Zakon
B
Alicecooper
Gietki1991
Honor
Kakarol
Madtaz
Nc
Soul_reaper
C
Chip
Icarus
Marcin133
Martin1234
Mattmiller
Roy
Vince
Z1
Adek
Boreasmun
Browar
Devotion
Jawmart
Pavlini
Zukole
Z2
Amigo
Barty
Gnoza
Lutalek
Nmzb
Raigeken
Specyk_14
Zajac
Z3
Aaru
Adix333
Teufelchen
Tomo17
Informację o systemie rozgrywek podam w niedzielę 23 stycznia. Będzie on w dużej mierze uzależniony od liczby nowych graczy oraz nadesłanych mi potwierdzeń uczestnictwa (tutaj szczególnie czekam na deklaracje od Chipa, Devotion i Zukole).
Czekam z niecierpliwością na zgłoszenia
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
adik
|
Wysłany: 2005-01-18, 15:08
|
|
|
Piszcie to na GG!
Chciałbym tylko się dowiedzieć, czy III ma szanse być na zasadzie Ligi Pente?
Bardzo bym chciał - więcej emocji, na pewno o wiele ciekawiej..
Masz już jakieś podstawy do rozstawienia zawodników po grupach, potem następne rundy, itd.. itd..
Jest szansa?
Pozdrawiam, Adik. |
|
|
|
|
angst
|
Wysłany: 2005-01-18, 16:11
|
|
|
Nie ma takiej szansy. IRP ma sluzyc wylanianiu Reprezentacji Polski a nie rozrywce. ale Liga Gomoku w planach
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
HonoR
Emeryt
|
Wysłany: 2005-01-19, 00:00
|
|
|
A czy będą lub są w planie jakieś mecze międzypaństwowe zanim ustali się grupy po 3 rundzie?
Bo bezsensu by było gdyby np. Puholek spadł do B (oczywiście mu tego nie życzę) i by miał guzik a nie mecz państwowy.
|
_________________ Zawartość alkoholu we krwi [||||||||||||||||] 63% |
|
|
|
|
angst
|
Wysłany: 2005-01-19, 02:16
|
|
|
Ja chcialbym grac mecze miedzynarodowe co tydzien. Problem polega na tym, ze inaczej zapatruja sie na to nasi potencjalni przeciwnicy W tej chwili wszyscy najbardziej przykladaja sie do znajdowania terminow na Eurolige
Co do hipotetycznej sytuacji, ktora przedstawiles - niewiele moge poradzic, aby do czegos podobnego nie doszlo W Reprezentacji powinni grac najlepsi - jesli Puholek spadnie z powrotem do B, to znaczy ze pozostali byli lepsi od niego i to oni powinni grac. Ale wspominam swoje gry z Puholkiem i nie sadze, by mu to grozilo
Pozdrawiam
Angst
P.S. Aha. Prawdopodobnie na poczatku lutego zagramy rewanz z Czechami |
|
|
|
|
angst
|
Wysłany: 2005-01-19, 13:09
|
|
|
Uwaga!
Informacje dotyczace checi gry w III turze prosze przesylac na mail, gg lub poprzez priv.
Zgloszenia nowych graczy - wypelniony formularz z pierwszego posta w tym temacie, wysylamy rowniez na moj adres mailowy - piotrek401@o2.pl.
W tym temacie umieszczam ogloszenia dotyczace III tury i odpowiadam na pytania jej dotyczace. Dlatego kasuje posty w stylu "chce grac...", gdyz pelnia one jedynie funkcje informacyjna - po zapoznaniu sie z ich trescia - usuwam je.
Aktualne sklady grup oraz lista kandydatow, ktorzy chca przylaczyc sie do IRP, znajduja sie tutaj .
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
angst
|
Wysłany: 2005-01-24, 01:29
|
|
|
Ogłaszam oficjalnie początek III tury eliminacji do IRP w gomoku
Bez zmian pozostają zasady rozgrywania pojedynków. Gramy zatem systemem każdy z każdym (w obrębie danej grupy) 8 partii – ustawienia: 15x15, 5 minut, zakaz cofania, swap.
Składy poszczególnych grup można znaleźć tutaj .
Do tej tury przystępuje 11 nowych zawodników, przy czym po raz pierwszy dwie kobiety – witamy serdecznie Kandydaci do IRP zobowiązani są do zapoznania się z Kodeksem Reprezentanta i oczywiście przestrzegania go
Do rywalizacji w grupie A przystępuje 7 osób. Najgorsza z nich spadnie do grupy B, z której z kolei awansuje najlepszych dwóch graczy, co zaowocuje rozszerzeniem składu grupy A do 8 osób.
Z grupy B spada również jeden zawodnik. Z grupy C awansują trzy osoby, a spadnie także jedna. Awans z Z1 wywalczy 4 zawodników, a do Z2 spadnie jedna osoba. Skład uzupełni 5 najlepszych osób z grupy Z2. Po takich przetasowaniach w każdej z czterech najwyższych grup znajdzie się 8 graczy.
Do grupy Z2 dołącza trzy najlepsze osoby z Z3 oraz najlepsza spośród kandydatów do IRP.
Kandydaci podzieleni zostali losowo na dwie grupy: K1 i K2. Z obu grup 3 najlepsze osoby awansują do grupy KF. Najlepsza osoba z nowo utworzonej grupy KF awansuje do Z2, a pozostali zagrają w Z3, gdzie dołączy do nich spadkowicz z dawnej grupy Z3. Gracze, którzy nie uzyskali awansu do KF znajdą się w grupie Z4.
Zdaję sobie sprawę, że na pierwszy rzut oka zasady wydają się skomplikowane, ale po spokojnym zapoznaniu się z nimi wszystko powinno być jasne. Zwłaszcza, jeśli każdy skupi się na swojej grupie I z góry proszę o unikanie pytań, na które odpowiedź można znaleźć samemu w tym poście
Nowi gracze proszeni są o kontakt na gg, w celu uzyskania hasła do swoich nicków (Przemek_nh i Sicior proszeni są o informację, czy posiadają nicki z przedrostkiem "irp").
Wstępnie zakończenie III tury przewiduję na 28 lutego.
Życzę wszystkim powodzenia i samych dobrych gier
Startujemy!!
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
hghfd
Gomoku
|
Wysłany: 2005-01-24, 09:31
|
|
|
ale na jakich nickach gramy?jeśli nie ma specjalnych nickow na irp to gramy na swoich nickach .tylko jeszcze jedno ja nie moge grac na hghfd tylko na cone_men (hghfd ma bana) |
_________________ Wierni Barwom I Tradycji
1938 "STAL" Stalowa Wola
HOOLIGANS |
|
|
|
|
raigeken
Dziendobry :P
|
Wysłany: 2005-01-24, 09:49
|
|
|
Gramy na nickach irp. Na przykład (np.) ty MASZ MIEĆ nick irp_hghfd. koniec
(p.s.mam szansę awansować z Z2 ) |
_________________ Gomoku&Renju |
|
|
|
|
specyk_14
Jaga Pany !
|
Wysłany: 2005-01-24, 22:42
|
|
|
Ja chcciałbym rezezygnowac z irp... |
|
|
|
|
angst
|
Wysłany: 2005-01-25, 00:40
|
|
|
Specyk - mam prosbe. Ochlon, poczekaj chociaz z 3 dni i daj znac, jaka jest Twoja ostateczna decyzja. Kazdy ma slabszy dzien, a w IRP nie gra sie dla rozrywki, ale po to, aby w przyszlosci moc reprezentowac Polske, by podnosic wlasne umiejetnosci. Kto tego nie jest w stanie zrozumiec, chyba rzeczywiscie nie powinien sie zglaszac do eliminacji
Dzisiaj Puholek mnie zmiazdzyl, a jakos nie zrezygnowalem. Po prostu nastepnym razem postaram sie zagrac lepiej i byc bardziej wymagajacym przeciwnikiem
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
tomo17
|
Wysłany: 2005-01-25, 19:43
|
|
|
elszu, usuń YOU ze swojego opisu, bo może się zrobić nieprzyjemnie.
Wiadomość dla graczy z mojej grupy (Z3):
Na kurniku jestem dość rzadko, ale w necie jestem średnio 3 godziny dziennie, więc zawsze mogę na kurnik wskoczyc. Jestem w necie mniej więcej w takich godzinach:
Pn - 13-14; 17-20
Wt - 10-11; 16-17; 19-20
Śr - 19-21
Czw - 10-12; 19-20
Pt - 9-10; 17-20
Prosiłbym o odpowiedzi na tym forum, lecz najlepiej na GG (7388885) i Tlenie (ttomoo)
Pozdrawiam
tomo17 |
|
|
|
|
angst
|
Wysłany: 2005-01-28, 01:08
|
|
|
Mam bardzo smutna informacje. Konto jednego z uczestnikow eliminacji zostalo zablokowane za gre programem W zwiazku z tym zostaje on wykluczony. Na jego miejsce wchodzi Strat3g.
Szkoda mi Fartuha, ale zlamal on Kodeks Reprezentanta i zachowal sie nie fair wobec nas wszystkich, a zwlaszcza swoich rywali. Moze zrozumie swoj blad i jeszcze kiedys do IRP wroci
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
siepacz_men
|
Wysłany: 2005-01-28, 02:24
|
|
|
no szkoda fartuha , wielka szkoda 8:0 mnie zlał tym swoim programem
musze sie dowiedzieć skąd on bierze takie programy , z moim najlepszym wygram chociaz jedną na osiem
ale nie mam do niego pretensji bo i tak mam nowego nicka irp_siepacz ,
jeszcze raz dzięki Angst
Widać ze IRP jest profesjonalnie prowadzone przez kapitana
i jeszcze jedno , Jak wykryliście ze Fartuh oszukuje ? napewno nie znikał , a nawet na czas prawie ciągle prowadził , jestem ciekawy skąd wiadomo ze oszukiwał
i Jakim grał programem ? |
_________________ SIEPACZ |
|
|
|
|
lonewolf
|
Wysłany: 2005-01-28, 02:32
|
|
|