|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
Polska - Czechy po raz czwarty online. |
Autor |
Wiadomość |
zukole
|
Wysłany: 2011-03-06, 00:57 Polska - Czechy po raz czwarty online.
|
|
|
angst napisał/a: | Dyskutuję z naszymi czeskimi przyjaciółmi |
http://www.piskvorky.cz/c...ni-zapas-cr-pl/
Trochę historii :
18.09.2004 Polska - Czechy 51,5 - 56,5
Najwięcej pkt : Soul_reaper, Puholek 9 - Joking 16, Ondik 13
05.03.2005 Polska - Czechy 98-46 ( Polska A - Czechy A 43:29, Polska B - Czechy B 55:17)
Najwięcej pkt drużyny A: Puholek 11, Arczi 9 - Joking 10, Autickocz 5,5,
Najwięcej pkt drużyny B : Alicecooper 11, Kakarol 10 - Kajmanus 7, Gadael 5
05.11.2006 Polska - Czechy 61-67
Najwięcej pkt : Adifek 11,5, Roy 10 - Autickocz 12, Joking 11
18-19.10.2008 Polska - Czechy w Czeskim Cieszynie 65-63
Najwięcej pkt : Arczi 12, Adifek 11, Muchaldinho 8,5 - Kedlub 13,5, Ondik 10,5, Anakinn 8,5 |
Ostatnio zmieniony przez angst 2011-05-03, 10:12, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
ondik
{BJ}
|
Wysłany: 2011-03-08, 10:19 Re: Polska - Czechy po raz czwarty online.
|
|
|
hehe.. oprocz mecze w cieszynie najwiec pamietam ten pierwszy.. drugi nie gralem, dlatego tak latwo wygraliscie |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2011-03-16, 08:58
|
|
|
Uzgodniliśmy wczoraj wszystki szczegóły i mecz z Czechami odbędzie się w sobotę 02.04.2011 r. o godz. 14:00 w pokoju Rabity
Zagramy na zasadzie 2xEL, czyli obie drużyny podzielone zostaną na dwie grupy po 4 graczy i każda grupa rozegra swoje spotkanie na zasadach EL (POL A - CZE A i POL B - CZE B), po czym zostanie zsumowany wynik obu meczów, dając tym samym ostateczny rezultat całego spotkania.
Każda ekipa ma opublikować składy obu grup w poniedziałek 28.03. o godz. 14:00, a założeniem jest, aby obie grupy miały wyrównany skład (czyli A nie powinna być teoretycznie silniejsza od B, a na pewno nie zdecydowanie silniejsza). Każda z reprezentacji może zgłosić również 4 rezerwowych graczy, przy czym w obrębie danej grupy możliwe są dwie zmiany (ale gracze rezerwowi nie są od razu przypisani do żadnej z grup).
Mając na uwadze powyższe powołam w najbliższym czasie kadrę meczową (15-18 osób), z której zostanie wyłoniony ostateczny skład na mecz (m.in. na podstawie dostępności graczy w terminie meczu).
Generalnie powołania mogą spodziewać się uczestnicy bieżącej edycji IRP oraz aktualni Mistrzowie Świata i Polski w gomoku
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
angst
|
Wysłany: 2011-03-20, 13:06
|
|
|
Dzisiaj opublikuję powołaną kadrę meczową. Miałem zamiar zrobić to wcześniej, ale potencjalnych kandydatów jest sporo, a ilość miejsc ograniczona i sprawa wymaga głębszej analizy.
Niezależnie od podjętej decyzji, nie chciałbym aby brak powołania kogokolwiek zdemotywował. Pod uwagę biorę różne czynniki i decyzja, np. za miesiąc czy dwa, mogłaby być zupełnie inna.
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
angst
|
Wysłany: 2011-03-21, 00:28
|
|
|
Na najbliższy mecz z Czechami, zaplanowany na 02.04.2011 r. powołuję niniejszym następujących graczy (kolejność alfabetyczna):
Adifek
Alicecooper
Angst
Arczi
Crosslet
Dein
Devotion
Ermijo
Gacul
Henryy07
House
Jas
Marcin133
Muchal
Peaceman
Puholek
Siw3r
Zukole
Jest to moja subiektywna decyzja, przy czym starałem się ją maksymalnie zobiektywizować
Przy jej podejmowaniu brałem pod uwagę następujące czynniki (kolejność dość zbieżna z wagą poszczególnych elementów): wyniki obecnej edycji IRP (poprzednia zakończyła się relatywnie dawno, a większość graczy nie była sklasyfikowana), a także wyniki osiągane przez polskich graczy w: EL, NT, wcześniejszych meczach reprezentacji oraz turniejach na żywo.
Istotnym elementem była dla mnie również aktywność graczy. Dobre lub średnie występy tylko w EL, NT, czy nawet IRP, to generalnie za mało, aby uzyskać miejsce w kadrze. W niedalekiej przyszłości wzrośnie prawdopodobnie rola NT i EL przy ocenie graczy, niemniej jednak istotnym faktem jest większa aktywność, która pozwala lepiej ocenić aktualną siłę graczy. Nie do przecenienia jest jednak jednocześnie doświadczenie z meczów międzynarodowych, toteż promowani byli nieco gracze już grający do tej pory w podobnych rozgrywkach (im częściej, tym lepiej).
UWAGA! Wszystkich powołanych zawodników proszę bardzo o potwierdzenie w najszybszym możliwym terminie możliwości i chęci gry 02.04. (sobota) o godz. 14:00 Spośród powołanych 18 osób będę musiał wyłonić meczową 12, więc być może wystarczy do tego sama dostępność graczy Jeżeli nie znajdzie się 12 osób gotowych do gry spośród powołanej 18, wówczas powołam dodatkowe osoby.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania lub wątpliwości, to proszę bardzo o kontakt.
Osoby, które tym razem nie dostały powołania, proszę o zrozumienie i zachęcam do dalszej aktywności w świecie gomoku. Liczę, że teraz częściej rozgrywać będziemy mecze międzynarodowe i wkrótce będziecie mieli szansę, aby zagrać w Reprezentacji
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
crosslet
|
Wysłany: 2011-03-21, 00:35
|
|
|
Pierwsze spostrzeżenie moje jest takie, że jeśli została powołana większa grupa graczy spoza IRP to czemu nie ma w niej jkomda?
Ja oczywiście potwierdzam obecność. |
_________________ video meliora proboque, deteriora sequor |
|
|
|
 |
Henry
|
Wysłany: 2011-03-21, 00:37
|
|
|
Data mi pasuje (nie ma miejsca dla Jkomda?) |
|
|
|
 |
Kubica10
|
Wysłany: 2011-03-21, 00:47
|
|
|
Czuje się zaskoczony : O
Pojawię się na pewno bez względu w jakiej roli, czy to gracza/kibica/obserwatora. |
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2011-03-21, 09:08
|
|
|
Pozwolę sobie dołączyć do powyższych głosów zdziwienia brakiem Jkomd. Rozumiem, że powoływanie na podstawie kilku różnych czynników nie należy do najłatwiejszych, ale osoba która wśród Polaków zajmuje pierwsze miejsce w tabeli indywidualnych wyników Euroligi - niewątpliwie najbardziej prestiżowych rozgrywek internetowych w naszym środowisku, bijących na głowę poziomem IRP czy NT - wydaje się być pewniakiem do gry w kadrze.
Jeśli można dodać jeszcze jedną sugestię (choć chyba już za późno) to wydaje mi się, że dobrze gdyby zachowana została możliwość wpłynięcia na kształt powołań przez wyniki najbliższego turnieju w Krakowie. Nigdy nie można wykluczyć bardzo dobrego występu jakiegoś gracza dotychczas nie branego pod uwagę przy ustalaniu składu. |
|
|
|
 |
Joyoman
Miriam <3

|
Wysłany: 2011-03-21, 13:01
|
|
|
Też się dziwię że go nie ma :O gratuluje Kubica powołania |
_________________ ... Nie ważne kto wygra, ważne żeby grał sprawiedliwie ...
http://oi49.tinypic.com/351h9qf.jpg |
|
|
|
 |
angst
|
Wysłany: 2011-03-21, 13:01
|
|
|
Kraków będzie oczywiście brany pod uwagę, ale bardziej pod kątem wyboru meczowej 8 i 12.
Co do konkretnych powołań wiadomo, że zawsze musi zabraknąć dla kogoś miejsca. Pisałem wcześniej o czynnikach, które brałem pod uwagę. Mogę jeszcze dodać, że 18 wybrana została spośród 35 osób, które rozpatrywałem pod kątem potencjalnego powołania. Oczywiście w tej 35 był też Jkomd, ale ostatecznie przeważył fakt, iż nie gra w IRP, w NT pojawia się sporadycznie i nie grał nigdy do tej pory w meczu międzypaństwowym ani na turnieju na żywo. Rozważałem przyznanie mu dzikiej karty, ale na razie się na to nie zdecydowałem. Trzeba pamiętać, iż mecze on-line docelowo mają pomóc ustalić kadrę na mecze w realu. I zawsze zawodnicy pojawiający się na żywo będą w tym kontekście w lepszej sytuacji.
Nie bez znaczenia jest fakt zaufania do danego gracza. Jkomd w ogóle nie znam i to na pewno w jakimś stopniu przyczyniło się do takiej decyzji. Jest on jednak bez wątpienia w gronie potencjalnych kandydatów do gry w Reprezentacji. Niewyluczone, że zagra w kolejnym meczu, a może nawet jeszcze w tym najbliższym (zależnie od dostępności innych graczy), o ile oczywiście będzie zainteresowany i dalej będzie potwierdzał wysokie umiejętności/formę (najlepiej też w innych rozgrywkach poza EL).
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
crosslet
|
Wysłany: 2011-03-21, 13:33
|
|
|
Nie jest to dla mnie zrozumiałe, ale jak każdych powołaniach zawsze będą różne kontrowersje bo miejsc jest mało. Zobaczymy ile osób wyrazi zainteresowanie/zaangażowanie, jestem prawie pewny, że nie wszyscy i uważam, że dla takich osób nie powinno być miejsca.
Siebie też nie widzę w 12 czy nawet 8 |
_________________ video meliora proboque, deteriora sequor |
|
|
|
 |
angst
|
Wysłany: 2011-03-21, 15:13
|
|
|
Przedstawiłem swoją argumentację, ale nie oczekuję akceptacji mojej decyzji przez wszystkich, a byłoby to wręcz dziwne, gdyby nikt nie skomentował powołań.
Na koniec dnia to jednak ja muszę zadecydować, stąd też takie, a nie inne decyzje. Głos środowiska jest jednak zawsze dla mnie cenną wskazówką
Apeluję jeszcze raz do wszystkich powołanych o pilny odzew. W ciągu kilku najbliższych dnia należałoby potwierdzić skład, ewentualnie dowołać kolejne osoby. Pozostałych również proszę o "naciskanie" reprezentantów, jak ich ktoś zobaczy, z prośbą o deklarację Zdaję sobie sprawę, że nie każdy jest tu codziennie.
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2011-03-21, 16:24
|
|
|
Jestem zaszczycony powołaniem mnie. Planuję przyjść na ten mecz i kibicować czy to jako gracz rezerwowy czy jako kibic. A skład rzeczywiście bardzo mocny.
Pozwolę sobie wytypować skład na mecz
Adif A
Angst B
Arczi A
Jas B
Gacul A
Marcin133 B
Puholek B
Zukole A |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
Peaceman

|
Wysłany: 2011-03-21, 16:55
|
|
|
Dziękuje za powołanie kapitanie, jednak jest troche na wyrost, bo nie jestem obecnie w reprezentacyjnej formie. Co więcej, przyjść na mecz niestety nie moge.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Peace |
_________________ Peace&Love |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|