Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Strona poświęcona gomoku mojego autorstwa
Autor Wiadomość
dobrychemik 

Wysłany: 2009-01-06, 22:33   

Od razu proszę poprawić "Dobry Chemik" na "Dobrychemik" :)

ermijo 

Wysłany: 2009-01-07, 08:44   

Chemiku.
W niektórych przypadkach jeśli nazwa dotyczy polskiego gracza staram się wyeliminować w niej znaki" " _ " cyfry np. Explorer91 -> Explorer.
Jeszcze się zastanowię.
Nazwy te nie niekoniecznie muszą się zgadać co do joty z nickami na kurniku.

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-01-07, 10:05   

ermijo napisał/a:
W niektórych przypadkach jeśli nazwa dotyczy polskiego gracza staram się wyeliminować w niej znaki" " _ " cyfry np. Explorer91 -> Explorer

To ja bym prosił, abyś w moim nicku nie eliminował liczby 401 :D

Pozdrawiam

Angst

dobrychemik 

Wysłany: 2009-01-07, 13:24   

ermijo napisał/a:
Chemiku.
W niektórych przypadkach jeśli nazwa dotyczy polskiego gracza staram się wyeliminować w niej znaki" " _ " cyfry np. Explorer91 -> Explorer.
Jeszcze się zastanowię.
Nazwy te nie niekoniecznie muszą się zgadać co do joty z nickami na kurniku.

Zwracam uwagę, że od początku grałem jako "dobrychemik" bez jakichkolwiek kresek. Jest to po prostu nazwa własna (rzeczownik). Twoja propozycja - "dobry chemik" - zawiera w sobie jeszcze przymiotnik sugerujący, że jestem dobrym chemikiem, a to zmienia sens nicku. Musiałbyś być chemikiem, by móc ocenić czy taka zmiana jest uzasadniona :)

ermijo 

Wysłany: 2009-01-07, 16:01   

Ok przekonałeś mnie, skoro uważasz że będziesz bardziej rozpoznawalny jak Dobrychemik niż Dobry Chemik (obowiązkowo z dużych liter).
Co do nicka piotrek401 - to oczywiście usunięcie 401 pozbawiło by unikalności twojego pseudonimu tak samo w przypadku ŁukaszaRTS20. Jednak o nicku piotrek401 wspomnę w profilu, jako główny Twój nick uważam wciąż Angst no chyba, że masz specjalne życzenie aby było na odwrót.

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-01-07, 16:24   

ermijo napisał/a:
o nicku piotrek401 wspomnę w profilu, jako główny Twój nick uważam wciąż Angst no chyba, że masz specjalne życzenie aby było na odwrót.

Nie mam żadnych życzeń co do Twojej strony. Ostatnio przy ustalaniu poprawek do Regulaminu NT mieliśmy dyskusję jak zdefiniować główny nick, ale nie doszliśmy do żadnych konkretnych ustaleń :) Sam nie wiem, czy mój główny nick to piotrek401 (pierwszy nick na Kurniku) czy angst (chyba mimo wszystko bardziej znany).

dobrychemik napisał/a:
Zwracam uwagę, że od początku grałem jako "dobrychemik" bez jakichkolwiek kresek. Jest to po prostu nazwa własna (rzeczownik). Twoja propozycja - "dobry chemik" - zawiera w sobie jeszcze przymiotnik sugerujący, że jestem dobrym chemikiem, a to zmienia sens nicku. Musiałbyś być chemikiem, by móc ocenić czy taka zmiana jest uzasadniona :)

Możesz to jakoś rozwinąć? :) A konkretnie jaka jest geneza nicka "dobrychemik"? :)

Pozdrawiam

Angst

dobrychemik 

Wysłany: 2009-01-07, 19:24   

angst napisał/a:
A konkretnie jaka jest geneza nicka "dobrychemik"? :)

Jak zakładałem konto na Kurniku, byłem przekonany, że dobrze gram w kółko i krzyżyk. Nie byłem świadomy, że istnieje coś takiego jak gomoku, że szóstka nie wygrywa, i że moje "dobrze gram" oznacza "gram na poziomie 1500" :)

ronaldo145 

Wysłany: 2009-01-07, 21:32   

Nie widzę nigdzie siebie na tej liście .. A byłoby miło się tam znaleźć ;)

ermijo 

Wysłany: 2009-01-10, 17:22   

ronaldo145 napisał/a:
Nie widzę nigdzie siebie na tej liście .. A byłoby miło się tam znaleźć

Odezwij się na kurniku do mnie, musisz przejść weryfikację:)

Poznajcie Biniulę !!!
http://ermijo.cba.pl/inde...d=203&Itemid=43

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-01-10, 17:54   

ermijo napisał/a:
Poznajcie Biniulę !!!
http://ermijo.cba.pl/inde...d=203&Itemid=43

Mam wrażenie, że podobna byłaby charakterystyka wielu dziewczyn grających w gomoku. Trochę brakuje mi samej Biniulii - skąd jest, ile ma lat, jakie są jej inne zainteresowania.
Generalnie ok i całkiem mało błędów ;)

Pozdrawiam

Angst

ermijo 

Wysłany: 2009-01-10, 18:26   

angst napisał/a:
Trochę brakuje mi samej Biniulii - skąd jest, ile ma lat, jakie są jej inne zainteresowania.

jest napisane skąd jest, jeśli nie ma miasta, ulicy i numeru buta to znaczy, że albo osoba nie życzy sobie udzielania takich informacji albo ja nie widzę sensu ich umieszczania.
Wiek - nie jest to bardzo istotne, ponieważ osoba bez zdjęcia to ktoś anonimowy, więc po co nam wiedzieć ile ma lat anonimowa osoba? Zresztą nie widzę, w jakim kontekście mógłbym pisać, że osoba X pochodzi z rocznika YYYY. Jeśli będzie zdjęcie - będzie i przybliżony wiek:)
Zainteresowania - cóż tylko tyle dało się wyciągnąć:) a może nie każdy musi je mieć.

jeśli są jakieś błędy proszę o cytat jaki to błąd.

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-01-10, 22:01   

ermijo napisał/a:
jest napisane skąd jest, jeśli nie ma miasta, ulicy i numeru buta to znaczy, że albo osoba nie życzy sobie udzielania takich informacji albo ja nie widzę sensu ich umieszczania. jeśli są jakieś błędy proszę o cytat jaki to błąd.

Chyba nie ma sensu opiniować Twojej strony :) Widać, że najlepiej wiesz, czego chcesz i zrobisz bardzo dobrą stronę bez niczyich wskazówek :]

Pozdrawiam

Angst

P.S. "Polskich", "nie zależnie".

ermijo 

Wysłany: 2009-01-10, 22:31   

Niestety muszę być bardziej ostrożny - niestety okazało się, że Biniulaa nie do końca jest szczera/szczery. Więc chyba zaczne od nowa od bardziej znanych mi postaci gomoku.

P.S. dzięki Angst.

szarlott 

Wysłany: 2009-01-10, 23:23   

ermijo napisał/a:

Wiek - nie jest to bardzo istotne, ponieważ osoba bez zdjęcia to ktoś anonimowy, więc po co nam wiedzieć ile ma lat anonimowa osoba? Zresztą nie widzę, w jakim kontekście mógłbym pisać, że osoba X pochodzi z rocznika YYYY. Jeśli będzie zdjęcie - będzie i przybliżony wiek:)
Zainteresowania - cóż tylko tyle dało się wyciągnąć:) a może nie każdy musi je mieć.

Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem Twój tok myślenia :) Co ma zdjęcie do podstawowych informacji? Wydaje mi się, że nie tylko zdjęcie decyduje o anonimowości? To nam tylko mówi jak ktoś wygląda, ewentualnie w przybliżeniu można określić wiek. Dane które wymienił Angst mogą sprawić że dana postać będzie bardziej konkretna. Dlatego rozdzieliłabym te 2 kwestie. Zdjęcie swoją drogą, a dane osobowe swoją.

Ja np nie życzę sobie zdjęcia na stronie (za dużo adoratorów, Krzychu się wkurza :mrgreen: ) , ale nie przeszkadza mi to napisać " Szarlott (fr. Charlotte - Karolina) - to 23-letnia poznanianka. Studiuje politologie, a w wolnych chwilach gra w tenisa, gomoku i szuka pracy, bo chce pojechać do Dubaju. Miłością jej życia jest Blancior znany głównie z nabijania jej ranku :P Chętnie pogra z kimś w realu przy kuflu zimnego browara bla bla bla coś tam o gomoku żeby nie było że to anons matrymonialny :) "

Nie bardzo widzę sens zamieszczania informacji typu: Szarlott gra w gomoku na kurniku, bo kiedyś grała na kartce. Bardzo lubi gomoku, bo kamyki to jej pasja. Jej idolem jest Blancior bo jej nabił 2100. Uważa że Czesi to najśmieszniejsi gracze gomoku. Ulubiony open a1-b1-c1. Woli grac na planszy 19x19 bo gomoku to fajna gra...

Niestety przedstawiony opis Biniuli nie podoba mi się. Rozumiem, że to strona gomoku, ale napisać pół strony i wszystko o gomo? Nudne jak flaki z olejem. Ale spoko może nie rozumiem koncepcji strony :P

Mniej info o gomoku, więcej o danej osobie, mniej na poważnie, bardziej na wesoło i będzie ql moim zdaniem :D

ermijo napisał/a:
albo ja nie widzę sensu ich umieszczania

robisz tę stronę tylko dla siebie?

jopq 
retired

Wysłany: 2009-01-11, 00:48   

czy nicki nie powinny być z małej? :)

Odpowiedz do tematu