Turniej w Łasku 10-11 maja 2008 |
Autor |
Wiadomość |
vilumisiek
|
Wysłany: 2008-05-12, 05:10
|
|
|
Kocie co Ty o 4 robisz? Pal licho wygrana gorzej, że innych zawiodłem Katowice -> Kraków 3 godziny spania na podłodze w korytarzy pociągu... Należy mi się administrator za to Idę spać, wreszcie Zdjęcia wkrótce. |
|
|
|
|
bałtyk_gdynia
Ostrzeżeń: | 1/3/4
|
Wysłany: 2008-05-12, 11:52
|
|
|
maestro napisał/a: |
Vilu zaliczył nieudany pojedynek z Angstem ( 0,5-1,5) |
zapełnili planszę? nie było możliwości bicia? oboje mieli mało czasu, gra była wyrównana i dali remis?
Z ciekawości pytam, bo chyba trudniej zremisować w pente niż w gomoku, ale może się mylę |
|
|
|
|
vilumisiek
|
Wysłany: 2008-05-12, 12:31
|
|
|
Nie, od początku utrzymywałem przewagę ale w związku z niestandardową grą obronną poświęciłem więcej czasu na utrzymywania pozycji i gdy policzyłem, że mam wygraną w 4-5 ruchach, Piotrek zerknął na zegar więc i odruchowo ja - szok i strach w oczach Zostało mi 20 sekund bo jeden a może i więcej ruchów Angst myślał na moim czasie. Szybko zaproponował mi remis a będąc pod taką presją nawet się nie zastanowiłem, szybka decyzja i sfarcony draw Piotrka Mógł wygrać na czas albo liczyć, że się pomylę co w pente nie trudno ale chyba nie o to w tej grze chodzi - 15 min to i tak za mało dla mnie w tę grę. |
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: 2008-05-12, 17:25
|
|
|
)
Kotek już się rozpisał, więc moje wywody niepotrzebne.
To był mój debiut i szczerze mówiąc jestem z siebie zadowolona (pomijając porażki z muszką i mikołajkiem).
angst napisał/a: | Tym razem zapoznałem sympatyczną Truskawkę (pozdrowienia ) | Thx:D Jak dla mnie wszyscy byliście bardzo sympatyczni. Ale i tak wystawię Wam rachunek. Taki bałagan został mi do sprzątania... Całe szczęscie, że miałam pomocnika :P
vilumisiek napisał/a: | Kici:):* Ciągle czapka pachnie - na szczęście! | A to dobrze ;] mocny ten mój zapaszek:P
maestro napisał/a: | Vilu wiedział jak szybko i bezboleśnie skłonić mnie do przyjęcia remisu, co niech będzie wzorem dla Truskawki, jakich argumentów należy używać | Następnym razem nie będę chciała remisu. Wygram z łatwością :P
maestro napisał/a: | A i ja wygrałem zakład bo Chaosu miał z Vilu 2-0 a nie 0-2 - Truskawka może już myśleć o przygotowaniu nagrody | Zakładaliśmy się o rację?;> Na drugi raz wygra Vilu ;]
Wracając do dyskusji na temat Krzysztofa I. - popieram Angsta, Krzystof I. jest kutafonem:PP Potrafisz przekonać:)
Kotku, czy Ty myslisz ze wygrałeś dyskusję? :>
Pozdrawiam bardzo serdecznie:)
Ps. Podajcie maile, jeśli chcecie fotki |
|
|
|
|
Muchal
|
Wysłany: 2008-05-12, 18:11
|
|
|
Truskawka napisał/a: |
Ps. Podajcie maile, jeśli chcecie fotki |
Wyślij fotki AliceCooperowi to wrzuci na gomoku.pl
a no i zapomniałbym gratulacje Truskawko, byłaś najlepszą kobietą w turnieju ! |
_________________ If the problem can be solved there is no use worrying about it, if it can't be solved worrying will do no good. |
|
|
|
|
spavacz
|
Wysłany: 2008-05-12, 18:26
|
|
|
Muchal napisał/a: | byłaś najlepszą kobietą w turnieju |
Jedyną? : ) |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
|
Chaosu
|
Wysłany: 2008-05-12, 18:27
|
|
|
Truskawka napisał/a: | maestro napisał/a: | A i ja wygrałem zakład bo Chaosu miał z Vilu 2-0 a nie 0-2 - Truskawka może już myśleć o przygotowaniu nagrody | Zakładaliśmy się o rację?;> Na drugi raz wygra Vilu ;] |
. . .Nie mogę się doczekać... aż rozsądek weźmie górę : ) Z przyjemnością przegram 0-2 ale z lepszym : )
. . .Turniej nie udałby się bez Muchala, który na prawdę świetnie wszystko zorganizował (dzięki Mucha). Internat (jak mówią) dostosowany do naszych potrzeb, a szkoła jak szkoła. Zawiedli nieobecni, poza tym bez większych niedociągnięć. Ponadto dzięki dla (w losowej kolejności):
-bMaca i Marzankę za wożonko,
-Marka i Kota za wygranie pozostałych turniejów dzięki czemu Warszawa zdominowała turniej Łasku : )
-Truskawki za odważenie się na przyjazd,
-Ptyla i Vilu za przyjazd mimo odległości,
-Angsta za wyrzeczenia na koszt turnieju i 'nie nalać tylko nalać',
-reszty uczestników za pojawienie się,
-bardzo młodych, zainteresowanych grą dzięki którym nasz wyjazd jeszcze trochę się (mile) wydłużył
i na koniec dla Truskawka za to że przyjechał pomimo trudności (które mnożył mu Dragon) i że nie zniechęciło go granie tylko w blitza (przyjeżdżając wiedział że nie zostanie na gomoku właściwe). Taką postawę się chwali, a widząc jakie są tendencje (nie ma tego to nie przyjeżdżam, nie podoba mi się tamto to nie przyjeżdżam) ja sam zwracam na to szczególną uwagę i podziwiam.
Pozdrawiam,
Filip.
PS. Pierwszy raz widzę żeby ktoś inny niż ja narzekał na brak czasu! |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: 2008-05-12, 19:13
|
|
|
spavacz napisał/a: | Muchal napisał/a:
byłaś najlepszą kobietą w turnieju
Jedyną? : ) |
Hyh... no właśnie:| |
|
|
|
|
alicecooper
Skarbnik
|
Wysłany: 2008-05-12, 19:20
|
|
|
kto nie był niech żałuje
wymarzona pogoda i przyroda:) Łask jest naprawdę świetnym miejscem na turnieje
dobra atmosfera:)
bez większych ekscesów (w końcu policja jednak nikogo nie zamknęła )
system zaczynania turniejów o godzinie 11 wszystkim bardzo sie podoba
tym razem doskonale mieściliśmy sie w ramach czasowych , nie było opóźnień i wszystko szło planowo (zmieniliśmy tylko przerwę obiadową w sobotę z 17 na czas między turniejami)
impreza oczywiście trwała w pokoju truskawki ale jak już było jasno to rozchodziliśmy się rano spać , a niektórzy to mieli gadane
padła propozycja utworzenia nowego działu składek na forum - moderator: vilu (w razie co opłacał by składki za tych co nie zdążyli) owacyjnie przyjęta
stowarzyszeniu przybyło nowych członków i członkiń
no i cieszę się z mojego udanego w miarę startu
w sumie choć nie było nas za dużo to uważam turniej za udany
PS razem z chaosu i kotem trafiliśmy po turnieju na jakieś przyjęcia komunijne
i jak tylko wyjęliśmy planszę to przyszło tyle chętnych do gry ze niedługo w Łasku może być eksplozja młodocianych talentów - fotki wkrótce |
|
|
|
|
maestro
Viceprezes
|
Wysłany: 2008-05-13, 01:06
|
|
|
Truskawka napisał/a: | Wygram z łatwością |
Jesteś pewna, że wykorzystasz przewagę w standardzie?
Truskawka napisał/a: | Zakładaliśmy się o rację?;> |
Czyli to był zakład, którego wynik od poczatku był przesądzony, że tak sobie pozwolę nawiązać do zakończenia nocnej dyskusji o tym, kto ma rację
Truskawka napisał/a: | Kotku, czy Ty myslisz ze wygrałeś dyskusję? :> |
Mam mieszane uczucia, obawiam się, że to byl tylko zwycięski remis.
alicecooper napisał/a: | system zaczynania turniejów o godzinie 11 wszystkim bardzo sie podoba |
Sprawdza się na razie, kiedy mamy niezbyt duże turnieje, pozbawione wyższej rangi. Jednak przy okazji MP żeby zrobić turnieje o wiekszej ilości rund i na dłuższe czasy to pewnie będziemy musieli rozpoczynać o 9. |
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: 2008-05-13, 17:44
|
|
|
maestro napisał/a: | Jesteś pewna, że wykorzystasz przewagę w standardzie? | Oczywiście ;] A może rzucę Ci schemat?:P
maestro napisał/a: | Czyli to był zakład, którego wynik od poczatku był przesądzony, że tak sobie pozwolę nawiązać do zakończenia nocnej dyskusji o tym, kto ma rację | Gdybym nie była przekonana o wygranej vila, nie zakładałabym się Ze mną wygrałeś, a jeśli chodzi o nocną dyskusję... to myśl tak dalej:P |
|
|
|
|
vilumisiek
|
Wysłany: 2008-05-13, 20:17
|
|
|
Pierwszy i ostatni raz zawiodłem jakąkolwiek truskawkę - przechodzę na zawodostwo w pente i będę żył z tych turniejów tak mi na ambicje kocie wjechałeś. |
|
|
|
|
Chaosu
|
Wysłany: 2008-05-13, 20:40
|
|
|
. . .W takim razie możemy już przyjmować zakłady na pojedynek w trakcie mistrzostw Polski 2008 : ) |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
|
Truskawka
|
Wysłany: 2008-05-13, 20:42
|
|
|
vilumisiek napisał/a: | Pierwszy i ostatni raz zawiodłem jakąkolwiek truskawkę | Truskawka jest tylko jedna ;]
Ps. Nie zawiodłeś:) |
|
|
|
|
|