Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internetowa Liga Polska w Gomoku - Propozycja
Autor Wiadomość
kaka 

Wysłany: 2004-05-18, 17:03   

Tak napisze że mam mały problem, bo bardzo możliwe, że już w tym roku przeprowadze się do Krakowa i... hmmm... żegnaj Podkarpacie?.... nie wiem.. mam nadzieje, że nie.

M_Head 

Wysłany: 2004-05-22, 03:05   

Pomysły na temat pomysłu ligi.

Pomysł ligi przypadł mi do gustu bardziej, aniżeli perspektywa konfrontacji województw. Dlaczego miałbym bronić honoru jakiegoś Mazowsza, nieraz wolę na Kurniku towarzystwo ludzi z prowincji od stołecznego. Nie zapominajmy też, że obecny podział administracyjny jest sztuczny, niesłuszny i dokonany wbrew jakimkolwiek prawidłowościom historycznym, po szczegóły odsyłam do użytkownika hozjusz.

Czas jest elementem gry, do Lucyfera. Jakie 0,5 punktu, przeca to by mnie pozbawiło większej części punktów.

Przypuszczam, iż lepiej byłoby najpierw zająć się stricte organizacyjnymi sprawami, a dopiero później zajmować się coraz bardziej zaawansowanymi kwestiami i dopinać drobiazgi takie, jak: parametry stołu, long pro vs swap, szczegóły punktacji.

Postrzeganie przeze mnie sensu mojego pisania w tym temacie zmieniło się po tym, jak wyczytałem, że dopiero na turnieju zostaną podjęte decyzje odnośnie ligi. Jeśli do lipca sprawa ma stać w miejscu, to po co miałbym cokolwiek tu pisać.

__browar__ 

Wysłany: 2004-07-11, 12:27   

minął turniej wiec chce powrócić do tematu i zapytać sie czy było uzgadniane coś w kwestii stworzenia ligi czy coś w tym stylu...bo ja osobiscie chciałbym w czymś takim uczestniczyć dlatego prosze o jakieś wieści ze spotkania w realu (czy była mowa na ten temat)

Pozdrawiam Browar :D

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2004-07-11, 13:43   

Prezes pisał o tym, co zostało na posiedzeniu Zarządu uzgodnione.

Wciąż nie mogę doczekać się na dokończenie gier IRP. Gdy obserwuję poczynania niektórych graczy, tracę wiarę w sens zakładania jakiejkolwiek Ligi...

Nie podjęto jeszcze żadnej wiążącej decyzji w sprawie teamów wojewódzkich ani ligi. Jest wiele różnych projektów, każdy wnosi coś nowego. Myślę, że do końca miesiąca można liczyć na jakieś oficjalne stanowisko Federacji.

Pozdrawiam

Angst

__browar__ 

Wysłany: 2004-09-26, 17:59   

myśle że to jest dobry moment na odświezenie tego tematu, ponieważ zrobiło sie wiele zamieszania wokół irp (dwa meczyki miedzynarodowe) to myśle że zainteresowanie tym tematem bedzie wieksze...a mianowicie chodzi o to że takie mecze "wysokiej rangi" spodobały sie dużej liczbie ludzi (kibice) i teraz gdyby taka liga ruszyła byłaby bardzo dobrym sposobem na wyłonienie graczy irp może jakieś "nowe twarze" wyłoniłyby sie z szarego tłumu... bardzo dobrym przykładem może być Puholek który niesamowicie sie wyrobił dzieki włąśnie takim meczykom(niechciałbym sie wtrącać czy wymądrzać)ale chodzi o to że forma każdego zawodnika jest różna w różnym czasie ,pare miesiecy temu ktoś mógł grać o wiele lepiej niż teraz a z decyzją o powołaniu trzeba być pewnym że gracz jest teraz w jak najlepszej formie a taka liga pozwalałaby na bierzące wyłanianie takich reprezentantów,to jest taka moja mała dygresja...(chciałbym jak najlepiej dla Polskiej Reprezentacji)

Pozdrawiam Paweł

Marcin 

Wysłany: 2004-09-26, 19:10   

Ja bym chętnie zagrał w Lidze. Popieram was chłopaki

tomo17 

Wysłany: 2004-09-26, 19:28   

Ja bym chętnie wziął udział w takiej lidze :)

kantpie 
jajcol :)

Wysłany: 2004-09-27, 08:32   

I ja bym mógl.
Moge Ci tez pomóc w organizowaniu jakbys chcial.

nc 

Wysłany: 2004-09-28, 22:08   

ktoś wogóle zauważył ten temat ? :?
a pomysł jest dobry, raz że pozwoli dołączyć się do reprezentacji nowym graczom, dwa że wyłoni najlepszy możliwy skład na mecze reprezentacji, jak ktoś nie popiera to niech to napisze a nie milczy

kaka 

Wysłany: 2004-09-28, 22:23   

Na zlocie w Warszawie za niedługo zostanie najprawdopodobniej podjęta decyzja o tworzeniu takiej ligi. Możliwe że będą oddzielne ligi - drużynowa i indywidualna.
Wszystkich, którzy się nie mogą juz doczekać prosze o cierpliwość. (też się nie moge doczekać).
Do tego czasu jesli chcecie moża spróbować zorganizować coś na próbę. Też może być fajnie.
Ten kto deklarował swoją chęć organizacji może spróbować. Po turnieju zapewne powstanie jakaś forma rozgrywek.

__browar__ 

Wysłany: 2004-09-28, 23:00   

Witam!

niepokoi mnie stwierdzenie "oddzielne ligi"po co sie rozgraniczać...najważniejsze żeby wszystko było wspólne i każdy bez żadnych barier(poziom gry,wiek,narodowość itd) mógł dołączyć do gry,Karol co masz przez to na myśli? jakieś podziały ponad podziałami?bo jakoś nie moge sobie wyobrazić ligi indywidualnej-np 50 0sób w lidze i każdy z każdym gra? (to miałeś na myśli?)
gdy powstał temat (maj) mówiło sie że taką lige nie da sie powołać jedynie przez forum...tylko na spotkaniu w realu...cóż była taka okazja ku temu ale póki co nie było żadnego odezwu, ja moge poczekać choćby po to żeby to miało rece i nogi i było koordynowane i organizowanie w profesjonalny sposób i mam wielką nadzieje że tym razem na spotkaniu w Warszawie porozmawiacie miedzy innymi na ten temat i dojdziecie do jakiegoś sensownego rozwiązania, lepiej poczekać dłużej ażeby to było lepiej zorganizowane

Ps. jestem gotów w pełni poświęcić sie temu żeby powstała liga im wiecej nas bedzie tym wieksza szansa że takie coś powstanie i powstanie w krótkim czasie, wszyscy chętni do pomocy mile widziani, Jacol dzieki za deklaracje pomocy, w grupie bedzie raźniej i szybciej coś takiego postawić na nogi :)

Pozdrawiam Paweł i czekam z niecierpliwością że wkrótce zapadną jakieś pozytywne decyzje

NIECH ŻYJE ZABAWA :) BEZ BARIER I PODZIAŁÓW :) PEACE :)

Chaosu 

Wysłany: 2004-09-28, 23:13   

[akapit]Browar, niestety ktoś kto odświeżył ten temat spóźnił się z nim na spotkanie organizacyjne w Łodzi dlatego sprawa ta musi poczekać na Warszawski turniej : ). Co do 'granic' to w pełni Cię popieram ale chyba Karol miał coś innego na myśli ; ).

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2004-09-28, 23:13   

Wszystko co napisal Kaka to prawda, a Ty Browar troche zle go zrozumiales... Na pewno wczesniej czy pozniej powstanie cos w rodzaju ligi (byc moze kilka lig), a decyzje co do ich ksztaltu i formy zapadna wlasnie w Warszawie. Moge w tym miejscu jeszcze dodac, ze zanosi sie na powstanie Euroligi, ktora tworzy Autickocz (w porozumieniu ze mna i Hexem).

Nikt rzecz jasna nie hamuje niczyjej inicjatywy, wiec spokojnie mozesz sie brac za tworzenie wlasnej ligi. Ale czy jest sens, jesli niedlugo powstanie cos podobnego, tyle ze oficjalnie - pod auspicjami Stowarzyszenia?

Wydaje mi sie, ze o wiele wiekszy sens ma wspolne dzialanie. Mam jednoczesnie nadzieje, iz nie zabraknie nikomu zapalu, bo juz wiele deklaracji tu wyczytalem, a pozniej niewiele z tego bylo...

Pozdrawiam

Angst

P.S. Poniewaz poczuwam sie do winy, iz na poprzednim turnieju nie zapadly zadne wiazace decyzje w sprawie Ligi Wojewodzkiej, obiecuje dopilnowac, aby 16-17 pazdziernika ta sytuacja sie nie powtorzyla.

__browar__ 

Wysłany: 2004-09-28, 23:32   

zgadzam sie że w zupełności że sens ma wspólne działanie i dlatego nie mam zamiaru zakładać odrębnej ligi bo chce żeby kazdy grał w jednej , nie chce takiej sytuacji kiedy kurnik sie podzieli i kilka osób bedzie grało tu kilka tam bo to jest bez sensu trzeba zebrać sie w siłe i coś razem potężnego stworzyć bo podziały na grupeczy doprowadziłyby że wszystkie inicjatywy poszłyby na marne,osłabią całkowitą działalność zburzą wszystko i podzielą ludzi, a chyba nie chcemy tego,prawda...nie wyobrażam sobie żeby równolegle powstało np 5 lig równolegle grających a w nich po kilka osób bo to nie ma sensu, trzeba sie jednoczyć w koncu internet jest bez granic :)

Pozdrawiam i pamiętajcie -w jedności siła :)

aaru 
BrainKing.com

Wysłany: 2004-09-29, 16:22   

Myślę, że trzeba pomyśleć o zabezpieczeniu przed ewentualnymi uciekinierami (na pewno tacy będą - nawet na turniejach się zdarzają).
Tak poza tym, to jestem wstępnie zainteresowany.

Pozdrawiam
Arek / aaru

Odpowiedz do tematu