Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Connect6
Autor Wiadomość
lonewolf 

Wysłany: 2006-03-16, 17:15   

"Firefox doesn't use Microsoft's Java VM, which has a history of more flaws than other Java VMs."

Jeżeli msjavx86 jest wymagane, to w FF tego nie odpalisz. Mi tam nie wchodzi FF na żadnej Javie Suna, próbowałem nawet 1.6.

arczi 

Wysłany: 2006-03-16, 20:47   

Chińczyki juz rozpoczęli analize otwarć w connect6
Po lewej stronie w siódmym odnosniku od góry są gry.Niestety cała strona po chińsku:( http://groups.msn.com/connect6

ondik 
{BJ}

Wysłany: 2006-03-16, 20:50   

heh, w operze tez nie mozliwe zrobic cos z java i IE mi nie dziala wiec musie poczekac na kurnik...

dusksky 
lubie zimne piwo

Wysłany: 2006-03-23, 20:11   

Moze mi ktos w kilku podpunktach napisac jak zaczac grac na LG ? :> Bo to jakos malo intuicyjny portal :D a gra mnie zaciekawila ;>
P.S. Nicka juz mam tylko nie wiem co gdzie kliknac by zaczac gre :oops:

Pozdrawiam
Zbyszek
The farther you crawl.

Tramwaj 
ktory jezdzi

Wysłany: 2006-03-24, 11:14   

Po rejestracji, grać zaczyna się na 2 sposoby:
1. Waiting room - lista dostępnych gier towarzyskich. (klikasz start przy wybranej)
2. Tournament (preferowana opcja)- lista gier, w każdej sż turnieje. Wybierasz interesujący Cię turniej (w Connect6 na razie tylko Monthly Cupy działają) i jak się zbierze wystarczająca ilość uczestników (5 w MC) to po 5 minutach się turniej zaczyna - i gry w nim.

Wszystkie gry które zaczniesz (i te turniejowe i towarzyskie) pojawiają się w zakładce "My games".
no i to chyba tyle..

ermijo 

Wysłany: 2006-04-06, 15:24   

Co myślicie o Connect6 na kurniku ?

Jak przewidujecie - ile osób by w to grało, więcej niż w pente, renju na kurnik ? Ja myślę, że tak.

jeśli chodzi o zrealizowanie tej gry na kurniku, to Marek Futrega napewno by się podjął tego zadania. Ma jednak dylemat - ile osób będzie w to grało !? Czy nie będzie to praca która pójdzie na marne - w pente gra bardzo mało osób.

martin1234 
Hicham El Guerrouj

Wysłany: 2006-04-06, 15:31   

Cytat:
jeśli chodzi o zrealizowanie tej gry na kurniku, to Marek Futrega napewno by się podjął tego zadania. Ma jednak dylemat - ile osób będzie w to grało !? Czy nie będzie to praca która pójdzie na marne - w pente gra bardzo mało osób.

Skąd wiesz, że ma dylemat?
Jeżeli ta gra będzie jakoś bardziej dostępna niż pente i renju (będzie np. w tych samych pokojach, co gomoku), to na pewno chętni do gry się znajdą.

wicherek 

Wysłany: 2006-04-07, 01:41   

ermijo napisał/a:
Co myślicie o Connect6 na kurniku ?

Jak przewidujecie - ile osób by w to grało, więcej niż w pente, renju na kurnik ? Ja myślę, że tak.[...]

...w pente gra bardzo mało osób.

moze od razu nazwe Stowarzyszenia zmienic na Polskie Stowarzyszenie Gomoku Renju i Connect6??

Co z tego ze gra malo osob?? czy to ma byc argument do tego by powstalo connect6 na kurniku? gra malo, bo zasady sa dla reszty zabardzo sklomplikowane tu nie chodzi tylko o to, by poskladac do kupy kamianie by tworzyly schemat pieciu w rzedzie... Drogi Ermijo

bad_mojo 
recenzent ludzkości

Wysłany: 2006-04-07, 02:24   

Jeszcze mniej osób gra w renju. Jakby tak samo schować connect6, też by nikt w to nie grał.

ermijo 

Wysłany: 2006-04-07, 10:22   

Co do Connect6, napewno by grało w tą grę sporo osób, choćby z powodu, że nie ma dobrego(niezawodnie działającego) serwera do tej gry na świecie (w Europie) i kurnik stałby się jedynym. Ponadto - większość graczy w gomoku, tych conajmniej 1500+, zaciekawiłaby się tą grą - każdy miałby równe szanse, wszystko zaczeło by się od początku - nie było by nabijaczy. Gra ma proste zasady, podobine jak gomoku.

Pente jest grą trudną, potrzeba więcej wyobraźni w przewidywaniu ruchów (zwłaszcza bić, gdzie trudno sobie wyobrazić na przemian raz jest raz nie ma na tym polu kamienia w kolejnych 4 ruchach)., więc się nie dziwię, że gra w nia mało osób.

W renju gra również niewiele osób na kurniku - ale co z tego ? Takie jest życie. Nie każda gra musi być najpopularniejsza akurat na kurniku. W renju wolę sobie pograć na ORC, mając świadomość, że to najlepszy serwer do gry z najlepszymi graczami.

Ostatnia sprawa - linki do pente i renju powinny byc bardziej widoczne, ale niekoniecznie z poziomu strony głównej.

ondik 
{BJ}

Wysłany: 2006-04-18, 20:39   

bad_mojo napisał/a:
Jeszcze mniej osób gra w renju. Jakby tak samo schować connect6, też by nikt w to nie grał.

jak schowac connect6 jak gra sie nazywa five in row :]

pozatym mi sie nie wydaje ta gra bardzo skomplikowana, jest wiecej schematyczna od gomoku, mniej od pente. Na little golem juz gra w to sporo osob, jakby sie zrobilo na kurniku, to pewnie wieszkosc by grala tam + lepszy gomokowci napewno by sprobowali.
No i pewnie by ich bylo wiecej niz na go, hex a mlynku.

ermijo 

Wysłany: 2006-04-20, 09:45   

Ondik to może napiszesz list do Futregi, bo widzę, że dysponujesz porażającą argumentację, naprawdę mi się podoba. Może jeszcze Roy się wypowie i możemy zacząć redagować meila.

roy_ 
Klubowicz

Wysłany: 2006-04-20, 16:07   

uwazam ze connect6 powinno byc bo dlaczego ma nie byc nastepnej gry tym samym ma nie dojsc do rozwoju kurnika... maf powinien o to zadbac:)

koneic mejla

mars atakuje:)

zum 

Wysłany: 2006-05-05, 20:21   

connect6 pojawilo sie kilka dni temu na pente.org, co prawda nie udalo mi sie jeszcze z nikim grac ale z rejestracja nie ma tam problemu wiec zachecam do wyprobowania

aaru 
BrainKing.com

Wysłany: 2006-05-06, 20:29   

To fakt, ale sporo chętnych jest na BrainKingu :) Na razie dein wymiata.

Odpowiedz do tematu