Złota Liga KERYO PENTE |
Autor |
Wiadomość |
s3v3n
|
Wysłany: 2006-02-16, 15:28
|
|
|
dziwne utratos, ze nie byles taki wygadany zanim wszystko ruszylo, tylko dopiero po fakcie
utratos napisał/a: | Ilość rund i czas pozostawić taka sama ( chociaż wołałbym 7 czy 10 takie sa realia ..) |
taa, zwlaszcza, ze wiekszosc wczorajszych uczestnikow miala problemy z czasem i chcialaby grac na 7minut...
utratos napisał/a: | Rejestracja jest skomplikowana w porownaniu z kurnikowa, nie?
Jeśli celem turniejów jest tylko granie czołówki miedzy sobą no to spoko ale jeśli chcemy zachęcić innych do gry w turnieju a także w samo pente to taka rejestracja to zdecydowane ograniczenie nie dajece możliwości nie-forumowiczom zapisu na turniej.... |
LOL to sie nazywa szukaniem dziury w calym - o jakich "nieforumowiczach" mowimy, skoro zeby sie dowiedziec o tych turniejach trzeba lukac na forum . |
|
|
|
 |
_gnoza_
|
Wysłany: 2006-02-16, 15:29
|
|
|
osobiscie wolalbym wiecej czasu.....ale na pewno nie kosztem obciecia rund (zreszta wolalbym tez wiecej rund )
a tak btw to Aaru powinien miec 7-0 - oczywiscie gratki |
_________________ 'Gdzie wszyscy mysla tak samo, nikt nie mysli zbyt wiele' |
|
|
|
 |
utratos
|
Wysłany: 2006-02-16, 15:34
|
|
|
Mikolaj nie szukam dziury w calym z checia zagram. A o turniju kazdy wie jesli wejdzie na Pente i sprawdzi czy tego dnia planowany jest jakis turniej. Totez wystarczy reklama na jakis czas przed turniejm zeby chetni pojawili sie.
Patrze na sprwawe globalnie a nie tylko ze swojego punktu widzenia bo chce zeby w tych turach gralo jak najwiecej osob w tym czolowka
Kazdy moze zorganizowac turniej prywatny ale tu chyba chodzi o to co napisalem akapit wyzej... |
|
|
|
 |
losiu
Łoś super ktoś

|
Wysłany: 2006-02-16, 15:35
|
|
|
100per napisał/a: | Łosiu (tego akurat można się było spodziewać) |
Czego można było się spodziewac? co ja gram? widzialem siebie na liscie zapisanych? bo ja akuratnie siebie nie zauwazyłem...akuratnie wtedy jak byl ten turniej to bylem na necie! |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2006-02-16, 16:42
|
|
|
Maćku, słusznie zauważyłeś, że każdy może założyć turniej prywatny. W związku z tym Złota Liga Keryo Pente wyróżnia się skomplikowanym (sic!) systemem rejestracji.
Nie spóźniłem się na turniej 10 minut, tylko półtorej godziny. Przesunięcie o 15-20-30 minut zwiększy moje szanse, ale gwarancja 90%-owego uczestnictwa będzie dopiero przy 22:00. Jeśli godzina turnieju się nie zmieni, to może czasem będę mógł zagrać, ale ważne, żeby pasowało większości, ja i tak o tej grze nie mam pojęcia.
Opisany przez Ciebie przypadek, że ktoś widzi turniej pente i nie może zagrać jest nierealistyczny. Tak naprawdę chyba tylko sami znajomi (czyt. forumowicze) grywają w pente, więc nie liczyłbym na nagły wzrost zainteresowania tą grą ze względu na brak konieczności przejrzenia forum.
Ponadto taka osoba może zawsze uzyskać informację, czemu nie gra i w następnym już wziąć udział, jednocześnie poszerzając skład użytkowników forum, na czym nam chyba również zależy.
Pozdrawiam
Angst
P.S. Optuję za 22:00, 7 rund, 7 minut. |
|
|
|
 |
utratos
|
Wysłany: 2006-02-16, 17:13
|
|
|
Piotrku slusznie zauwazyles ze to wyroznia zlota lige.
Ale mam dla Ciebie pytanie:)
Czy wolabys zeby zlota lige wyrozniala wsrod turniejow prywatnych trudnosc rejestracji czy tez wieksza iloscia graczy( wieksza konkrencja) i udzialem czolowki( wyzszym poziomem) w porownaniu z innymi turnijami prywatnymi?:)
Ja tam wybieram 2 opcje dlatego pisalem to co wyzej:)
A teraz skoro mamy grac w nastepnym tygodniu to powoli konkretyzujmy propozycje.
Moja brzmi: Wtorek 21.30 7 rund po 5 minut( gdyz zwiekszenie czasu doprowadzi do "rozwleczenia" turnieju) |
|
|
|
 |
aaru
BrainKing.com

|
Wysłany: 2006-02-16, 17:45
|
|
|
_gnoza_ napisał/a: | osobiscie wolalbym wiecej czasu.....ale na pewno nie kosztem obciecia rund (zreszta wolalbym tez wiecej rund ) |
Zgadzam się z Dawidem...
utratos napisał/a: | ...propozycje.
Moja brzmi: Wtorek 21.30 7 rund po 5 minut( gdyz zwiekszenie czasu doprowadzi do "rozwleczenia" turnieju) |
i jednocześnie z Maćkiem.
Osobiście wolałbym conajmniej 15 minut. Keryo wiekszość z nas dopiero poznaje. Jest jeszcze w dużej mierze wolne od schematów i potrzeba (przynajmniej mnie) b. dużo czasu do namysłu.
Lecz jestem świadom, że niektórych by to nużyło. Rozgrywanie turnieju przez 2h i dłuzej raczej nie wchodzi w rachubę.
Turnieje po 22 mogą uniemożliwić uczestnictwo "młodym" graczom. Tak samo będzie gdy wydłużymy czas gry (przy jednoczesnym pozostawieniu liczby rund). Turniej będzie kończył się późno.
Reasymując.
Chyba jednak 7 rund i 5 minut (no może 7 ). I godzina rozpoczęcia 21-21:30. |
_________________ Pozdrawiam
aaru / Arek |
Ostatnio zmieniony przez aaru 2006-02-17, 15:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
HonoR
Emeryt
|
Wysłany: 2006-02-16, 18:16
|
|
|
Ja stawiam na jakość a nie ilość, więc zagłosowałbym 5 rund po 7 minut (ewentualnie 7 rund i 7 minut). |
_________________ Zawartość alkoholu we krwi [||||||||||||||||] 63% |
|
|
|
 |
weteron
|
Wysłany: 2006-02-16, 21:55
|
|
|
Ja również optowałbym za wydłużeniem czasu gry,ale wtedy trzeba zmiejszyc liczbe rund bo zakończenie turnieju o godzinie 0.00 raczej nie zachęci ludzi do grania.
Również rozpoczęcie turnieju nie może nastąpic po 21.00 bo 2 osobom nie odpowiada. Skolei pózniejsze zakonczenie turnieju moze nie pasowac innym osobom wiec zmiana godziny nie ma sensu.
Pozdrawiam Maciek |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2006-02-17, 13:35
|
|
|
7 rund 7 minut |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
baliczka

|
Wysłany: 2006-02-18, 00:28
|
|
|
Logowanie nie jest wcale takie skomlikowane i jeśli ktoś chce zagrać to na pewno założenie nika nie jest przeszkodą. Najważniejsze tylko żeby się o tym dowiedzieć. Nowi gracze którzy nie wiedzą o forum nie dokońca mają taka możliwość, ale oczywiście powawia się światełko w tunelu. Ktoś im zawsze może powidzieć o forum i o turnieju, a jeśli są uparci to sami będą drążyć i pytać wiem to po sobie, kiedyś zastanawioło mnie czemu niektórzy mają przed nikiem napias ilp2 ? Pytałam i się dowiedziałam i w ilp3 juz grałam
Z terminami zawsze jest tak że komuś nie pasuje niestety. Dla mnie może być i o 22, najważniejsze żeby grało jak najwięcej osób
5 minut na keryo to zdecydowanie za mało od następnego turnieju zaczynam myśleć więc przydałoby się minimum 7 minut.
pozdrowionka |
_________________ Baliczka |
|
|
|
 |
BlueMan

|
Wysłany: 2006-02-20, 11:34
|
|
|
jestem w stanie przejsc na 7 minut po tym ze nie wiem dlaczego wogole rozegralismy co kolwiek na 5 minut , ale to juz przeszlosc .... ostatni raz uda mi sie zalatwic w pracy co kolwiek zeby zdarzyc na 21 ;/ ale jesli beda o 22 to mysle ze zawsze przy jednem walkowerze zdarze , a moze czasem nawet go nie wykorzystam i zdarze ....
Ta Monia ja to wogole sie dziwie ze widze twoj post na forum ...
Nie widze wogole sensu w tym zeby robic 15 minut !! dajcie spokoj 7 prawie wystarcza max 10 ale to wtedy bedzie sie rano ciezko do pracy wstawac
Co do przesuniecia ostatniego terminu to tez bez sensu bo stracilem dzien wolnego z powodu turnieju a on zostal przesuniety ;/ walentynki nie pokazuja sie nagle w kalendarzu tylko one tam sa ....
MY LOVE IS PENTE KERYO (7 minut !! ) - wiec nie rozumie problemu
Aaru ta partia sni mi sie po nocach .... |
|
|
|
 |
100per

|
Wysłany: 2006-02-20, 15:20
|
|
|
Wyciągnąłem średnią ze wszystkich wypowiedzi i...:
drugi turniej I edycji ZLKP składać się będzie z 6 rund, zagramy po 7 minut, start o 21:30. |
|
|
|
 |
weteron
|
Wysłany: 2006-02-21, 14:07
|
|
|
Liga Mistrzów jest ale nie bede juz narzekał... |
|
|
|
 |
100per

|
Wysłany: 2006-02-21, 16:48
|
|
|
weteron napisał/a: | Liga Mistrzów jest ale nie bede juz narzekał... | Złota Liga Mistrzów Keryo Pente |
|
|
|
 |
|