|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
Zamknięty przez: bmac 2007-11-04, 15:00 |
Śmietnik |
Czy jesteś za stworzeniem ŚMIETNIKA? |
Tak |
|
58% |
[ 10 ] |
Nie |
|
41% |
[ 7 ] |
|
Głosowań: 17 |
Wszystkich Głosów: 17 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2005-12-21, 00:45 Śmietnik
|
|
|
Wnoszę za stworzeniem śmietnika, który byłby niejako buforem dla usuwanych postów, były by one tam widoczne jeszcze przez parę ( powiedzmy 5 dni roboczych) dni. W ten sposób nie będzie zbędnego posądzania moderatorów, których i tak mamy dużo, o niepotrzebne tudzież niesprawiedliwe usuwanie czyichś postów, wszyscy będa mogli zobaczyć co się działo podczas ich nieobecności na forum i w ogóle o co chodzi w jakichś konfliktach. Proste, łatwe i przyjemne. Nie wiem jak z miejscem na dysku, ale sądzę, że znajdzie się na to kilka kilobajtów.
Jak demokracja, to demokracja. |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
soul_reaper
retired

|
Wysłany: 2005-12-21, 08:21
|
|
|
Smietnik ma swoje dobre i zle strony. Te zle, to glownie pozostawianie postow, w postaci dostepnej dla zwyklych smiertelnikow, bedacych niezgodnymi z aktualna linia programowa forum czyli '0 tolerancji dla przeklenstw'. Dlatego nie sadze aby ten pomysl mial szanse powodzenia tutaj. Dobre strony praktycznie wymienil bad wiec nie bede sie powtarzal. |
|
|
|
 |
jopq
retired

|
Wysłany: 2005-12-21, 09:13
|
|
|
Jak mogę coś wtrącić od strony technicznej, to chciałbym zauważyć, że w takim przypadku albo znajdzie się ktoś, kto dopisze skrypt, który będzie oczyszczał po dacie np.: -5 i ustawiał id śmietnika, albo moderatorzy/administratorzy, czyli władcy forum będą mieli podwójną pracę.
Jak dla mnie to dobry pomysł... choć, są też teksty, które rzeczywiście nadają się do wywalenia na dobre. |
|
|
|
 |
Ece
Wielki Admin ;)

|
Wysłany: 2005-12-21, 09:45
|
|
|
Jopq, jak zwykle masz problemy natury technicznej Zupelnie niepotrzebnie - przy wlasciwosciach kazdego z dzialow mozna ustawic, po jakim czasie posty/tematy maja byc usuwane.
Bad_mojo, podobny system funkcjonowal przez jakis czas na Forum. Dostep do smietnika mieli oczywiscie tylko zarzadzajacy Forum - w koncu tematy/posty nie po to sa usuwane, zeby mozna je bylo poczytac gdzie indziej. System (tak w skrocie) nie sprawdzil sie.
Poza tym mam wrazenie, ze Smietnik nie ma byc po to, zeby nie dochodzilo do konfliktow. Raczej chodzi tu o ciekawosc co niektorych. W rozstrzyganiu konfliktow na pewno nie pomoze wieksza ilosc zaangazowanych w nie osob. |
|
|
|
 |
dusksky
lubie zimne piwo

|
Wysłany: 2005-12-21, 13:25
|
|
|
Ece napisał/a: |
Bad_mojo, podobny system funkcjonowal przez jakis czas na Forum. Dostep do smietnika mieli oczywiscie tylko zarzadzajacy Forum - w koncu tematy/posty nie po to sa usuwane, zeby mozna je bylo poczytac gdzie indziej. System (tak w skrocie) nie sprawdzil sie.
Poza tym mam wrazenie, ze Smietnik nie ma byc po to, zeby nie dochodzilo do konfliktow. Raczej chodzi tu o ciekawosc co niektorych. W rozstrzyganiu konfliktow na pewno nie pomoze wieksza ilosc zaangazowanych w nie osob. |
Co do smietnika to nie jest to najgorszy pomysl. Napewno bezwzglednie powinny byc kasowane posty jesli osba A nazwie osobe B "brzydko". Natomiast jest wiele postow "nic nie wnoszacych do tematu macierzystego" ale w jakis pewien sposob moga ciekawic inne osoby. Przebiegnij sie Ece po forach i bardzo czesto zobaczysz cos w rodzaju takiego smietnika. Mysle ze pomysl jest wart rozpatrzenia oczywiscie z pewnymi zastrzezeniami.
Pozdrawiam
Zbyszek |
_________________ The higher you are
The farther you fall
The longer the walk
The farther you crawl. |
|
|
|
 |
s3v3n
|
Wysłany: 2005-12-21, 13:55
|
|
|
a co byscie chcieli robic z pojedynczymi postami wycietymi z watkow? robic z nich nowe tematy w smietniku? przeciez to bezsensu . smietnik kiedys dzialal, mialem wtedy do niego dostep, i musze powiedziec, ze sie nie sprawdzil |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|