rangi |
Autor |
Wiadomość |
dusksky
lubie zimne piwo

|
Wysłany: 2005-09-04, 09:00 rangi
|
|
|
Dawno nikt tu nie pisal wiec moze cos skrobne
Pytanie wlasciwie glownie kieruje do Jurka ale jesli inni sie wypowiedza bedzie milo.
Chodzi mi o tzw. rangi sa one na wiekszosci forow moim zdaniem fajnie by bylo jak by pojawily sie i tutaj.
np.
0-50 postów - nic
51 - 200 mlode gomoczatko
201- 400 sprytne gomoczatko
401- 600 doswiadczony gomokowiec
601 - 1000 - master
1001 - inf - Boss
Do tego jakis fajny pasek zaawansowania i wygladalo by calkiem fajnie.
Pozdrawiam
Zbyszek |
_________________ The higher you are
The farther you fall
The longer the walk
The farther you crawl. |
|
|
|
 |
bałtyk_gdynia
Ostrzeżeń: | 1/3/4
|
Wysłany: 2005-09-04, 09:46
|
|
|
Jesli nie dojdzie do tego ze adik bedzie pisal 50 postow dziennie jeszcze glupszych niz te typu jak nazwac pszczole to luz : ) |
|
|
|
 |
dusksky
lubie zimne piwo

|
Wysłany: 2005-09-04, 09:52
|
|
|
Wg. mnie jesli adik bedzie chcial pisac glupie posty to i tak bedzie to robil. Nic go nie powstrzyma ani nawet 2 miesieczny ban. Rangi powinne byc traktowane jako zabawa nic wiecej nic nie odzwierciedlaja poza iloscia napisanych postow. Jedynie co robia to graficznie pokazuja ile ktos napisal postow - tyle.
Pozdrawiam
Zbyszek |
_________________ The higher you are
The farther you fall
The longer the walk
The farther you crawl. |
|
|
|
 |
pawelcio
Zagłębie Sosnowiec

|
Wysłany: 2005-09-04, 13:48
|
|
|
Marny pomysł według mnie, ale napisze posta-opinie, bo a nuż widelec zostanie to wprowadzone to bedę miał bliżej do sprytnego gumocośtam |
_________________ Niepuszczone bąki są szkodliwe, bo dostają sie do mózgu i stąd biorą się posrane pomysły. |
|
|
|
 |
adik

|
Wysłany: 2005-09-04, 14:01
|
|
|
Dobrze jest jak jest - każdy po napisaniu odpowiedniej ilości postów, ma możliwość posiadania własnej rangi.
Zabawy w automatyczne są dla dzieci, na jakichś forach nt. przygód Smurfów.
Pozdrawiam, Adik. |
|
|
|
 |
Ece
Wielki Admin ;)

|
Wysłany: 2005-09-04, 14:47
|
|
|
Jak na razie rangi posiadaja jedynie moderatorzy i administratorzy. Ewentualnie wyjatki takie jak losiu za swoja "tworczosc".
Jak widac na nich, paski sa i technicznie to tylko kwestia wymyslenia nazw dla rang. Ja jednak tak naprawde nie widze powodu, dla ktorego te rangi wprowadzac. Zeby bylo kolorowo to troche bez sensu. Zeby ludzie pisali - wystarczy ze robi to adik i juz mam dosyc.
Szczerze mowiac obawiam sie, ze przez to zaczna powstawac tematy o procach i ujeciu globalnym, co wcale potrzebne mi do szczescia nie jest |
|
|
|
 |
jopq
retired

|
Wysłany: 2005-09-04, 15:33
|
|
|
Rankingi prowokują tych co kochają tego typu rzeczy, osoby, dla których np.: tysiąc postów byłoby życiowym osiągnięciem. Ja jestem za całkowitym usunięciem informacji o ilości postów. Dobrym przykładem jest forum boo.pl, na którym takich informacji w ogóle nie ma.
Być może np.: Adik chciałby wyprzedzić Ece i pierwszy przekroczyć 1000, i w ten oto sposób powstają bezużyteczne posty, które tylko przeszkadzają i nie mają merytorycznych wartości.
Mi tam akurat na tym totalnie nie zależy, piszę, jak mam coś do powiedzenia. Dbam o to, żeby większość moich postów miała sens
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
BlueMan

|
Wysłany: 2005-09-05, 11:57
|
|
|
ale adik zostal zjechany a swoja droga jak ma byc to czemu ponizej 50 ktos ma byc niczym ?? przeciez ja np forum misia czytalem przez caly czas a wogole nie pisalem prawie i mam sie czuc nikim ?? a o zlikwidowaniu ilosci postow w statystykach - jestem za bo czasem nie ktore posty jak widze juz pewny avatar to od razu przeskakuje - bo sa robione dla statystyk |
|
|
|
 |
|