Oficjale w gomoku |
Autor |
Wiadomość |
zukole
|
Wysłany: 2005-07-31, 19:07 Oficjale w gomoku
|
|
|
Chciałbym poświęcić ten temat turniejom oficjalnym. Jednak nie ich wynikom tylko obsadzie pojawiającej się. Jak niektórzy pamiętają kiedyś na turnieje przychodzili gracze o wysokim poziomie i były to gry na żółtych nickach. Obecnie mamy dużo żółtych , tylko nie każdy mający wchodzi nim gdyż pojawia się na utrapieniu kurnika - szaraku.
Szarzy w 15 na oficjalu z ost 4 turnieji:
28.07 - nature_1 , w_marcin , _marco_polo , ppa_app
29.07 - ruski_wilk , ahmed_dupowlaz , mietek_dupowlaz , norim_
30.07 - rating_hunter , ahmed_dupowlaz , noiseless
31.07 - lebur
Wprawdzie nie jest tego aż tak dużo , ale liczba szarych na tur jest kilka razy większa niż "kolorowych" . Dodatku dobrzy gracze coraz rzadziej pojawiają się na turnieju .
Angst pisał żeby grać jednym (1) nickiem na turniejach. Ja np gram 7 [(same żółte) nie chodzi mi tu o podkreślenie 7 , tylko o to że jeśli się decydujecie grać jakimś nickiem to nie szarym]. Turnieje są coraz słabsze pod względem obsady a ilość nie jest tak wysoko jak to było dawniej. Dlatego jeśli ktoś idzie na oficjala to niech jeśli nie chce grać najlepszym nickiem to niech zagra innym ale nie szarym . Nie sądze że gracz x nie ma nicka na którym był na turnieju . GRAJCIE "KOLOROWYM NICKIEM NA TURNIEJU"
P.S Liczba szarych jest strasznie odstraszająca a przecież nikt nie chce by na turnieje chodzili tylko gracze 3 przekroju |
|
|
|
 |
pl_rafal
|
Wysłany: 2005-07-31, 19:29
|
|
|
Zukole masz rację. Uważam że to nie fer, że najlepsi przychodzą na szarych nickach i wygrywają turnieje jako szarzy...
Szkoda że nie ma oficjalnych tylko dla "kolorowych". Może w przyszłości będzie coś takiego, a narazie trzeba wierzyć że szarzy się "nawrócą" i będa grać "kolorowymi" nickami |
_________________ Ctrl+c Ctrl+v |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2005-07-31, 19:34
|
|
|
pl_rafal napisał/a: | Uważam że to nie fer, że najlepsi przychodzą na szarych nickach i wygrywają turnieje jako szarzy... |
Ostatnio dokonał tego tylko Lebur więc tu akurat nie jest aż tak źle w kwestii wygranej
pl_rafal napisał/a: | Może w przyszłości będzie coś takiego, a narazie trzeba wierzyć że szarzy się "nawrócą" i będa grać "kolorowymi" nickami |
Miejmy nadzieje
P.S Zaraz pewnie znajdzie się ktoś kto mi zarzuci że tak robiłem , owszem grywałem na szarym ale na własnym przykładzie pokazuje chyba że jeśli grasz w turnieju to nie graj szarakiem |
|
|
|
 |
raigeken
Dziendobry :P

|
Wysłany: 2005-07-31, 19:43
|
|
|
Zabawny temat. Powiedzmy, ze ktos kto nie gral jeszcze w turnieju oficjalnym, chce sprobowac swoich sil, wtedy wchodzi szarym, bo zadnego innego nie ma, 0 rozegranych gier w oficjalach. Mnie osobiscie srednio przeszkadzaja szarzy, jak tak bardzo zalezy wam na ranku, gdy go tracicie po przegranej z szarakiem, to nie grajcie, proste. Ja w turniejach nie gram od miesiaca, takze narazie mi to obojetne.
Pozdrawiam, Raigeken. |
_________________ Gomoku&Renju |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2005-07-31, 19:46
|
|
|
raigeken napisał/a: | Zabawny temat. Powiedzmy, ze ktos kto nie gral jeszcze w turnieju oficjalnym, chce sprobowac swoich sil, wtedy wchodzi szarym, bo zadnego innego nie ma, 0 rozegranych gier w oficjalach. |
Rai , to że szarych na tur jest dużo to można się przyzwyczaić , ale jeśli wchodzi szary ktry wygrywa albo jest w gronie które walczy o wygraną to coś nie gra . |
|
|
|
 |
wicherek

|
Wysłany: 2005-07-31, 20:51
|
|
|
Zukole, napisales ze masz 7 nickow zoltych, kazdy z nich byl szary przez 3 turnieje, w sumie (nie liczac jednego nicku podstawowego) 18 turnieji grales szarym nickiem, jestes dobry i ktos sobie tak samo mogl pomyslec o Tobie, przychodzi szarak i wygrywa. proste a pbedzie takich graczy na poziomie 20, i turnieje sensu nie maja i dziwicie sie, ze na turniej przychodzi ~40 os |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2005-07-31, 20:54
|
|
|
Wicherek tylko to wygląda u mnie tak że ja żółtego jeśli miałem to jednego a resztą starałem się dograć , a teraz na przykładach dupowlazów (adik napisał kim są (nie będe tego komentował) czy choćby lebura który dziś wygral to znaczy że gracze którzy mają żółtki na innych teraz grają szarymi . Wiem że kiedyś sam grywałem na szarych ale gomoku się zmienia , gracze troche się zmieniają a turnieje są jakie były - multum szarych. |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2005-07-31, 20:56
|
|
|
Ten temat pisałem mając na celu to żeby gracz który jest dobry ( ma 1350 +1500) grał nickiem który ma 25 gier a nie grał szarym |
|
|
|
 |
pl_rafal
|
Wysłany: 2005-07-31, 21:05
|
|
|
Wątpie czy swoim zachowaniem przekonałes takiego gracza... a w granicach 1350-1500 to chyba raczej 95% przychodzi swoimi nie szarymi nickami |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2005-07-31, 21:08
|
|
|
pl_rafal napisał/a: | a w granicach 1350-1500 to chyba raczej 95% przychodzi swoimi nie szarymi nickami |
Pisałem +1500 , no tak zieloni przeważnie grają na swoich ale dużo powyżej 1500 się kryje |
|
|
|
 |
pl_rafal
|
Wysłany: 2005-07-31, 21:09
|
|
|
Ty byles (a moze i nadal jestes) jednym z kryjących sie... |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2005-07-31, 21:12
|
|
|
zukole napisał/a: | na własnym przykładzie pokazuje chyba że jeśli grasz w turnieju to nie graj szarakiem |
pl_rafal napisał/a: | Ty byles (a moze i nadal jestes) jednym z kryjących sie... |
Wyjaśnienie u góry
P.S Temat idzie w złym kierunku |
|
|
|
 |
pl_rafal
|
Wysłany: 2005-07-31, 21:35
|
|
|
zukole napisał/a: | P.S Temat idzie w złym kierunku |
A ja uważam, że w dobrym. Może wszystkich takich jak ty ruszy sumienie i przestaną grać szarymi nickami na oficjalnych
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2005-07-31, 21:40
|
|
|
pl_rafal napisał/a: | zukole napisał/a: | P.S Temat idzie w złym kierunku |
A ja uważam, że w dobrym. Może wszystkich takich jak ty ruszy sumienie i przestaną grać szarymi nickami na oficjalnych
Pozdrawiam |
Sumienie? hehe dobre , sorki ale kiedyś trzeba było grać dalej. A temat uważam idzie dalej bo to wygląda tak że ja pisze o tym że trzeba coś zmienić a reszta z postami idzie na mnie.
P.S Wydaje mi się że na tym forum są dane grupy i to nie grupy moderatorów. Chodzi mi o to że jak ktoś z tej grupy napisze to jest fajnie i wszystko idzie dobrze. Natomiast jak ktoś inny coś napisze to nie dość że 0 aktywności to jeszcze kierunek tematu nie ten.
Jako że zakładałem ten temat i nadal sądze że idzie w złym kierunku to prosze o zamknięcie go. |
|
|
|
 |
pl_rafal
|
Wysłany: 2005-07-31, 21:45
|
|
|
A ja proszę o nie zamykanie!
Dopiero co go założyłeś a już chcesz zamykać? Daj innym wypowiedzieć się!
P.S.
zukole napisał/a: | sorki ale kiedyś trzeba było grać dalej |
Czy to bylo do mnie? |
|
|
|
 |
|