Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: maestro
2014-07-10, 19:58
Typowanie gier gomoku
Autor Wiadomość
ermijo 

Wysłany: 2005-06-02, 16:45   Typowanie gier gomoku

Co byście powiedzieli na typowanie gier gomoku. Wcześniej uzgadniałoby sie kto z kim ma grać mecz. Było by codziennie 10 meczy do wytypowania (czas gry 3-5 min). Przeciwncy rozgrywający mecze graliby ze sobą 2 gry. Typowanie odbywało by się w nastepujący sposób:

1 - wygrywa gospodarz stołu
x - remis (każdy wygra jedną grę)
2 - wygrywa drugi gracz(niegospodarz stołu)

Każdy kto chciały wytypować, mógły swoje typy wpisać tutaj na forum (w tym poście).

Z 10 meczy każdy typuje ile chce, ale muszą się sprawdzić wszystkie typy, żeby zaliczyć zdobyte punkty. Każda pozycja (1,x,2) miała by swój kurs ustalony. Kursy by sie mnożyło (podobnie jak w zakładach bukmacherskich. Oczywiście to by była tylko zabawa więc stawka równa by była jedność 1[j]. Jedyny problem to korupcja:) Grający w meczu nie mógłby typować lub ustawiać meczy z kolegami, zresztą typy dotyczyły by graczy 1800+ względnie 1700+(o dużej liczbie rozegranych partii - 200+ ). Co wy na to....

nc 

Wysłany: 2005-06-02, 17:07   

hehe :lol:

świetny pomysł! może jeszcze wprowadzisz jakieś kursy i będzie można sobie zarobić jak na zakładach sportowych :roll:

widze że Ermijo ma super poczucie humoru :D tak trzymaj! :lol:

zukole 

Wysłany: 2005-06-02, 17:11   

Nie wiem jak to sobie Ermijo wyobrażasz ale dobra, jak wymyśliłeś to wprowadź słowa w czyn. Dla mnie to nie wypali ale mogę się mylić

Pavlini 

Wysłany: 2005-06-02, 17:11   

i po co to?

blind 

Wysłany: 2005-06-02, 18:16   

Az tak bardzo sie nudzisz, ze musisz wymyslac takie cuda ? :D

losiu 
Łoś super ktoś

Wysłany: 2005-06-02, 18:22   

Mega Typer- Gomoku....
OBSTAWIAJCIE!!

Joking - Losiu 1.01 50.000 16.00

hehe Ładne stawki!

roy_ 
Klubowicz

Wysłany: 2005-06-02, 18:50   

ok ja jestem gotow stanac do walki

zagram z kims kogo wytypuje organizator i gramy:)

a tak poza tym bardzo mi sie podoba bo chociaz bedzie ciekawiej i wieksze emocje!!
czyli to najlepsze

chce zagrac juz teraz:)

martin1234 
Hicham El Guerrouj

Wysłany: 2005-06-02, 22:32   

Również mogę zagrać. Normalnie na Kurnik mi się rzadko chce wchodzić, żeby pograć "o pietruszkę" (można również napisać "dla rankingu"). Tu byłaby jakaś motywacja i jakbym znalazł czas to z przyjemnością.
Tylko problem jest z ustalaniem tych stawek, bo niby na jakiej podstawie coś takiego stworzyć? W Toto-mixie robią to chyba jacyś specjaliści i w ogóle jest to łatwiejsze niż w gomoku.
Obstawiać też mogę, tylko najpierw musi być co obstawiać.

PS. A może najłatwiej zrobić to na podstawie pojedynków IRP? Choć rozumiem, że dla wielu to byłby problem, że ktoś tam obstawia jego zwycięstwo czy porażkę.
PS 2. W IRP miałbym jeszcze większą mobilizację. Granie dla fanów, żeby tylko nie stracili kasy to z pewnością wielka przyjemnośc :P (Oczywiście o żadnych pieniądzach nie mówiłem...)

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2005-06-02, 23:55   

Panowie apeluje o troche rozsadku :evil:

Pozdrawiam

Angst

P.S. Oczywiscie chodzi mi o powiazanie typowan z IRP.

bad_mojo 
recenzent ludzkości

Wysłany: 2005-06-03, 00:13   

Nie wypowiem się w tym temacie.

explorer 

Wysłany: 2005-06-03, 07:21   

Pomysł tak sobie ale jeśli ktoś chce grać niech gra. Na zdrowie :)

ermijo 

Wysłany: 2005-06-03, 10:06   

Nie chciałbym, żeby te typowanie było codziennie- odbywało by sie raz na tydzień, stawki ustalałbym ja, w oparciu o różne źródła - w tym statystyki. Stawki wprowadzane by były np. od poniedziałku do środy i nie podlegały by zmianie aż do rozegrania meczów. Chciałbym teraz sprostowć- otóż powiedziałem, że "gracze nie mogą typować w ogóle"; Będą mogli, ale NIE SWOJE mecze. Nie chciałbym, żeby ten pomysł nie wypalił lub okazał się lipą, dlatego nie będe się spieszył z jego wdrażaniem w 'kurnikowe życie" dopóki więcej osób sie nie wypowie na ten temat. Ja uważam, że wad na pewno w tym nie ma. Sądzę, że jest to nie mniej ciekawe niż zakładanie klanów (dla mnie zdecydowanie bardziej, bo nie jestem ich zwolennikiem).

Czekam na propozycje odnośnie zasad. Mam pytanie, co zrobic jeśli gracz ucieknie (i przegra w ten sposób)?, jeśli sie nie wstawi na 2 gry w meczu? jeśli w grze padnie remis?

Na razie biorę pod uwagę zwodników z wyzszej półki tzn.: Roy, Alice, Nc, Jopq, Marcin90_, Adik, Raikegen, Sebik, Angst, Puholek, Zakon, Ondik, Minuta, Lord_Dredd...

może kogoś pominąłem..... jak tak, to prosze o kontakt.

A teraz przykładowa(!) stawka:

M E C Z 1 X 2 1X X2
1.)Alicecooper - Puholek 2.7 1.85 2.25 1.4 1.25

P.S.Zgadzam sie z Royem, że to mogło by urozmaicić grę, bo to zawsze coś innego niż zwykła rankingowa gra, poza tym często ludzi lubią obserwować jak grają najlepsi i na pewno stawiają na kogoś (kibicują komuś) dlatego mój pomysł mógłby przyciągnąć większą liczbę widzów a tym samym podnieś poziom gry na kurniku.

zukole 

Wysłany: 2005-06-03, 12:43   

A możesz sobie typować, tylko, że ja nie zamierzam grać w tym "zaszczytnym celu"

lutalek 
WALI MNIE IMMUNITET

Wysłany: 2005-06-03, 15:15   

no to jest zaj***

bad_mojo napisał/a:
Nie wypowiem się w tym temacie.

pomysł jak pomysł ale realizacja nieralna - powód KORUPCJA, mając na uwadze wielu kurnikowych "działaczy", ostatnie konflikty i zachowanie na forum, nie wierze aby to sie udało ale powodzenia jak chcecie sie w to bawić

soul_reaper 
retired

Wysłany: 2005-06-03, 15:24   

Jesli chodzi o korupcje, pod warunkiem ze bede uwzgledniony w tabelach, to oczekuje na propozycje korupcyjne (najchetniej przyjmowana waluta jest tzw 4-ro pak Żywca) na gg :P

Odpowiedz do tematu