MP 2019 |
Autor |
Wiadomość |
zukole
|
Wysłany: 2019-09-13, 13:12 MP 2019
|
|
|
W dniach 9-11 listopada odbędą się w Krakowie mistrzostwa Polski w Gomoku oraz mistrzostwa Polski w Renju.
Szczegóły wkrótce na ogłoszeniu turniejowym. |
|
|
|
 |
zukole
|
|
|
|
 |
Muchal
|
Wysłany: 2019-09-17, 10:45
|
|
|
Hej,
kto sie wybiera?
Pozdrawiam,
Muchal |
_________________ If the problem can be solved there is no use worrying about it, if it can't be solved worrying will do no good. |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2019-09-17, 18:47
|
|
|
Według mojej wiedzy na pewno Zarząd (Alice, Maestro, Usiek, Zukole i ja) oraz prawdopodobnie Adifek i Puholek, a także najpewniej tradycyjnie Pan Andrzej
Oczywiście liczymy, że dołączą jeszcze kolejne osoby, szczególnie uwzględniając organizowane po kilku latach przerwy MP w renju.
Być może, jak już ostatnio bywało, skuszą się także jacyś gracze zagraniczni.
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
roy_
Klubowicz

|
Wysłany: 2019-09-18, 16:49
|
|
|
gdzie teraz grają jacyś dobrzy gracze ? bo na kurniku jest strasznie słabo ?nie ma gdzie potrenować ? |
_________________ Piwo jest pyszne piwo pic trzeba kto pije piwo ten pojdzie do nieba |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2019-09-19, 18:04
|
|
|
Poza regularnymi rozgrywkami (np. turnieje piątkowe "gomokuworld" o 20:15) faktycznie ja też widzę problem ze znalezieniem graczy na Kurniku, z którymi można sensownie pograć.
Jest oczywiście nowy serwer Piskvorky.net, ale frekwencja chyba nadal dużo gorsza niż na Kurniku.
Reasumując, polecam powrót do grania na żywo, gdzie emocje i rozgrywka na wyższym poziomie są w zasadzie gwarantowane!
Najbliższa okazja to Mistrzostwa Polski. I tu uwaga - swój udział zapowiedział aktualny Mistrz Świata, czyli Martez!
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
Muchal
|
Wysłany: 2019-09-22, 14:51
|
|
|
Roy wbijasz do Krakowa?
Arczi? Devotion? |
_________________ If the problem can be solved there is no use worrying about it, if it can't be solved worrying will do no good. |
|
|
|
 |
amber_gold
|
Wysłany: 2019-09-27, 11:10
|
|
|
roy_ napisał/a: | gdzie teraz grają jacyś dobrzy gracze ? bo na kurniku jest strasznie słabo ?nie ma gdzie potrenować ? |
...powiedział Roy, który na ostatnim turnieju przegrał wszystkie partie a z reszty uciekł
Jak widzisz roy jest z kim pograc skoro nawet średniacy cię włoili
https://www.kurnik.pl/turn.phtml?tid=8557303
Muszę Cię zmartwić Marcin, ale na tym niby słabym dzis kurniku taki uczciwy 1800 już Ci włoi, czasy kiedy byłes redem, zdobywałes IMP, a reszta raczkowała w tej grze minęły bezpowrotnie |
|
|
|
 |
roy_
Klubowicz

|
Wysłany: 2019-09-28, 19:18
|
|
|
AMBER GOLD kurczę czemu mi tak źle życzysz bezpowrotnie minęły ? brzmi jak wyzwanie
sorry ale w turnieju przegrałem jedną partię a nie wszystkie....
tak Muchal myślę nad przyjazdem bo termin wydaje się idealny i turniej to idealne oderwanie od codzienności. |
_________________ Piwo jest pyszne piwo pic trzeba kto pije piwo ten pojdzie do nieba |
|
|
|
 |
amber_gold
|
Wysłany: 2019-09-29, 15:08
|
|
|
roy_ napisał/a: | AMBER GOLD kurczę czemu mi tak źle życzysz bezpowrotnie minęły ? brzmi jak wyzwanie
sorry ale w turnieju przegrałem jedną partię a nie wszystkie....
tak Muchal myślę nad przyjazdem bo termin wydaje się idealny i turniej to idealne oderwanie od codzienności. |
Roy nie łam się, pare dni temu widzialem jak devotion (chyba tez na MP dobrze wypadal) spadl na zoltk ai przegrywal z 1700 srogo. czasy waszego panowani aminely i ten niby denny teraz kurnik wychowal graczy ktorzy majac 1800 sa na pozioie takim jak kiedys red...:)
wiec uwazam ze podniosl sie poziom a nie spadl tyle ze ludzi mniej. Kiedys taki zoltek nabijał ranking na graczu 1400 do zera a dzis? co drugi zielak ma w statach wygrane z 1500-1600....ot taki poziom.
Wiec trenuj ale uwazam ze zaprzepasciles swoj talent, bo grales dobrze, ale tak dlugo Cie nie bylo ze ten pociag juz odjechal....:) |
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2019-11-10, 13:46
|
|
|
Wyniki MP gomoku 2019:
1. Marek Gorzecki 6,5 pkt
2. Oleg Bulatovsky 6,5 pkt
3. Kamil Pawela 5,5 pkt
4. Mikhail Lomakin 5 pkt
5. Piotr Małowiejski 5 pkt
6. Piotr Bieniek 4,5 pkt
7. Łukasz Majksner 4,5 pkt
8. Lukas Soucek 4,5 pkt
9. Szczepan Łukasik 4 pkt
10. Adam Wacławik 4 pkt
11. Pavlina Brdkova 4 pkt
12. Jan Sekułowicz 3 pkt
13. Jerzy Łękowski 3 pkt
14. Vojtech Linhart 3 pkt
15. Andrzej Kosztyła 1 pkt |
|
|
|
 |
Chaosu

|
Wysłany: 2019-11-10, 18:05
|
|
|
. . .Gratulacje Alice! |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
 |
sandra113
|
Wysłany: 2019-11-10, 23:38
|
|
|
Guys, could you explain me something?
You gave Alice the gold despite that Oleg earned the same number of points and a higher coefficient. Apparently, you used the direct encounter between Alice and Oleg as the primary tie-breaking criterion. But in the Polish Championship 2018 you did not use the direct encounter as the primary criterion to break the tie between Zoli and Zukole. They earned the same number of points, and Zoli won against Zukole in the direct encounter, but you gave the silver to Zukole and the bronze to Zoli.
I just read the PSGRiP's rules of tournaments and saw this:
Cytat: | 2. W przypadku uzyskania przez dwóch graczy takiej samej ilości punktów o przyznaniu miejsc decyduje (o ile to możliwe) rezultat ich meczu w turnieju
3. W przypadku uzyskania przez dwóch lub więcej graczy takiej samej ilości punktów w systemie szwajcarskim, o przyznaniu miejsc decydują kolejno:
a) punktacja średnia Buchholza - suma punktów osiągniętych przez przeciwników z odrzuceniem skrajnych wartości,
b) punktacja Buchholza - bez odrzucenia skrajnych wartości,
c) progress - suma punktów po poszczególnych rundach,
d) wynik bezpośredniego pojedynku (w przypadku dotyczącym więcej niż dwóch zawodników sporządzana jest pomocnicza tabela),
e) liczba zwycięstw,
f) losowanie.
|
Clauses 2 and 3 contradict to each other. Clause 2 says that the direct encounter is the primary tie-breaking criterion, while Clause 3 says that the direct encounter is only the fourth tie-breaking criterion.
What the hell is going on? |
|
|
|
 |
Usiek
Prezes

|
Wysłany: 2019-11-12, 14:05
|
|
|