|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
Przesunięty przez: maestro 2014-07-10, 19:45 |
Zaproszenie do Pragi |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 2004-08-12, 12:37 Zaproszenie do Pragi
|
|
|
Tutaj macie linka do oficjalnych stron 3 Olimpiady Gier Umysłowych (moje wolne tłumaczenie, nie czepaić sie ), na które serdecznie zapraszam!
Trochę ta stronka jest napaćkana, może sie nie chcieć szukać, więc pisze, że turniej GOMOKU będzie rozegrany 8 października (piątek) od godz. 17.30, natomiast turniej RENJU w sobotę, 9 października, od godz. 9.00.
W gomoku będzie sie grać systemem szwajcarskim, 7 rund, 15 min. na rozegranie partii.
W renju także szwajcar, 5 rund, 20 min. na rozegranie partii.
Te liczby mogą jeszcze ulec zmianie, także godziny rozpoczęcia (17.30 na gomoku to JEST straszna godzina )
Jeżeli ktoś ma chęć sie przejechać do Pragi, to kontakt do mnie gg2127318 - wszystko załatwię, nocleg, zgłoszenia, dojazd na własny rachunek, ale w Pradze nie pozwolę sie chętnym zgubić
GORĄCO ZAPRASZAM!!! |
Ostatnio zmieniony przez Gość 2004-08-12, 13:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ece
Wielki Admin ;)
|
Wysłany: 2004-08-12, 12:50
|
|
|
Ten turniej w Gomoku troche pozno sie im skonczy, ale co tam.
Zakladam ze to taka sama pomylka jak moja i ze 15/20 minut nie jest na ruch, a na partie dla zawodnika
Ja bym wszedzie pojechal, jednak moje fundusze srednio widza te wszystkie turnieje ktore maja sie odbyc
Tak w ogole to niech ktos pomysli w jakim dziale dawac ogloszenia o turniejach, bo nie dotycza one samego Gomoku. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2004-08-12, 13:17
|
|
|
Ece napisał/a: | Ten turniej w Gomoku troche pozno sie im skonczy, ale co tam. |
Planowana godzina zakończenia -ok.23.00 -jeszcze młoda godzina Jurku!
Ece napisał/a: | Zakladam ze to taka sama pomylka jak moja i ze 15/20 minut nie jest na ruch, a na partie dla zawodnika |
UUU, faktycznie, mój błą, dzięki! Już poprawiam
Ece napisał/a: | Ja bym wszedzie pojechal, jednak moje fundusze srednio widza te wszystkie turnieje ktore maja sie odbyc |
To dobrze, że nie wspomniałam o turnieju w Budapeszcie, musielibyśmy się złożyć na jedzonko dla Jurka
Ece napisał/a: | Tak w ogole to niech ktos pomysli w jakim dziale dawac ogloszenia o turniejach, bo nie dotycza one samego Gomoku. |
Ja bym dawała do działu Reprezentacji - uczestnictwo w turniejach jest przeciez jednym z głównych założeń statutowych
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
100per
|
Wysłany: 2004-09-17, 13:31
|
|
|
Czy ktoś się powazniej już zastanawiał nad wyjazdem do Pragi?
Na razie wiem o następujących osobach: Johanka, Jurek, Dragon, Honor, Aaru, Lutalek, ja - wychodzi już siedem osób, całkiem ładnie. Czy ktoś jeszcze jest zainteresowany?
Proszę o zgłoszenia, uwagi.
Czy plan gier opisywany przez Johankę nie zmienił się? Poza tym jak wygląda sprawa noclegu i innych kosztów? |
|
|
|
|
aaru
BrainKing.com
|
Wysłany: 2004-09-17, 13:38
|
|
|
??
Zostałem zaskoczony stwierdzeniem, że wybieram się do pragi, ale skoro tak Miłosz mówi, to muszę się nad tym zastanowić.
Określę się w nadchodzącym tygodniu
Pozdrawiam
aaru / Arek
[ Dodano: 2004-09-17, 14:40 ]
Ale raczej odpada, żebym się tam pojawił razem z lutalkiem. Któryś z nas musi zostać w pracy w piątek - niestety. I to raczej na pewno będę ja. |
_________________ Pozdrawiam
aaru / Arek |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2004-09-17, 14:27
|
|
|
100per napisał/a: | Czy plan gier opisywany przez Johankę nie zmienił się? Poza tym jak wygląda sprawa noclegu i innych kosztów? |
Plan sie niestety nei zmienił (tylko długość gry skrócono do 10 min. dla gomoku i 30 dla renju)
Nocleg-albo na podłodze za 30 kc (około 5 zł) z wlasną karimatą i śpiworem, 10 min. od miejsca turnieju, albo na miejscu w łóżku za 300 kc (około 50 zł).
Inne koszty:
Opłaty za grę: 45 kc dorośli (55 kc, jeżeli rejestracja po 20.09)
35 kc znizkowe (studenci, emeryci) (po 20.09 - 45kc)
25 kc dzieci do 15 lat (po 20.09 - 35 kc)
Obiady w restauracjach praskich w okolicach 100-150 kc, ale mozna tez zjesc na miescie za 15 kc parówke w bulce (smaczna!) lub przywieźć wlasny prowiant
Dojazd na miejsce srodkami komunikacji miejskiej z dworca kolejowego to grosze -12 kc w jedną stronę.
100per napisał/a: | Na razie wiem o następujących osobach: Johanka, Jurek, Dragon, Honor, Aaru, Lutalek, ja |
Ja nie wiem o Tobie Miłoszu, o Darku i Honorze, wiem za to o _nc_ i royu (czapareiro) i może Kashonek (?) -nie brałam pod uwagę auta żadnego , więc wszyscy planujemy dojazd pociagiem. Jeżeli ktoś ma inny pomysł, to proszę o napisanie w temacie lub priv
Jeżeli macie jakieś pytania--piszcie, nie pamiętam nigdy o wszystkim!!
I najwazniejsze...FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY |
|
|
|
|
lonewolf
|
Wysłany: 2004-09-17, 15:22 Re: Zaproszenie do Pragi
|
|
|
Johanka_z_arcu napisał/a: | (...) turniej GOMOKU będzie rozegrany 8 października (piątek) od godz. 17.30 |
To nie będzie turniej w gomoku, ale w piškvorky (trochę farbowane zresztą). Różnica jest taka, że w piškvorkach więcej niż 5 kamieni w linii też wygrywa. Jeśli ktoś myśli o wysokich miejscach niech sobie lepiej przygotuje jakieś trikowe otwarcia w tym wariancie.
PS Nie upieram się, że nie pojadę. |
|
|
|
|
HonoR
Emeryt
|
Wysłany: 2004-09-17, 16:47
|
|
|
Prawda, myślałem.... z tymże tydzien później jest Warszawa a tego raczej nie przeoczę, natomiast jestem osobą niepracującą także... wiadomo o co chodzi. Dodatkowo ma być wpiatek i niewiadomo czy ważnych zajęć nie będę miał (np. laboratoria gdzie pracuje sie w sekcjach ilus osobowych a raczej nie chciał bym zawieść kolegów, gdyż komplet jest wymagany do zaliczenia.) Także jeszcze dam znać 5-6 października ostatecznie.
Pozdrawiam.
|
_________________ Zawartość alkoholu we krwi [||||||||||||||||] 63% |
|
|
|
|
nc
|
Wysłany: 2004-09-17, 16:53
|
|
|
ja również chcę się wybrać do Pragi
5 czy 6, co za różnica ? Ważne żeby była fajna zabawa
a trzeba się już zapisywać czy można na miejscu ? |
|
|
|
|
lonewolf
|
Wysłany: 2004-09-17, 17:23
|
|
|
nc napisał/a: | 5 czy 6, co za różnica ? Ważne żeby była fajna zabawa |
Różnica wynosi 1. Gdy ktoś chce się tylko pobawić, pewnie jest mu wszystko jedno, ale gdy ktoś chce poważnie powalczyć o nagrody, to już ma znaczenie, dlatego o tym napisałem.
nc napisał/a: | a trzeba się już zapisywać czy można na miejscu ? |
Jeśli się zapiszesz przed 20 września będziesz miał taniej (patrz post Johanki). Dodatkowo wszystko jest na stronie Olimpiady. |
|
|
|
|
HonoR
Emeryt
|
Wysłany: 2004-09-17, 17:25
|
|
|
Chodzi o to, że będę znał rozkład zajęć i efekt wizyty w banku..... |
_________________ Zawartość alkoholu we krwi [||||||||||||||||] 63% |
|
|
|
|
Ece
Wielki Admin ;)
|
Wysłany: 2004-09-30, 15:59
|
|
|
Turniej sie zbliza, mielismy jechac z Dragonem, lecz niestety nie wyszlo.
Pytanie przede wszystkim do Johanki i nc jak sie zapatruja na wyjazd (wiem ze juz dawno chcieliscie jechac) i do innych, czy moze jada.
Mam nadzieje ze Marta przedstawi dokladnie jak mozna sie tam dostac (pociagi) i moze poda przyblizone koszty. Z tego co mi mowila w 100 zl mozna sie zamknac za podroz w 2 strony (studencka znizka), a i nocleg bardzo tanio mozna.
Ja chetnie pojade, a im wiecej nas tym lepiej |
|
|
|
|
nc
|
Wysłany: 2004-09-30, 16:25
|
|
|
http://www.idos.cz/ - strona takiego czeskiego pkp, jest angielska wersja ale w czeskiej też się można połapać
z wrocławia jest kilka połączeń np.7:42-14:00 bez przesiadek (w piątek) lub 22:23-5:19 (w czwartek) z 1 przesiadka, najlepiej było by jechać z kimś znajomym dlatego jak ktoś jedzie przez lub z wrocławia prosze o kontakt |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|