Kalendarium Turniejów |
Autor |
Wiadomość |
alicecooper
Skarbnik
|
Wysłany: 2007-06-15, 22:17 Kalendarium Turniejów
|
|
|
najwyższy czas przygotować terminarz turniejów
oto moja propozycja (uwaga daty mogą być ruchome o parę dni - turnieje powinny odbywać się w weekendy):
I turniej : ~ 25 luty-1 marca
II turniej : 1-3 maja
III turniej : ~ 30 czerwca-1 lipca
IV turniej : 7-9 września (Warszawa - Mariasz)
V turniej : ~ 11 listopada
odstępy miedzy turniejami:
I ~ 2 miesiące ~ II ~ 2 miesiące ~ III ~ 2 miesiące ~ IV ~ 2 miesiące ~ V ~ 4miesiące ~ I
moje główne założenia:
- przerwy pomiędzy turniejami powinny trwać minimum około 2 mieniące
- należy wykorzystać "cieplejsze" miesiące
- wykorzystać święta państwowe nierodzinne 1-3 maja, 11 listopada
- turniej nie powinien odbywać się w grudniu (święta + koniec roku)
- nie powinien także odbywać się pod koniec semestru w szkole
- nie powinien odbywać sie w trakcie ferii czy wakacji
zapraszam do dyskusji, mam nadzieje że wspólnie ustalimy coś co pomoże stowarzyszeniu i nam samym |
|
|
|
 |
dragon_katowice
|
Wysłany: 2007-06-15, 22:38
|
|
|
popieram w miarę stałe terminy turniejów, tak jest w Hradcu , co rok w kwietniu i to się raczej sprawdza |
|
|
|
 |
Ece
Wielki Admin ;)

|
Wysłany: 2007-06-15, 23:01
|
|
|
Ja z kolei nie wiem, czy majówka to dobry pomysł. Szkoda mi długiego weekendu na turniej, kiedy może on się odbyć równie dobrze w każdy inny weekend. W sumie tak samo jak w wakacje- wolę pojechać w góry czy nad morze. |
|
|
|
 |
dragon_katowice
|
Wysłany: 2007-06-15, 23:05
|
|
|
ano z tą majówka to fakt, to raczej wolny czas dla rodziny, dziewczyny, chłopaka czy co tam kto jeszcze woli
ale kto wie, może i będa chętni na turniej |
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2007-06-15, 23:09
|
|
|
A mi się podoba majówka, mniej 11 listopada. Ale generalnie ułożenie takiego dość prezycyjnego terminarza wydaje się możliwe i powinien to być jeden z priorytetów. Fajnie gdyby też przed końcem roku były już konkretne propozycje gdzie mogłyby się odbyć dane turnieje. |
|
|
|
 |
Muchal
|
Wysłany: 2007-06-15, 23:14
|
|
|
ja za rok jestem gotów zorganizować kolejny turniej w Łasku |
_________________ If the problem can be solved there is no use worrying about it, if it can't be solved worrying will do no good. |
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2007-06-17, 11:23
|
|
|
alicecooper napisał/a: | III turniej : ~ 30 czerwca-1 lipca |
Przyczepię się jeszcze do tego terminu - wg jest on dobry, pomimo że 30 to poniedziałek. Ale jeśli mamy równać do weekendów, to już lepiej do 6 lipca, gdyż 29 czerwca odbędzie się finał Euro 2008 Takie drobne, ale dość ważne przypomnienie, bo już raz była podejmowana próba organizacji turnieju latem 2006 w czasie półfinałów mundialu i nie muszę przypominać, jakie było zainteresowanie... Czyli także tego typu czynniki musimy brać pod uwagę. |
|
|
|
 |
szarlott

|
Wysłany: 2007-06-17, 11:31
|
|
|
Termin majówkowy może być,ale tylko wtedy jeśli będzie zorganizowany w jakimś ciekawym miejscu (czyt. np.morze). Jest już wtedy ciepło i jest to czas kiedy mogę wypocząć przed sesją, a wiadomo że najlepiej wypoczywa się na łonie przyrody :D Dlatego jakaś Wawa, Poznań czy Bytom w tym terminie wg mnie odpada |
|
|
|
 |
spavacz
|
Wysłany: 2007-06-17, 14:41
|
|
|
Bardzo dobry pomysł, gdyby to weszło w życie to każdy mógłby już sobie wcześniej zarezerwować wolny czas na dany termin. Może poprawiłaby się wtedy frekwencja |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
 |
lutalek
WALI MNIE IMMUNITET
|
Wysłany: 2007-06-18, 15:49
|
|
|
biorąc pod uwagę ostatnie doświadczenia (chęci do gry, ilość graczy, dyskusje na forum, doświadczenia z poprzednich turniejów itp) uważam że liczba spotkań / turniejów w roku nie powinna przekroczyć magicznej liczby 4, w tym:
- jeden turniej u muchy, skoro sie udał warto powtórzyć
- jeden turniej w bytomiu, raczej wszystkie do tej pory dobrze wypadły
- wrześniowy tur warszawski w połączeniu z marjaszem
- czwarty turniej, gdzie? no właśnie gdzie?
do dyskusji pozostaje przyporządkowanie konkretnych terminów do poszczególnych turniejów + jeden z nich powinien być połączony z walnym (sprwozdawczym / wyborczym)
co do piatego turnieju, myśle że to przerost formy nad treścią, ciężko będzie uzyskać konkretną frekwencje przy takiej liczbie turniejów oraz wciąż spadającym zainteresowaniu grą
jestem nawet skłonny zaryzykować tezę, żę 3 turnieje w roku (2 stowarzyszenie + marjasz) byłyby w obecnej sytuacji stowarzysznia w sam raz |
|
|
|
 |
om3g4
|
Wysłany: 2007-06-18, 18:13
|
|
|
lutalek, myślę, że jeśli nawet popularność gry spada, to zmiejszenie ilości turniejów, może tylko i wyłącznie przyczynić się do jeszcze większego spadku jej popularności ;]
powinno być jeszcze miejsce na dwa turnieje kóre nie będą się odbywać "regularnie", tylko np. co roku gdzie indziej |
|
|
|
 |
ptyl

|
Wysłany: 2007-06-19, 12:27
|
|
|
Czy turniej 'dla grajacych inaczej' czyli standard , stanie sie 'nową gomokową tradycją', ponoc w Łasku wypalił. Czy tylko był to jednorazowy wyskok? |
_________________ Albowiem, gdyż i w ogóle, dajmy na to, że tak powiem... |
|
|
|
 |
dev

|
Wysłany: 2007-06-19, 12:49
|
|
|
ale macie problemy:) najwyzej opuscicie 1 turniej... nic sie nie stanie... a wiadomo , że wszystkim sie nie dogodzi |
|
|
|
 |
Karol G.
|
Wysłany: 2008-04-17, 01:19
|
|
|
Czy mogę prosić o jakąś (wstępną ale mniej skąpą niż ta co jest) rozpiskę co, gdzie i kiedy będzie organizowane (są w planach)? |
|
|
|
 |
alicecooper
Skarbnik
|
Wysłany: 2008-04-18, 00:07
|
|
|
Nie
z wielu powodów, także niezależnych od PSGRiP plan turniejowy w 2008 r. musi ulec zmianie.
pracujemy nad tym i więcej informacji będzie w maju
ogólnie poza Łaskiem planowane są turnieje na początku lipca, we wrześniu i w listopadzie |
|
|
|
 |
|