|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
Przesunięty przez: bmac 2007-09-16, 22:47 |
Ankieta nr 1: Ile turniejów do końca roku 2007... |
Proszę wybierz, czy jesteś ... , do końca roku, i deklarujesz przyjazd )) |
za jednym dużym, dwudniowym MP w Gomoku +1 Tur towarzyszący +grill, jedna lokalizacja |
|
78% |
[ 26 ] |
za większą ilościa turniejów, aby dokończyć cykl GP, więcej lokalizacji + przy warszawskiej grill |
|
21% |
[ 7 ] |
|
Głosowań: 33 |
Wszystkich Głosów: 33 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Muchal
|
Wysłany: 2007-09-23, 22:47
|
|
|
Ja również głosowałem ze opcją nr 1.
Z tych samych powodów
Cezar napisał/a: | Lepszy jeden dobry turniej z dużą frekwencją niż kilka marnych i nielicznie obsadzonych. |
Jeśli chodzi o lokalizację, to chyba Warszawa, albo Kraków (jeśli w Krakowie miałby ktoś chęć zorganizowania). |
_________________ If the problem can be solved there is no use worrying about it, if it can't be solved worrying will do no good. |
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2007-09-23, 23:35
|
|
|
Oczywiście szkoda, że MP w renju ani pente w tym roku nie będzie, bo skoro chcemy mieć turnieje rangi mistrzowskiej, to powinny się one odbywać regularnie. Ale ja głosowałem mimo to za 1., bo MP w te gry organizowane jako kontynuacja cyklu GP, jak było napisane w ankiecie w propozycji 2., uważam za nierealną. Jeszcze w ostateczności można byłoby spróbować zrobić dwa turnieje, np dwudniowe MP gomoku pod koniec października oraz dwa jednodniowe MP, w renju i w pente, w weekend w połowie grudnia. Ale obawiam się, że i taka propozycja nie spotkałaby się z entuzjamem licznej grupy osób. |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2007-09-23, 23:51
|
|
|
czarny_kot napisał/a: | Ale ja głosowałem mimo to za 1., bo MP w te gry organizowane jako kontynuacja cyklu GP, jak było napisane w ankiecie w propozycji 2., uważam za nierealną. |
Ankieta była sformułowana tak, a nie inaczej. Ciekawe, ile osób byłoby za MP również w pente i renju (bez kontynuowania GP)
Pozdrawiam
Angst
P.S. Może założymy SMG - Stowarzyszenie Miłośników Grilla? |
|
|
|
 |
bmac
|
Wysłany: 2007-09-24, 03:31 a oto wyniki ankiety...
|
|
|
... z małym komentarzem potem:
Spoza PSGRiP oddano głosów 9 /nie znam wszystkich nicków, ale zakładam, że tutaj większość występuje pod jednym, a w ankiecie na 100% pod jednym/ z tych 9 głosów spoza Stowarzyszenia 4 osoby były za więcej niż jedną lokalizacją, reszta za opcją pierwszą /pojedynczą lok. z turem dwudniowym, podwójny turniej+ grill/
Wśród Członków PSGRiP przewaga 1 opcji, jak widać była miażdżąca, jako to określił Paweł "...horror..." 21:3, ale chciałbym odpowiedzieć na nutki "grillowych" zarzutów Piotrka :-/
To, że propaguję trochę inny kierunek w Stowarzyszeniu, nie znaczy, że nie popieram tkz "turniejowości" /tak ja to nazywam hihi/, wręcz przeciwnie, naturą tych gier jest wygrywanie, okazywanie jakim się jest graczem w rzeczywistości stresu turniejowego, a cele: pozycją, ranking, mistrzostwo, tytuły, prestiż są oczywiste.... coś Nas musi do tego pociągać, ale to nie wszystko.... są jeszcze inne, też ważne opcje grania w realu, dotychczas ustawiane na dalszym planie, już nic nie mówiąc o dodatkowych aspektach działalności Stowarzyszenia, o których niby wszyscy wiedzą, ale jak przychodzi co do czego, to lepiej popykać w GP, MP, MMP niż.... a skutki widać, słychać i czuć....
czy wynik ankiety już sprawę przesądza? w zasadzie tak, i nie do końca, co prawda określając parametry ankiety, przeciążyłem ją w kierunku opcji pierwszej, aby z czystym sumieniem zakończyć GP, ale opcja druga mogłaby wyglądać tak:
-jedne MP w Pente pojedynczy Tur lub z Gomoku towarzyszącym w lokalizacji: Bytom lub Kraków lub Poznań z datą do ustalenia /koło 3 dekady października/ bez grilla z dopłatami do dojazdów i raczej jednodniowe
-oraz MP Gomoku + Renju w lokalizacji Warszawa, szkoła, dwudniowy Tur z grillem, z datą w miarę ustaloną 9,10,11 listopada /2 dekada/ z dopłatami do dojazdów.
TO JEST OPTIMUM, chociaż z paroma wadami.
Ja osobiście głosowałem za opcją pierwszą, lecz na Zarządzie będę optował za ww. drugim rozwiązaniem. Pozwala ono na zachowanie minimum ciągłości MP /są w każdej grze/ i maximum w GP /zakładam eliminacje w gomo w Wawie/
Na turnieju w Wawie GP /cykl/ zostałyby oficjalnie zakończone skromnymi nagrodami, a o dalszych losach tych eliminacji zadecyduje życie, tzn frekwencja na turach przyszłorocznych
Potrzebujemy dobrego, skutecznego zakończenia tegorocznego sezonu, aby po skonkretyzowaniu planów przyszłorocznych ruszyć z innymi problemami PSGRiP, a jest ich wiele.
bmac
PS.: no a może dodatkowo PSGRiP wzbogaci się o nowych członków, czego sobie i Wam życzę...
|
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2007-09-24, 11:32
|
|
|
Czy jeśli do końca roku odbędzie się tylko jeden turniej, dwudniowe Mistrzostwa Polski w Gomoku, to w ogóle uda się rozegrać turniej towarzyszący? Przecież eliminacje oraz finały to 20 rund, w dodatku skoro to są MP, to nie można zbytnio skrócić czasu gry (min. to jak sądzę 25 minut na zawodnika). Taki turniej zajmie większość czasu z tych dwóch dni, nie wyobrażam sobie jak tu zmieścić jeszcze jeden turniej. No chyba że robimy turniej trzydniowy? |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2007-09-24, 17:30
|
|
|
W tej chwili upłynęło już sporo czasu od momentu, kiedy proponowałem rozwiązanie tej kwestii (nawet przy założeniu kontynuacji GP). Ankieta pokazała jednak, że tak naprawdę chyba nie zależy nikomu jakoś specjalnie mocno na MP w renju i pente (zabrakło mi np. tradycyjnego oburzenia pentaków ). Jeszcze w tym momencie da się wszystko dograć, ale skoro nie ma takiej potrzeby, to ...
Generalnie Stowarzyszenie jest dla nas, a nie my dla Stowarzyszenia (przynajmniej w tym momencie) - a na pytanie, czy to dobrze, odpowiedź pewnie znajdzie aktualny Zarząd...
Pozdrawiam
Angst
P.S. Ja nic nie mam do grilla oczywiście Natomiast nie mogłem powstrzymać się od komentarza, po obejrzeniu wyników ankiety i argumentacji - takie mi się nasunęło spostrzeżenie |
|
|
|
 |
vilumisiek

|
Wysłany: 2007-09-26, 23:12
|
|
|
W Krakowie to powtarzam, kilku Rzeszowiaków by się pojawiło. |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2007-09-27, 14:24
|
|
|
Ale Ale Ale... (nadejdą kiedyś takie czasy kiedy Rosja: mówię prezyzyjnie Rosja będzie w NATO)
...ja chętnie wybiorę się na najbliższy turniej nie zależnie od miejsca, choć już nie mogę sie doczekac turnieju w Krakowie. |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
aaru
BrainKing.com

|
Wysłany: 2007-09-28, 21:11
|
|
|
Jestem ZDECYDOWANIE tylko za jednym weekendem urniejowym w tym roku! |
_________________ Pozdrawiam
aaru / Arek |
|
|
|
 |
manga_21__

|
Wysłany: 2007-11-03, 11:46
|
|
|
dragon_katowice napisał/a: | a ja sie będę czepiał dalej
po co poprawiać literówki ? zawsze jak ktoś coś napisze wiadomo o co chodzi chyba ,że pisze to Manga | Dragon odezwij się bo taka jestem uradowana a nie wiem kiedy jest turniej pisz do mnie bo ja ślepa |
_________________ Hej ziomale jak leci;-) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|