Przesunięty przez: maestro 2014-09-23, 20:48 |
Mistrzostwa Świata Renju i Gomoku |
Autor |
Wiadomość |
Ankst [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-08-13, 01:04
|
|
|
Jakie remisy? |
|
|
|
 |
Ankst [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-08-13, 01:09
|
|
|
Niepotrafie zrozumiec wciaz czemuz to posiadajac takie umiejetnosci jak lu czy sushkov di cao chan nie gra sie na kurniku, taki fajny system punktowy ; przedstaw im lord jak sytuacja u nas wyglada moze zaczną uprawiac gomoku w koncu. |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2009-08-13, 07:06
|
|
|
Rzeczywiście - ani jednego remisu w finale A gomoku |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2009-08-13, 12:21
|
|
|
Teraz moja parodia tego wydarzenia:
http://www.youtube.com/watch?v=OYt4VrRCV6U
...a tym czasem ani widu ani słychu, żadnej informacji... a więc Arczi, a więc Arczi, Arczi po 18 lata Mistrzem Świata, Arczi Mistrzem Świata, wszyscy się ciesza Arc..... a co my tutaj mamy coef 16 , 16, 16 ? I mamy trzech zwycięzców. A więc uff... No w tym wszystkim można na prawdę stracić nerwy...
GRATULACJE !!! |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
puholek
|
Wysłany: 2009-08-13, 13:25
|
|
|
A jednak nie... nie mamy 3 zwyciezcow P bedzie dogrywka. Na piskvorky.cz jest: "Tiebreak starts at 12:40" |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2009-08-13, 13:54
|
|
|
Polski gracz Artur Tamioła (Arczi) wlasnie zostal Mistrzem Swiata w gomoku, po wygranej w dogrywce nad Attila i Kedlubem
Gratulacje!!
Pozdrawiam
Angst
P.S. teletombola napisał/a: | Kolejny niewygrany turniej przez niby to najlepszego gracza polskiego Arcziego - norma | |
|
|
|
 |
Ankst [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-08-13, 14:16
|
|
|
Czyli stało sie tak jak podejrzewałem.
Gratulacje. |
|
|
|
 |
ronaldo145
|
Wysłany: 2009-08-13, 20:35
|
|
|
Gratulacje Arczi ! |
_________________ Life is a game , learn how to win.. |
|
|
|
 |
Chaosu

|
Wysłany: 2009-08-13, 23:36
|
|
|
. . .Gratulacje Arczi! |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2009-08-13, 23:43
|
|
|
Brawo, gratulacje dla Mistrza |
|
|
|
 |
Zawrat
|
Wysłany: 2009-08-14, 14:12
|
|
|
Arczi - gratulacje! Wielka Rzecz! ) |
|
|
|
 |
termin

|
Wysłany: 2009-08-14, 15:06
|
|
|
Królu Arturze, chylę czoła.
Zawody śledziłem na bierząco, i trzumałem kciuki nie słabiej niz za Otylie Jedrzejczak na olimpiadzie. Nie sądziłem, że ogromny sukces POLAKA w tak "głupiej" grze może przynieść mi tyle frajdy. |
|
|
|
 |
Truskawka
|
Wysłany: 2009-08-14, 15:52
|
|
|
GRATULACJE!! Mistrzu Arczi, spisałeś się na medal znakomicie! |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2009-08-14, 17:17
|
|
|
Specjalnie dla Ermijo
Do Pardubic udałem się o 4:52 by być na miejscu o 11:30. Chciałbym tutaj podziękować Peacemen'owi który mnie nakierował najpierw na halę, a następnie do akademika w którym nocowaliśmy oraz Adifowi, który pokazał gdzie to dokładnie jest .
O godzinie 18. była ceremonia otwarcia trwająca nieco ponad godzinę, były przemówienia Alesa, Jonssona, Karlssona i Antsa. Został wyświetlony harmonogram turnieju, a następnie zawodnicy udali się na środek aby odebrać pamiątkowe koszulki
i książeczkę o Pardubicach. Po ceremonii udaliśmy się na darmowy poczęstunek. Do akademika wróciłem około 23 ( zabawa jeszcze trwała), po 2-ej w końcu przyjechała grupa Angsta ( Angst, Arczi, Dev i Łukasz ), a później poszliśmy spać. O godzinie 9. Skuridin obwieszczał początek turnieju i zaczęliśmy grać turniej gomoku, a Peace turniej B renju. Po pierwszej rundzie zawsze mieliśmy dużo czasu, więc szliśmy na obiad. Tak wyglądały pierwsze 3 dni ( o grach pisać teraz nie będę, bo są w internecie,
a komentować ich nie chcę ).
W dniu przerwy były różne rozrywki aby oderwać się od gomoku i renju. Koszykówka, piłka nożna gdzie pokonaliśmy ( beze mnie, ale przy udziale Madli ) drużynę Czechów + Gergo, turniej ping-ponga, a także wycieczkę na Śnieżkę organizowaną przez Alesa.
Wieczorami oczywiście się integrowaliśmy z resztą zawodników, poza Azjatami i większością Rosjan reszta wylądowała w tym samym akademiku ( zabawa na 5. piętrze, choć akurat z Adifem, Alesem i Antsem wylądowaliśmy na 2. ).
O turniejach A i B w gomoku można teraz wiele napisać, choć tu trzeba wejść w komentarz gier, napiszę tylko że niby 80minut + 30 sekund wydaje się dużo, to mimo wszystko tak dużo to nie jest, co pokazały niektóre gry. O swoich grach napiszę tylko, że
w pewnym momencie miałem już dość tej męki ( dużo gier + długi czas + długie przerwy + pobudka z rana ) ( gry z Gergo, Bano i Lu w moim wykonaniu łącznie trwały z 40 minut ). Można było wyczuć napięcie u niektórych osób, na przykład Attila lubił się bawić kamieniami . Przed ostatnią rundą zrobiliśmy sobie pamiątkowe zdjęcie i udaliśmy się rozegrać decydujące gry.
Wielkie gratulacje dla Arcziego, który pokazał kto jest najlepszy na Świecie . Po turniejach Czesi porządkowali sale, a Angst odwiózł mnie na stację ( dzięki ! ) i przed ceremonią zamknięcia udałem się do domu. Po ceremonii była impreza pożegnalna, ale mam nadzieję że o tym wspomni ktoś, kto tam był
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, pogoda była świetna, choć do gry w hali może niekoniecznie ( za to do spędzania czasu na dworze super ). Możliwość poznania nowych osób ze świata Renju i Gomoku i w dodatku zagrać z nimi grę to fajna sprawa.
Łukasz z Adifem wywalczyli zaproszenie imienne na kwalifikacje do turnieju gomoku za 2 lata do Japonii, mamy mistrza Świata, więc kilka osób już ma zaproszenie na ten turniej. Brakuje tylko sponsora...
Ps Utratos to lamka ! |
|
|
|
 |
arczi
|
Wysłany: 2009-08-14, 21:05
|
|
|
Dzięki wszystkim za wsparcie!! |