Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internetowy Puchar Polski (IPP)
Autor Wiadomość
truskawek 

Wysłany: 2009-02-19, 21:14   

osoby z 2 walkowerami blokować w następnej edycji...?

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-02-19, 21:29   

maestro napisał/a:
Obędzie się bez wytłuszczania, moje wskazania niedoskonałości IPP są merytoryczne, czyż nie? Konkrety też przez nie przemawiaja i nietrudno się domyśleć po przeczytaniu mojej diagnozy, co uważam za dobre rozwiązania:

Przepraszam, ale nie jestem jasnowidzem. Dlatego proszę o konkretne propozycje.
maestro napisał/a:
1) wrócić do systemu ligowego
2) zlikwidować podział rundowy

Tak było kiedyś. Zmiany niejako narzucił poprzedni Zarząd, który uznał poprzednią formułę za wyczerpaną. A argumenty za i przeciw?
maestro napisał/a:
3) ustalić precyzyjne reguły, które po rozpoczęciu danej edycji nie mogłyby ulec jakimkolwiek zmianom

Tak akurat jest teraz.
maestro napisał/a:
No i oczywiście podjąć znów próby przekonywania najlepszych do brania udziału... Wiem, to na pewno nic łatwego, ale bardzo wzmocniłoby wartość rozgrywek.

Prośba o wsparcie. Niektórych męczyłem naprawdę długo i jestem prawie pewien, że gdyby mieli minimalną choćby ochotę gry, to zagraliby.

Pozdrawiam

Angst

maestro 
Viceprezes

Wysłany: 2009-02-19, 22:17   

angst napisał/a:
maestro napisał/a:
1) wrócić do systemu ligowego
2) zlikwidować podział rundowy

Tak było kiedyś. Zmiany niejako narzucił poprzedni Zarząd, który uznał poprzednią formułę za wyczerpaną. A argumenty za i przeciw?

Ewentualne walkowery w lidze nie bedą aż tak bardzo zniekształcać wyników jak te mające miejsce w play-offach. Rywalizacja nabierze sensu (czy ma sens rywalizacja w 5-osobowej grupie w której 4 awansują dalej??). Liga wyższa, A, mam nadzieję, będzie areną zmagań na wysokim, naprawdę reprezentacyjnym poziomie. Długi okres całych rozgrywek w połączeniu z brakiem podziału na rundy powinien zmniejszyć liczbę nierozegranych pojedynków - teraz dochodzi do tak nieprzyjemnych sytuacji, jak konieczność grania decydującej fazy np. w czasie sesji, na co niektórzy nie mogą sobie pozwolić. A tych którzy będą całkowicie lekceważyć przyjazny i ulgowy system, bezwzględnie wyrzucać - bo jeśli czyjeś zainteresowanie IPP ogranicza się wyłącznie do zapisania się oraz niczego więcej, to takich osób nie potrzeba.

angst napisał/a:
Tak akurat jest teraz.

:rotfl:

angst napisał/a:
Prośba o wsparcie. Niektórych męczyłem naprawdę długo i jestem prawie pewien, że gdyby mieli minimalną choćby ochotę gry, to zagraliby.

Może niektórzy nie chcą grać właśnie ze względu na stan IPP? Nie wiem, w każdym razie jeśli nic się nie zmieni, to ja raczej w następnej edycji nie będę brał udziału.

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-02-19, 22:50   

maestro napisał/a:
angst napisał/a:
Tak akurat jest teraz.

:rotfl:

W tym momencie przestajesz być partnerem do dyskusji.

Pozdrawiam

Angst

maestro 
Viceprezes

Wysłany: 2009-02-19, 22:52   

To nie ja zacząłem opowiadać dowcipy. Ale skoro uważasz, że to co napisałem, niewarte jest dyskusji, to masz takie prawo. Tylko wątpię, by taka postawa pomogła naprawie IPP...

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-02-19, 23:01   

maestro napisał/a:
To nie ja zacząłem opowiadać dowcipy.

W tym rzecz, że ja także nie. Czy uważasz, że w IPP nie ma precyzyjnych reguł? A jeśli są, to która się zmienila w trakcie rozgrywek?

Przepraszam, ale jak ktoś potrafi tylko reagować głupkowatym śmiechem na moją interpretację, nie podając żadnych argumentów, to jak z nim dyskutować?

Zacytowałem konkretny fragment Twojej wypowiedzi, ale przy Twoim podejściu rzeczywiście dyskusja traci w moich oczach sens...

Pozdrawiam

Angst

maestro 
Viceprezes

Wysłany: 2009-02-19, 23:09   

Bo cóż innego mi pozostało, jak piszesz o trwałych regułach, kiedy każdy widzi, że to nijak się ma do rzeczywistości? Jak mam takie stwierdzenie potraktować, poważnie?

Ja napisałem co sądzę i jakie mam prozycje, Rakdar też napisał swoje zastrzeżenia. Natomiast Ty wytykasz mi niemerytorycznośc oraz "niegodność do bycia partnerem w dyskusji", pozostawiając całą resztę na boku. To oczywiście w ramach pokazu jak wygląda konkretna dyskusja...

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-02-19, 23:17   

maestro napisał/a:
Bo cóż innego mi pozostało, jak piszesz o trwałych regułach, kiedy każdy widzi, że to nijak się ma do rzeczywistości? Jak mam takie stwierdzenie potraktować, poważnie?

Ostatni raz poproszę o konkrety. Nie chcę tracić czasu na dyskusję, kiedy czytam oszczerstwa.

Pozdrawiam

Angst

zukole 

Wysłany: 2009-02-19, 23:51   

http://cz.euroleague.cz/php/news.php - czeska liga
http://ro.euroleague.cz/php/news.php - rumuński odpowiednik.

Może to jest kierunek. Co do przedłużania rund - jak komuś naprawdę zależy by zagrać, to znajdzie czas.

Chaosu 

Wysłany: 2009-02-20, 02:55   

. . .Chłopaki, bzdury gadacie. Nie jeden sezon tu na forum obserwowałem i to wcale nie jest tak, że nie ma reguł, każdy to widzi i olewa. Nie raz i nie dwa gracze którzy olewali byli karani walkowerami, a nie raz i Ci którzy próbowali zagrać ale końca staraniom nie było widać byli karani. Owszem, zdarzyły się obustronne walkowery pomimo deklaracji jednego z graczy, że nie zagra ale kończyło się to poprawą sytuacji ze strony Angsta (chyba że ktoś zbyt późno zwrócił na to uwagę). Ja w przedłużaniu rundy widzę słuszną motywację, a w fazie ligowej nie wywiązując się łatwo odpaść. Dowodem tego może być runda w której zająłem 10 miejsce. I też razi mnie surowy ton Waszych wypowiedzi, w których mówicie do Angsta 'z góry'. Może Wam się w czymś te rozgrywki nie podobają ale dotyka je nie problem złego regulaminu tylko problem braku chętnych i żadne kary tu nie zmobilizują. Moim zdaniem jesteście pierwszymi, którzy sugerują rozgrywkom brak prestiżu powodowany przedłużaniem rundy. Faza ligowa jaka jest każdy widzi ale to zależy od grających, od Was a nie od Angsta. Co po pomysłu truskawka, nie jest to ściśle określone w regulaminie ale Angst decyduje o tym, kto gra a kto nie i jeśli uzna, że osoba się nie wykazała w poprzedniej rundzie to może jej nie dopuścić do następnej. Nie wiem czy to kiedyś miało miejsce, bo raczej Ci co olewają nie udają później, że chcą grać ale ja np. musiałem się kiedyś starać o dopuszczenie, po którejś niechlubnej rundzie.

s3v3n

Wysłany: 2009-02-20, 13:45   

angst napisał/a:

Ostatni raz poproszę o konkrety. Nie chcę tracić czasu na dyskusję, kiedy czytam oszczerstwa.

czytam i placze ze smiechu. ludzie, uczestnicy tych rozgrywek, wskazuja problemy, a konkretow podejrzewam nie ma, bo sami nie wiedza jak je rozwiazac- to jednak ty masz w kwestii organizacji ipp doswiadczenie, ale zamiast pomyslec chwile, czy cos sie da zmienic (a jesli nie to dlaczego i napisac o tym), to ty wolisz sie obrazasz jak ksiezniczka. troche moze dystansu do siebie i tego co robisz, a nie od razu jeczysz, ze mozna zmienic prowadzacego (ciebie). znasz sie na tym, wiec czemu tylko od innych wymagasz konkretow.

ps teksty o zoltej kartce nie sa oznaka braku szacunku, raczej rozczarowania czyjas postawa.

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-02-20, 14:42   

Poprosiłem o konkrety odnośnie zmian w regulaminie w trakcie rozgrywek.

I na nikogo się nie obraziłem. Nie lubię po prostu kilka razy z rzędu wyjasniać prostych kwestii kolejnym osobom, kiedy wystarczy przeczytać kilka postów wstecz.

Pozdrawiam

Angst

P.S. Żółta kartka to ostrzeżenie, a nie wyraz rozczarowania i nie wiem, w jakiej dziedzinie życia jest ewentualnie tak, jak napisałeś.

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2009-02-22, 23:07   

Zakończyła się edycja jesienna Sezonu 2008 IPP - gratulacje dla Deina, Maestro i Muchaldinho :!: :D

Przed nami finał tego sezonu, czyli mecz Peaceman - Dein :) Mecz finałowy toczy się do 4 zdobytych punktów (15 minut na gracza, swap 2). Pierwszą partię rozpoczyna Peaceman.

Ze względu na potencjalną możliwość reformy rozgrywek start kolejnej edycji IPP planuje na drugą połowę marca (po spotkaniu z Węgrami). Proszę o rozegranie meczu finałowego do tego czasu :)

Pozdrawiam

Angst

alicecooper 
Skarbnik

Wysłany: 2009-02-23, 04:16   

no to jeszcze wrócić do nazwy IRP skoro tak wracamy :)

co do meritum:
ja gram w IRP od dawna co można zaliczyć na +
ale wiem jak się ze mną ciężko umówić czyli -

obawiam się ze nie ma łatwego i dobrego wyjścia z umawianiem, zawsze komuś będzie mniej pasować

niewątpliwie zachętą byłyby nagrody i o tym myślę

Muchal 

Wysłany: 2009-02-23, 13:15   

A może by pomyśleć nad ligą coś jak w linkach podał zukole?
Admin date na stronie jak w eurolidze i automatyczne walkowery ?

pozdro

Odpowiedz do tematu