aaru, a nie Aaru |
Autor |
Wiadomość |
aaru
BrainKing.com
|
Wysłany: 2004-11-19, 10:20 aaru, a nie Aaru
|
|
|
Nie wiem czemu wszyscy się uparli pisać mojego nicka z Dużej litery.
A mnie się wydaje (może to tylko mój kaprys), że ładniej wygląda pisany w ten sposób:
aaru
Pewnie uznacie, że znowu się czepiam.
Należy zauważyć, że wszystkie nicki w tekście Michała (lista uczestników turnieju w Krakowie) rozpoczynają się małą literką.
Na kurniku i wszędzie mój nick rozpoczyna się małą literką.
Co innego np z nickiem Tomka - HonoR, który wyraźnie akcentuje duże litery.
W sumie cały post bez sensu. Ale proszę uprzejmie o uwzględnienie moich uwag i w miarę możliwości o zapamiętanie:
"aaru, a nie Aaru" |
_________________ Pozdrawiam
aaru / Arek |
|
|
|
|
soul_reaper
retired
|
Wysłany: 2004-11-19, 10:33
|
|
|
Ja mam generalnie taka zasade ze nicki pisze tak jak sobie tego uzytkownik zyczy, natomiast imiona staram sie pisac z duzej, tak jak i poczatek zdania zreszta.
A wiec, napisze ze aaru to Arek, ale napisze rowniez inaczej. Aaru to Arek.
Namieszalem, ciekawe czy wiadomo o co chodzi |
|
|
|
|
Ece
Wielki Admin ;)
|
Wysłany: 2004-11-19, 11:06
|
|
|
Jak na poczatku zadania, to wielka litera. Na kurniku wszystkie sa mala, wiec to akurat malo mnie przekonuje |
|
|
|
|
aaru
BrainKing.com
|
Wysłany: 2004-11-19, 11:44
|
|
|
Nie chcę wzniecać dyskusji. Proszę w miarę możliwości o pisanie mojego nicka z małą literką "a" na początku.
Oczywiście nie chcę łamać zasad języka polskiego, także początek zdania oczywiście przez duże "A".
By uniknąć polemiki proszę o zamknięcie teamtu. |
_________________ Pozdrawiam
aaru / Arek |
|
|
|
|
Chaosu
|
Wysłany: 2004-11-19, 14:51
|
|
|
[akapit]Dobrze, Arku, a jak będę chciał napisać Aarku? rotfl : D |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
|
lonewolf
|
Wysłany: 2004-11-19, 15:29
|
|
|
Soul 100% racji. Nicki nickami, ale zdanie należy zawsze zacząć dużą literą.
I takie pytanie do Chaosu vel [akapit]: czy myślisz, że twoje posty zyskują przez to na elegancji i są bardziej czytelne? Podpowiedź: jest to pytanie retoryczne. |
|
|
|
|
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2004-11-19, 15:58
|
|
|
Aaru jesli bede pisal Twoj nick na poczatku zdania lub wyliczal nicki (jak przy np. skladach IRP) piszac wszystkie wielka litera, wowczas napisze "Aaru", a jesli bede pisal w srodku zdania to moge pisac "aaru". W porzadku aaru?
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
Chaosu
|
Wysłany: 2004-11-19, 18:34
|
|
|
'Nie wiem czemu wszyscy się uparli pisać mojego nicka z Dużej litery. '
Zapomniałem dodać, to z szacunku do Twojej osoby : ). Lecz teraz wiedząc, że sobue tego nie życzysz pewnie ludzię będą pisać 'aaru' - nikt nie chcę Cię urazić.
OT: Lone, szkoda że ludzie nauczyli się takich nieprzyjemnych zachowań. |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
|
adik
|
Wysłany: 2004-11-19, 19:16
|
|
|
Cytat: | I takie pytanie do Chaosu vel [akapit]: czy myślisz, że twoje posty zyskują przez to na elegancji i są bardziej czytelne? Podpowiedź: jest to pytanie retoryczne. |
Cytat: | OT: Lone, szkoda że ludzie nauczyli się takich nieprzyjemnych zachowań. |
To było akurat bardzo przyjemne. Brawo Lone, trzeba wykluczyć pedantyczne podejście do pisania postów. Chaosu ma jakieś poważniejsze zaburzenia na tle polonistyczym, a także wyglądu Jego postów na forum.
Wyglądają tragicznie, te [akapit] i : ) zamiast normalnego emotka są po prostu śmieszne. I głupie.
Podobnie jak ten temat, bo nick to swoiste imię internetowe, dlatego Aaru, nie widzę problemu żadnego.
Po co kolejny temat i kolejne awantury? Kiedy ktoś piszę z WIELKIEJ (a nie dużej) litery, to raczej pewnego rodzaju oznaka szacunku, która powinna Cię cieszyć, a nie denerwować. Własne 'widzi mi się' nie obliguje Cię Aaru do zaśmiecania forum.
Pozdrawiam, Adik. |
|
|
|
|
lonewolf
|
Wysłany: 2004-11-19, 19:39
|
|
|
adik napisał/a: | Kiedy ktoś piszę z WIELKIEJ (a nie dużej) litery, to (...) |
Zarówno konstrukcja "z wielkiej litery" jak i "z dużej litery" jest niepoprawna, choć często spotykana. Poprawne formy to "wielką literą", "dużą literą". Ja osobiście wolę "dużą", ale to kwestia gustu już (choć są pewne argumenty za tym, że "dużą" jest nieco lepiej).
Nie uważam, żeby aaru zaśmiecał forum. Gdyby nikt nie miał własnego widzimisię, to forum można by spokojnie zamknąć (a już na pewno dział Hyde Park). |
|
|
|
|
|