|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
Kółko i krzyżyk - wersja hardcore :) |
Autor |
Wiadomość |
despair
the hardcorebaby:)

|
Wysłany: 2013-06-27, 12:39 Kółko i krzyżyk - wersja hardcore :)
|
|
|
Witajcie moi drodzy!!!:)
Dawno mnie tu nie było, wielu z Was prawdopodobnie mnie nie zna, a znający już pewnie o mnie zapomnieli Niespodzianka - istnieję
Dzisiaj całkiem przypadkiem trafiłam na grę, która mnie bardzo zainteresowała, wydaje mi się że Wam również może wpaść w oko.
Streszczę zasady gry w dalszej części posta, natomiast pełen artykuł (eng) dostępny pod adresem:
http://mathwithbaddrawing...te-tic-tac-toe/
Tak więc gra jest prowadzona nie na 1 planszy, lecz na 9 (plus jedna "duża" plansza, w którą wpisane są "małe" - tak więc plansz jest 10):
Jeden ruch to postawienie jednego kółka bądź krzyżyka na jednej małej planszy
Uzyskanie trójki w rzędzie na małej planszy = wygranie jednego pola "dużej" planszy.
Wygrana - to już oczywiste:
Wygląda dosyć prosto, prawda? ALE! Jest jedna reguła, która dostarcza nam tutaj myślenia strategicznego Stawiając znak na małej planszy...
definiujemy, w którym polu na dużej planszy, ruch będzie musiał wykonać gracz następny!
Czy Was to też zainteresowało?
Mam nadzieję, że nie dubluję istniejącego już tematu - szukałam, nie znalazłam. Więc napisałam |
_________________ Dear God. We can save the world. Give us only a source code !
http://bash.org.pl/top50 |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2013-06-27, 14:20
|
|
|
Nie zdublowałaś. Wygląda ciekawie Szkoda tylko, że nie da się zagrać bez pobierania na iPhone'a lub androida (albo coś mi umknęło). |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2013-06-27, 18:33
|
|
|
Gra wygląda interesująco, nie omieszkam zagrać No i witamy spowrotem |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
zukole
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|