jak korzystać z renliba |
Autor |
Wiadomość |
vilumisiek
|
Wysłany: 2006-07-03, 18:03
|
|
|
O symetrie zadbał renlib. Ale faktycznie - czasem nie uwzględniał po ukosie i jednocześnie np w poziomie i np 10 000 ruchów musiałem przepisać. Czasem było tak, że pisałem otwarcie patrze... A tu nagle 5 niebieskich 2 zielone czy jakoś tak... Całe miałem gotowe. Ale myśle, że warto było. Powalcze jeszcze by więcej się na pamięć nauczyć i wezmę się za pro. - jopek
No gram zawsze standard bo tylko to umię. To nie lamerstwo jak mówią wszyscy. Ja gram to co lubię i już. Grałem na kartce i gram teraz a kto mówi, że lamię to co? Bo gram na pamięć? Jak się naucze ZAWSZE wygrywać uwierz - zrezygnuję. -telebombola
Ja znam nazwy tylko 2. i7 i d4. Reszta już nie ma znaczenia. Robiłem gomoku a nie renju. - Bad.
Standard poznałem na tyle, że białymi 2 razy pod rząd pokonałem soula czy w swapie dając i7 royowi też obroniłem 2 razy białymi.
Chciałbym teraz zabrać się za pro by mieć pojęcie o każdej wersji. Nie muszę być najlepszy- chcę być kompletny:)
pozdrawiam słuchaczy |
|
|
|
|
Chaosu
|
Wysłany: 2006-07-04, 21:28
|
|
|
vilumisiek napisał/a: |
Ja znam nazwy tylko 2. i7 i d4. Reszta już nie ma znaczenia. Robiłem gomoku a nie renju. - Bad.[/color] |
. . .Chyba nie rozumiesz że tremin „otwarcia” nie jest zarezerwowany tylko dla renju. Dodam jescze, że sam fakt że jesteś człowiekiem rozumno-myślącym powinien powstrzymać Cię przed bezcelowym stawianiem ruchów w sytuacjach klarownych (a napewno było tego sporo). To, że chciałeś mieć 'kompletą' bibliotekę nie oznaczało że musiałeś te ruchy stawiać, a zapewne szybciej by było jakbyś kazał komputerowi zrobić to za siebie (choćbyś nic a nic nie wiedział o programowaniu). Gratuluję staconych godzin życia. |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
|
vilumisiek
|
Wysłany: 2006-07-04, 22:25
|
|
|
Ja się przyłączam. Gratuluje wszystkim tym którzy uczyli się tego by komputery robiły to za nas" bo stracili jeszcze więcej godzin życia (choćby nic nie wiedzieli o programowaniu) |
|
|
|
|
zukole
|
|
|
|
|
|