|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
obserwacje działalności Stowarzyszenia (wiosna 2012) |
Autor |
Wiadomość |
ermijo

|
Wysłany: 2012-04-23, 19:47
|
|
|
Formalnie nie jestem już członkiem Stowarzyszenia, więc pisze tutaj wyłącznie z niedopatrzenia administracji Forum/szefostwa Stowarzyszenia.
Uważam, że nie ma sensu rozwiązywać PSGRiP, dopóki koszty prowadzenia konta bankowego nie będą przynajmniej "na 0".
A moja subiektywna prawda jest taka: PSGRiP powstało w czasie, kiedy pojawił się kurnik - wówczas nowy, ale wystarczająco popularny już serwis - jeden z pierwszych umożliwiających wspólne dzielenie czasu na Internecie i poznawanie się. Większość z Nas była dużo młodsza, mieliśmy więcej czasu. I oczywiście była chęć poznania siebie "w realu".
Po prostu czas działa na niekorzyść PSGRiP. Mi wystarczy jako dowód to, że nie ma nowych twarzy choćby na tym Forum. Nie ma regularnie pojawiających sie nowych postaci, które zabierają głos.
Inna obserwacja - dział gomoku, renju i pente tegoż forum ma bardzo małą aktywność. I znowu - jest to logiczne, bo skoro nie pojawiają się Nowi użytkownicy, bo Starzy nie będą gadać o tym samym - "ale to już było i nie wróci więcej", zostało wyjaśnione i nie trzeba tego w kółko powielać.
Co do turniejów na żywo: mi się już znudziły i szczerze mówiąc wolałbym się spotkać na turnieju w billard lub ping pong, niż w gomoku/renju.
Ja się starzeję - przynajmniej z punktu widzenia grania w/aktywnego zainteresowania gomoku
Nie chciałbym, żeby Stowarzyszenie zostało rozwiązane, bo liczę, że kiedyś się "odmłodzę" - ale... czas czas czas :/ |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|