|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
Angst's 10th Anniversary Tournament |
Autor |
Wiadomość |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2011-12-28, 18:39
|
|
|
Ja będę na badmojo2, który był kiedyś przyjemnym bad_mojo, ale staruszki nie widziały podkreślenia, a że badmojo był wtedy zajęty, wyszło to co wyszło
a moim pierwszym nickiem z tego co pamiętam był tamtum, który powstał po opracowaniach wiersza "Moskwa" Młodożeńca. http://fajnerzeczy3.blogs...ja-wiersza.html . Ciekawe, że na jednej stronie są dwa komentarze, z których z jednym się zgadzam, a drugi odzwierciedla to, o czym mówili w liceum Który jest który?
tamtum to był też pamiętam mój pierwszy pomarańczowy kolor, oczywiście zablokowany następnego dnia. Do jego nabicia wykorzystałem perfidnie koleżankę, którą serdecznie za to przepraszam Ewa, jeżeli to czytasz - sorry
ktoś wie co z kashonem? |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
bmac
|
Wysłany: 2011-12-28, 21:40
|
|
|
... spotkałem Go, już po żeniaczce, będąc z Marzą w swoim Auchan, pozdrowiliśmy się i każdy poszedł w swoja stronę....
bmac |
_________________ Gość, sprawdzeniem wartości wiedzy jest jej moc uszlachetniania i oczyszczania życia ... |
|
|
|
 |
bmac
|
Wysłany: 2011-12-28, 21:41
|
|
|
... spotkałem Go, już po żeniaczce, będąc z Marzą w swoim Auchan, pozdrowiliśmy się i każdy poszedł w swoja stronę....
kiedyś mi migotał na GG, tylko ja tam wchodzę raz na pół roku, niestety...
bmac |
_________________ Gość, sprawdzeniem wartości wiedzy jest jej moc uszlachetniania i oczyszczania życia ... |
|
|
|
 |
wicherek

|
Wysłany: 2011-12-31, 17:10
|
|
|
raczej bede, jesli zdaze wrocic z pracy:)
dzieki za maila! |
_________________ http://www.bwe.biz.pl moja strona zapraszam! |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2012-01-04, 22:53
|
|
|
Świetny turniej, dobra robota Angst. Szkoda tylko, że czas był momentalnie zbyt krótki
Nie pamiętam kiedy ostatni raz obsada turnieju na kurniku była tak mocna. OGC Attili? Raczej też mniej świetnych graczy przystąpiło do gry.
Za 5 lat powtórka ? |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2012-01-04, 23:10
|
|
|
tylko czemu nikt nie grał na normalnych nickach? trochę żenada |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2012-01-04, 23:25
|
|
|
Zależy, co rozumiemy przez normalne nicki. Pewnie, że idealnie byłoby, aby każdy zagrał na jakimś najbardziej rozpoznawalnym, ale nie chciałem w żaden sposób tego wymagać, ewentualnie lekko tylko sugerując zmianę w niektórych przypadkach
Jestem bardzo zadowolony z samych akceptów (chyba nikt nie był rozczarowany, że nie gra, oprócz osób, które naprawdę przyszły po czasie) i mimo, że nie udało się zgromadzić 100 uczestników, to z frekwencji również - liczba wyższa niż zwykle na oficjalach robi jednak wrażenie
Mam nadzieję, że Wam się również podobało Trzeba teraz zacząć kombinować, jak rozgrywać takie turnieje częściej. Miałem akurat dobrą okazję, więc ją wykorzystałem, aby przetestować możliwość zorganizowania takich dużych zawodów. Ludzie potrzebują bodźca i wszystko (prawie) jest do zrobienia. Żałuję, że z różnych względów (głównie zdrowie i brak czasu) nie udało mi się odpowiednio rozreklamować turnieju, szczególnie wśród osób, które od dawna nie zaglądają na Kurnik. Samo Forum i FB to jednak trochę za mało. Ale pojawił się np. Browar po 5 latach oraz osoba z Tajwanu, dla której tur zakończył się o 5:30 rano No i nawet Minuta zagrał
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za przybycie! Fajnie czasem chociaż przez chwilę poczuć, że może jednak to wszystko ma sens
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2012-01-04, 23:58
|
|
|
Świetny turniej, znakomita frekwencja oraz bardzo wysoki poziom, czego szczerze gratuluję Faktem jednak jest, że wyłącznie dzięki solidnej reklamie i wyjątkowej okazji udało się przyciągnąć tak liczne grono. W NT obecnie jest sukcesem gdy zagra ponad 20 osób, a w oficjalach - ponad 40. Czyli kryzys popularności gomoku trwa. |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2012-01-05, 10:18
|
|
|
Dobry turniej. Nie udało mi sie z nikim szybko wygrać ani też zbyt szybko przegrać, więc nie mogłem śledzić poczynań na innych stołach. Obserwowałem tylko końcówki - muszę przyznać arcyciekawe. Tak się złożyło, że nawet osoby, które zajęły niższe miejsca - pierwsza 20 od końca - grały na przyzwoitym poziomie. Nie jest to dziwne, bo większość to nie byli nowi użytkownicy. I to jest odpowiedź dla Maestro, który
maestro napisał/a: | Czyli kryzys popularności gomoku trwa. |
To nie kryzys, tylko nowym graczom trudniej rywalizować z bardziej doświadczonymi. Norma. Wygrywanie jest przyjemne a przegrywanie nie. Przeciętniacy nie są aż takimi fanatykami gomoku, żeby regularnie grać turnieje NT, oficjalne, a w ten sposób dostawać "regularne lanie". Chyba że ci nowi-słabsi sami sobie zorganizują turnieje dla rankingów nie większych niż 1650 pkt. |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
templar

|
Wysłany: 2012-01-05, 15:23
|
|
|
Przejrzałem sobie niektóre partie z turnieju. Rzeczywiście było bardzo ciekawie. Szkoda, że nie mogłem wziąć udziału - niestety na dzień przed pojawiło mi się coś ważnego, czego nie mogłem przełożyć. Wybacz, Angst.
Z pozdrowieniami
templar |
_________________ "...and remember - anger leads to the dark side!" (kyle katarn) |
|
|
|
 |
taaibos
|
Wysłany: 2012-01-10, 19:16
|
|
|
Ja również śledziłem przebieg tego turnieju (ponieważ spóźniłem się niestety o kilka minut) i z przyjemnością obserwowałem partie obecnych tam zawodników.
Najlepszym momentem było chyba jednak to jak wszyscy zaczęli wspominać kto jeszcze we wcześniejszych latach grywał, a teraz go nie było z Nami w turnieju. Człowiek mógł sobie przypomnieć jeszcze kilka identyfikatorów, które sporo czasu wstecz były na porządku dziennym.
Dzięki temu turniejowi miałem okazję porozmawiać z osobami, których dawno nie widziałem i najmniej bym się spodziewał. Ucieszyło Mnie to niezmiernie. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|