Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BrainKing - czemu nie?
Autor Wiadomość
ermijo 

Wysłany: 2009-10-09, 11:57   

Może ktoś napisać jak przeglądać zakończone gry innych na Brainkingu ? 5 min już to obczajam i jakos nic :/
Byłbym wdzięczny tak krok po kroku. Wiem jak znaleźć profil gracza ale co dalej, jak klikam na nazwe gry to się nic nie pojawia nowego - chodzi mi o wiersz w tabeli np.

"Swap Five in Line (invite) (12. November 2007, 12:50:01)"

Na samym dole pojawia się "Last 10 finished games" - czy można np. przeglądnąć pierwszą grę czy są jakieś ograniczenia - choć by jak na kurniku.

P.S. Szybko to ta strona nie chodzi :/

s3v3n

Wysłany: 2009-10-09, 12:19   

1. wybierasz gracza, ktory cie interesuje
2. na jego profilu klikasz link "finished games"
3. wybierasz rodzaj gry - swap five in line z listy gier, ktore rozegral i klikasz na nazwe, w efekcie widzisz cos takiego: http://brainking.com/en/P...=9021&eg=65&p=1 i przechodzisz miedzy kolejnymi latami.
mozna jeszcze ogladac gry miedzy konkretnymi zawodnikami, wybierasz wtedy dowolna gre miedzy nimi i na dole, pod plansza, masz w jednej z linijek bilans miedzy tymi graczami i tam klikasz "show games" albo "show all games".
co do predkosci, to zdaje sie wczoraj padly na bk serwery, bo nawet nie jest liczony czas w grach...zreszta od paru dni cos nie daja rady..

ermijo 

Wysłany: 2009-10-09, 13:59   

OK dzięki, ale mam jeszcze pytanie, bo chyba z tego przykładowego linku co zapodałeś wynika, że w 2008 roku rozegrałeś tylko 11 gier gomoku swap ? Jeśli ja bym rozegrał 1001 gier to one wszystkie się pojawią na liście(zgaduję, że oczywiście nie na jednej stronie) ?

Trochę to jak na początek namieszane i przegląd partii to osobna strona(wczytywanie całej strony po każdym ruchu), ale kwestia przyzwyczajenia :)

P.S.Nie wiem czy mogę obiektywnie napisać po używaniu Kurnika ponad 6 lat, że ten brainking jest zagmatwany w stosunku do polskiego serwisu.

s3v3n

Wysłany: 2009-10-09, 15:34   

tak, to wszystkie moje gry w tym roku. jesli byloby ich wiecej, to pewnie by sie stronicowaly, ale prawde mowiac nie mam pewnosci, jakos nigdy nie zwrocilem na to uwagi..
swoja droga kurnik rzeczywiscie jest bardziej intuicyjny w tej kwestii, ale ja sie juz przyzwyczailem (albo - odzwyczailem od kurnika :P )

ermijo 

Wysłany: 2009-10-09, 17:39   

A czy jest coś, co Cię bardziej zniechęciło do Kurnika, niż fakt wycofania z niego pente ?

Odpowiedz do tematu