Kryzys turniejów oficjalnych? |
Autor |
Wiadomość |
fo_lou
|
Wysłany: 2008-07-10, 22:33
|
|
|
Trzeba reklamować gomoku, robić dużo turów lokalnych z bardzo cennymi nagrodami, np. za 1 miejsce samochód osobowy, 2 - wycieczka do Egiptu, 3 - krawat samoobrony.
Skąd wziąć na to pieniądze? Z funduszy wyborczych PO lub PiS. Jak to załatwić? Żaden problem! Tylu tutaj zapaleńców politycznych... |
_________________ Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość. - Michał Anioł |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2008-07-11, 00:26
|
|
|
A może po prostu przeciągnijmy na naszą stronę trochę osób od goistów. |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
Karol G.
|
Wysłany: 2008-07-11, 00:40
|
|
|
Muchal napisał/a: |
ja chyba też :) albo to już z przyzwyczajenia lubię pograc. |
nałóg? |
|
|
|
 |
spavacz
|
Wysłany: 2008-07-11, 02:01
|
|
|
Oficjale są nudne. |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
 |
lukasz20rts
|
Wysłany: 2008-07-11, 08:38
|
|
|
Zależy dla kogo. Ja lubię czasem zagrać sobie offa i zobaczyć ile lamek mnie wyprzedzi |
|
|
|
 |
alicecooper
Skarbnik
|
Wysłany: 2008-07-20, 14:08
|
|
|
gra się nudzi jeśli ją przeszedłeś i znasz rozwiązania
ja cały czas znajduje nowe ciekawe (jeśli ktoś lubi myśleć) openy , ruchy , rozwiązania
na pewno związane jest to z tym ze nie zapamiętywałem specjalnie rozwiązań (chyba że grałem tyle razy ze nie było już wyjścia)
a jak nawet coś przygotowuje na lekcje to potem zapominam:)
także z tym ze nie używałem nigdy programów
(wydaje mi się ze takie analizowanie z programami mogło by zabić sporo radości z gry)
reasumując
czy w grze znajdujesz coś nowego? jeśli nie to się wypala |
|
|
|
 |
Kubica10
|
Wysłany: 2008-08-11, 21:31
|
|
|
Prog dzisiaj wygrał offa , aż odechciawa sie grać jak widzi sie takie coś
ech...
Tego chyba nigdy nie da sie pozbyć , zawsze znajdzie sie jakiś gracz który wpada na ,,genialny'' pomysł żeby grać progiem na oficjalu |
|
|
|
 |
kashon
|
Wysłany: 2008-08-12, 11:41
|
|
|
bad_mojo napisał/a: | A może po prostu przeciągnijmy na naszą stronę trochę osób od goistów. |
Raczej bez szans, gdyz gomoku/renju jest nieporownywalnie prostsza gra od go, tak wiec goisci po paru grach sie szybko znudza. |
|
|
|
 |
Johanka_z_arcu
hejże :-)

|
Wysłany: 2008-08-12, 19:59
|
|
|
kashon napisał/a: | bad_mojo napisał/a: | A może po prostu przeciągnijmy na naszą stronę trochę osób od goistów. |
Raczej bez szans, gdyz gomoku/renju jest nieporownywalnie prostsza gra od go, tak wiec goisci po paru grach sie szybko znudza. |
Zalezy od podejscia, nie jest to wcale regula i nie nalezy tego zakladac Kaszonq |
_________________ "Karpacka Spolka Gazownictwa Sp. z o.o. w Tarnowie Oddzial Zaklad Gazowniczy w Krakowie OGLASZA PRZERWE w funkcjonowaniu SMOKA WAWELSKIEGO z powodu awarii." |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2008-08-12, 21:15
|
|
|
Dokładnie to samo chciałem napisać, ale nie chciałem się już czepiać. A tak poza tym to zwykła nielogiczność, nie sądzę, żeby wszyscy goiści grali w go tylko dlatego, że jest to gra najbardziej złożona. |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2008-08-13, 00:27
|
|
|
Z tą nudą to jest ciekawa sprawa. Ciężko mi zawsze odpowiedzieć na pytanie, jak mi się jeszcze gomoku nie znudziło. Tak naprawdę sam nie wiem... Może dlatego, że ciąglę się uczę i daleko mi do perfekcji (w zasadzie mam wrażenie, że z dnia na dzien coraz dalej ).
Prawdopodobnie go jest bardziej skomplikowane od gomoku (na pewno w zakresie zasad gry ). Ale gomoku jest chyba wystarczająco skomplikowane, aby móc eksplorować tę grę przez większość życia. A przynajmniej dopóki nie pojawi się ktoś niepokonany przy rozpoczęciu przeciwnika...
Co do kryzysu oficjali to szkoda mi czasu, żeby się powtarzać - wielonickowość, programy i ogólne znudzenie czołówki - to wystarczyło...
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
truskawek
|
Wysłany: 2009-01-31, 00:31
|
|
|
ciekawe było "wyścig kto wygra 100 offów"-za to podziwiam
ale śmieszy mnie, jak ludzi inteligentni mogli
"nie gram na żłótku bo nie ma innych żółtków, chowaja się na 1200, strace żółtka, no nic, będę anonimowy"
Śmieszy mnie, że największe "zakały"(no prawie największe, bo były jeszcze progi) walczą z anonimowością. Skoro Attilla gra jako attilla, dredd jako dredd a maestro jako maestro, to co was "rusza" czy 1700 gra na nicku A czy na 1700 nicku A'
(oszukuje i szkodzi tylko sam sobie w generalce) |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2009-01-31, 00:46
|
|
|
Truskawek, każdy patrzy ze swojej pozycji. Mnie na przykład nie opłacało się grać na żółtym, skoro reszta sobie zaniża, bo po co? Oddać te kilka(-naście) pkt dla ich frajdy?
Cieszę się, że jestem zakałą, dopiszę sobie to do określeń jakie padły na forum czy grze
Co z tego, że sobie szkodzi. Jaką widzisz różnicę dla niego, czy będzie 30 czy 40 ? Niby różnica jest, ale czy to coś zmienia? Jedyna zmiana jak dla mnie, jeśli chodzi o niziny to może być dołączenie kogoś, kto ma lepsze relacje z tą grupą. |
|
|
|
 |
Chaosu

|
Wysłany: 2009-01-31, 05:07
|
|
|
truskawek napisał/a: | Wszyskim imponował angst, chaosu, muchal, rakdar... Ci gracze mieli 1 rozpoznawalny nick... |
. . .Poprawiłem za Ciebie : )
zukole napisał/a: | ostatnio koleś co zrobił poma w 3 dni pisał mi że to jego pierwszy nick na kurniku, grał na wp, więc rozwój bajek na kurniku kwitnie |
. . .Takie rzeczy się akurat zdarzają. |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2009-01-31, 12:40
|
|
|