Ostatni turniej oficjalny w gomoku na Kurniku |
Autor |
Wiadomość |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2008-11-23, 00:11 Ostatni turniej oficjalny w gomoku na Kurniku
|
|
|
Wszystko na to wskazuje, że dziś o godzinie 16:15 odbędzie się ostatni oficjalny turniej gomoku na Kurniku Na najbliższy tydzień rozpisane są turnieje w inne gry, ale gomoku brakuje na tej liście.
W związku z tym faktem chciałbym Was zachęcić do pojawienia się na tym turnieju na najlepszym/najbardziej znanym/ulubionym nicku, aby nawiązać do kilkuletniej pięknej tradycji
Pamiętam entuzjazm, jaki towarzyszył pierwszym turniejom oraz ile osób w nich grywało... Wygląda na to, że te piękne czasy już nigdy nie powrócą, ale może uda się je przywołać chociaż na moment.
Bywało różnie, zachowania niektórych ludzi wpłynęły negatywnie na podejście wielu osób do turniejów, ale dziś możemy o tym choć na chwilę zapomnieć
Jeszcze raz wszystkich zapraszam ... może to uświadomi coś komuś
Pozdrawiam
Piotrek401 |
|
|
|
 |
QVX

|
Wysłany: 2008-11-23, 00:36
|
|
|
Maf przechodzi samego siebie
za niedlugo usunie gomoku z kurnika |
_________________ Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem załatwi doświadczeniem... |
|
|
|
 |
truskawek
|
Wysłany: 2008-11-23, 01:41
|
|
|
jest mi przykro, ale ja nie zagram(niektózy nie bada mieli z kogo się nabijać i komu dokuczać, ale nvm) zwycięztwo należy się praktycznie każdemu, ale życze go Maestrowi przedewszytski.... |
Ostatnio zmieniony przez angst 2008-11-23, 09:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maestro
Viceprezes

|
Wysłany: 2008-11-23, 02:00
|
|
|
QVX napisał/a: | Maf przechodzi samego siebie
za niedlugo usunie gomoku z kurnika |
Albo kurnik z kurnika?
A tak w ogóle to nie podoba mi się ta akcja "ostatni turniej" - nie lepiej spróbować jeszcze powalczyć? Czy oddajemy oficjale walkowerem? |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2008-11-23, 09:57
|
|
|
Niczego nie oddajemy. Jednym z argumentów może być ilość graczy, którzy dziś się pojawią.
Natomiast znając realia może to być rzeczywiście ostatni turniej...
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
lukasz20rts
|
Wysłany: 2008-11-23, 10:15
|
|
|
Ja od samego rana reklamuje ten turniej na ogole jak i na privach. Miejmy nadzieje ze bedzie spora ilosc osob. |
_________________ "Better to reign in hell than serve in heaven" |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2008-11-23, 11:39
|
|
|
Ja pamiętam te blogi Futregi na kurniku dotyczące zmian - dawniej jakoś mu się chciało pisać jakie są zmiany, czego dotyczą, powody dla których zostały one wprowadzone na kurniku. Dzisiaj ani słowa uprzedzenia o tego typu nowinkach. Oznacza to(są to moje domysły jedynie), że MAF traktuje już kurnik mniej entuzjastycznie niż dawniej, mniej mu się chce robić, dużo wycofuje gier, różne dziwne roszady prowadzi. Przypominam, że zaczęło się od pente i renju - wycofanie "officjali", wycofanie pro, wprowadzenie głupiego(wedle mojej opinii rzecz jasna) gomoku z overline`em 5+. Jak widać jest to jakieś zamieszanie postępujące i rzeczywiście obawiam się o przyszłość gomoku na kurniku. Może nie z powodu, że zostanie wycofana ta gra, bo w to serdecznie wątpię, ale sami wiecie - wszystko schodzi na psy.
lukasz20rts napisał/a: | Ja od samego rana reklamuje ten turniej na ogole jak i na privach. Miejmy nadzieje ze bedzie spora ilosc osob. |
To szlachetna inicjatywa, ale obawiam się, że nic ona nie da, ponieważ wycofanie turniejów oficjalnych musi się wiązać z jakimś konkretnym powodem, nam nieznanym choć snutym w domysłach. Być może kurnik się rozrasta, brakuje serwerów albo MAF obawia się, że pewnego pięknego dnia wszystko się wysypie z powodu nadmiaru informacji (bazy danych = statystyki, nicki, fotki, opisy, punkty ). I jeden człowiek później tego wszystkiego nie ogarnie.
Szkoda, że dziś ostatni turniej oficjalny mimo, że do grona zwycięzców i osób blisko podium znajdowały się notorycznie ten sam krąg osób. |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
truskawek
|
Wysłany: 2008-11-23, 13:02
|
|
|
dane? ilość parti???są to liczby 4ro, góra 5cio cyfrowe
wyjątkiem jest Wicherek w pente?
z tego co wiem to drabinki turniejowe i zapisy parti są w pamęci przez 3-4 miesiace(max 6.)
może jest za dużo turniejów prywatnych i maf uważa że powinny starczyć? sam nie wiem:( |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2008-11-23, 13:10
|
|
|
A w ogóle to wypada napisać maila do Pan Marka ? Jak uważacie ? Czy może jest to ingerowanie w coś prywatnego i nie możemy oczekiwać odpowiedzi z różnych przyczyn.
Ja jestem bardzo ciekawy, jakie było by uzasadnienie postępowania autora kurnika.
Kwestia tylko, czy należy pytać, wtrącać się w nieswoje sprawy? |
|
|
|
 |
s3v3n
|
Wysłany: 2008-11-23, 13:24
|
|
|
ewentualnego mejla ze strony stowarzyszenia nie traktowalbym w kategoriach wtracania sie w nie swoje sprawy. spytac mozna, a nawet trzeba, inna sprawa czy pofatyguje sie do odpowiedzi na jakims poziomie, a nie typowo bezczelnej w stylu "bo to moje i tak wymyslilem". jest to oczywiscie jego prawo, tak jak moim jest nazywanie mafa b..cem, co tez niniejszym czynie.
ps. sam sie ocenzurowalem |
Ostatnio zmieniony przez angst 2008-11-23, 15:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
amiga_500

|
Wysłany: 2008-11-23, 14:17
|
|
|
Nie pierwszy to raz jak po zmianach w ustawieniach turnieju oficjalnego jakiegokolwiek w danej grze turnieje znikały z listy oficjalnej .Najczęściej w poniedziałek rano MAF korygował sytuacje ręcznie albo działo się to automatycznie . Pewno w poniedziałek turnieje się pojawią na liście na następny tydzień , a od nowego miesiąca będzie to się działo znowu automatycznie. Przynajmniej mam taka nadzieję bo czemu mu było zmieniać parametry i robić sobie daremną robotę lepiej zaraz zlikwidować .MAF jest jednak od dawna nieobliczalny i tu jest problem |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2008-11-23, 14:43
|
|
|
Ecoban na forum Euroligi napisał :
Cytat: | I have sent an e-mail to the playok administration about the matter, and here is there reply:
We are planning to remove official tournaments in all games as soon as we introduce "clubs" feature (private rooms with tournaments, rating lists etc.). In some games, we are removing official tournaments sooner than that because of frequent cheating that takes place. |
|
|
|
|
 |
dobrychemik

|
Wysłany: 2008-11-23, 14:48
|
|
|
Czyli idzie w kierunku tego, co jest na BK. A to nie jest zmiana na gorsze.
Istnieje jednak groźba, że pełnię praw klubowych uzyska się po wniesieniu stosownej opłaty. |
|
|
|
 |
Muchal
|
Wysłany: 2008-11-23, 14:50
|
|
|
a może by tak pomyśleć (chyba pomysł dobregochemika) o utworzeniu własnego serwera, na którym byłoby gomoku, renju i pente. Jakby serwer stał się popuarny można by zarabiać na reklamach... jestem zbyt wielkim idealistą? |
_________________ If the problem can be solved there is no use worrying about it, if it can't be solved worrying will do no good. |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2008-11-23, 15:01
|
|
|
Muchal napisał/a: | jestem zbyt wielkim idealistą? |
Jak są pieniądze i czas to nic nie stoi na przeszkodzie, ich brak jest jedynie napędem motorowym marzeń, które z urzeczywistnieniem mają niewiele wspólnego. |
|
|
|
 |
|