Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

Pente - ILP - drugi sezon

100per - 2005-02-05, 16:12
Temat postu: ILP - drugi sezon
W związku ze zbliżającym się zakończeniem sezonu w ILP zapraszam do zapisywania się na drugi sezon.
Zmianie ulegnie formuła ligi - zamiast faz grupowych i pucharowej rozgrywki toczyć się będą systemem "każdy z każdym". W przypadku dużej liczby uczestników być może wstępnie nastąpi podział na dwie grupy, a po rozegraniu w nich wszystkich gier powstanie grupa finałowa i grpua B i zostaną dograne mecze tylko z tymi osobami, z którymi się jeszcze nie grało.

Całość rozgrywek potrwa ok. 2-3 miesiące. Zgłoszenia przyjmuję mailowo (gomoku@wp.pl), przez GG (1319055) lub poprzez forum.

Zapraszam serdecznie !!!

aaru - 2005-02-07, 09:12

Oczywiście zgłaszam się do udziału w kolejnej edycji ILP.
hghfd - 2005-02-07, 10:28

ja się zgłaszam na 2 sezon ILP
angst - 2005-02-07, 16:12

I ja :)

Pozdrawiam

Angst

losiu - 2005-02-08, 18:06

Ja też się zgłaszam na 2 ILP- Stary Bywalec....HeHe;-) fajnieee że będzie grał każdy z każdym! Jak IRP-;-)Już sie doczekać nie mogę---

............................................................................................

Honor kiedy gramy mecz w ILP?

martin1234 - 2005-02-08, 21:24

Losiu napisał/a:
fajnieee że będzie grał każdy z każdym! Jak IRP-;-)Już sie doczekać nie mogę---

IRP grane jest systemem "każdy z każdym", ale w każdej grupie z osobna. Np. ja nie gram z Tobą w IRP:)

A tak w ogole to chcialbym prosic o jakas liste zgloszonych:)
Nie wiem nawet czy moje zgloszenie dotarlo, jezeli nie, to oczywiscie wyrazam chec gry...

ondik - 2005-02-08, 22:34

Mam pytanie - czy ja moze grac ILP? :-)
s3v3n - 2005-02-08, 22:45

ondik napisał/a:
Mam pytanie - czy ja moze grac ILP? :-)

Ja nie mialbym nic przeciwko, ale nie wiem jak organizatorzy? :)

aha, tez sie zglaszam do drugiej edycji ;)

ps. ciag dalszy finalu gramy w czwartek o 12

seba - 2005-02-08, 23:00

ja też chcialbym zagrac :)
aaru - 2005-02-09, 08:27

Myślę, że to dobry pomysł, by zajicek zagrał w ILP.
100per - 2005-02-09, 18:54

Lista osób, któe zgłosiły się do tej pory:

1. Mikołaj Skrzypczak (S3v3n) [1 lub 2 – praktycznie 1 :-) ]
2. Miłosz Olborski (100per) [1 lub 2 – praktycznie 2]
3. Kacper Klepacki (Dein) [3]
4. Paweł Wiatrak (Wicherek) [5]
5. Arek Kokoszka (aaru) [6]
6. Piotr Dudziński (Lifeplus) [9]
7. Marcin Wolan (Martin) [10]
8. Tomasz Koziarek (Honor) [11 lub 12]
9. Bartosz Łoś (Losiu) [11 lub 12]
10. Piotr Małowiejski (Angst) [13 lub 14]
11. Piotr Szczerbaniuk (Hghfd) [15 lub 16]
12. Sebastian Lachocki (Nmzb)
13. Ondra Nykl (Ondik)

W nawiasach kwadratowych miejsce w pierwszym sezonie.

100per - 2005-02-10, 13:16

Zgłosiły się kolejne trzy osoby:

Łukasz (Lutalek), Paweł (Browar) i Dawid (Gnoza)

Z osób startujących w pierwszym sezonie brakuje zgłoszeń: Krzyśka(Minuty), Darka(Dario) i Konrada(Konrada). Czy dla jasności ww. osoby mogłyby potwierdzić rezygnację z udziału w rozgrywkach?

Minuta - 2005-02-10, 22:24

Mozesz mnie zapisac :)
100per - 2005-02-14, 00:58

Ogłaszam rozpoczęcie drugiego sezonu!!!

Oto mecze pierwszej kolejki:
S3v3n - Angulo
100per - Dromnik
Dein - Honor
Minuta - Martin
Wicherek - Ondik
Aaru - Gnoza
Lifeplus - Angst
Dario - Browar
Lutalek - Nmzb
Losiu - Hghfd

Mecz składa się z ośmiu partii (5 minut, pro). Gramy na nickach z przedrostkiem "ilp2_"; są już pozakładane (dzięki, Dawid).
Proszę zgłaszać się do mnie po hasło.

W ciągu tygodnia trzeba będzie zagrać dwa mecze - dokładniejsze informacje pojawią się lada chwila na stronie Stowarzyszenia w dziale "pente". Na razie informuję, że WSZYSTKIE mecze będą się liczyć do końcowego wyniku, zatem proszę się przyłozyć od samego początku :) (nie będzie fazy play-off)

hghfd - 2005-02-14, 09:09

Losiu kiedy zagramy ILP?Zgłoś się do mnie na pw albo na gg,moj nr:5191181
losiu - 2005-02-14, 11:58

hehe ok;] bede miał 8-0:D
100per - 2005-02-14, 15:19

Dotarły do mnie sygnały, że występują kłopoty ze złapaniem przeciwnika z pierwszej kolejki, ponadto część osób jeszcze nie zgłosiła się po hasła, a na stronie nie ma pełnej rozpiski - podaję więc pary drugiej i trzeciej kolejki, można spokojnie w pierwszej kolejności zagrać te mecze:

S3v3n - Ondik
100per - Gnoza
Dein - Browar
Minuta - Angst
Wicherek - Nmzb
Aaru - Hghfd
Lifeplus - Lutalek
Martin - Angulo
Dario - Losiu
Honor - Dromnik

S3v3n - Nmzb
100per - Hghfd
Dein - Gnoza
Minuta - Ondik
Wicherek - Martin
Aaru - Honor
Lifeplus - Angulo
Lutalek - Angst
Dario - Dromnik
Losiu - Browar

s3v3n - 2005-02-17, 15:40

cytaty ze strony:

"Zarówno grupa finalowa, jak i grupa B dzielone sa na dwie polówki (wg zajetych miejsc) i w tych "podgrupach" rozgrywane sa mecze rewanzowe"

czy to znaczy, ze w ostatniej fazie rozgrywki beda toczyc sie w czterech piecioosobowych grupach?

"Przy ustalaniu koncowej kolejnosci brane sa pod uwage WSZYSTKIE rozegrane mecze."

prosze o szersze wyjasnienia w jaki sposob bedzie ustalana ta koncowa kolejnosc.

poza tym na stronie jest napisane, ze za zwyciestwo przyznaje sie 3pkt, za remis 1, za porazke 0 - ale czy chodzi o pojedyncze gry, czy o caly mecz ? czy zwyciestwo 5-3 jest tak samo punktowane jak np 7-1?

100per - 2005-02-17, 17:06

S3v3n napisał/a:
cytaty ze strony:

"Zarówno grupa finalowa, jak i grupa B dzielone sa na dwie polówki (wg zajetych miejsc) i w tych "podgrupach" rozgrywane sa mecze rewanzowe"

czy to znaczy, ze w ostatniej fazie rozgrywki beda toczyc sie w czterech piecioosobowych grupach?
Tak

S3v3n napisał/a:
za zwyciestwo przyznaje sie 3pkt, za remis 1, za porazke 0 - ale czy chodzi o pojedyncze gry, czy o caly mecz ? czy zwyciestwo 5-3 jest tak samo punktowane jak np 7-1?
Chodzi o cały mecz. Zwycięstwo 5-3 i 8-0 ma taką samą wartość, jeśli chodzi o duże punkty.

Jeśli chodzi o cały system to przeanalizujmy go z punktu widzenia ostatecznego zwycięzcy. Załóżmy, że gra w grupie pierwszej :) . Wygrywa ją i razem z czterema innymi graczami awansuje do rundy finałowej. Meczów między tą piątka już nie powtarzamy (liczą się wyniki z pierwszej rundy), dogrywane są tylko pojedynki z pierwszą piątką z drugiej grupy. Na koniec drugiej rundy lider (i inni też) ma rozegrane 14 spotkań (9 w pierwszej rundzie i 5 w drugiej), z czego w końcowej klasyfikacji brane będzie pod uwagę tylko 9 (4 z pierwszej rundy - z tymi przeciwnikami, którzy razem z nim awansowali do finału i 5 z drugiej rundy). (Tu faktycznie jest sprzeczność, z tym co jest napisane na stronie, jednak nie wszystkie mecze będą brane pod uwagę :) - jakiś skrót myślowy mi tam wyszedł, poprawię). Po drugiej rundzie z grupy finałowej wyłaniana jest pierwsza piątka i w jej obrębie gramy jeszcze raz każdy z każdym DODAJĄC punkty za te mecze do dotychczasowego wyniku. Dzięki temu każda piątka spotka się jeszcze raz w meczach rewanżowych, które ostatecznie rozstrzygną o kolejności w jej obrębie. Na koniec ligi każdy gracz będzie miał zatem zapisanych na koncie 13 spotkań (4 z pierwszej rundy, 5 z drugiej i 4 z rewanżowej).

Mam nadzieję, że co nieco rozświetliłem :D .

100per - 2005-02-22, 10:27

Minął pierwszy termin kontrolny ILP. O ile w grupie pierwszej rozgrywki ruszyły pełną parą, to w grupie drugiej trzech graczy rozegrało tylko jeden mecz i zgodnie z regulaminem otrzymują po jednym walkowerze. Przykrość ta spotyka: Gnozę (mecz ze mną), Hghfd (mecz z Losiem) i Dromnika (mecz ze mną). Rozpoczęty mecz Hghfd z aaru (aktualny wynik 1:4) czeka na dokończenie.

Poniżej przedstawiam tabele:
Kod:

M. Nick      Mecze      Partie  Pkt
1  S3v3n      3      22-2    9
2  Wicherek   3      16-8    7
3  Lifeplus   2      14-2    6
4  Ondik      2      12-4    6
5  Lutalek    4      13-19   6
6  Minuta     2       9-7    4
7  Angst      7      20-36   4
8  Martin     2       9-7    3
9  Nmzb       5      13-27   2
10 Angulo     4       8-24   1

M. Nick       Mecze  Partie  Pkt
1  100per     5      35-5    15
2  Dein       2      14-2    6
3  Dario      2      14-2    6
4  aaru       3      13-11   6
5  Honor      2       8-8    3
6  Losiu      3      11-13   3
7  Gnoza      2       3-13   0
8  Hghfd      2       0-16   0
9  Dromnik    2       0-16   0
10 Browar     3       6-18   0

100per - 2005-03-01, 09:48

Minął drugi termin kontrolny :)

W grupie pierwszej jedynie Martin rozegrał mniej niż cztery mecze (konkretnie trzy) i otrzymał walkowera za mecz z Minutą

W grupie drugiej kolejne walkowery zaliczyli Dromnik (mecz z Honorem) i Hghfd (niedokończony mecz z aaru - walkower w trzech brakujączych partiach i mecz z Dariem.

Wyniki wszystkich rozegranych do tej pory spotkań oraz aktualne tabele umieszczone są na stronie Stowarzyszenia (dział Pente).

martin1234 - 2005-03-03, 18:02

100per napisał/a:
Wyniki wszystkich rozegranych do tej pory spotkań oraz aktualne tabele umieszczone są na stronie Stowarzyszenia (dział Pente).

Niestety, ale nie mogę znaleźć działu Pente.
Jeśli chcę wejść bezpośrednio przez link w wiadomościach nie można znaleźć strony...

s3v3n - 2005-03-03, 18:14

trzeba najechac kursorem na przycisk "zawody" i tam sie rozwina rozne poddzialy (zaslonia linki z "glownego" menu), m.in. ilp ... tez mialem problem zeby znalezc
lonewolf - 2005-03-03, 20:03

Najlepiej jakby ktoś podał bezpośredni link, bo u mnie na uczelni w ogóle mi nie działają te podmenu.
s3v3n - 2005-03-03, 20:34

http://www.gomoku.pl/grp/ilp/wyniki_2ilp.html
_gnoza_ - 2005-03-04, 20:06

a zna ktos numer gg browara? bo na priv nie odpowiada

aha i czy jak on sie nie odezwie to mam szukac kogos innego zeby ze mna zagral?

100per - 2005-03-04, 21:26

Gnoza napisał/a:
czy jak on sie nie odezwie to mam szukac kogos innego zeby ze mna zagral?
Tak, masz wypełnić limit 6 gier po 3 tygodniach, może być z kimś innym.
aaru - 2005-03-05, 15:19

Z powodu tego mojego L4 pojawiły mi się zaległości. Jeszcze przez parę godzin mam dzis dostep do netu - prosze o kontakt, czy ktoś może zagrać ILP??
Pytanie kierowane do:
dromik, dario, dein, 100per.

hghfd - 2005-03-08, 08:23

dromnik w ogole nie chce grac w ilp mowi ze mu sie nie chce kiedys go widzialem na gomoku pytam sie go czy gramy ilp i on mowi, ze mu sie nie chce
aaru - 2005-03-08, 13:45

Dario, odezwij się. Męczy mnie to łapanie cię na GG. Logujesz się na GG, migasz jako dostępny i zaraz wskakujesz na niedostępny??
Podaj pasujące ci terminy.

To samo dromnik, kiedy zechcesz ze mną zagrać.
Co to w ogóle za tekst, że z tobą mogę sobie odpuścić i dostać walkowera?? Chcesz grać czy nie??

Kacper, przepraszam, że w sobotę nie wyszło. Napisz kiedy możesz zagrać.

Ja w zasadzie od poniedziałku do piątku w godzinach 8-10, 18-20.
Wszystkie inne terminy podlegają również negocjacjom.

100per - 2005-03-09, 00:00

Minął trzeci, przedostatni termin kontrolny pierwszej rundy. Aktualne tabele i wyniki lada chwila pojawią się na stronie.

W grupie A limitu nie wypełnił jedynie Lifeplus, za co zgodnie z regulaminem został ukarany porażką 0:8 z Martinem :( W grupie B podobny los spotkał Deina w meczu z Hghfd. Ponadto z dalszej gry zrezygnował Dromnik i już teraz wszystkie jego spotkania zostały uznane za porażki 0:8

Do zakończenia pierwszej rundy pozostał więc niecały tydzień. Większości zawodnikom pozostały do rozegrania jedna lub dwie gry. Proszę wszystkich o mobilizację, gdyż nie zamierzam się bawić w śledztwa i ustalać, kto był bardziej winny nierozegrania spotkania, zwłaszcza, że wyniki niektórych nierozegranych jeszcze pojedynków zdecydują o awansie do grupy finałowej.

HonoR - 2005-03-12, 12:21

Mam nadzieję, że ja limit wypełnię bo sobota to ostatni dzień, kiedy jestem, choć widząc zapał pozostałych przeciwników - wątpię w to. Został mecz z browarem i losiem. Moje próby chęci gry spełzły na niczym. Browar ma albo mecz Euroligi - to rozumiem, albo boli go głowa i woli pykać w gomoku niż w Pente a potem 3 dni go nie ma. Łoś - jak co edycja unika gry i nieodpowiada na gadu, mimo że miga z dost. na niewid. Jutro do nastepnej niedzieli moge być nieuchwytny. Ale dobrze, że czuwa obiektywny 100per :)

s3v3n - 2005-03-12, 14:30

moze by przedluzyc runde do mistrzostw polski.. czyli do piatku (albo niedzieli), w ten sposob chyba wszyscy sie wyrobia bez problemow :)
100per - 2005-03-15, 10:38

Minął czwarty i ostatni termin kontrolny pierwszej rundy.

W grupie pierwszej zostały do rozegrania mecze, których wyniki nie zmienią podziału na pierwszą i drugą piątkę, w związku z czym uznaję, że rozgrywki w niej zostały ukończone.

Jeśli chodzi o grupę drugą, to zmuszony zostałem do podjęcia drastycznych kroków - Hghfd i Losiu z powodu totalnej "olewki" ILP zostają z niej wykluczeni, a ich nierozegrane do tej pory mecze zweryfikowane jako walkowery.

W wolniejszej chwili podam klasyfikacje w grupach: finałowej i "B" z uwzględnieniem wyników rozegranych gier, na razie jedynie składy:

Grupa finałowa:
1. Seven
2. Lifeplus
3. Minuta
4. Wicherek
5. Martin
6. 100per
7. Dein
8. Dario
9. Honor
10. Gnoza

Grupa "B":
1. Lutalek
2. Ondik
3. Angst
4. Angulo
5. Nmzb
6. aaru
7. Browar

W związku ze zmniejszeniem się grupy "B" nie będzie w niej juz żadnych podziałów. Do końca ligi zawodnicy w tej grupie rozegrają każdy z kazdym po dwa mecze (wliczając w to mecze pierwszej rundy).

losiu - 2005-03-17, 12:30

100per moze troche przesadziłes nie było aż takiej totalniej Olewki....:D hehe

Wracam do formy bujcie się;]

Pozdrawiam;]

martin1234 - 2005-03-24, 22:16

Cytat:
Grupa finałowa:
1. Seven
2. Lifeplus
3. Minuta
4. Wicherek
5. Martin
6. 100per
7. Dein
8. Dario
9. Honor
10. Gnoza

Jeżeli jest już grupa finałowa, to czy można już grać? Nie został podany żaden termin, ani rozpoczęcia, ani zakończenia, nikt z graczy, z którymi mam zagrać, nie proponował mi meczu... :|

100per - 2005-03-25, 08:59

Można powoli zacząć grać - z tymi zawodnikami, którzy w pierwszej rundzie byli w przeciwnej grupie. W Twoim wypadku są to Dein, Dario, Honor, Gnoza i ja.
HonoR - 2005-03-25, 15:27

Po pierwszej rundzie wygląda to tak

100per - 2005-04-01, 18:20

Przepraszam wszystkich za nieco zbyt długą przerwę w rozgrywkach spowodowaną najpierw MMP, potem nawałem obowiązków zawodowych po MMP, a w końcu świętami. Mam nadzieję, że ten czas spędziliście na treningu :) , bo wznawiamy rozgrywki!!!

Na stronie są już tabele i terminarz drugiej rundy. W tabelach zapisane są wyniki z pierwszej rundy, które zgodnie z regulaminem ligi są brane pod uwagę do końcowej kolejności. Graczy z grupy finałowej proszę o rozegranie dwóch partii wg rozpisanego na stronie terminarza - nie ogłaszam jeszcze daty terminu kontrolnego, zobaczymy, jak przebiegnie wznowienie rozgrywek, ale myślę, że będzie to okolica 11.04 (czyli mamy ponad tydzień na dwa pojedynki). W grupie B gramy też wg terminarza pierwszą grupę spotkań - zawodnicy z byłej grupy pierwszej mają do rozegrania po dwa mecze, a aaru i Browar po trzy - w wyniku dyskwalifikacji ich przeciwników z grupy drugiej mają oni mniej rozegranych gier i muszą nadrabiać "zaległości".

Zapraszam zatem do umawiania się na mecze, przypominam - 8 partii, 5 minut, pro.

I na koniec dwa słowa komantarza do sytuacji po pierwszej rundzie:
W grupie finałowej na prowadzeniu są "medaliści" pierwszej edycji. Prowadząca dwójka ma sporą przewagę i nie powinna wypaść poza pierwszą piątkę (tzn. Mikołaj raczej na pewno nie wypadnie, a co do mnie to już nie można być takim pewnym, chociaż sytuację wyjściową mam bardzo dobrą, więc postaram się jej nie zmarnować). Kacper będzie musiał być czujny w pozostałych mu do rozegrania pojedynkach, bo rywale są tuż, tuż za nim. W sumie sytuacja jest bardzo ciekawa, każdy ma jeszcze szanse, żeby po drugiej rundzie znaleźć się w pierwszej piątce i dzięki temu walczyć w ostatniej rundzie o zwycięstwo, czy choćby "medal". Mój typ na awans: S3v3n, ja, Dein, Lifeplus, Dario.

W grupie "B" wydaje mi się, że aaru i Browar zaatakują Lutalka i Ondika i powalczą o pierwsze miejsce. Typuję kolejność: aaru, Lutalek, Ondik, Browar, Angst, Nmzb, Angulo

aaru - 2005-04-01, 18:29

Grać, grać - do roboty
Ja 2 mecze mam już za sobą
7-1 z angulo
i 5-3 z ondikiem.

HonoR - 2005-04-01, 20:10

W tabeli na stronie jest błąd:

Minuta dwa razy wygrał i raz zremisował a ma tylko 4 punkty oraz ma stosunek 18-14 z nie 16-16. powinno być 3-5 wtedy by się zgadzały punkty i bilans.

100per - 2005-04-01, 22:20

Minuta przegrał 3:5 z Lifeplusem, błąd jest we wpisanym wyniku - liczba punktów i bilans partii są prawidłowe.
losiu - 2005-04-05, 21:08

ILP- WYGRA SEVEN;] 2 będzie 100per a 3 nie wiem...
aaru - 2005-04-07, 16:05

Aktualne wyniki

Pierwsza runda
4:4 z browarem (mecz zaliczony z pierwszej tury)
7:1 z angulo
5:3 z ondikiem
5:3 z nmzb
5:3 z angstem
4:4 z lutalkiem

Druga runda
6:2 z angstem
i 5 pojedynków jeszcze do rozegrania - może uda się skończyć w tym tygodniu :D

Proszę nie oglądać się na innych i grać!

_gnoza_ - 2005-04-08, 14:13

ja zakonczylem 2 runde z nastepujacymi wynikami:
gnoza - seven 1:7
gnoza - lifeplus 4:4
gnoza - minuta 6:2
gnoza - wicherek 6:2
gnoza - martin 3:5 :[

100per - 2005-04-12, 10:23

Za chwilę na stronie pojawią się aktualne tabele. Wyznaczam następujące terminy zakończenia gier:
18.04, godz. 24:00 – koniec drugiej rundy w grupie finałowej i termin kontrolny dla grupy "B" (można będzie mieć maksymalnie 4 nierozegrane gry),
25.04, godz. 24:00 – koniec rozgrywek w grupie "B"
27.04, godz. 24:00 – koniec trzeciej rundy w grupie finałowej (zakończenie ligi).

W grupie finałowej wszystkie mecze rozegrał już Gnoza. Zajmuje on aktualnie 4-te miejsce, ale raczej nie ma szans na utrzymanie się w pierwszej piątce. Punkt i jedno miejsce za nim jest Wicherek, z jednym pozostałym do rozegrania pojedynkiem – jeśli wygra z Honorem to z dwunastoma punktami będzie miał spore szanse na finał. Również jeden mecz ma do rozegrania Dario (z Minutą). Reszcie graczy zostały po trzy gry (oprócz Deina i mnie – my mamy po 4) – proszę o mobilizację. Poza S3v3n'em nikt jeszcze nie może być pewny gry w finale

W grupie "B", jeśli chodzi o liczbę rozegranych gier, jest przyzwoicie – oczywiście za wyjątkiem Browara, który na razie nie zagrał żadnego pełnego pojedynku. Jeśli do poniedziałku nie nadrobi zaległości będę zmuszony przyznać walkowery.

lutalek - 2005-04-12, 12:09

przypominam mym kolegom z grupy o konieczności rozegrania zaległych meczy - dotyczy to browara (2 mecze) i aaru (1 mecz)
od dwóch tygodni mam wyświetlony komunikat na gg z prośbą o kontakt (moje gg jest aktywne ok 20 godz dziennie) i jak dotąd wszystkim którzy zadali sobie trud umówienia się ze mną na rozgrywki umorzliwiłem to :mrgreen: , więc ja wciąż czekam (aaru właściwie to nie dotyczy, bo się codziennie widzimy :wow: )

angst - 2005-04-12, 14:04

Wczoraj zagralem z Browarem 1/4 naszych gier, dzisiaj mamy dokonczyc wieczorem :) Mysle, ze obedzie sie bez kar :D

Pozdrawiam

Angst

P.S. Tylko Ondik cos sie wykrecal :P

losiu - 2005-04-12, 14:47

Jeżeli 28 Kwietnia jest konieć Ligi więc zaraz pózniej po tym będą znowy zapisy i Będzie Internetowa Liga PenTe 3 ;] Więc 100per zapisz mnie do następnej edycji;]
Pozdrawiam

aaru - 2005-04-12, 14:50

Myślę, że należałoy przedyskutować kandydatury osób, który pierwsze zgłaszają akces to rozgrywek i podobnie, pierwsze rezygnują!
losiu - 2005-04-12, 14:52

aaru napisał/a:
Myślę, że należałoy przedyskutować kandydatury osób, który pierwsze zgłaszają akces to rozgrywek i podobnie, pierwsze rezygnują!

nie bój sie o to;]

angst - 2005-04-14, 03:35

Udalo mi sie zakonczyc rozgrywki - z wynikow nie jestem co prawda zadowolony, ale bylo mnostwo ciekawych i zacietych gier ;)

Pozdrawiam

Angst

ondik - 2005-04-14, 11:30

Hej, mam problem z Angulo, nie moge sie z nim skontaktowac, na gg nie byl wiecej niz tydzien...
aaru - 2005-04-14, 11:40

Ja go 3x złapałem na GG, ale miga się z grami, za każdym razem nie ma czasu lub czymś jest zajęty.
angst - 2005-04-14, 15:07

U mnie akurat nie migal sie z gra, ale w trakcie gry :evil:

Pozdrawiam

Angst

P.S. Aha - zeby zagral musialem najpierw zagrac w gomoku 4 partie na minute :lol:

aaru - 2005-04-14, 15:11

Chciałbym zagrać z Sebą. NMZB kiedy możesz zagrać??

Angulo, kiedy będziesz dyspozycyjny??

aaru - 2005-04-14, 16:33

No to zostali angulo i lutalek.
s3v3n - 2005-04-14, 18:13

a mnie z kolei Dein i 100per, prosze o jakies info kiedy mozecie zagrac, sprobuje sie dostosowac:)
100per - 2005-04-21, 09:55

W związku z kłopotami czasowymi części graczy przedłużam zakończenie bieżącej fazy rozgrywek do poniedziałku (25.04) włącznie.

Jednocześnie proszę niżej wymienionych graczy i pilny kontakt na priv:
Dein, Lifeplus, Martin, Honor, Lutalek, Ondik, Angulo.

aaru - 2005-04-21, 18:35

Aktualne wyniki

Pierwsza runda
4:4 z browarem (mecz zaliczony z pierwszej tury)
7:1 z angulo
5:3 z ondikiem
5:3 z nmzb
5:3 z angstem
4:4 z lutalkiem

Druga runda
6:2 z angstem
7:1 z ondikiem
4:4 z browarem
8:0 z nmzb
7:1 z lutalkiem

Został angulo.

100per na www.gomoku.pl napisał/a:
Wszyscy gracze dopuszczeni do eliminacji zobowiązani są do zapoznania się z Kodeksem Reprezentanta IRP (opublikowanym przez Piotrka - Angsta) i przestrzegania go.

oraz podążając tym tropem

angst na www.forum.gomoku.pl napisał/a:
Każdy Reprezentant ma obowiązek:
...
- interesować się sprawami Reprezentacji, przeglądając forum.gomoku.pl (do czasu utworzenia oficjalnej strony Federacji) przynajmniej raz w tygodniu (zalecane odwiedzanie codzienne).

Angulo - proszę o kontakt!!!

lutalek - 2005-04-25, 11:48

hallo browar, wciąż czekam na rozegranie z tobą zaległych dwóch meczy
s3v3n - 2005-04-25, 12:57

ja za to czekam na 100pera, prosze o info kiedy mozesz grac - bede na kurniku dzisiaj wieczorem
aaru - 2005-04-25, 18:05

Dorwałem dziś angulo na GG, mówił że nie ma czasu.
Teraz pyka w gomoku, ale w pente zagrać nie chce.
Bez komentarza.

raigeken - 2005-04-25, 18:18

Oo, a przed chwilą się mnie pytał czy gram w pente w turnieju :]
__browar__ - 2005-04-25, 20:12

Witam :)

Lutalek ja również czekam na rozegranie tych dwóch gier... kilka razy zagadywałem na gg nawet bylismy umówieni no ale niestety nie przyszedłeś, trudno

ja jestem dostępny w domu i na gadu od pon-pt w godzinach 16-22 wiec możemy sie umówić na jakiś temin i dogodny dzień

jeśli chodzi o Angulo to faktycznie zero kontaktu z jego strony choć kilka razy próbowałem na gg , ciężko bedzie z nim zagrać mecz...

Pozdrawiam Paweł

aaru - 2005-04-26, 08:50

45 minut namawiania, gróźb i przekonywania, aż w końcu się udało.
Wszystkie mecze rozegrane - obejdzie się bez walkowerów (przynajmniej u mnie).

Wyniki:
4:4 i 4:4 z browarem
7:1 i 7:1 z angulo
5:3 i 7:1 z ondikiem
5:3 i 8:0 z nmzb
5:3 i 6:2 z angstem
4:4 i 7:1 z lutalkiem

30 pkt, 69:27

lutalek - 2005-04-26, 18:16

browar nie żartuj sobie prosze ze mnie, RAZ proponowałeś mi zagranie dopołudnia (nie mogłem ,pracuje) ja proponowałem ci już zagranie dwukrotnie, nie mogłeś - ok, kiedy indziej zaproponowałeś gre mojemu synowi :lol: (to też uważasz za propozycje gry ze mną?)na gre umawialiśmy sie także dwukrotnie, na sobote 16.04 i na środe 20.04, w sobote cię nie było natomiast w środe spóźniłem sie pół godz i też cię nie zastałem, może byłeś choć nie wiem jakim nickiem (sprawdziłem w twych statystykach na znanych mi twoich nickach i jakoś cię tam nie widziałem :wow: )

jestem już chyba za stary na takie bezsensowne praktyki, ktoś był/nie był, proponował lub nie, poskarżmy 100perowi :lol: ,umówmy się i zagrajmy albo sobie podziękujmy

zagrałem prawie wszytkie swoje mecze w IRP i IPL, większość z dotychczasowych przed czasem, jak dotąd ze mną nikt nie miał chyba problemów aby zagrać :|

osobiście za największą bolączke tych wszystkich rozgrywek uważam niedojrzałość emocjonalną wielu spośród uczestników tych gier, spowodowaną najprawdopodobniej ich młodym wiekiem, no ale cóż począć skoro w takiej grupie wiekowej kamyczki mają największą popularność

__browar__ - 2005-04-26, 19:05

Lutalek, ja kłócić sie z Tobą nie zamierzam, napisałem że próbowałem sie umówić na gry bo taka jest prawda,i napewno nie raz pytałem kiedy możesz grać ilp ,też chce zagrać ,a Ty od razu wielce oburzony i zdziwiony że ja miałem czelność napisać że próbowałem skontaktować sie żeby rozegrać te patrie...wyluzuj...i nie najerzdzaj na ludzi bez powodu pisałem tylko prawde.

także ja podałem kiedy moge grać poniedziałek- piątek 16-22 na najlepiej od 18 wczesniej nie jestem w stanie grać ani proponować czy też ustalać terminy bo pracuje i nie mam dostępu do netu.

100per - 2005-04-29, 16:19

Do zakończenia drugiej rundy pozostały mecze:
Dein - Martin
Dein - Lifeplus
100per - Lifeplus

Niezaleznie od ich wyniku do pierwszej piątki wejdą: S3v3n, Dario, Dein i ja, zaś poza nią na pewno znajdą się: Minuta, Wicherek, Honor i Martin. Jak łatwo zatem zauważyć nierostrzygnięte zostają losy Lifeplusa i Gnozy. Lifeplus ma w tej chwili 8 pkt. a do awansu potrzebuje 11. Jeśli uzyska 10 to w dodaktowej tabeli uwzględniającej wyniki pomiędzy nim, Gnoza, Minutą i Wicherkiem najlepszy bilans będzie miał Gnoza. Podobnie będzie w sytuacji, gdy zakończy 2 rundę z 9 lub 8 punktami - tyle, że dodatkowa tabela obejmie tylko Gnozę, Minutę i Wicherka. Czekamy zatem na dokończenie gier, a pozostali mogą już grać mecze rundy finałowej wg rozpiski ze strony (lada chwila powinny się tam pojawić aktualne wyniki).

losiu - 2005-05-02, 22:45

A ja chce zajac miejsce 21:D;] hehe
lOl Seven gorą;]

__browar__ - 2005-05-04, 16:28

także czekam Lutalek napisz tu kiedy możesz grac
lutalek - 2005-05-04, 22:39

czwartek 8:30-10:00, sobota 13-14:00, niedziela dopołudnia
100per - 2005-05-06, 15:22

Dein zagrał z Martinem, natomiast nierozegrane pojedynki Lifeplusa zostały zweryfikowane jako walkowery na jego niekorzyść. Tym samym w pierwszej piątce znalazł się Gnoza.

Proszę o jaknajszybsze umawianie się na ostatnie mecze.

lutalek - 2005-05-07, 20:54

pomimo usilnych prób nie potrafie skontaktować się od kilku tygodni z browarem,a właściwie nie można sie z nim umówić na gry od rozpoczęcia tej tury, podobny problem mają jak widać inni zawodnicy (w tym irp), podaje się :|

wprawdzie nie znam przyczyny jego absencji (być może jest poważna), jednak wydaje mi się że te kilka zdań od siebie można co jakiś czas umieścić na forum

w tej chwili ja nie będe miał już prawdopodobnie możliwości aby rozegrać wszystkie 16 X 5 min gier, mając świadomość iż taka sytuacja może nastąpić zaliczyłem wszystkie dotychczasowe potyczki tak jak należało (a nawet wcześniej), jednocześnie nie dopuszczam myśli, że zaległe gry z browarem mogłyby zostać zaliczone na moją niekorzyść

i nie chodzi mi właściwie o ich wynik, bo każdy zainteresowany chyba wie że są to raczej gry o przysł. pietruszke, mam na myśli ogólną zasade, jakimś regułom każdy musi się podporządkować,w przeciwnym razie będzie niezły burdel siostry

__browar__ - 2005-05-08, 01:48

niestety te terminy nie zawierają sie w moim dostępnym czasie na gre wiec nie jestem w stanie ich rozegrać poza podanymi przedziałami czasowymi...

poniedziałek- piątek w godzinach 16-22 to jedyne dogodne dla mnie terminy :( niestety tak sie złożyło że i praca i studia i inne obowiązki dnia codziennego,zbliżająca sie sesja, nauka... nie pozwalają mi na zbyt wielkie pogranie sobie w "kamyczki" :( cóż takie życie...dobrze że chociaż te 6h można sobie pospać :roll:

a to co ostatnio gram to i tak tragedia...

_gnoza_ - 2005-05-13, 13:39

dzisiaj bede na kurniku o ok 20.00 i moge zagrac jakis mecz (mecze) jesli ktos sie zglosi

p.s. bede czekal z 0,5 h

pzdr

s3v3n - 2005-05-13, 16:40

postaram sie byc o tej 20 ;P
_gnoza_ - 2005-06-06, 17:58

widze ze nikt nie chce tu nic napisac wiec ja napisze...............

z tego co jest napisane na gomoku.pl ilp2 powinna sie skonczyc 1,5 miesiaca temu........ a nadal trwa i nie wiadomo kiedy sie skonczy...

przyznaje ze sam nie rozegralem wszystkich gier, ale uwazam ze system walkowerow powinien dzialac do konca ligi a nie tylko w pierwszej rundzie - wtedy wszyscy mieliby motywacje do gry i liga dawno by sie skonczyla

wlasciwie to nie mam wplywu na przebieg ligi ale proponuje aby jakies dzilania zostaly podjete w celu jej zakonczenia - wlasciwie apel kieruje do Miłosza :) bo on decyduje co i jak

pzdr

losiu - 2005-06-06, 20:42

ja proponuje zakonczenie tej ligi i rozpoczecie Nowego Sezonu....
s3v3n - 2005-06-07, 10:01

tak, tak, najwyzsza pora to juz skonczyc, bo niedlugo ludzie zapomna, ze w ogole cos takiego jak ILP istnieje. tak wiec informuje moich obu przeciwnikow, z ktorymi jeszcze nie gralem, ze jestem bardzo dyspozycyjny i postaran sie dostosowac do kazdej propozycji
aaru - 2005-06-07, 12:09

Temat odświeżony, a były już ze 2 centymetry kurzu :D
Ja też stęskniłem się za ligą.

:P

100per - 2005-06-08, 09:33

OK, przyłożę się do sprawy zakończenia rozgrywek...

PS. Czy jest ktoś, kto mógłby mi pomóc w organizacji trzeciego sezonu ligi? I kiedy powinien on wystartować - jeszcze przed wakacjami?

aaru - 2005-06-08, 09:39

Z chęcią pomogę
s3v3n - 2005-06-08, 11:16

niestety ani nie pomoge przy organizacji trzeciego sezonu, ani w nim nie wystartuje, moze w kolejnych bede bardziej pomocny..:)
_gnoza_ - 2005-06-08, 15:08

hm widze seven ze chcesz dac szanse wygram innym :wink:

ja moge pomoc przy organizacji

osobiscie uwazam ze liga powinna sie zaczac po wakacjach :)

HonoR - 2005-06-08, 17:11

Ja równiez moge pomóc, ale po 1 lipca. Także z tego powodu moja propozycja jest by w lipcu ruszyła kolejna edycja.

losiu - 2005-06-15, 22:29

JA TEZ MOGE POMOC....
Mam propozycje:

Proponuję aby od teraz zaczeły się zapisy.....Może będzie więcej chętnych zdązą się oswoic z tą grą....Proponują aby zapisy trwały do 24 Lipca A 26 Lipca się zaczeła 3 sezon IRP- jest dośc wystarczająca czasu.....I Wprowadzic Okres probny...Jak jest w Irp minimum iles parti rozegranych kto nie ma Odjęcie 1/2/3 pkt.

Pozdrawiam....Licze na duże zaiteresowanie tą grą!
Uczcie się grac....

_gnoza_ - 2005-06-16, 11:45

kurcze nie ma sensu zeby liga ruszala w wakacje, bo znowu bedzie sie ciagnac w nieskonczonosc a liczba ew. walkowerow bylaby dosc duza; poza tym mysle ze kilka osob mogloby z tego powodu nie wystartowac np ja :|

pzdr

aaru - 2005-06-16, 11:51

Będzie ewentualny nabór, to się określimy, kto będzie mógł, a kto nie. Na razie w tym tygodniu mamy TURNIEJ.
Nie wiem kiedy uda się wystartować z kolejną edycją ILP. Z tego co wiem, Miłosz w ostatnim tygodniu czerwca zaczyna urlop, Ja znowu pierwsze 2 tygodnie lipca mam praktycznie też wyjęte.

Zobaczymy jak to będzie.

losiu - 2005-06-16, 14:03

No to najlepiej zacząc 1 Wrzesnia razem z Rokiem Szkolnym....
s3v3n - 2005-06-16, 19:43

najpierw trzeba skonczyc aktualna edycje, ktora ciagnie sie jak krew z nosa
_gnoza_ - 2005-06-16, 20:06

Cytat:
No to najlepiej zacząc 1 Wrzesnia razem z Rokiem Szkolnym....

wiekszosc osob grajacych w ilp raczej nie zaczyna wtedy :lol:

100per - 2005-08-17, 14:18

W celu zakończenia drugiej edycji ILP podjąłem następujące decyzje:

1. Wszystkie nierozegrane moje mecze (z Deinem, Dariem i Gnozą) weryfikuję jako walkowery na moją niekorzyść.
2. Wszystkie nierozegrane mecze Lifeplusa (z Minutą, Wicherkiem, i Martinem) weryfikuję jako walkowery na jego niekorzyść.
3. Mecz Wicherek-Martin weryfikuję jako obustronny walkower.
4. Wszystkie nierozegrane mecze w grupie B (Lutalek-Browar x2, Browar-Ondik, Browar-Nmzb, Browar-Angulo x2 i Ondik-Angulo) weryfikuję jako obustronne walkowery.

Po takim zabiegu końcowe tabele drugiej edycji wyglądają następująco:

Grupa finałowa 1
Kod:

1. S3v3n       35 pkt.
2. Dein        24 pkt.
3. 100per      23 pkt.
4. Dario       17 pkt.
5. Gnoza       13 pkt.

Grupa finałowa 2
Kod:

6. Wicherek    17 pkt.
7. Honor       15 pkt.
8. Minuta      13 pkt.
9. Martin      13 pkt.
10. Lifeplus   11 pkt.

Grupa B
Kod:

11. aaru       30 pkt.
12. Lutalek    20 pkt.
13. Browar     14 pkt.
14. Ondik      14 pkt.
15. Angst      11 pkt.
16. Nmzb        5 pkt.
17. Angulo      3 pkt.

Gratuluję bezdyskusyjnemu zwycięzcy, dziękuję wszystkim za grę, przepraszam za końcową "obsuwę" organizacyjną... Mam nadzieję, że trzecia edycja przebiegnie dużo sprawniej.

lutalek - 2005-08-17, 14:52

choć nie ma to żadnego znaczenia dla końcowego wyniku, jednakże mając na uwadze wcześniejszą korespondencję, posty i bezpośrednie informacje za pomocą gg, WNOSZE STANOWCZY PROTEST :[ w spawie przyznania obustronnego walkowera w mojej potyczce z Browarem jako niesłusznego i krzywdzącego moją osobe, szkoda że Pan Prezes zapomniał / niedostatecznie sprawdził przebieg tamtejszych faktów, rozumiem że było to juz jakiś czas temu, pamięć ludzka jest zawodna, no ale przecież to nie z mojej winy edycję zamknięto dopiero teraz.....

tak naprawde chodzi mi tylko o jedną rzecz, iż nie chciałbym aby pozostał niesmak że z jakiegoś powodu nie rozegrałem swych partii choć powinieniem, nie usprawiedliwiłem tego faktu i zostałem ukarany, ponieważ lutalek w dotychczasowej historii rozgrywek IRP, ILP (itp) zawsze starał się wywiązać ze swych obowiązków, choć inni przeciwnicy rzucali mu nieraz kłody pod nogi i zawsze na czas wywiązywał sie z wszystkich terminów :mrgreen:

prosze o wysilenie mózgownicy Panie Prezesie, sprawdzenie w archiwach faktów i przywrócenie nieposzlakowanej opini Panu lutalkowi :lol:

100per - 2005-08-17, 15:40

Jendoosobowa Najwyższa Komisja Odwoławcza pod moim kierownictwem postanowiła utrzymać w mocy oprotestowaną decyzję :) .

Niniejsza decyzja jest ostateczna i nie przysługuje od niej odwołanie. :D

aaru - 2005-08-17, 16:18

Listkoludki. Powołajmy Komisję Etyki przy PSGRiP. Ona to wyjaśni.