|
Forum.Gomoku.pl Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente |
 |
Pente - Internetowa Liga Pente
100per - 2004-11-05, 12:15 Temat postu: Internetowa Liga Pente Najprawdopodobniej jeszcze w listopadzie wystartuje Internetowa Liga Pente. Wszyscy, którzy chcą się zgłosić się do rozgrywek (nie tylko osoby biorące udział w pierwszych eliminacjach), proszeni są o nadesłanie na adres pente@gomoku.pl formularza zgłoszeniowego wg następującego wzoru:
1. Imię i nazwisko
2. Miejsce zamieszkania (z podaniem województwa)
3. Nick na forum i na kurniku
4. Numer gg
5. Mail kontaktowy
Wszyscy gracze dopuszczeni do eliminacji zobowiązani są do zapoznania się z Kodeksem Reprezentanta IRP (opublikowanym przez Piotrka - Angsta) i przestrzegania go.
Formularz zgłoszeniowy oznacza wyrażenie chęci przystąpienia do rozgrywek ligowych w Pente oraz zgodę na udostępnienie numeru GG (oraz maila) innym graczom w celu uzgadniania terminów spotkań.
System rozgrywek zależeć będzie od ilości zgłoszeń, ale najprawdopodobniej będzie się składać z jednej lub dwóch faz grupowych, a następnie finału (prawd. system pucharowy). Zawodnicy zostaną rozstawieni z uwzględnieniem wyników z eliminacji.
Zapisy do Ligi przyjmujemy do 15 listopada (poniedziałek) do godziny 24:00.
Dalsze planowane terminy wyglądają nastepująco:
- do 18 listopada - ogłoszenie wszystkich szczegółów,
- 19-21 listopada - start rozgrywek.
Czekamy na maile – nadsyłajcie zgłoszenia. Pozdrawiamy.
PS. Ogłoszenie przygotował Arek - Aaru, ja je tylko publikuję po drobnych korektach. Aktualnie Arek jest też jednym z dwóch szefów Ligi (drugim jestem ja, być może jeszcze dołączy do nas (lub mnie zastąpi) Bartek - Player_0ne)
aaru - 2004-11-05, 12:28
Za skromny jesteś.
Nie ważne kto co przygotował. Najważniejszy jest efekt, a nim będzie dobrze i sprawnie funkcjonująca liga. Zależeć to będzie oczywiście od wszystkich uczestników.
Zapraszam wszystkich pasjonatów Pente i nie tylko.
Zgłaszajcie się.
Informujcie o Lidze kolegów i koleżanki.
Zapraszajcie.
Im więcej osób, tym ciekawsze rozgrywki.
Czekamy na zgłoszenia.
player_one - 2004-11-05, 14:17
Pomysł mi sie podoba i oczywiście mogę pomóc (o ile znajdę czas ... hmm znajdę ;] )
Przydało by się aby zostały tu zamieszczone informacje dotyczące systemu, przebiegu i ogolnie więcej iformacji na temat rozgrywek tej ligi. Z tego co widziałem jest do dosyć skomplikowane (być moze tylko dla mnie ;p ) ale prosze o szczegóły na forum.
aaru - 2004-11-05, 14:54
Szczegóły w opracowaniu i nie takie znowu skomplikowane.
Coś na kształt Ligi Mistrzów w piłce nożnej.
100per - 2004-11-05, 17:56
Chciałbym stanowczo zdementować pojawiające się pogłoski, że Liga Pente ma stanowić eliminację do Internetowej Reprezentacji Polski w Pente. Liga stanowi cel sam w sobie. Chodzi nam o stworzenie i kontunuowanie systemu rozgrywek, który byłby atrakcyjny dla grających.
Oczywiście z chwilą powstania Reprezentacji w Pente (czyli w momencie pojawienia się potrzeby czy możliwości rozegrania jakiegoś meczu międzypaństwowego) kapitan/selekcjoner będzie miał niejako "na talerzu" podane mozliwości poszczególnych graczy - zarówno jeśli chodzi o siłę gry, jak i dyspozycyjność. Jednak na razie nie ma ani samej reprezentacji, ani do końca selekcjonera (Piotrek na razie działa aktywnie jedynie w gomoku (nie to, żeby się uchylał od pente i renju - po prostu nie zostało jeszcze ustalone, jak to ma wyglądać), a jest kilku aktywnych "pentaków" którzy mogliby to wziąć na siebie).
Tak czy inaczej - Liga Pente rusza, żeby coś się działo, wyłonimy Mistrza Pierwszej Edycji, później będą kolejne, a jesli w międzyczasie coś się ruszy z Reprezentacją to tym lepiej.
losiu - 2004-11-05, 20:16 Temat postu: Fajnie! Fajnie ze powstała Liga Pente!! Teraz jakos wszystko na głowie- Euroliga, Sprawy organizacujne - no i Liga Pente .......... U mnie czas sie zawsze znajdzie ! Pisze sie na to !
angst - 2004-11-08, 18:02
Z radoscia wystartuje w Internetowej Lidze Pente Uwazam, ze kazdy powinien sprobowac w niej swych sil (nie tylko grajacy na co dzien w pente, ale i w gomoku). To wspaniala okazja, by skonfrontowac swoje umiejetnosci z krajowa czolowka i podniesc swoj poziom gry.
Dziekuje Prezesowi i Aaru za ta wspaniala inicjatywe!!
Zapraszam wszystkich serdecznie do uczestnictwa w tejze Lidze
Pozdrawiam
Kapitan Internetowej Reprezentacji Polski w Gomoku
Angst
HonoR - 2004-11-08, 19:10
Ludziki zapisywać się migiem bo to dosyć fajna gra także warto sie sprawdzić.
aaru - 2004-11-09, 12:44
Angst, HonoR
Fajnie, że z nami jesteście.
Wstępnie potwierdził mi się jeszcze Kacper (Dein). Czekamy na zgłoszenie (powiedział mi, że jutro wyśle).
Natomiast z nagabywanych osób (już ok 50), odmówili:
Kashon - brak czasu (praca, praca i jeszcze raz praca)
Mitnick - nie gra w pente (przynajmniej na razie)
Raigeken - blokada na kurnik.
Ludziska, zapisywać się do Internetowej Ligi Pente!!!
soul_reaper - 2004-11-09, 23:35
Aaru zeby nie bylo, to niestety musze powiadomic ze nie zagram w lidze pente, gdyz nie pozwala mi na to harmonogram pracy.
aaru - 2004-11-10, 08:29
Soul, jestem mocno zawiedziony twoją postawą.
Bardzo liczyliśmy na jakiegoś Mesjasza (:)) w lidze Pente, a tu klops.
Przemyśl to jeszcze raz, proszę.
100per - 2004-11-10, 13:01
Informacje na temat Ligi Pente będą zamieszczane na stronie internetowej Stowarzyszenia, w dziale Pente (na razie jeszcze go nie ma, poprosiłem Marka o założenie takowego).
Na początek pojawi się lista osób, od których otrzymaliśmy maile zgłoszeniowe (wysłałem do Marka, niedługo powinna być na stronie).
Zapraszam do zapisywania się, przypominam, że termin upływa już w najbliższy poniedziałek.
s3v3n - 2004-11-12, 13:19
ludzie, zglaszajcie sie do ligi pente:) narazie tylko 10 osob, smiesznie malo, nawet w eliminacjach bylo dwa razy wiecej!!!
martin1234 - 2004-11-12, 14:36
Ja swoje zgłoszenie wysłąłem drugi raz i nie wiem czy tym razem doszło. Można jakieś potwierdzenie otrzymac?:P Nie chciałbym, żeby później była sytuacja, ze zgłoszenie wysłało 30 osob a do szło tylko 10...
aaru - 2004-11-12, 15:21
Wyślij je mnie lub 100perowi na GG
Jeżeli ktoś nie ma pewności, że jego zgłoszenie dotarło, proszę je wysyłać na gg do Miłosza:
1319055
lub do mnie:
951819
Pod tym linkiem jest lista zgłoszonych osób:
http://www.gomoku.pl/grp/pente/lista.html
Dochodzi jeszcze zgłoszenie Kacpra (Dein).
s3v3n - 2004-11-12, 18:57
Dzisiaj na forum bylo prawie 10 osob, ktore regularnie graja w pente i sie wciaz nie zglosily do Ligi..
martin1234 - 2004-11-13, 15:17
Hm.. Mam taką małą propozycję, aby zaktualizować listę chętnych do gry w Lidze. Byś moze prze z te 3 dni ktoś się dopisał (min. ja wysłałem zgłoszenie).
100per - 2004-11-13, 15:55
SQL ERROR
100per - 2004-11-13, 15:56
Sorki, ale wyjechałem i nie miałem dostępu do internetu. Przez ten czas doszły zgłoszenia:
- Kacpra (Dein),
- Piotrka (Angst),
- Darka (Dario144)
- Marcina (Martin1234).
hghfd - 2004-11-14, 20:08
ja wysłąłem maila o zgłoszenie się do internetowej ligi pente nie wiem czy doszedł??
prosze o powiadomienie mnie czy mój mail doszedł na szypiotrek@poczta.fm lub gg 5191181
aaru - 2004-11-15, 09:35
Czekamy na kolejne zgłoszenia.
Dzisiaj ostatni dzień przyjmowania ochotników . Jeszcze około 14 h (do 24:00).
Kto żyw, a nie zapisany - wysyłać zgłoszenie na adres pente@gomoku.pl
lub do mnie na gg 951819.
Proszę się nie zastanawiać, nie ma nad czym. Decyzja może być tylko jedna.
[ Dodano: 15-11-2004 ]
Przed chwilą wysłałem zgłoszenie Lutalka.
100per - 2004-11-15, 12:26
Na tę chwilę lista zapisanych liczy 17 osób:
Mikołaj Skrzypczak - S3v3n
Bartek Szymański - Player_0ne
Paweł Wiatrak - Wicherek
Arek Kokoszka - Aaru
Kacper Klepacki - Dein
Bartosz Łoś - Losiu
Grzegorz Wadas - Mattmiller
Marcin Wolan - Martin1234
Krzysztof Świder - Minuta
Piotr Małowiejski - Angst
Łukasz Bochenek - Lutalek
Sebastian Lachocki - Nie_ma_ze_boli
Tomasz Koziarek - HonoR
Marta Piontek - Johanka
Dariusz Misiąg - Dario144
Piotr Szczerbaniuk - Hghdf
Miłosz Olborski - 100per
Do zakończenia zapisów pozostało niecałe 12 godzin !!!
s3v3n - 2004-11-19, 13:12
chyba do 18 listopada mialy byc ogloszone szczegoly, a dzisiaj liga miala ruszyc...:)) a nawet nie wiadomo kto startuje (na stronie jest wpisanych 10 osob, tutaj 17...)
konrad - 2004-11-19, 13:41
no i jeszcze ja zostalem dopisany bo jednej osoby brakowalo.. nigdzie nie jest napisane o tym to piszeteraz
aaru - 2004-11-19, 14:10
Proszę o wyrozumiałość.
Zarząd w związku z nadchodzącym turniejem ma więcej pracy, także przygotowanie rozgrywek ligowych trochę się przeciąga.
Proszę o cierpliwość
100per - 2004-11-19, 16:53
Przepraszam z opóźnienia, ale miałem bardzo ciężkie dni w pracy (poza pracą zresztą też).
Poniższa informacja też jest jeszcze niepełna, ciąg dalszy nastąpi w przyszłym tygodniu.
Rozpoczynamy pierwszą rundę ligi. Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami przyjęliśmy system grupowy. Runda pierwsza jest rundą wstępną, do drugiej przechodzą wszyscy uczestnicy (ew. poza osobami wykluczonymi za walkowery). Podział na grupy wygląda następująco:
Grupa A
Mikołaj Skrzypczak - S3v3n
Marcin Wolan - Martin1234
Krzysztof Świder - Minuta
Tomasz Koziarek - HonoR
Dariusz Misiąg - Dario144
Grupa B
Bartek Szymański - Player_0ne
Grzegorz Wadas - Mattmiller
Piotr Małowiejski - Angst
Paweł Kośnicki - Browar
Miłosz Olborski - 100per
Grupa C
Paweł Wiatrak - Wicherek
Bartosz Łoś - Losiu
Konrad Pociask - Konrad50
Piotr Dudziński - Lifeplus
Marta Piontek - Johanka
Grupa D
Arek Kokoszka - Aaru
Kacper Klepacki - Dein
Łukasz Bochenek - Lutalek
Sebastian Lachocki - Nie_ma_ze_boli
Piotr Szczerbaniuk - Hghdf
Podział na grupy został ustalony na podstawie wyników pierwszych eliminacji oraz czynnika pseudolosowego (dokładniejsze wyjaśnienia później).
Gramy na nickach utworzonych wg schematu: ilp1_<nick> (czyli np. ilp1_100per) - nicki i hasła wysłałem do poprzez PW na forum, a gdyby do kogoś nie doszło to proszę się zgłaszać na GG lub mailem.
W pierwszej rundzie gramy każdy z każdym po 6 partii (5 minut, pro).
Pierwszą edycję INTERNETOWEJ LIGI PENTE uważam za otwartą !!!
martin1234 - 2004-11-21, 16:22
Wreszcie będę mógł pograć trochę w Pente:-)
Z tego co widzę to poziom jest bardzo wysoki. 20 osób grających dość regularnie w pente w jednych rozgrywkach, nie jest źle.
Postaram się powalczyć w swojej grupie, ale przeciwników mam wymagających. Co prawda i tak przejde:P
I mam takie pytanie. Do kiedy mamy rozegrać swoje pojedynki? (chyba nie zostało to napisane...)
100per - 2004-11-22, 08:47
martin1234 napisał/a: | Do kiedy mamy rozegrać swoje pojedynki? (chyba nie zostało to napisane...) | Na pierwszą rundę przewidzieliśmy około 2 tygodni. Starajcie się jak najszybciej pokończyć swoje gry, a my niedługo podamy schemat i terminy dalszych rozgrywek.
alicecooper - 2004-11-23, 21:49 Temat postu: świeże wyniki 23 listopada 2004 - świeże wiadomości z Pente:
Aktualne wyniki (23.11.2004)
Zasada rozstawienia w II rundzie
Zasada podziału na grupy w I rundzie
UWAGA proszę oglądać dział pente na stronie bo tam będą wiadomości
także na forum informujemy o nowościach na stronie
seba - 2004-11-25, 22:40
Ja, Seba skonczylem pierwsze mecze w Lidze
Oto moje cudowne wyniki:
ilp1_nmzb - ilp1_aaru 2:4
ilp1_nmzb - ilp1_hghfd 6:0
ilp1_nmzb - ilp1_lutalek 2:4
ilp1_nmzb - ilp1_dein 0:6
Pozdrawiam
PS: Moze jakos bede na 3 miejscu w grupie
aaru - 2004-11-29, 09:26
Ja również ukończyłem rozgrywki:
z hghfd 6-0
z nmzb 4-2
z lutalkiem 6-0
z deinem 0-6
Bilans 16-8
[ Dodano: 29-11-2004 ]
Zapraszam do odwiedzania strony www.gomoku.pl , gdzie Miłosz prowadzi statystyki okraszone komentarzami.
aktualizacja z 27.11 http://www.gomoku.pl/grp/pente/ilp_w3.htm
100per - 2004-11-29, 09:59
UWAGA !!!
Nieprzekraczalnym terminem zakończenia pierwszej rundy jest sobota, 04.12.2004, godz. 24:00. Po tym czasie wszystkie nierozegrane pojedynki zostaną zakwalifikowane jako obustronny walkower, chyba, że winą za nierozegranie meczu da się obciążyć tylko jednego gracza.
Przesłałem Wam wszystkim numery GG przeciwników, znacie również mój numer. Proszę o porozumiewanie się i umawianie na mecz. Jeśli przeciwnik nie odpowiada - proszę o informację do mnie - taką w stylu "Napisałam/napisałem wczoraj do XXX i nie mam żadnej odpowiedzi." Dzięki temu unikniecie walkowera, jeśli przeciwnik zamilknie na dobre, a ja będę wiedział, komu zależy na dokończeniu gier.
Gracze, którzy przegrają swoje mecze walkowerem mogą zostać niedopuszczeni do drugiej rundy.
Bardzo proszę wszystkich graczy o poważne potraktowanie sprawy. Sporo gier udało się rozegrać w dwa dni - wydawało się, że zakończymy pierwszą rundę w minionym tygodniu, a tymczasem nastąpił zastój
aaru - 2004-11-30, 09:27
Ludziska
dlaczego trzeba was poganiać.
Proszę kończyć mecze, i zabieramy się do następnego etapu gier.
Komunikować się na GG, ustalać terminy, grać, grać, grać.
[ Dodano: 30-11-2004 ]
Przypominam, że uczestnictwo w lidze nie sprowadza się do samego zapisania.
Uczestnictwo, to granie na gobanie (wirtualnym).
hghfd - 2004-12-01, 18:06 Temat postu: ukończenie ligi ja już ukończyłem lige pente . rozegrałem 24 spotkania niestety poszło mi to bardzo okropnie na 24 spotkania wygrałem jedynie tylko 1 spotkanie z lutalkiem .
jeśli ktoś zakończył lige pente to co ma robić . czekać??
pozdrawiam
hghfd
aaru - 2004-12-02, 11:32
Pytanie:
hghfd napisał/a: | jeśli ktoś zakończył lige pente to co ma robić . czekać?? |
Odpowiedź:
100per napisał/a: | Nieprzekraczalnym terminem zakończenia pierwszej rundy jest sobota, 04.12.2004, godz. 24:00. Po tym czasie wszystkie nierozegrane pojedynki zostaną zakwalifikowane jako obustronny walkower, chyba, że winą za nierozegranie meczu da się obciążyć tylko jednego gracza. |
Poczekaj do niedzieli. Wtedy wszytko będzie jasne i klarowne.
konrad - 2004-12-02, 20:39
Ja tez juz skonczylem grupe, mozna powiedziec ze bez porazki
z losiem 3:3
z lifeplusem 3:3
z wicherkiem 3:3
z johanka 6:0
3 remisy 1 zwyciestwo 0 porazek
angst - 2004-12-02, 22:11
Oficjalnie prosze na lamach forum Mattmillera o podanie pasujacego mu terminu do rozegrania ze mna pojedynku ILP. Ja moge grac od jutra (piatek) od 16.00 do konca eliminacji o kazdej porze dnia i nocy. Prosze tylko o wczesniejsza informacje. Czas ucieka niebezpiecznie Matt
Pozdrawiam
Angst
aaru - 2004-12-03, 09:44
Przypominam o zaległych grach:
Gr A
martin - dario
Gr B
mattmiller - angst
mattmiller - browar
mattmiller - player_0ne
Przypominam również:
100per napisał/a: | UWAGA !!!
Nieprzekraczalnym terminem zakończenia pierwszej rundy jest sobota, 04.12.2004, godz. 24:00. Po tym czasie wszystkie nierozegrane pojedynki zostaną zakwalifikowane jako obustronny walkower, chyba, że winą za nierozegranie meczu da się obciążyć tylko jednego gracza. |
100per - 2004-12-03, 11:02
W grupie A Marcin (Martin) rozegrał jedno zaległe spotkanie i chyba uda mu się również zagrać z Darkiem (Dario).
Grzesiek (Mattmiller) konsekwentnie milczy - nie odpowiada na GG, pocztę, ale całkowicie od netu nie był, bo ostatnio na kurniku był 30.11, a pisałem do niego wcześniej... Grożą mu walkowery w pozostałych do rozegrania spotkaniach, a w konsekwencji wykluczenie z dalszych rozgrywek.
lutalek - 2004-12-03, 15:08
hello ludziska, w związki z zakończeniem mych potyczek grupowych, podaje co następuje:
ilp1_hghfd 5-1
ilp1_dein 4-2
ilp1_nmzb 4-2
ilp1_aaru 0-6
dz wszystkim za dotychczasowe rozgrywki
adik - 2004-12-03, 15:47
Czy w grupie B nie ma żadnej pomyłki?
Miłosz chyba przegrał, a nie wygrał 5:1 z Playerem, no ale..
Zobaczcie sobie wyniki, a potem sytuację w tabeli..
WYNIKI: http://www.gomoku.pl/grp/pente/ilp_w3.htm
Pozdrawiam, Adik.
100per - 2004-12-03, 16:10
Adik napisał/a: | Czy w grupie B nie ma żadnej pomyłki?
Miłosz chyba przegrał, a nie wygrał 5:1 z Playerem, no ale.. | Jasna sprawa, przegrałem, zresztą wyżej w komentarzu jest to napisane... W wyniku jest błąd (przeklejałem i nie poprawiłem), za to tabela jest OK.
martin1234 - 2004-12-03, 21:00
Cytat: | W grupie A Marcin (Martin) rozegrał jedno zaległe spotkanie i chyba uda mu się również zagrać z Darkiem (Dario). |
Tak też się stało. W grupie A zostały rozegrane już wszystkie gry.
Nie będę pisał swoich wyników, mogło być znacznie lepiej, ale wiadomo... martin zawsze musi zacząć wymatać pod koniec;/
Czekam cierpliwie na kolejną rundę;-)
100per - 2004-12-05, 10:06
Umieściłem rozstawienie grup w II rundzie - zapraszam do gry...
aaru - 2004-12-10, 16:08
Druga tura zakończona.
Proszę o dorównanie do szeregu!
Nie obijać się!!
Gość - 2004-12-15, 13:58
Ja z góry przepraszam za wszelkie trudnosci, ale musze sie wycofać
Mam ostatnio mnóstwo pracy na studiach, więc na siedzenie w Kurniku zostaje mi malutko czasu, a jeszcze mam tłumaczyc coś tam dla Stowarzyszenia...poza tym moje wyniki nie wydają mi sie satysfakcjonujące, w Lidze znalazłam sie raczej przez przypadek.
Przepraszam za problem jeszcze raz.
Joh
aaru - 2004-12-15, 16:40
Czas leci, turniej się skończył, a my nic nie gramy!!!!!!!
Olbrzymie zaległości.
W grupie E do rozegrania zostało jeszcze 8 pojedynków. Nie ma ze boli jeszcze nic nie zagrał!!!!
W grupie F - 4 pojedynki. Czarna owca konrad - nic nie zagrał.
Grupa G - 2 pojedynki. Jeżeli Johanka się wycofała to w zasadzie do dokończenia pojedynek martina z wicherkiem.
Grupa H - 6 pojedynków. Dein, minuta i hghfd mają do rozegrania po 3 mecze.
Marazm nas dopadł Panowie i Panie !!!!
Do roboty. Święta się zbliżają.
angst - 2004-12-15, 16:45
Cytat: | Grupa H - 6 pojedynków. Dein, minuta i hghfd mają do rozegrania po 3 mecze. |
Chcialem prosic Hghfd o umozliwienie mi dokonczenia II tury ILP. Do konca tygodnia moge zagrac w nastepujacych porach:
sroda - 21.00 - 2.00
czwartek - 16.30 - 2.00
piatek 17.00 - do konca tygodnia
Hghfd - zaproponuj termin, ktory Ci odpowiada, w wymienionym przeze mnie wyzej czasie...
Pozdrawiam
Angst
losiu - 2004-12-16, 18:17 Temat postu: Gra! Dein Jak bedziesz na internecie to napisz mi na gg - 5536167 albo na kom: 661258112 nigdy cię nie ma:(
A ty Minuya sie wyspij i miej czas na rozegranie czasu bo jak widac nie dospany po turze w Krakowie! hehe
Moje wyniki:
8-0 losiu- hghfd
8-0 losiu- angst
Narazie mam 16:0 Łau !
Pozdrawiam!
aaru - 2004-12-17, 08:49 Temat postu: Zaległości ILP Stan na 17.12.2004, godzina 8:00
Grupa E ma do rozegrania 8 pojedynków:
s3v3n - nmzb (6 gier)
s3v3n - honor
100per - lifeplus
100per - nmzb
100per - honor (2 gry)
lifeplus - nmzb
lifeplus - honor
nmzb - honor
Grupa F - 4:
player - konrad
player - lutalek
konrad - lutalek
konrad - dario
Grupa G - 1 (?):
johanka - browar
Grupa H - 5:
dein - minuta
dein - losiu
dein - hghfd
minuta - losiu
angst - hghfd
!!! DO ROBOTY !!!
__browar__ - 2004-12-17, 12:32
Witam
z tego co wiem to Johanka wycofała się z rozgrywek ilp wiec chyba nie ma sensu rozgrywania tego meczu skoro taka jest jej decyzja, choć z drugiej strony jest to jej ostatni meczyk do rozegrania i po nim równie dobrze można byłoby sie wycofać (byloby to zakonczenie jakiegoś tam etapu) ale to jest jej decyzja i trzeba to uszanować
Ps. ja moge grać w każdej chwili
Pozdrawiam
angst - 2004-12-17, 16:07
aaru napisał/a: | angst - hghfd |
Wczoraj zagralismy 4 partie. Hghfd poprosil, zebysmy dokonczyli gre w sobote.
Pozdrawiam
Angst
100per - 2004-12-20, 17:02
Grupa A
Dokończyłem mecz z Honorem i zagrałem z Lifeplusem. Najbardziej dokończenie rozgrywek blokuje Nie_ma_ze_boli i Honor. Sebartian ma kłopoty z kompem, ale ma się postarać, Tomek też sądzę, że się spręży
Grupa B
... się rozsypała. Nie dość, że była czteroosobowa, to wycofał się Player, a Konrad nie daje znaku zycia i byc może też skończy się tym, że nic nie zagra. Jeśli tak, to będziemy musieli coś wymyślić w kwestii awansu do półfinału z tej grupy.
Grupa C
Zakończyła rozgrywki.
1. Arek (aaru), 2. Paweł (Wicherek), 3. Marcin (Martin), 4. Paweł (Browar), 5. Marta (Johanka)
Grupa D
Rozgrywki wstrzymuje Kacper (Dein). Dał mi znać SMS-em, że od tej środy (pojutrze) przez tydzień będzie miał dostęp do komputera. Proszę więc jego przeciwników o czujność Do Piotrka (Hghfd) wysłałem PW, oprócz gry z Kacprem musi on dokończyć mecz w Piotrkiem (Angstem)
seba - 2004-12-21, 10:15
Chcialbym zrezygnowac z udzialu w lidze pente poniewaz mam problemy z kompem i nie da sie grac. Jak mam mozliwosc zagrania to nikogo nie ma z mojej grupy.
Jak da sie grac w cokolwiek to gram w gomoku poniewaz bardziej lubie tą gre i wiecej sprawia mi przyjemnosci.
Sorki za zawracanie głowy i opoznianie ligi ale myslalem ze moze jednak jakos uda mi sie zdąrzyc.
Teraz jeszcze z Euroligą cienko bedzie....
Sorry za zamieszanie.
Pozdrawiam
martin1234 - 2004-12-22, 13:01
100per napisał/a: | Na drugą rundę też przewidujemy ok. 2 tygodni |
Te 2 tygodnie już dawno minęły, a nadal są spore zaległości. Może najwyższy czas wprowadzić jakiś ostateczny termin?
W mojej grupie gry zostały już dawno skończone, a więc można rozegrać szybko...
PS. Przyznam, że coraz bardziej mi się to nie podoba (nie tylko z wyzej wymienionego powodu...)
100per - 2004-12-22, 15:36
Do zakończenia rozgrywek pozostały mecze:
Grupa A:
Mikołaj - Tomek
Grupa B:
Konrad - Darek
Konrad - Łukasz
Grupa D:
Kacper - Krzysiek
Kacper - Piotrek M.
Kacper - Piotrek S.
Piotrek M. - Piotrek S.(4 partie)
Ostateczny termin rozegrania to 27.12.2004, godz. 24:00 - we wtorek rano rozpoczynamy ćwierćfinały.
s3v3n - 2004-12-22, 16:09
w grupie A gry z Seba sa anulowane, zweryfikowane na 8-0, czy jak?
100per - 2004-12-22, 16:34
Cytat: | w grupie A gry z Seba sa anulowane, zweryfikowane na 8-0 | To w sumie na jedno wychodzi , ale sa anulowane - czyli wychodzi, że Sebastiana w naszej grupie w ogóle nie było.
angst - 2004-12-22, 17:13
HGHFD mozesz napisac tu, kiedy mozemy zagrac?? Ja bede dostepny dzis po 21 oraz jutro od 17 do rana. Co dalej - nie wiem...
Pozdrawiam
Angst
s3v3n - 2004-12-22, 21:56
grupa A zakonczyla rozgrywki.. wygralem z Honorem 7-1, trzeba przyznac, ze znowu w pojedynku z nim sprzyjalo mi szczescie
100per - 2004-12-23, 08:54
Końcowa kolejność w grupie E:
1. Seven, 2. 100per, 3. Lifeplus, 4. HonoR, 5. Nie_ma_ze_boli
W związku z tym, że w ćwierćfinałach grupa E została połączona z grupą G, znamy dwie pary ćwierćfinałowe.
Seven gra z Wicherkiem, a aaru ze mną.
Proponuję nie czekać na zakończenie rozgrywek w pozostałych grupach i w miarę możliwości umawiać się na mecz - przypominam, że gramy 10 partii, w przypadku remisu 5:5 "dogrywki" po dwie partie do skutku.
losiu - 2004-12-23, 19:54 Temat postu: Moje Wyniki! ukończyłem Rozgrywki Grupowe jak się nie myle na 1- Miejscu o to moje Mecze!
losiu 8 - 0 angst
losiu 8 - 0 hghfd
losiu 3 - 5 minuta
losiu 2 - 6 dein
Zwycięstw l Porażek
21 - 11
martin1234 - 2004-12-23, 23:24
Z tego co policzyłem to nie jesteś na 1. miesjcu w swojej grupie:P
Ty masz 10 punktów, a Minuta 11, czyli narazie on jest na 1. miejscu.
Jeżeli Dein wygra z Hghfd 8-0 lub 7-1, to wyjdzie na 2. miejsce (a to jest bardzo prawdopodobne)
konrad - 2004-12-25, 17:18
zagralem z dariem, wynik 7:1 dla mnie, jeszcze tylko lutalka nie moge nigdzie zlapac
aaru napisał/a: | W grupie F - 4 pojedynki. Czarna owca konrad - nic nie zagrał. |
bardzo lubie jak sie mnie nazywa czarna owca
100per - 2004-12-28, 13:36
OK, termin minął, czas na decyzje. Wspólnie z Arkiem ustaliliśmy, że:
w grupie F mecz Konrad-Łukasz zostaje zakwalifikowany jako obustronny walkower,
zaś w grupie H niedokończone mecze Piotrek M. - Piotrek S. i Kacper - Piotrek S. weryfikujemy jako walkowery na niekorzyść Piotrka S. (Hghfd).
Zatem końcowe tabele w grupach F i H kształtują się następująco:
F:
1. Konrad - 4 pkt
2. Darek - 4 pkt
3. Łukasz - 0 pkt
H:
1. Krzysiek - 11 pkt
2. Kacper - 10 pkt
3. Bartek - 10 pkt
4. Piotrek M. - 9 pkt
5. Piotrek S. - 0 pkt
Pełen zestaw par ćwierćfinałowych:
Mikołaj (Seven) - Paweł (Wicherek)
Konrad (Konrad) - Kacper (Dein)
Arek (aaru) - Miłosz (100per)
Krzysiek (Minuta) - Darek (Dario)
Zestaw par w meczach o miejsca 9.-16.
Marcin (Martin) - Piotrek S. (Hghfd)
Piotrek M. (Angst) - Tomek (HonoR)
Bartek (Losiu) - Łukasz (Lutalek)
Piotrek D. (Lifeplus) - Paweł (Browar)
w tych parach mecz składa się z 10 partii plus ew. dogrywki po dwie partie
PS. Proszę informować mnie na GG o ew. braku kontaktu ze strony przeciwnika.
100per - 2004-12-28, 14:17
PS2. Termin rozegrania meczu ćwierćfinałowego upływa w piątek o godz. 24:00. W uzasadnionych przypadkach, po wcześniejszym zgłoszeniu na GG, termin może zostać przedłużony o 24 godziny.
Natomiast do jutra (środa) do godz. 24:00 poproszę od wszystkich raport, jak idzie umawianie się z przeciwnikiem.
angst - 2004-12-28, 18:07
Hmm. Mamy zatem 3 dni na rozegranie? Ostro!! Zycze wszystkim powodzenia
Pozdrawiam
Angst
P.S. A co w przypadku remisu? Gramy do skutku?
angst - 2004-12-29, 00:49
100per napisał/a: | Natomiast do jutra (środa) do godz. 24:00 poproszę od wszystkich raport, jak idzie umawianie się z przeciwnikiem. |
Umawianie poszlo bardzo dobrze. Gorzej z jakoscia gry Po raz kolejny (nic nie ujmujac Honorowi) sie skompromitowalem (czyt.: 1-9 po fatalnym wystepie) Albo sie wreszcie zmobilizuje do nauki tej pokreconej gry albo dam sobie spokoj
Pozdrawiam
Angst
aaru - 2005-01-13, 12:53
Czekam na wynik partii wicherek-konrad.
Czy umówiliście na jakiś termin?? Zalewo ciągle puste. Macie zamiar to kiedyś zagrać??
Ludziska - sprężcie się. Tak wam na tym graniu zależy??
angst - 2005-01-13, 16:11
Arek albo Milosz mozecie jeszcze raz zamiescic rozpiske gier i wyniki rozegranych juz pojedynkow oraz przypomniec zasady??
Pozdrawiam
Angst
s3v3n - 2005-01-13, 17:37
tez bym poprosil o taka rozpiske.. co do drugiego polfinalu to musielismy go z deinem przerwac po pieciu grach (4-1 dla mnie), dokonczymy przy najblizszej okazji
100per - 2005-01-13, 23:18
Mam "małe" kłopoty zdrowtne - ale jutro postaram się wszystko rozpisać
s3v3n - 2005-01-14, 00:06
nie ma sie co spieszyc.. a tak przy okazji, moze lepiej wrzucac to od razu (albo tylko) na strone, pozniej w razie problemow z serwerem or sth wystarczy wrzucic znowu gotowy plik i juz. nie trzeba sie znowu produkowac na forum:)
s3v3n - 2005-01-22, 20:28
Drugi polfinal zakonczony: s3v3n - Dein 8:4
100per - 2005-01-23, 12:37
Przedstawiam dotychczasowe wyniki meczów rundy finałowej pierwszej edycji Internetowej Ligi Pente oraz mecze pozostałe do rozegrania.
Przepraszam za przerwę, proszę wszystkich o wznowienie gier i dokończenie rozgrywek - w przypadku jakichkolwiek kłopotów proszę o kontakt na GG.
Runda ćwierćfinałowa
O miejsca 1.-8.:
Mikołaj (Seven) - Paweł (Wicherek) 6:4
Konrad (Konrad) - Kacper (Dein) 5:5, 1:1, 1:1, 1:1, 1:1, 0:2
Arek (aaru) - Miłosz (100per) 3:7
Krzysiek (Minuta) - Darek (Dario) 5:5, 1:1, 2:0
O miejsca 9.-16.
Marcin (Martin) - Piotrek S. (Hghfd) 10:0
Piotrek M. (Angst) - Tomek (HonoR) 1:9
Bartek (Losiu) - Łukasz (Lutalek) 5:5, 1:1, 2:0
Piotrek D. (Lifeplus) - Paweł (Browar) 10:0
Runda półfinałowa
O miejsca 1.-4.:
Mikołaj (Seven) - Kacper (Dein) 8:4
Miłosz (100per) - Krzysiek (Minuta) 8:1
O miejsca 5.-8.:
Arek (aaru) - Paweł (Wicherek) - do rozegrania
Konrad (Konrad) - Darek (Dario) - do rozegrania
O miejsca 9.-12.:
Marcin (Martin) - Tomek (HonoR) - do rozegrania
Bartek (Losiu) - Piotrek D. (Lifeplus) 2:10
O miejsca 13.-16.:
Piotrek S. (Hghfd) - Piotrek M. (Angst) - do rozegrania
Łukasz (Lutalek) - Paweł (Browar) 7:5
Runda finałowa
Finał (16 partii):
Mikołaj (Seven) - Miłosz (100per)
Mecz o 3. miejsce (14 partii):
Kacper (Dein) - Krzysiek (Minuta)
Mecz o 5. miejsce (12 partii):
zwycięzca z pary Arek(aaru)/Paweł(Wicherek) – zwycięzca z pary Konrad(Konrad)/Darek(Dario)
Mecz o 7. miejsce (12 partii):
przegrany z pary Arek(aaru)/Paweł(Wicherek) – przegrany z pary Konrad(Konrad)/Darek(Dario)
Mecz o 9. miejsce (12 partii):
Piotrek D. (Lifeplus) - zwycięzca z pary Marcin(Martin)/Tomek(HonoR)
Mecz o 11. miejsce (12 partii):
Bartek (Losiu) - przegrany z pary Marcin(Martin)/Tomek(HonoR)
Mecz o 13. miejsce (12 partii):
Łukasz (Lutalek) - zwycięzca z pary Piotrek S.(Hghfd)/Piotrek M.(Angst)
Mecz o 15. miejsce (12 partii):
Paweł (Browar) - przegrany z pary Piotrek S.(Hghfd)/Piotrek M.(Angst)
HonoR - 2005-01-23, 14:02
Jeżeli jest:
Konrad (Konrad) - Kacper (Dein) 5:5, 1:1, 1:1, 1:1, 1:1, 2:0
i Kacper przegrał, to czemu gra o miejsca 1-4? Chyba jakaś pomyłka w zapisie wyniku.
s3v3n - 2005-01-23, 14:21
oczywiscie, ze pomylka, powino byc 0-2 przy okazji prosba do ludzi, ktorzy jeszcze nie rozegrali swoich pojedynkow w tej rundzie o zmobilizowanie sie
aaru - 2005-01-24, 11:15 Temat postu: ILP Druga pomyłka
O miejsca 5-8 miało być:
aaru-dario (rozegrany 3 stycznia) 7-3
konrad-wicherek
Czekam na potwierdzenie prezesa.
100per - 2005-01-24, 11:33
Przepraszam za pomyłki, dzięki za czujność
Poniżej prawidłowa rozpiska:
Runda półfinałowa
O miejsca 1.-4.:
Mikołaj (Seven) - Kacper (Dein) 8:4
Miłosz (100per) - Krzysiek (Minuta) 8:1
O miejsca 5.-8.:
Arek (aaru) - Darek (Dario) 7:3
Konrad (Konrad) - Paweł (Wicherek) - do rozegrania
O miejsca 9.-12.:
Marcin (Martin) - Tomek (HonoR) - do rozegrania
Bartek (Losiu) - Piotrek D. (Lifeplus) 2:10
O miejsca 13.-16.:
Piotrek S. (Hghfd) - Piotrek M. (Angst) - do rozegrania
Łukasz (Lutalek) - Paweł (Browar) 7:5
Runda finałowa
Finał (16 partii):
Mecz o 3. miejsce (14 partii):
Kacper (Dein) - Krzysiek (Minuta)
Arek(aaru) – zwycięzca z pary Konrad(Konrad)/Paweł(Wicherek)
Darek(Dario) – przegrany z pary Konrad(Konrad)/Paweł(Wicherek)
Piotrek D. (Lifeplus) - zwycięzca z pary Marcin(Martin)/Tomek(HonoR)
Bartek (Losiu) - przegrany z pary Marcin(Martin)/Tomek(HonoR)
Łukasz (Lutalek) - zwycięzca z pary Piotrek S.(Hghfd)/Piotrek M.(Angst)
Paweł (Browar) - przegrany z pary Piotrek S.(Hghfd)/Piotrek M.(Angst)
aaru - 2005-01-27, 17:53 Temat postu: DO ROBOTY No panowie!!!!
Może byście tak zaczęli się umawiać na mecze!!!!
A może tylko finałowej czwórce zależy na grach???
Konrad - z bólem dokończył na początku stycznia grę z Kacprem i cisza
Paweł vel wicherek - NIE GRAŁ NA NICKU ILP OD 16 GRUDNIA, co oczywiście nie oznacza, że nie próbował się umówić z Konradem
Marcin (martin) i Tomek (HonoR) - ostatnie gry w GRUDNIU !!!
Piotrki: angst i hghfd - spróbujcie się dogadać co do terminu, na pewno można
Wydawałoby się, że 16 facetów bierze udział w tych rozgrywkach (chodzi mi o play off), ale jak popatrzeć, to może niektórym brakuje po prostu JAJ!!!
Miało nie być tak ostro, a wyszło jak wyżej. Może to was zagrzeje do walki.
lonewolf - 2005-01-27, 18:36 Temat postu: Re: DO ROBOTY
aaru napisał/a: | Wydawałoby się, że 32 facetów bierze udział w tych rozgrywkach, ale jak popatrzeć, to może niektórym brakuje po prostu JAJ!!! |
Ale dałeś po dupie. Grało zdaje się tylko 20 osób, a nie 32, ale to nie jest najważniejsze. Grała też Johanka!
angst - 2005-01-28, 00:49
Bralem do tej pory udzial w wielu rozgrywkach i jakos nie mialem problemow z rozgrywaniem swoich gier. Hghfd zaproponowal mecz wczoraj o 16. O tej porze nie moge grac, bo nie mam pewnosci, czy zdaze wrocic z pracy. Chcialem zatem zagrac o 17, ale Hghfd juz sie niestety nie odezwal :/
Pozdrawiam
Angst
P.S. Hghfd - w weekend jestem dostepny praktycznie cala dobe.
aaru - 2005-01-28, 09:11
Jak się denerwuję to się jąkam i mylę
Nanoszę poprawki
100per - 2005-01-29, 20:56
Marcin(Martin) wygrał z Tomkiem(Honorem) 8:4, zatem można rozgrywać mecze o miejsca dziewiąte i jedenaste - sytuacja w tej części drabinki wygląda więc następująco:
Piotrek D. (Lifeplus) - Marcin(Martin)
Bartek (Losiu) - Tomek(HonoR)
Złapałem też Wicherka i pogoniłem go trochę - czeka go trudne zadanie umówienia się z Konradem, mam nadzieję, że Angst i Hghfd szybko rozegrają swój mecz.
Czekamy.
wicherek - 2005-01-29, 22:03
Wicherek - Konrad 10-2
Sory ze tak pozno rozegralem ten mecz ale zbytnio w ferie czasu nie mialem
Pozdrawiam Wicher
angst - 2005-01-30, 00:23
100per napisał/a: | mam nadzieję, że Angst i Hghfd szybko rozegrają swój mecz. |
Ja juz stracilem nadzieje - Hghfd widze, ze jest w necie, ale nie moge go zlapac, a na priva mi nie odpisal
Pozdrawiam
Angst
100per - 2005-01-30, 01:47
Po meczu Pawła i Konrada poznaliśmy zatem pary, które zagrają o miejsce piąte i siódme, czyli:
Arek(aaru) – Paweł(Wicherek)
Darek(Dario) – Konrad(Konrad)
Powodzenia!!!
losiu - 2005-02-03, 13:29
Honor- teraz mam jakieś błedy na kompie i nie moge grac w kurnik ....Java sie całkiem zrypała instalowałem ale to nic nie dało.......W najbliższym czasie napisz mi na gg 5536167 kiedy możesz zagrac mecz a pposwięce się i pójde zagtrac mecz do Kawiarenki..
Pozdrawiam!
100per - 2005-02-04, 18:15
Został rozegrany mecz o 3. miejsce - Kacper(Dein) wygrał z Krzyśkiem(Minuta) 8:3
Mecz Piotrka M.(Angst) z Piotrkiem S.(Hghfd) zostaje zweryfikowany jako walkower na niekorzyść Piotrka S.
Sytuacja w rundzie finałowej wygląda zatem następująco:
Finał (16 partii):
3. miejsce - Kacper Klepacki (Dein)
4. miejsce - Krzysztof Świder (Minuta)
Arek(aaru) – Paweł(Wicherek)
Darek(Dario) –Konrad(Konrad)
Piotrek D. (Lifeplus) - Marcin(Martin)
Łukasz (Lutalek) - Piotrek M.(Angst)
Paweł (Browar) - Piotrek S.(Hghfd)
Proszę o rozegranie pojedynków do kończa przyszłego tygodnia. Ewentualne przedłużenia teminów TYLKO po wcześniejszym zgłoszeniu problemów. Od połowy lutego planuję rozpocząć drugi sezon ILP.
lonewolf - 2005-02-05, 08:41
Gratki, Kacper. A Minuta to oczywiście klops.
100per, a może zrobimy jakąś mini-ligę na Brainkingu? Wtedy bym zagrał, chociaż cienki w to jestem jak nić pajęcza.
100per - 2005-02-05, 15:55
lonewolf napisał/a: | 100per, a może zrobimy jakąś mini-ligę na Brainkingu? Wtedy bym zagrał, chociaż cienki w to jestem jak nić pajęcza. |
Pomysł ciekawy, tylko nie za bardzo wiem, jak to by miało wyglądać, a teraz wolałbym nie zajmowac się kolejną inicjatywą.
Za to w celach "pogrubiających" zapraszam do udziału w drugim sezonie ILP
s3v3n - 2005-02-05, 16:38
Chetnych do popatrzenia (i pokibicowania:P) informuje, ze jutro kolo 18 gramy ze 100perem pierwsze 8 gier finalu.
lonewolf - 2005-02-05, 19:17
100per napisał/a: | lonewolf napisał/a: | 100per, a może zrobimy jakąś mini-ligę na Brainkingu? Wtedy bym zagrał, chociaż cienki w to jestem jak nić pajęcza. |
Pomysł ciekawy, tylko nie za bardzo wiem, jak to by miało wyglądać, a teraz wolałbym nie zajmowac się kolejną inicjatywą. |
To proste, gdyby się zgłosiło do 10 osób, można grać jednocześnie każdy z każdym 2 gry z limitem np. 3 dni na ruch (chociaż wolałbym 7, no dobrze - 5). W ten sposób można spokojnie rozegrać to w rozsądnym czasie, bo te gry z reguły i tak idą szybciej. Na BK jest limit 20 jednoczesnych gier, więc można zrobić specjalne nowe nicki, żeby sobie nie ograniczać liczby własnych gier. Partie publiczne, ale nierankingowe, żeby nie zaśmiecać i byłoby ok. Bez zobowiązań, nie spiesząc się można by sobie popykać. Tyle czasu zawsze się znajdzie, choćby nie wiem co.
100per napisał/a: | Za to w celach "pogrubiających" zapraszam do udziału w drugim sezonie ILP |
Kurnik odpada. W celach "pogrubiających" gram z deinem i sevenem na BK (i na żywo seven pokazuje coś czasem jak mu damy dojść do głosu ). Dostaję straszne bęcki, ale co tam. W końcu Kacper trzeci w ILP, a Mikołaj będzie pierwszy (lokalny patriotyzm, sorki Miłosz ).
s3v3n napisał/a: | Chetnych do popatrzenia (i pokibicowania:P) informuje, ze jutro kolo 18 gramy ze 100perem pierwsze 8 gier finalu. |
Super. Może potem z tego ILP'a zostaną jakieś skomentowane partie? Byłoby fajnie. To samo z IRP'em, gdyby każdy skomentował jedną tylko własną partię, już byłoby z czego się uczyć i byłoby to bardzo ciekawe, przynajmniej dla mnie.
martin1234 - 2005-02-05, 20:10
Pomysł z grą na BK bardzo dobry, tylko trzeba to jakoś zorganizować. Nie wyklucza gier ILP, może stanowić taki oddzielny turniej. Poza tym zachęci na pewno większą ilość graczy z Polski do gry na tym właśnie serwerze.
(Kiedyś chyba pisałem w temacie o serwerze stowarzyszenia, że można zrobić na początek coś w stylu BK)
Lone napisał/a: | Może potem z tego ILP'a zostaną jakieś skomentowane partie? Byłoby fajnie. To samo z IRP'em, gdyby każdy skomentował jedną tylko własną partię, już byłoby z czego się uczyć i byłoby to bardzo ciekawe, przynajmniej dla mnie. |
Jak Alicecooper zrobi program do przeglądania gier z Kurnika do pente, sam skomentuję jakąś swoją grę. Prawie każdą swoją grę przeglądnąłem, więc i skomentować coś mogę.
A jeżeli chodzi o obecną ligę, to właśnie zagrałem mecz z Lifeplusem. Wynik 8-4 dla mojego przeciwnika, a więc ja zająłem 10., a Lifeplus 9. miejsce.
100per - 2005-02-05, 20:36
Lonewolf napisał/a: | a Mikołaj będzie pierwszy (lokalny patriotyzm, sorki Miłosz). |
Nie masz za co przepraszać, zdaję sobie sprawę, kto przystępuje do finału w roli faworyta (zresztą to był także główny faworyt na początku rozgrywek), jak również mam świadomość, że moja obecność w finale jest pewną niespodzianką i kwestią przynajmniej odrobiny szczęścia. Z drugiej jednak strony grzeczność nakazywałaby zastosoanie chociaż cienia trybu przypuszczającego . Cóż, gdyby jednak udało mi się wygrać, nie omieszkam Ci tego zdania wypomnieć i żądać publicznego przyznania się do błędu . I w ten oto sposób doszedł mi już drugi czynnik pozasportowy, który będzie mnie stresował w finale...
lonewolf - 2005-02-05, 21:03
100per napisał/a: | Cóż, gdyby jednak udało mi się wygrać, nie omieszkam Ci tego zdania wypomnieć i żądać publicznego przyznania się do błędu . |
No cóż, można się pomylić, w końcu hurrare erranum est. Co więcej, jak mawiał Niels Bohr: "Przewidywanie jest trudne. Zwłaszcza przewidywanie przyszłości."
Nie stresuj się tak, piwo wypij to ci przejdzie.
s3v3n - 2005-02-06, 20:30
lonewolf napisał/a: | Może potem z tego ILP'a zostaną jakieś skomentowane partie? Byłoby fajnie. To samo z IRP'em, gdyby każdy skomentował jedną tylko własną partię, już byłoby z czego się uczyć i byłoby to bardzo ciekawe, przynajmniej dla mnie. |
Chetnie bym skomentowal niektore (czy nawet wszystkie) z dzisiejszych gier ze 100perem. Moze nie staly one na bardzo wysokim poziomie (kilka razy zabraklo ewidentnie czasu), ale wydaje mi sie, ze odeszlismy troche od schematow i partie byly dosc ciekawe :) Tylko, ze nie wiem jak taki komentarz mialby wygladac od strony technicznej :-/
aaru - 2005-02-07, 18:51
Właśnie wicherek wlał mi 10-2.
Gratulacje dla Pawła za zajęcie 5 miejsca.
100per - 2005-02-09, 18:52
Aktualna sytuacja w rundzie finałowej wygląda zatem następująco:
Finał (16 partii):
Mikołaj (Seven) - Miłosz (100per) - po pierwszej serii Mikołaj prowadzi 7:1
5. miejsce - Paweł Wiatrak (Wicherek)
6. miejsce - Arkadiusz Kokoszka (aaru)
9. miejsce - Piotr Dudziński (Lifeplus)
10. miejsce - Marcin Wolan (Martin)
s3v3n - 2005-02-09, 20:57
panowie, zmobilizujcie sie, jutro konczymy final i bedzie wygladac niepowaznie jesli cala liga nie bedzie mogla sie skonczyc ze wzgledu na brak meczy o miejsca w drugiej dziesiatce...
angst - 2005-02-09, 22:19
Hm, to gorsi gracze sa jacys gorsi?
Pozdrawiam
Angst
s3v3n - 2005-02-09, 22:30
nic takiego nie napisalem, ani nie mialem na mysli! nie rozumiem skad w ogole na cos takiego wpadles, staram sie jakos zmobilizowac uczestnikow do zakonczenia rozgrywek, chyba juz najwyzszy czas.
angst - 2005-02-09, 22:42
Twoj post byl wyjatkowo czytelny i nie ma co odwracac kota ogonem.
Nam nie potrzeba mobilizacji, ale wolnego czasu (jednoczesnie). Probowalismy sie juz dogadac i ostatecznie bedziemy mogli zagrac dopiero w weekend.
Jesli przez graczy z "drugiej dziesiatki" liga jest niepowazna, to nastepnym razem grajcie w 10 osob.
Pozdrawiam
Angst
lonewolf - 2005-02-09, 22:56
Post sevena był tak czytelny, że trzeba sporo złej woli, żeby go odczytać tak jak to zaprezentowałeś. Poza tym, kiedy jeszcze dodatkowo pisze co miał na myśli, to znaczy, że właśnie to miał na myśli i przyjmij to do wiadomości po prostu.
100per, może ustal jakiś ostateczny termin zakończenia meczy i będzie wszystko jasne.
100per - 2005-02-10, 00:05
Panowie, dajcie spokój
A termin przecież wyznaczyłem - do końca tego tygodnia.
100per - 2005-02-10, 13:03
Druga seria finałowa zakończyła się remisem 4:4, a cały finał zwycięstwem Mikołaja 11:5
Gratuluję!!!
Coraz bliżej zatem zakończenie rozgrywek:
1. miejsce - Mikołaj Skrzypczak (Seven)
2. miejsce - Miłosz Olborski (100per)
5. miejsce - Paweł Wiatrak (Wicherek)
6. miejsce - Arkadiusz Kokoszka (aaru)
9. miejsce - Piotr Dudziński (Lifeplus)
10. miejsce - Marcin Wolan (Martin)
Przypominam, że liga kończy się w tym tygodniu (niedziela, 24:00)!!!
angst - 2005-02-10, 14:49
Jesli ktos nie kasuje posta z taka trescia, to niech nie kasuje mojej odpowiedzi lonewolf napisał/a: | przyjmij to do wiadomości po prostu |
Pozdrawiam
Gracz Drugiej Dziesiatki ILP
Angst
soul_reaper - 2005-02-10, 15:05
Ale sie milo zrobilo
Angst mysle ze niepotrzebnie doszukujesz sie podtekstow w wypowiedzi sevena, rzecza normalna jest ze final powinien konczyc rozgrywki. Nic nie ujmujac ludziom zajmujacym dalsze miejsca ale przeciagajac rozgrywki poza mecz finalowy obnizaja jego prestiz. Tutaj zgadzam sie z sevenem - to jest niepowazne.
Co do dyskusji na linii angst - lone sie nie wtracam bo jeszcze jakims odlamkiem dostane
Proponuje w przyszlej edycji wprowadzic zasade ze mecz finalowy powinien odbywac sie juz po zakonczeniu meczy o dalsze miejsca (takze te w drugiej lub trzeciej dziesiatce). Ewentualnie mozna dolaczyc do finalu mecz o 3-cie miejsce.
aaru - 2005-02-10, 15:14
Gratulacje Mikołaj - gratki Miłosz.
Również dla Kacpra i Krzyśka.
Wicherkowi nie gratuluję, bo mnie ograł
PS. Gratulacje dla wszyskich - nie chcę nikogo urazić.
angst - 2005-02-10, 17:51
soul_reaper napisał/a: | Angst mysle ze niepotrzebnie doszukujesz sie podtekstow w wypowiedzi sevena | Chce tylko zeby jeden z czolowych graczy pente w kraju zachecal do gry, a nie na odwrot. soul_reaper napisał/a: | rzecza normalna jest ze final powinien konczyc rozgrywki | Jak najbardziej sie zgadzam. soul_reaper napisał/a: | Nic nie ujmujac ludziom zajmujacym dalsze miejsca ale przeciagajac rozgrywki poza mecz finalowy obnizaja jego prestiz. Tutaj zgadzam sie z sevenem - to jest niepowazne | Czy gdyby rozgrywki przeciagali w nieskonczonosc finalisci to byloby powazne?
Pozdrawiam
Angst
HonoR - 2005-02-11, 20:05
Mecz o 11 miejsce nie został dograny: przy stanie 7-2 dla mnie losiu sobie poszedł i nie wrócił.
losiu - 2005-02-12, 12:32
Honor
- napisałem ci na priv ze ide- i rezygnuje- musiałem isć.!.
HonoR - 2005-02-12, 12:48
W takim razie 10-2
P.S. na drugi raz nie mów, że mam czekac 10 minut, że wrócisz a pojawiasz sie po 35 nieznanym dla mnie nickiem, rzucasz hasło, że rezygnacja i odchodzisz. Już się nie przejmuję tym, że nawet dzięki za grę nie powiedziałeś ale przynajmniej przedstaw się jak jesteś na innym nicku bo to dezorientuje ludzi.
angst - 2005-02-13, 01:50
Lutalek nie moze od paru dni wbic sie na Kurnik. Jesli nie uda nam sie dzis zagrac, prosze o ukaranie mnie walkowerem, aby zminimalizowac spadek prestizu ILP
Pozdrawiam
Angst
|
|