|
Forum.Gomoku.pl Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente |
|
Reprezentacja Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente - III tura IRP
angst - 2005-01-18, 00:20 Temat postu: III tura IRP 24 stycznia wystartuje III tura IRP. Będą to rozgrywki w nieco zmienionej formie, która ma się przyczynić do większej rotacji pomiędzy poszczególnymi grupami.
Do niedzieli 23 stycznia czekam na zgłoszenia od nowych graczy. Nie mogę w tej chwili zagwarantować, że wszyscy zostaną dopuszczeni. Zależy to od ilości zgłoszeń, a kryterium będzie kolejność ich nadesłania.
Wszyscy, którzy chcą się przyłączyć (lub zgłosili się wcześniej, lecz z jakichś względów nie dokończyli rozgrywek) proszeni są o nadesłanie na mój adres piotrek401@o2.pl formularza zgłoszeniowego wg następującego wzoru:
1. Imię i nazwisko
2. Nick na forum
3. Miejsce zamieszkania (z podaniem województwa)
4. Data urodzenia (wystarczy rok)
5. Zajęcie (uczeń/student/pracujący/bezrobotny)
6. Mail kontaktowy
7. Numer gg
Nadesłanie formularza jest jednoznaczne z chęcią przystąpienia do rozgrywek IRP oraz oznacza wyrażenie zgody na udostępnianie numeru gg innym graczom w celu uzgadniania terminów spotkań. Wszyscy gracze dopuszczeni do eliminacji zobowiązani są do zapoznania się z Kodeksem Reprezentanta i przestrzegania go.
Zawodnicy, którzy ukończyli II turę eliminacji, proszeni są o potwierdzenie chęci kontynuowania gry w IRP (wystarczy informacja na gg). Jest to również równoznaczne z wyrażeniem zgody na udostępnianie numeru gg innym graczom.
Przypominam, że gramy jedynie z zawodnikami z własnej grupy. Oto aktualne składy grup:
A
Angst
Arczi
Dein
Dragonik
Minuta
Puholek
Zakon
B
Alicecooper
Gietki1991
Honor
Kakarol
Madtaz
Nc
Soul_reaper
C
Chip
Icarus
Marcin133
Martin1234
Mattmiller
Roy
Vince
Z1
Adek
Boreasmun
Browar
Devotion
Jawmart
Pavlini
Zukole
Z2
Amigo
Barty
Gnoza
Lutalek
Nmzb
Raigeken
Specyk_14
Zajac
Z3
Aaru
Adix333
Teufelchen
Tomo17
Informację o systemie rozgrywek podam w niedzielę 23 stycznia. Będzie on w dużej mierze uzależniony od liczby nowych graczy oraz nadesłanych mi potwierdzeń uczestnictwa (tutaj szczególnie czekam na deklaracje od Chipa, Devotion i Zukole).
Czekam z niecierpliwością na zgłoszenia
Pozdrawiam
Angst
adik - 2005-01-18, 15:08
Piszcie to na GG!
Chciałbym tylko się dowiedzieć, czy III ma szanse być na zasadzie Ligi Pente?
Bardzo bym chciał - więcej emocji, na pewno o wiele ciekawiej..
Masz już jakieś podstawy do rozstawienia zawodników po grupach, potem następne rundy, itd.. itd..
Jest szansa?
Pozdrawiam, Adik.
angst - 2005-01-18, 16:11
Nie ma takiej szansy. IRP ma sluzyc wylanianiu Reprezentacji Polski a nie rozrywce. ale Liga Gomoku w planach
Pozdrawiam
Angst
HonoR - 2005-01-19, 00:00
A czy będą lub są w planie jakieś mecze międzypaństwowe zanim ustali się grupy po 3 rundzie?
Bo bezsensu by było gdyby np. Puholek spadł do B (oczywiście mu tego nie życzę) i by miał guzik a nie mecz państwowy.
angst - 2005-01-19, 02:16
Ja chcialbym grac mecze miedzynarodowe co tydzien. Problem polega na tym, ze inaczej zapatruja sie na to nasi potencjalni przeciwnicy W tej chwili wszyscy najbardziej przykladaja sie do znajdowania terminow na Eurolige
Co do hipotetycznej sytuacji, ktora przedstawiles - niewiele moge poradzic, aby do czegos podobnego nie doszlo W Reprezentacji powinni grac najlepsi - jesli Puholek spadnie z powrotem do B, to znaczy ze pozostali byli lepsi od niego i to oni powinni grac. Ale wspominam swoje gry z Puholkiem i nie sadze, by mu to grozilo
Pozdrawiam
Angst
P.S. Aha. Prawdopodobnie na poczatku lutego zagramy rewanz z Czechami
angst - 2005-01-19, 13:09
Uwaga!
Informacje dotyczace checi gry w III turze prosze przesylac na mail, gg lub poprzez priv.
Zgloszenia nowych graczy - wypelniony formularz z pierwszego posta w tym temacie, wysylamy rowniez na moj adres mailowy - piotrek401@o2.pl.
W tym temacie umieszczam ogloszenia dotyczace III tury i odpowiadam na pytania jej dotyczace. Dlatego kasuje posty w stylu "chce grac...", gdyz pelnia one jedynie funkcje informacyjna - po zapoznaniu sie z ich trescia - usuwam je.
Aktualne sklady grup oraz lista kandydatow, ktorzy chca przylaczyc sie do IRP, znajduja sie tutaj .
Pozdrawiam
Angst
angst - 2005-01-24, 01:29
Ogłaszam oficjalnie początek III tury eliminacji do IRP w gomoku
Bez zmian pozostają zasady rozgrywania pojedynków. Gramy zatem systemem każdy z każdym (w obrębie danej grupy) 8 partii – ustawienia: 15x15, 5 minut, zakaz cofania, swap.
Składy poszczególnych grup można znaleźć tutaj .
Do tej tury przystępuje 11 nowych zawodników, przy czym po raz pierwszy dwie kobiety – witamy serdecznie Kandydaci do IRP zobowiązani są do zapoznania się z Kodeksem Reprezentanta i oczywiście przestrzegania go
Do rywalizacji w grupie A przystępuje 7 osób. Najgorsza z nich spadnie do grupy B, z której z kolei awansuje najlepszych dwóch graczy, co zaowocuje rozszerzeniem składu grupy A do 8 osób.
Z grupy B spada również jeden zawodnik. Z grupy C awansują trzy osoby, a spadnie także jedna. Awans z Z1 wywalczy 4 zawodników, a do Z2 spadnie jedna osoba. Skład uzupełni 5 najlepszych osób z grupy Z2. Po takich przetasowaniach w każdej z czterech najwyższych grup znajdzie się 8 graczy.
Do grupy Z2 dołącza trzy najlepsze osoby z Z3 oraz najlepsza spośród kandydatów do IRP.
Kandydaci podzieleni zostali losowo na dwie grupy: K1 i K2. Z obu grup 3 najlepsze osoby awansują do grupy KF. Najlepsza osoba z nowo utworzonej grupy KF awansuje do Z2, a pozostali zagrają w Z3, gdzie dołączy do nich spadkowicz z dawnej grupy Z3. Gracze, którzy nie uzyskali awansu do KF znajdą się w grupie Z4.
Zdaję sobie sprawę, że na pierwszy rzut oka zasady wydają się skomplikowane, ale po spokojnym zapoznaniu się z nimi wszystko powinno być jasne. Zwłaszcza, jeśli każdy skupi się na swojej grupie I z góry proszę o unikanie pytań, na które odpowiedź można znaleźć samemu w tym poście
Nowi gracze proszeni są o kontakt na gg, w celu uzyskania hasła do swoich nicków (Przemek_nh i Sicior proszeni są o informację, czy posiadają nicki z przedrostkiem "irp").
Wstępnie zakończenie III tury przewiduję na 28 lutego.
Życzę wszystkim powodzenia i samych dobrych gier
Startujemy!!
Pozdrawiam
Angst
hghfd - 2005-01-24, 09:31
ale na jakich nickach gramy?jeśli nie ma specjalnych nickow na irp to gramy na swoich nickach .tylko jeszcze jedno ja nie moge grac na hghfd tylko na cone_men (hghfd ma bana)
raigeken - 2005-01-24, 09:49
Gramy na nickach irp. Na przykład (np.) ty MASZ MIEĆ nick irp_hghfd. koniec
(p.s.mam szansę awansować z Z2 )
specyk_14 - 2005-01-24, 22:42
Ja chcciałbym rezezygnowac z irp...
angst - 2005-01-25, 00:40
Specyk - mam prosbe. Ochlon, poczekaj chociaz z 3 dni i daj znac, jaka jest Twoja ostateczna decyzja. Kazdy ma slabszy dzien, a w IRP nie gra sie dla rozrywki, ale po to, aby w przyszlosci moc reprezentowac Polske, by podnosic wlasne umiejetnosci. Kto tego nie jest w stanie zrozumiec, chyba rzeczywiscie nie powinien sie zglaszac do eliminacji
Dzisiaj Puholek mnie zmiazdzyl, a jakos nie zrezygnowalem. Po prostu nastepnym razem postaram sie zagrac lepiej i byc bardziej wymagajacym przeciwnikiem
Pozdrawiam
Angst
tomo17 - 2005-01-25, 19:43
elszu, usuń YOU ze swojego opisu, bo może się zrobić nieprzyjemnie.
Wiadomość dla graczy z mojej grupy (Z3):
Na kurniku jestem dość rzadko, ale w necie jestem średnio 3 godziny dziennie, więc zawsze mogę na kurnik wskoczyc. Jestem w necie mniej więcej w takich godzinach:
Pn - 13-14; 17-20
Wt - 10-11; 16-17; 19-20
Śr - 19-21
Czw - 10-12; 19-20
Pt - 9-10; 17-20
Prosiłbym o odpowiedzi na tym forum, lecz najlepiej na GG (7388885) i Tlenie (ttomoo)
Pozdrawiam
tomo17
angst - 2005-01-28, 01:08
Mam bardzo smutna informacje. Konto jednego z uczestnikow eliminacji zostalo zablokowane za gre programem W zwiazku z tym zostaje on wykluczony. Na jego miejsce wchodzi Strat3g.
Szkoda mi Fartuha, ale zlamal on Kodeks Reprezentanta i zachowal sie nie fair wobec nas wszystkich, a zwlaszcza swoich rywali. Moze zrozumie swoj blad i jeszcze kiedys do IRP wroci
Pozdrawiam
Angst
siepacz_men - 2005-01-28, 02:24
no szkoda fartuha , wielka szkoda 8:0 mnie zlał tym swoim programem
musze sie dowiedzieć skąd on bierze takie programy , z moim najlepszym wygram chociaz jedną na osiem
ale nie mam do niego pretensji bo i tak mam nowego nicka irp_siepacz ,
jeszcze raz dzięki Angst
Widać ze IRP jest profesjonalnie prowadzone przez kapitana
i jeszcze jedno , Jak wykryliście ze Fartuh oszukuje ? napewno nie znikał , a nawet na czas prawie ciągle prowadził , jestem ciekawy skąd wiadomo ze oszukiwał
i Jakim grał programem ?
lonewolf - 2005-01-28, 02:32
siepacz_men napisał/a: | Jakim grał programem? |
Fiver.
soul_reaper - 2005-01-28, 17:08
Co do tego jak zrobil 2300 to sie nie wypowiadam, a odnosnie tego ze nie gral programem to tutaj jest jego wypowiedz z innego forum:
fartuh napisał/a: | heh, co do programu to w połowie macie racje ostatnio używałem fivera (przez jakies 2-3 tygodnie) tylko na dłuższe czasy w pon tez gralem na turnieju 3 min progiem.. czemu nie wiem moze uwazalem ze fiver gra o wiele lepiej odemnie, co do nicku lovin_u to grałem nim tylko 1 min i 2 swap nie uzywalem fivera wiec uwazam ze nie powinien byc zablokowany a reszte mozecie blokowac, co do opinii ludzi z kurnika to mam ich wszystkich głeboko... to tylko gra, to jest internetowy swiat dla takich dzieci jak raigeken czy nie ma ze boli kazdy moze zostac cfaniakiem i ma pewność ze nic mu nie zrobia (jak sobie przypomne jak raigeken bluzgał nie ma ze boli ahh), a ty Adek nie bądź taki kozak bo pewnie w internecie to jestes cfaniak a na realu cipa jakich mało tak zawsze jest. Jedynie szanuje Minute Siciora Ondika Puholka Arcziego Angsta. Co do reszty to Pier*olcie się wszyscy :> i jeszcze zrobie coś że będzie wpizdu ludzi grało fiverem (jest wiele ludzi ktorym tylko i wylacznie zalezy na rankingu wiec beda grali progiem dopoki ich nie blokna) [; dz kiedys wroce. Nie ma więcej rzeczy ktorych powinienem zrobic w gomoku.
BTW. Jak wroce to nawet nie bedziecie wiedziec |
kantpie - 2005-01-28, 18:42
Naprawde trzeba o tym pisac w dziale o IRP?
Skonczylem rozgrywki
Jacol - Sicior 0-8
Jacol - Wonderchild 3-5
Jacol - 100per 4-4
Jacol - Przemek_nh 7-1
Jacol - Hghfd 8-0
Jestem z siebie bardzooooo niezadowolony
zukole - 2005-01-28, 19:43
A ja siedze pół dnia na gomoku i rozegrałem gry tylko z devotionem i adikiem
adik - 2005-01-28, 20:02
W naszej grupie..
Adek 7:1 Boreasmun
Adek 6:2 Pavlini
Adek 4:4 Devotion
Adek 2:6 Dredd
Dredd 2:6 Devotion
Devotion 4:4 Browar
Według średniej na mecz, tabela:
Adek 4.75pkt
Devotion 4.66pkt
Dredd 4pkt
Browar 4pkt
Boreasmun 1pkt
Pavlini 2pkt
No ale ani Dredd ani Devotion nie grali z teoretycznie słabszymi w grupie - Pavlinim i Boreasmunem, ale i tak tym razem awansuje
Pozdrawiam, Adek.
angst - 2005-01-29, 00:56
W tym temacie prosze o pytania na temat III tury IRP, sugestie, podawanie dogodnych terminow itp.
Pozdrawiam
Angst
sicior - 2005-01-29, 14:58
Mam taką małą uwagę. Skoro Reperezentacje Polski mają reprezentować najlepsi to co robią w niej takieg osoby jak hghfd czy przemek ? Przeciez przez to tylko ośmieszamy się jako polska ekipa .
No ale nie będę wnikał w plany kapitana Myślę że następnym razem zrobi jakąś selekcje
Pozdrawiam
Sicior
angst - 2005-01-29, 17:23
Widziales Hghfd w jakims meczu miedzypanstwowym?
Pozdrawiam
Angst
elszu - 2005-02-01, 07:04
jesli ktos chce ze mna zagrac mecze irp to moge w takich terminach
* wtorek 14-15
* czwartek 14-15
*piatek 11-15
jakby mnie nie bylo pisac na gygy
hghfd - 2005-02-01, 12:14
ja juz skonczylem rozgrywki:
irp_przemek_nh 5-3 irp_hghfd
irp_siciorek 8-0 irp_hghfd
irp_100per8-0irp_hghfd
irp_jacol918-0irp_hghfd
irp_wonderchield8-0irp_hghfd
angst - 2005-02-02, 01:32
Niepokoi mnie brak gier w grupach B i C. Panowie, co sie dzieje?
Za to w blyskawicznym tempie tocza sie rozgrywki w grupie K2. Do ich zakonczenia pozostal jeden pojedynek: Przemek_nh - Sicior. Do KF zakwalifikowali sie juz Wonder i Sicior. O trzecie miejsce musi zostac rozegrany baraz pomiedzy 100perem i Jacolem. Uzyskali oni po 22 punkty, a w bezposrednim pojedynku byl remis 4:4. W barazu gramy 10 partii (ustawienia takie jak w pozostalych pojedynkach IRP). Jesli po ich rozegraniu bedzie remis o awansie rozstrzygnie dogrywka - do dwoch zwyciestw - az do skutku.
Pozdrawiam
Angst
Chip - 2005-02-02, 13:57
Ja moge znaleść czas codziennie od 16-20 przy umówieniu sie z kimś kilka dni wcześniej na daną pore.Czekam na gg jak coś.
mattmiller - 2005-02-03, 11:20
ja nie bede mogl grac w najblizszy weekend bo wyjezdzam .Wracam dopiero w poniedzialek wieczorem i od razu jak wroce ide na turniej pilki noznej , Prosze o pisanie do mnie na PW odnosnie gier. Od wtorku do Niedzieli (8.02.-13.02.) moge byc na necie w godzinach 7:00-16:00. Jednak nie bede caly dzien siedzial . Powtorze jezeli ktos chce ze mna zagrac niech napisze na PW
losiu - 2005-02-03, 13:09
Kiedy bedzie następny IRP 4? BO chciałbym się zpaisać pograć....
angst - 2005-02-04, 01:02
Z powodow osobistych z gry w tej turze musiala niestety zrezygnowac Olsztynianka
Poniewaz rozegrala do tej pory tylko dwa pojedynki, nie beda one uwzgledniane.
Musze powiedziec, ze jestem zalamany marginalna iloscia pojedynkow rozgrywanych w tej turze. W grupie B nie rozegrano nawet jednej partii Jak tak dalej pojdzie, bede musial niestety zmienic nieco regulamin
Nowi gracze dosc szybko przystepuja do gier, ale pozostali traktuja chyba te rozgrywki zbyt luzno. Czy na pewno czytaliscie Kodeks Reprezentanta? Nikogo nie trzymam na sile, ale jak juz sie deklaruje, to czy nie wypadaloby dotrzymywac slowa? Jak ktos kompletnie nie ma czasu zawsze moze zrezygnowac
Pozdrawiam
Rozgoryczony Kapitan
Angst
nc - 2005-02-04, 08:49
wszystkie osoby z grupy B proszę o kontakt (na priv lub gg; 1528856) w jakim terminie możemy rozegrać gry, mam jeszcze ferie więc mam peną dowolność , na kurniku jestem najczęściej po 20, na nicku _nc_ - nie można przegapić
soul_reaper - 2005-02-04, 09:02
Jedna uwaga. Swego czasu bylo wyraznie powiedziane ze mecze irp nalezy rozgrywac na publicznym stole ale widzialem ze zdecydowana wiekszosc pojedynkow rozgrywana jest na stolach prywatnych. Prosilbym kapitana o zajecie stanowiska w tej sprawie.
kantpie - 2005-02-04, 14:21
w dogrywce:
Jacol - 100per 6:4
Sorki 100per jeszcze raz, ostatnia zagralem jak lama
martin1234 - 2005-02-04, 16:04
Soul napisał/a: | Jedna uwaga. Swego czasu bylo wyraznie powiedziane ze mecze irp nalezy rozgrywac na publicznym stole ale widzialem ze zdecydowana wiekszosc pojedynkow rozgrywana jest na stolach prywatnych. |
Jeżeli było kiedykolwiek powiedziane coś takiego, to na pewno nie dotyczyło III tury IRP.
Ja osobiście wolę grać na stole prywatnym, bo gdy jest on publiczny robi się ruch na stole, który mnie dekoncentruje.
A teraz do graczy z grupy C.
Jestem codziennie w godzinach 15-18, i przeważnie jeszcze po 20, w soboty od rana do 16 (chyba, że są skoki, to z przerwą na kibicowanie Małyszowi:)) w niedziele 12 do końca dnia (również z przerwą na skoki i czasem naukę).
Proszę o kontakt, najlepiej przez PW.
angst - 2005-02-05, 06:14
soul_reaper napisał/a: | Swego czasu bylo wyraznie powiedziane ze mecze irp nalezy rozgrywac na publicznym stole ale widzialem ze zdecydowana wiekszosc pojedynkow rozgrywana jest na stolach prywatnych. Prosilbym kapitana o zajecie stanowiska w tej sprawie. |
Prosze grac na stolach publicznych.
Pozdrawiam
Angst
przemek_nh - 2005-02-05, 22:23
skonczylem i ja swoje potyczki:
irp_przemek_nh 1-7 irp_jacol91
irp_przemek_nh 2-6 irp 100per
irp_przemek_nh 5-3 irp_hghfd
irp_przemek_nh 0-8 irp_wonderchild
irp_przemek_nh 0-8 irp_siciorek
sicior - 2005-02-06, 16:06
Ja jednak uwazam że powinna być możliwość gry na prywatnym lub publicznym wedle własnego uznania. Zdarzają sie takie sytuacje, że ktoś przychodzi i klnie na kogoś. 3eba wtedy kogoś wyrzucić i juz się dekoncentrujesz . A jak było w kodeksie - trzeba grać w najwyższej formie.Jednak ludzie siedzący i gadający o jakiś bzdurach lub komentujący grę lub co gorsze podpowiadający powodują, że nie można grać tak jak się umie i czesto kończy się to jakimiś głupimi błędami... Zostawiam sprawe do rozważenia kapitanowi ale myślę że dowolność jest wskazana
Pozdr
Sicior
angst - 2005-02-06, 18:37
Mnie tez takie rzeczy denerwuja, ale IRP to cos w rodzaju wspolnego dobra i nie nalezy blokowac ludziom mozliwosci obserwacji na zywo zmagan najlepszych. Wiem, ze to raczej srednie rozwiazanie, ale mozna sobie ustawic inna zakladke niz "rozmowa"
Pomysle jeszcze nad tym
Pozdrawiam
Angst
adik - 2005-02-06, 19:55
Cytat: | nie nalezy blokowac ludziom mozliwosci obserwacji na zywo zmagan najlepszych |
Szczególnie pasjonujące są spotkania typu Hghfd - Przemek NH - zmagania absolutnie najlepszych..
Publiczne czy prywatne? Oczywiście, że prywatne. Jeśli komuś bardzo zależy na oglądaniu gry, to może poprosić o to, by ktoś go zaprosił. Nie rozumiem problemu, a stoły publiczne to shit, zmienianie zakładki też, bo czasami przeciwnik pisze coś ważnego dot. gry - pisze mi na przykład "może remis?" - ja nic nie widze, potem będą jakieś nieporozumienia..
Pozdrawiam, Adik.
GoNdziO - 2005-02-06, 20:49
Jak juz ktos bardzo chce ogladac partie najlepszych to od tego ma statystyki
soul_reaper - 2005-02-06, 20:52
To moze wogole wszystkie sporty powinny byc dostepne tylko i wylacznie z odtworzenia bo przeciez kibice moga dekoncentrowac zawodnikow
Przykro mi ale stoly nawet nie tyle powinny byc ale musza byc publiczne. Przeciwnikow prosze zeby sie najpier zastanowili a dopiero potem odpowiadali.
angst - 2005-02-06, 23:46
adik napisał/a: | Szczególnie pasjonujące są spotkania typu Hghfd - Przemek NH - zmagania absolutnie najlepszych.. |
Nie tylko oni graja w eliminacjach.
GoNdziO napisał/a: | Jak juz ktos bardzo chce ogladac partie najlepszych to od tego ma statystyki |
Pewnie tak, ale myslac, ze ktos zrobil prymitywny blad mozesz nie wiedziec, ze bylo to sekunde przed koncem partii... Na przyklad...
Pozdrawiam
Angst
angst - 2005-02-07, 00:05
angst napisał/a: | 24 stycznia wystartuje III tura IRP |
angst napisał/a: | Grupa B
Alicecooper – Gietki1991 :
Alicecooper – Honor :
Alicecooper – Kakarol :
Alicecooper – Madtaz :
Alicecooper – Nc :
Alicecooper – Soul_reaper :
Gietki1991 – Honor :
Gietki1991 – Kakarol :
Gietki1991 – Madtaz :
Gietki1991 – Nc :
Gietki1991 – Soul_reaper :
Honor – Kakarol :
Honor – Madtaz :
Honor – Nc :
Honor – Soul_reaper :
Kakarol – Madtaz :
Kakarol – Nc :
Kakarol – Soul_reaper :
Madtaz – Nc :
Madtaz – Soul_reaper :
Nc – Soul_reaper :
|
Pozdrawiam
Angst
hghfd - 2005-02-07, 10:14
Cytat: | Widziales Hghfd w jakims meczu miedzypanstwowym? |
Angst nie za bardzo wiem o co Ci chodzi?
adik - 2005-02-07, 11:14
Sicior napisał/a: | Mam taką małą uwagę. Skoro Reperezentacje Polski mają reprezentować najlepsi to co robią w niej takieg osoby jak hghfd czy przemek ? Przeciez przez to tylko ośmieszamy się jako polska ekipa . |
Angst napisał/a: | Widziales Hghfd w jakims meczu miedzypanstwowym? |
Pozdrawiam, Adik.
adik - 2005-02-08, 13:05
Witam.
Zakończyłem rozgrywki (jak zwykle dając przykład ), o to moje wyjątkowo SŁABE wyniki :/
Adek 2:6 Dredd
Adek 4:4 Devotion
Adek 5:3 Tramwaj
Adek 7:1 Boreasmun
Adek 6:2 Pavlini
Adek 3.5 - 4.5 Browar
Pozdrawiam, Adik.
sicior - 2005-02-10, 17:15
W wyniku tego że pisząc :" Mam taką małą uwagę. Skoro Reperezentacje Polski mają reprezentować najlepsi to co robią w niej takieg osoby jak hghfd czy przemek ? Przeciez przez to tylko ośmieszamy się jako polska ekipa" poruszyłem tych z troszkę słabszymi umiejętnościami. Od razu przepraszam do zostałem źle zrozumiany. Po wypowiedzi angsta:
"Widziales Hghfd w jakims meczu miedzypanstwowym?" zakończyłem temat ponieważ w całej rozciągłości się z nim zgadzam. I w takim układzie nie mam nic przeciwko grania ludzi z małymi umiejętnościami w irp jednak gdyby każdy mógł grać w meczach międzynarodowych to czy moje stwierdzenie że byśmy się ośmieszali jako Polska ekipa nie jest słuszne? Niech każdy zrobi sobie rachunek sumienia i odpowie na to pytanie, a nie pisze do mnie na prywatnych wiadomości w pewnym sensie oskarżających mnie... To by było na tyle. Przepraszam za nieporozumienie
Pozdrawiam
Sicior
angst - 2005-02-10, 17:41
Z reguly gracze "o slabszych umiejetnosciach" zdaja sobie sprawe z wlasnego poziomu. Czesto ktos mowi, ze zglosilby sie, ale pewnie sie nie nadaje.
Chce tylko przypomniec, ze kolejne tury to Eliminacje do IRP - okazja do sprawdzenia sie i podniesienie wlasnych umiejetnosci. A najlepsi reprezentuja Polske w meczach takich jak te z Czechami i Wegrami (swoja droga czas chyba zeby sie tym krajom zrewanzowac ). I temu wlasnie sluza te eliminacje.
Wiadomomo, ze nie graja w nich wszyscy najlepsi Polacy (np. brakuje Five'a czy Utratosa), ale zeby wystartowac w tych rozgrywkach, a pozniej reprezentowac kraj nalezy przede wszystkim wyrazic taka chec!!
Pozdrawiam
Angst
utratos - 2005-02-10, 17:45
slyszalem ze fiver szlifuje forme na 4 edycje:)))
specyk_14 - 2005-02-11, 21:24
2658308 pisac do mnie w sprawie irp...
Tylko w soboty i niedziele, reszta tygodnia odpada(szkoła)
P.S
Raigeken szukam Cie... seba Ciebie tez...
Pozdrawiam,
Specyk.
raigeken - 2005-02-12, 10:37
specyk_14 napisał/a: | 2658308 pisac do mnie w sprawie irp...
Tylko w soboty i niedziele, reszta tygodnia odpada(szkoła) |
Oj oj oj to nie dobrze, bo w weekendy najczesciej siedzi mój brat....
specyk_14 napisał/a: |
Raigeken szukam Cie... seba Ciebie tez...
|
Yyy to nie umiesz mnie znaleźć? Przeciez na kurniku dziennie siedzę po kilka godzin...
P.s. co z Gnozą, Lutalkiem i Barty'm....? Lutalek co chwile w pracy... Gnozy nie widuję... Barty podobno ma sesje... ekh
specyk_14 - 2005-02-12, 12:13
Cytat: | Yyy to nie umiesz mnie znaleźć? Przeciez na kurniku dziennie siedzę po kilka godzin... |
No... jakos nie mogę...
A dziśiaj po turnieju nie będziesz miał czasu... ?
_gnoza_ - 2005-02-12, 12:59
czesc
przez kilka dni nie mialem komputera i nie moglem grac, ale teraz juz sie pojawie na kurniku
pzdr
martin1234 - 2005-02-12, 13:23
A ja prosiłbym graczy z grupy C o kontakt.
Zależy mi na rozegraniu gier jak najszybciej, bo może się zdarzyć, że pod sam koniec terminu będę miał naprawdę mało czasu na przesiadywanie przed kompem i będzie problem...
Moj numer GG podany jest w profilu. Piszcie:) (przeważnie jestem niewidoczny).
zukole - 2005-02-12, 20:00
A mi został tylko boreasmun. Ale zanim go złapie na kurniku to skończy się czas na gre
adik - 2005-02-12, 20:05
zukole napisał/a: | A mi został tylko boreasmun. Ale zanim go złapie na kurniku to skończy się czas na gre |
To łap go na GG - 2545520
Pozdrawiam, Adik.
giętki - 2005-02-13, 22:14
ja codziennie znajde chwilke czasu-kto chce grac, pisac na gg#5306156
siepacz_men - 2005-02-14, 22:39
co sie stało z Olsztynianką , juz nie gra w grupie K1 ?
angst - 2005-02-14, 22:58
Olsztynianka musiala zrezygnowac z gry w eliminacjach ze wzgledow osobistych.
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-02-15, 12:04
raigeken prosze nie siać tu defetyzmu na forum , przypominam że juz kilkaktrotnie umawialiśmy się i jakoś cię nie było więc się choć wytłumacz a ostatnio jak cię spotkam to albo zaraz musisz wyłączyć kompa albo właśnie gdzieś zaraz wychodzisz więc umówmy się w końcu na jakiś konkretny termin ale na taki na którym się pojawisz
raigeken - 2005-02-15, 12:06
Raz nie pojawiłeś się Ty, raz nie pojawiłem się ja... A potem nie pojawiliśmy się w ogóle? Byłem na innym nicku, ale cie nie widzialem...
Kilkakrotnie = 3 razy :>
__browar__ - 2005-02-15, 12:27
Ja teraz próbuje codziennie zaglądać na kurnik, ale osób takich jak:
-Pavlini
-Jawmart
-Boreasmun
To jeszcze nie widziałem, prosiłbym o kontakt z tymi osobami...
Mój nr gg 2716754
coraz mniej czasu...
aaru - 2005-02-15, 12:34
Jawmart = tramwaj
Pavlini = michal_444
adik - 2005-02-15, 15:02
2071175 - Pavlini
2545520 - Boreasmun
------
Jamwart nie ma nicka Tramwaj.
Pavlini jeśli się już na czymś pojawia to Renju jedynie..
Pozdrawiam, Adik.
aaru - 2005-02-15, 16:40
Jawmart a nie jamwart (przeczytaj jawmart od tyłu).
Zawsze miał, chyba że ktośik mu ostatnio ukradł - zresztą za godzinę się widzimy to zapytam i wyjaśnię.
nc - 2005-02-15, 17:13
jestem troche rozczarowany, nikt mimo mojego postu na forum się do mnie nie zgłosił by zagrać mecze irp, napisałem paru osobom na gg, mam nadzieję że się odezwą, proszę też żeby KAŻDY z grupy B choć wypowiedział się w tym temacie i napisał datę i czas kiedy możę zagrać i proszę aby nie było to odpowiedzi w stylu "może za pół roku"
jak ktoś nie jest w formie to trudno, ale mnie i pewnie graczy z innych grup to nie interesuje, miejmy to już z głowy i walczmy o lepszą formę i wyniki w turze IV, V, itd
Ps. Czy jest jakiś dedaline tej tury irp ? jeśli nie to może powinno się go wprawadzić...
martin1234 - 2005-02-15, 17:58
Angst napisał/a: | Wstępnie zakończenie III tury przewiduję na 28 lutego. |
Z grupy C nie rozegrałem jeszcze pojedynków z Vince, Icarusem oraz Chipem...
Problem może być zwłaszcza z tym ostatnim, nie rozegrał jeszcze żadnego pojedynku, a na Kurniku już nie pamiętam kiedy go widziałem (tak samo na forum).
Jeszccze raz proszę o kontakt na GG, chciałbym te gry rozegrać do końca tego tygodnia...
soul_reaper - 2005-02-15, 18:13
Nc moje gg masz. Moge grac praktycznie codziennie w ciagu tygodnia po godzinie 17 (po wczesniejszym ustaleniu na gg lub kurniku gdzie jestem od godziny 8 do 16 pracie ciagle)
lutalek - 2005-02-16, 13:40
prosze o kontakt następujące osoby:
amigo (dokończyć)
barty
gnoza
raigeken
specyk_14
zając
połowa mięsiąca a nic nie rozegraliśmy , nikt się ze mną nie kontaktuje, prosze o wiadomość na pw lub gg (882818) na którym jestem codzienie kilkanaście godz
pawel__91 - 2005-02-16, 18:43
Elo
Właśnie przed chwilą skończyłem moje rozgrywki IRP.
Oto moje wyniki:
pawel__91 8-0 lesiskowski
pawel__91 6-2 elszu
pawel__91 6-2 strat3g
pawel__91 5-3 yossarian
pawel__91 4-4 siepacz
Dziękuje wszystkim za gre fair play, naprawde fajnie sie grało, myśle że przejde dalej ??
Zachęcam innych do gry!!!
siepacz_men - 2005-02-16, 20:48
moje wyniki
siepacz - pawell91 4:4
siepacz - elszu 8:0
siepacz - lesiskowski 8:0
siepacz - strat3g 3:5
siepacz - yossarian ?:? od tego meczu zalezy mój awans , Yossarian kiedy gramy ?
angst - 2005-02-17, 00:21
pawel__91 napisał/a: |
Właśnie przed chwilą skończyłem moje rozgrywki IRP |
Gratuluje - moze inni pojda w Twoje slady??
pawel__91 napisał/a: | myśle że przejde dalej ?? |
Tak
pawel__91 napisał/a: | Zachęcam innych do gry!!! |
Ja rowniez
Alicecooper
Barty
Dein
Kakarol
Nie macie rozegranej nawet jednej partii
W grupie B rozegrano do tej pory 3 (sic!) pojedynki
Panowie prosze wziac sie do roboty. Potwierdziliscie chec gry, zaakceptowaliscie Kodeks Reprezentanta - co sie z Wami dzieje?
Pozdrawiam
Angst
barty - 2005-02-18, 15:22
Witam wszystkich
Czas zaczac IRP z mojej strony. Sesje skonczylem co prawda tydzien temu, ale musialem wyjechac, w wyniku czego moja nieobecnosc na kurniku sie przedluzyla.
Dawno nie gralem, ale mam nadzieje, ze szybko sobie przypomne zasady Gomoku
Zaczne gry od 21.02 (poniedzialek) i postaram sie dogonic innych uczestnikow.
Pozdrowiam Barty
aaru - 2005-02-18, 15:33
Na 100% Jawmart i Tramwaj to jedna i ta sama osoba.
adik - 2005-02-18, 16:28
Tak, Tramwaj z forum i Jawmart na Forum tak, ale Jawmart nie ma na Kurniku nicka "Tramaj", a o to mi chodziło..
Pozdrawiam, Adik.
aaru - 2005-02-18, 16:35
adik napisał/a: | Tak, Tramwaj z forum i Jawmart na Forum tak, ale Jawmart nie ma na Kurniku nicka "Tramaj", a o to mi chodziło.. |
A kto gdziekolwiek napisał Tramaj
adik - 2005-02-18, 21:29
Właśnie zarejestrowałem na kurniku nick:
Tramwaj
Także, jeśli Jamwartowi zależy, mogę mu podać hasło do niego
Aaru.. Jamwart wcześniej nie posiadał na Kurniku nicka "tramwaj".
Pozdrawiam, Adik.
dragon_katowice - 2005-02-19, 00:25
jamwart może i nie ale jawmart tak
angst - 2005-02-19, 01:28
Po rozegranym dzisiaj meczu w grupie K1 wiadomo, ze awansowali z niej Pawel_91, Siepacz i Yossarian (wynik ostatniego pozostalego do rozegrania spotkania tego nie zmieni).
A zatem moga sie juz rozpoczac rozgrywki w grupie KF Przypominam, ze najlepsza osoba zagra w nowej edycji w Z2. Pozostali trafia do Z3, gdzie dolaczy do nich spadkowicz z obecnej Z3, czyli Tomo17. Walczycie zatem o pierwsze miejsce w grupie
Powodzenia!
Pozdrawiam
Angst
siepacz_men - 2005-02-19, 10:08
huuura przeszedłem dalej , ale w tej nowej grupie wywalczyc pierwsze miejsce to chyba troche cięzko będzie
angst - 2005-02-20, 01:17
Dzieki Deinowi, ktory zagral mimo lagow, udalo mi sie wreszcie zakonczyc III ture eliminacji Do utrzymania w grupie A potrzeba zatem 18 zwyciestw (ewentualnie Dein 19)
Wynik ostatniego pojedynku jest jednak bardzo mylacy, bowiem w zasadzie wszystkie zwyciestwa odnioslem dzieki przewadze czasowej
Pozdrawiam
Angst
P.S. Prosze pojsc w slady kapitana i konczyc rozgrywki!!
Chip - 2005-02-21, 13:42
Został tydzień do końca rozegrania meczy IRP.Prosiłbym o kontakt reszte graczy z którymi jeszcze nie rozegrałem tych partii.Napisałem już do was na gg info, prosiłbym o odpowiedź.
Jak nie doszło to moje gg-1728757.Jestem codziennie na nim.
tomo17 - 2005-02-22, 18:21
Zakończyłem swoje zmagania w III turze eliminacji do IRP
Wprawdzie nie odniosłem żadnego zwycięstwa, ale jestem zadowolony, bo wygrałem pierwsze partie i dużo się nauczyłem
A oto wyniki:
Tomo17 - aaru 1-7
Tomo17 - Adix333 0-8
Tomo17 - Teufelchen 1-7
Pozdrawiam
Tomo17
angst - 2005-02-22, 22:57
Dzieki Tomo
Fajnie, ze dostrzegasz pozytywy swojego udzialu. W nastepnych turach na pewno bedzie juz lepiej
Pozdrawiam
Angst
angst - 2005-02-23, 00:43
Chcialem jeszcze przypomniec, ze mozna juz, a nawet trzeba, rozgrywac pojedynki w grupie KF Zakonczenie rozgrywek w tej grupie powinno nastapic do 13 marca.
Przypominam na wszelki wypadek jej sklad:
Jacol91
Pawel_91
Siciorek
Siepacz
Wonder
Yossarian
Do Z2 awansuje tylko zwyciezca tej grupy!!!
Do zakonczenia III tury eliminacji do IRP w gomoku zostalo 5 dni Nie wiem, jak niektorzy wyobrazaja sobie dogranie swoich pojedynkow w terminie
Pozdrawiam
Angst
adik - 2005-02-23, 13:04
Chwila, chwila.. Gramy do końca lutego, a co z graczami z KF?
Będziemy czekać do 13 marca, żeby móc grać, czy juz 1. marca IV tura IRP będzie spokojnie pykać?
Pozdrawiam, Adik.
soul_reaper - 2005-02-23, 13:12
Bardzo bym prosil o kontakt zawodnikow z grupy B irp (tych z ktorymi nie gralem czyli prawie wszystkich). Naprawde nie jest trudno mnie zastac na kurniku, a na razie rozegralem tylko jeden mecz - z nc. Na upartego moge nawet zagrac w robocie, ale wolalbym tego uniknac, wiec terminy po 17 bardzij mi pasuja.
gg # 1211517
jesli ktos nie wie jeszcze to nick na kurniku: confidential
Czekam na propozycje terminow gry.
Ps. Madtaza i Karola to ja nie widzialem z miesiac na kurniku
angst - 2005-02-23, 16:59
adik napisał/a: | Chwila, chwila.. Gramy do końca lutego, a co z graczami z KF?
Będziemy czekać do 13 marca, żeby móc grać, czy juz 1. marca IV tura IRP będzie spokojnie pykać?
Pozdrawiam, Adik. |
IV tura rozpocznie sie najprawdopodobniej 21 marca.
Pozdrawiam
Angst
kaka - 2005-02-23, 17:22
Rozegrałem dopiero 2 mecze(3-5 i 5-3). 3 gram dziś o 19. Proszę Madtaza, Gietkiego i Alicecoopera o kontakt ze mną. gg:1134404.
_gnoza_ - 2005-02-24, 14:38
ja chcialbym prosic zajaca o kontakt ze mna na gg - 4565379, lub na priv w celu ustalenia jakiegos terminu meczu
Pavlini - 2005-02-24, 15:21
Czy zamierza Boreasmun rozegrać swoje pojedynki w IRP?....
Nie orientuję się, czy używa innych nicków, ale ostatnia wizyta na nicku Boreasmun była...miesiąc temu.
W zasadzie jeżeli chodzi o awans w naszej grupie wszystko jest przesądzone, ale walka o utrzymanie trwa, a do końca bardzo mało czasu...
soul_reaper - 2005-02-24, 20:32
Ja mam pytanie do alicecoopera, czy zamierza wogole grac w tej edycji IRP czy postanowil sprobowac swych sil w grupie C?
angst - 2005-02-25, 01:09
Panowie Dein, Alicecooper, Vince, Boreasmun, Amigo, Lutalek, Specyk_14 i Zajac - to ostatni weekend lutego - moze by tak wreszcie nadgonic?
Przypominam tez o niedokonczonych pojedynkach (dotyczy to grupy Z2).
I czemu w grupach K1 i K2 grano bardzo szybko, a w KF na razie mamy za soba dopiero jeden pojedynek, hm?
Pozdrawiam
Angst
soul_reaper - 2005-02-25, 09:50
Zeby latwiej bylo sie zorientowac w swojej sytuacji, oraz ewentualnych szansach postanowilem przygotowac prowizoryczne tabele grup IRP.
Kod: |
Grupa A
---------------------------------|
|poz |Zawodnik |m |pz|ps|z|r|p|
| 1 |Puholek |6 |31|17|4|1|1|
| 2 |Arczi |6 |30|18|4|2|0|
| 3 |Angst |6 |18|30|1|1|4|
| 4 |Minuta |4 |15|17|2|0|2|
| 5 |Dragonik |4 |13|19|1|1|2|
| 6 |Zakon |3 |13|11|1|1|1|
---------------------------------|--------------------
| 7 |Dein |3 |8 |16 |0|0|3| Spadek do Grupy B
Grupa B
| 1 |Soul_reaper|5 |30|10|5|0|0|
| 2 |Honor |6 |24|24|1|3|2| Awans do Grupy A
|--------------------------------|-------------------
| 3 |Gietki1991 |4 |17|15|1|2|1|
| 4 |Kakarol |4 |16|16|2|0|2|
| 5 |Nc |4 |15|17|1|2|1|
| 6 |Alicecooper|1 |4 |4 |0|1|0|
|--------------------------------|--------------------
| 7 |Madtaz |4 |6 |26|0|0|4| Spadek do Grupy C
Grupa C
| 1 |Roy |5 |34|6 |5|0|0|
| 2 |Marcin133 |5 |31|17|4|1|1|
| 3 |Chip |5 |27|13|3|0|2| Awans do Grupy B
| 4 |Vince |2 |12|4 |1|1|0|
| 5 |Martin1234 |4 |11|17|2|0|2|
| 6 |Mattmiller |4 |4 |28|0|0|4|
---------------------------------|---------------------
| 7 |Icarus |4 |1 |31|0|0|4| Spadek do Grupy Z1
Grupa Z1
|poz |Zawodnik |m |pz |ps |z|r|p|
|------------------------------------|
| 1 |Devotion |6 |35 |13 |4|2|0|
| 2 |Zukole |6 |33 |15 |5|0|1|
| 3 |Adek |6 |27,5|20,5|3|1|2|
| 4 |Browar |4 |16,5|15,5|2|1|1| Awans do Grupy C
|------------------------------------|-------------------
| 5 |Pavlini |6 |16 |32 |1|1|4|
| 6 |Jawmart |4 |10 |22 |0|1|3|
|------------------------------------|--------------------
| 7 |Boreasmun |4 |6 |24 |0|0|4| Spadek do Grupy Z2
Grupa Z2
|------------------------------------|
| 1 |Gnoza |7 |36 |20 |4|1|2|
| 2 |Raigeken |7 |36 |20 |5|1|1|
| 3 |Amigo |6 |33 |15 |4|1|1|
| 4 |Barty |6 |29 |19 |3|2|1|
| 5 |Nmzb |7 |28,5|27,5|3|1|3| Awans do Grupy Z1
|------------------------------------|------------------------
| 6 |Lutalek |6 |18 |30 |1|2|3| Pozostaje w Grupie Z2
| 7 |Specyk_14 |2 |8 |8 |0|2|0|
| 8 |Zajac |7 |12 |44 |0|1|6|
*Nie uwzględniałem niedokończonych meczy
Grupa Z3
|--------------------------------|
| 1 |Teufelchen |3 |21|3 |3|0|0|
| 2 |Aaru |3 |12|12|2|0|1|
| 3 |Adix333 |3 |12|12|1|0|2| Awans do Grupy Z2
|--------------------------------|------------------------
| 4 |Tomo17 |3 |2 |22|0|0|3| Pozostaje w Grupie Z3
Grupa KF
|---------------------------------|
|----------------------------------|
| 1 |Wonder |2 |9 |7 |1|0|1| Awans do Grupy Z2
|---------------------------------|--------------------
| 2 |Pawel_91 |2 |7,5|8,5|1|0|1| Awans do Grupy Z3
| 3 |Siciorek |1 |5,5|2,5|0|0|0|
| 4 |Jacol91 |0 |0 |0 |0|0|0|
| 5 |Yossarian |0 |0 |0 |0|0|0|
| 6 |Siepacz |1 |2 |6 |0|0|1|
|
Grup K1 i K2 nie robilem bo juz sie zakonczyly
Natomiast jestem zszokowany iloscia rozegranych gier w KF
aaru - 2005-02-25, 09:52
Ja honor mógł zagrać 6 meczy, jak ma 5 przeciwników w grupie??
soul_reaper - 2005-02-25, 09:54
Czepiasz sie, madtaza zapomnialem uwzglednic
aaru - 2005-02-25, 09:55
no, alice był pod kreską - hokus pokus - i nad kreską
raigeken - 2005-02-25, 10:20
angst napisał/a: |
Przypominam tez o niedokonczonych pojedynkach (dotyczy to grupy Z2).
|
Ja swoje skończyłem
lonewolf - 2005-02-25, 11:48
soul_reaper napisał/a: | Kod: | Grupa B
| 1 |Soul_reaper|5 |30|10|5|0|0|
|
|
Soul, ale wymiatasz! Czyżby rozkminki przynosiły efekty?
seba - 2005-02-25, 13:56
Ja też skonczylem... prawie bo Specyk jakos nie ma zamiaru dokończyc ze mną 2 gier
Seba - Zajac 8:0
Seba - Lutalek 6:2
Seba - Gnoza 5:3
Seba - Barty 4:4
Seba - Amigo 2:6
Seba - Raigeken 1:1:6
Seba - Specyk 6:0* niedokonczona :/
soul_reaper - 2005-02-25, 14:00
Ok, uwzglednilem wynik meczu z Bartym w tabeli. Jak cos to mozna do mnie na priv zglaszac wyniki nowe, to bede dopisywal. Bo tak ogolnie w wynikach to mi sie nie chce szukac co juz bylo a co jest nowe.
raigeken - 2005-02-25, 14:02
I ja skończyłem. Oto moje wyniki:
Raigeken - Specyk14 7,5 - 0,5 (7-0)
Raigeken - Seba 6,5 - 1,5 (6-1)
Raigeken - Zajac 5-3
Raigeken - Amigo 5-3
Raigeken - Barty 5-3
Raigeken - Lutalek 4-4
Raigeken - Gnoza 3-5
aaru - 2005-02-25, 14:04
Teufelchen - 3 zw, 0 rem, 0 por
angst - 2005-02-25, 16:28
Ja tylko chcialem przypomniec, ze do sklasyfikowania nalezy rozegrac (albo chociaz rozpoczac) przynajmniej polowe pojedynkow.
Dobra robota Soul Zobaczymy tylko, czy kogos to zmobilizuje
Pozdrawiam
Angst
Pavlini - 2005-02-25, 20:25
Także zakończyłem rozgrywki.
Oto wyniki:
Devotion 0:8
Zukole 2:6
Browar 2:6
Adek 2:6
Tramwaj 4:4
Boreasmun 6:2
Liczę, że to starczy do utrzymania
angst - 2005-02-27, 11:46
Lada moment powinna zakonczyc sie III tura eliminacji
Chce jednak uniknac sytuacji, w ktorej o ewentualnych spadkach badz awansach beda decydowac takie czynniki, jak klopoty z dostepem do internetu, itp.
Uwazam, ze miesiac to okres wystarczajacy na rozegranie tak niewielkiej ilosci pojedynkow, nawet w niesprzyjajacych warunkach czasowo-sprzetowych, ale poniewaz IV tura na pewno nie zacznie sie przed MMP, dlatego przedluzam czas na rozegranie pojedynkow i dokonczenie III tury do 16 marca 2005 roku (wlacznie). Jest to termin nieodwolalny.
Prosze zatem wszystkich, a szczegolnie najwiekszych "leni" o zabranie sie do pracy i nadrobienie zaleglosci. Ja wszystko obserwuje, mam informacje na temat dogadywania sie w sprawie gier, wiec nie powinienem miec problemow przy ewentualnych decyzjach o walkowerach
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-02-27, 14:18
specyk i zajac odezwijcie się do mnie w końcu, posyłam w pw i wiadomości na gg i nic, kurde czy mam wysłać telegramy do was
ps:specyk sie odezwał więc żyje i pewnie zagramy ale zajac........
soul_reaper - 2005-03-02, 14:36
Alicecooper, mam prosbe. Napisz prosze kiedy w tygodniu jestes po godzinie 17 na kurniku.
Podaj date i godzine. Ja sie dostosuje.
Aha, nie zwlekaj do ostatniej chwili bo ja 12 marca wyjezdzam, mnie to 0 punktow nie zbawi ale Tobie moze sie przydac
giętki - 2005-03-03, 08:21
do mnie tez sie odezwij Alice...i TY Kaka - nie mam wasZych nr gg
kaka - 2005-03-03, 22:34
Nie zagrałem jeszcze z Alicecooperem i Gietkim.
Alice podaj dzień tygodnia oprucz wtorku i czwartku między 19 a 24 lub kiedykolwiek w weekend. Dostosuje się.
Gietki Ty też.
Mój bilans to 16-16. Chciałbym 24-24 i dlatego musze z wami zagrać
moje gg: 1134404
giętki - 2005-03-04, 06:52
mi to obojetne kiedy zagramy, mozemy dzisiaj gdzies o 20:00 albo jutroo
zukole - 2005-03-05, 10:43
Wreszcie i mi udało się skończyć III ture IRP
Uzyskałem następujące wyniki:
5:1 (6:2) z adikiem
2:6 z devotionem
6:2 z pavlinim
6:2 z browarem
6:2 z jawmartem
7:1 z boreasmunem
Zajac - 2005-03-06, 23:22
Zakończyłem III ture IRP
Oto moje rezultaty:
Zajac - nmzb 0:8
Zajac - raigeken 3:5
Zajac - specyk_14 4:4
Zajac - gnoza 0:8
Zajac - barty 2:6
Zajac - lutalek 2:6
Zajac - amigo 1:7
Pozdrawiam:
ZAJAC
hghfd - 2005-03-07, 09:29
Angst i co dalej będzie z irp jak juz kazdy skonczyl grac ja juz z 1 miesiac skonczylem
puholek - 2005-03-07, 12:07
Ja również zakończyłem III turę IRP.
Oto moje wyniki:
puholek 6-2 angst
puholek 2-6 arczi
puholek 7-1 minuta
puholek 4-4 zakon
puholek 6-2 dragonik
puholek 6-2 dein
Łączny bilans: 31-17
soul_reaper - 2005-03-07, 13:27
Dzisiaj trocho uaktualnilem tabelki, ale prosze nie miec do mnie pretensji za ewentualne bledy, bo jestem niedysponowany
A, jako kryterium bralem ilosc wygranych, a wlasciwie punktow (1 za win, 0,5 za remis)
angst - 2005-03-07, 17:42
hghfd napisał/a: | Angst i co dalej będzie z irp jak juz kazdy skonczyl grac ja juz z 1 miesiac skonczylem |
Nie kazdy skonczyl. Kolejna tura wystartuje po MMP, czyli 21 marca.
soul_reaper napisał/a: | Dzisiaj trocho uaktualnilem tabelki, ale prosze nie miec do mnie pretensji za ewentualne bledy, bo jestem niedysponowany
A, jako kryterium bralem ilosc wygranych, a wlasciwie punktow (1 za win, 0,5 za remis) |
Za remisy nie przysluguja zadne punkty. Zmieni sie to od przyszlej tury.
Pozdrawiam
Angst
soul_reaper - 2005-03-07, 17:49
Skoro za remisy nie przysluguja zadne punkty, to postaram sie zmienic tabelki jutro .
soul_reaper - 2005-03-08, 12:27
Nowe tabelki, z uzglenieniem braku punktow za remisy
Grupa A
| 3 |Angst |6 |18|30|1|1|4|
| 4 |Minuta |4 |15|17|2|0|2|
| 5 |Dragonik |4 |13|19|1|1|2|
| 6 |Zakon |3 |13|11|1|1|1|
| 7 |Dein |3 |8 |16|0|0|3| Spadek do Grupy B
Grupa B
| 1 |Soul_reaper|6 |33|15|5|0|1|
| 2 |Kakarol |6 |25|23|3|0|3| Awans do Grupy A
| 3 |Honor |6 |24|24|1|3|2|
| 4 |Alicecooper|4 |19|13|3|1|0|
| 5 |Gietki1991 |5 |19|21|1|2|2|
| 6 |Nc |5 |18|22|1|2|2|
| 7 |Madtaz |4 |6 |26|0|0|4| Spadek do Grupy C
Grupa C
| 2 |Marcin133 |5 |31|17|4|1|1|
| 4 |Vince |2 |12|4 |1|1|0|
| 5 |Martin1234 |4 |11|17|2|0|2|
Grupa Z1
| 1 |Devotion |6 |35|13|4|2|0|
| 2 |Zukole |6 |32|14|5|0|1|
| 3 |Adek |6 |26|19|3|1|2|
| 4 |Browar |4 |16|15|2|1|1| Awans do Grupy C
| 5 |Pavlini |6 |16|32|1|1|4|
| 6 |Jawmart |4 |10|22|0|1|3|
| 7 |Boreasmun |4 |6 |24|0|0|4| Spadek do Grupy Z2
Grupa Z2
| 1 |Gnoza |7 |36|20|4|1|2|
| 2 |Raigeken |7 |35|19|5|1|1|
| 3 |Nmzb |7 |34|21|4|1|2|
| 4 |Amigo |6 |33|15|4|1|1|
| 5 |Barty |6 |29|19|3|2|1| Awans do Grupy Z1
| 6 |Lutalek |6 |18|30|1|2|3| Pozostaje w Grupie Z2
| 7 |Zajac |7 |12|44|0|1|6|
| 8 |Specyk_14 |3 |5 |26|0|1|1|
*Nie uwzględniałem niedokończonych meczy
tu mi sie moglo cos pomieszac, bo juz nie wiem jak to zmienialem ;-)
Grupa Z3
Grupa KF
| 2 |Wonder |2 |9 |7 |1|0|1| Awans do Grupy Z2
| 3 |Pawel_91 |2 |8 |8 |1|0|1| Awans do Grupy Z3
| 1 |Siepacz |2 |7 |9 |1|0|1|
| 4 |100per |0 |0 |0 |0|0|0|
| 5 |Jacol91 |0 |0 |0 |0|0|0|
| 6 |Yossarian |0 |0 |0 |0|0|0|
|
zukole - 2005-03-08, 16:33
W Kodeksie Reprezentanta jest napisane :
- grać zawsze na swoim najwyższym, optymalnym w danym momencie poziomie,
Natomiast gry między Irp_siciorek a Irp_siepacz w grupie KF są śmiechu warte , ze względu na Siciorka , który poprostu olał sobie gry z Siepaczem.
soul_reaper - 2005-03-08, 17:52
Mysle ze bardziej sprawiedliwie byloby, gdyby siciorek po prostu napisal angstowi ze rezygnuje z gry w irp. W tej chwili poszkodowany jest pawel_91, ktory z siciorkiem przegral. Wogole to troche jest przykro, ze dobrzy gracze - a takim zdecydowanie jest siciorek tak latwo rezygnuja. Coz przywilej mlodosci
Przyklad adika pokazuje jednak, ze jak widac da sie przemyslec pewne sprawy i zaczac powazniej traktowac zobowiazania.
nc - 2005-03-08, 18:41
proszę użytkowników Madtaza i Alicecopera o podanie najszybszego terminu w którym możemy zakończyć III ture irp, z góry dzięki!
siepacz_men - 2005-03-08, 20:03
co jest z siciorem ? czemu nie gra juz w irp ?
adik - 2005-03-08, 20:10
Cytat: | co jest z siciorem ? czemu nie gra juz w irp ? |
Sicior miewa skoki w bok, podobnie jak ja - kiedyś wróci, chyba ze mu duma nie pozwoli..
Dziwny jest, ale w sumie wszystko co chciał osiągnął - mało, ale zawsze coś..
Pozdrawiam, Adik.
sicior - 2005-03-08, 22:25
Napisałem angstowi, w sprawie rezygnacji. Soul zobowiązania owszem poważna sprawa tyle, że ja kończe z gomoku z przyczyn 2:
1. Brak czasu - nie wiedziałem że tak wyjdzie ale doszło mi dużo zajęć po lekcjach i niestety nie mam czasu
2. Napisałem angstowi, że rezygnuje.
Adik a jeśli chodzi o Ciebie i moje skoki w bok to, to jest mój pierwszy taki skok. Fakt oddawałem często gry, ale tylko osobom, które brały punkty. Gram/łem dla przyjemności i nie obchodziły mnie punkty zaczynałem oddawać gdy ktoś gre traktował nie honorowo(wtedy sam tak zaczynałem) albo nie grał fair play. Dla mnie punkty to nic dla innych to wszystko więc czemu miałem się nie dzielić To tyle żeby wyjaśnić moją marną egzystencje na gomoku. I przepraszam Siepacza za gry jednak z drugiej strony skoro zauważył i od razu napisałem że nie gram już w gomoku i widać było że oddawałem partie to dlaczego nie podziękował za gry. Przepraszam też pawła sorka nie mam nic na usprawiedliwienie. Ogólnie zachowałem się głupio przepraszam wszystkich. Tym postem chce się też z wszystkimi pożegnać. Będę jeszcze czasem wpadał jako tymczasowy może w końcu dorosne i przestane zachowywać się tak aby potem tego żałować.
Pozdrawiam
Sicior
sicior - 2005-03-08, 22:26
ups mała pomyłka w powodach
1. Mało czasu
2. Znużenie grą
Pozdr
Sicior
angst - 2005-03-08, 22:55
Rzeczywiscie. Sicior napisal mi, ze rezygnuje. Rezygnacja przyjeta. Szkoda Rozegrane przez niego w KF gry nie beda oczywiscie zaliczone.
Pozdrawiam
Angst
100per - 2005-03-09, 10:15
Może za Siciora w grupie KF mogłaby zagrać osoba, która w jego grupie zajęła 4 miejsce?
angst - 2005-03-09, 11:28
Rozwazalem taka mozliwosc. Zwlaszcza, ze ta osoba odpadla w wyniku pojedynku barazowego
Zamiast Siciorka w grupie KF gra zatem 100per
Tylko niech Prezes pamieta, ze za tydzien zamykam III ture!!
Pozdrawiam
Angst
angst - 2005-03-09, 15:43
Przedluzylem III ture o ponad dwa tygodnie, ale jak widze niewiele to zmienilo Myslalem, ze daje szanse tym, ktorzy nie maja czasu lub dostepu do sieci, czy tez nie grali z innych przyczyn, ale z takiej okazji malo kto korzysta Czy srednio jeden pojedynek na tydzien to tak duzo, kiedy wszystkie mozna zagrac spokojnie w jeden dzien (no dobrze - tydzien)?? Czy kazdy na pewno wzial sobie do serca Kodeks Reprezentanta (w ogle go przeczytal) ?
Sa osoby, ktore sie tym naprawde interesuja, tlumacza jasno brak gier i nie do nich teraz pisze. Od innych niestety dochodza do mnie tylko puste obietnice i deklaracje
Przypominam - 16 marca przypada ostatni dzien III tury eliminacji IRP w gomoku.
Dla ulatwienia - te pojedynki nalezy jeszcze rozegrac:
A
Dein – Zakon
Dragonik –Zakon
Minuta – Zakon
B
Madtaz – Nc
C
Chip – Vince
Icarus – Martin1234
Icarus – Mattmiller
Mattmiller – Vince
Roy- Vince
Z1
Boreasmun – Browar
Boreasmun – Jawmart
Browar – Jawmart
Z2
Lutalek – Specyk_14
KF
100per - Jacol91
100per - Pawel_91
100per - Siepacz
Jacol91 - Pawel_91
Jacol91 - Siepacz
Jacol91 - Yossarian
Jacol91 – Wonder
Pawel_91 – Yossarian
Siepacz - Yossarian
Yossarian – Wonder
a ten dokonczyc (w nawiasie aktualny wynik):
Z2
Barty – Specyk_14 (2:2)
Czuje, ze tym razem naprawde nie obejdzie sie bez walkowerow a przy okazji meczu z Czechami naprawde byla sposobnosc przynajmniej na to, aby sie umowic
Dysponuje numerami gg i adresami mailowymi Waszych przeciwnikow. Potrzeba tylko troche dobrych checi
Pozdrawiam
Angst
kaka - 2005-03-10, 17:02
Skończyłem 3 ture IRP.
25 winów i 23 wtopy - więc średni wynik.
Karol-Gietki 6-2
Karol-Madtaz 6-2
Karol-Honor 5-3
Karol-Nc 3-5
Karol-Alicecooper 3-5
Karol-Soul 2-6
P.S. Czekam z niecierpliwością na jakieś mecze międzypaństwowe. Chętnie zagrałbym przeciw Estonii.
soul_reaper - 2005-03-10, 19:18
Ja soul rowniez skonczylem eliminacje.
Moje wyniki to:
Soul vs Nc 6-2
Soul vs Kakarol 6-2
Soul vs Gietki 6-2
Soul vs Honor 5-3
Soul vs Madtaz 7-1
Soul vs Alicecooper 3-5
Razem 33-15, powinno wystarczyc do 1 miejsca
alicecooper - 2005-03-10, 20:15
i tak wszyscy widzą kto soula ograł:P
nc - 2005-03-13, 18:58
grając irpa zawsze staram się grać uważnie i z pomysłem, jednak często zaczyna mi brakować czasu, 5 min to dla niektórych dużo i w zwykłej grze mi również tyle wystarczy, jednak grając w meczach między państwowych gramy na 10 min, w eurolidze gramy na 10 min, na turniejach jeszcze dłużej, jest wtedy dość czasu by pomyśleć i zagrać dużo lepiej.
dlatego może zastanowimy się nad zmianą formuły na 4x10 min ?
wydaje mi się, że lepiej promować grę kreatywną, zmiejszyć tym samym szansę na wygraną przez czas, szczęście czy zablokowanie wszystkiego.
co Wy o tym sądzicie? a w szczególności Kapitan? liczę na kreatywną krytykę lub/i poparcie
angst - 2005-03-13, 19:12
Oczywiscie wszystkie opinie analizuje. Nieoficjalnie juz wspominalem o tym, a teraz pisze oficjalnie - w nowej edycji na pewno bedziemy grac na 10 minut (4 lub 6 partii). Za remis bedzie przyslugiwalo pol punktu.
Pozdrawiam
Angst
giętki - 2005-03-16, 14:55
skonczylem juz swoje rozgrywki, a oto moje wyniki:
gietki-alicecooper 3-5
gietki-kakarol 2-6
gietki-soul 2-6
gietki-honor 4-4
gietki-nc 4-4
gietki-madtaz 7-1
zukole - 2005-03-16, 18:35
Angst napisał
Cytat: | Przypominam - 16 marca przypada ostatni dzien III tury eliminacji IRP w gomoku. |
16 marca jest dziś , więc już niedługo IV edycja(tura)
adik - 2005-03-16, 19:01
... Ale znając życie pewnie po raz kolejny przedłużysz i pogram sobie dopiero pod koniec kwietnia albo w maju :/
Pozdrawiam, Adik.
kaka - 2005-03-16, 19:05
Nie zapomnijcie zdazyc z meczami IRP rywale z grupy B.
Tak wogole to siedwe sobie w Parlamencie Europejskim i chcialem looknac na gomokowe newsy.
pozdrawiam
martin1234 - 2005-03-16, 20:29
Angst napisał/a: | Uwazam, ze miesiac to okres wystarczajacy na rozegranie tak niewielkiej ilosci pojedynkow, nawet w niesprzyjajacych warunkach czasowo-sprzetowych, ale poniewaz IV tura na pewno nie zacznie sie przed MMP, dlatego przedluzam czas na rozegranie pojedynkow i dokonczenie III tury do 16 marca 2005 roku (wlacznie). Jest to termin nieodwolalny. |
Angst bardzo dobrze prowadzi IRP, nie każdy może rozegrać wszystkie pojedynki w tydzień i co tydzień grać nowe eliminacje. Niektórzy po prostu nie mają na to czasu, a IRP powinna składać się z najlepszych.
Myślę, że niedługo po MMP zaczniemy nową edycję eliminacji i znów będę mógł walczyć o utrzymanie w kadrze.
nc - 2005-03-16, 23:59
ok, III tura się zakończy za 1 min a jednak nie mam rozegranych wszystkich meczy :O
co w takim wypadku? remis ?
angst - 2005-03-17, 00:41
16 marca mial byc nieodwolalnym terminem zakonczenia III tury eliminacji. Jak jednak latwo zauwazyc nie rozegrano wszystkich pojedynkow. Problem ten dotyczy szczegolnie grupy A - najwazniejszej, "wizytowki" calej IRP oraz pierwszej druzyny internetowej kraju. Nie wyobrazam sobie, aby o spadku z niej mialy decydowac czynniki inne niz sama gra, a sytuacja dotyczy gracza, ktory wygral poprzednie edycje - Zakona. Bezposrednio zainteresowani wyrazili zgode na przedluzenie III tury - po prostu chca te gry zagrac i chwala im za to
Ponadto nastapilo male zawirowanie w grupie KF (Siciorka zastapil 100per). Zawodnicy mieli tutaj relatywnie mniej czasu na rozegranie pojedynkow
Juz wczesniej pisalem, ze IV tura na pewno nie rozpocznie sie przed MMP. Kolejny tydzien poprzedza Swieta Wielkanocne, a na 2-3 kwietnia zaplanowany jest sparing z GITowcami Adika. Biorac pod uwage wszystkie wymienione wyzej czynniki zdecydowalem, iz IV tura IRP rozpocznie sie 4 kwietnia 2005 roku I wlasnie do tego czasu nalezy bezwzglednie rozegrac brakujace gry, czyli:
A
Dein – Zakon
Dragonik –Zakon
Minuta – Zakon
B
Madtaz – Nc
C
Chip – Vince
Icarus – Martin1234
Icarus – Mattmiller
Mattmiller – Vince
Roy- Vince
Z1
Boreasmun – Browar
Boreasmun – Jawmart
Browar – Jawmart
Z2
Lutalek – Specyk_14
KF
100per - Jacol91
100per - Pawel_91
100per - Siepacz
Jacol91 - Pawel_91
Jacol91 - Siepacz
Jacol91 - Yossarian
Jacol91 – Wonder
Pawel_91 – Yossarian
Siepacz - Yossarian
Yossarian – Wonder
Jesli chodzi o nieodwolalny termin 16 marca, to dotknal on glownie Lesiskowskiego i Strat3ga, ktorzy zostaja ukarani obustronnym walkowerem (0:0).
Dodatkowy czas przyda mi sie na przemyslenie kwestii reorganizacji IRP. Jak juz wiadomo IV tura odbedzie sie na nieco innych zasadach, musze to jeszcze dopracowac W Warszawie z checia wyslucham wszelkich sugestii
Pozdrawiam
Angst
adik - 2005-03-17, 01:19
A dlaczego tylko w Warszawie?
Ja chętnie przedstawię Ci moją propozycję możliwie jak najszybciej na Gadu-Gadu - trzeba jakoś uatrakcyjnić troszkę monotonne rozgrywki - być może Liga byłaby dobrym pomysłem..
Co do sparingu z GITowcami - proszę ten mecz potraktować naprawdę serio, bo nie oddamy łatwo skóry
A kiedy nowi zawodnicy dostaną czas na zapisywanie się? Kiedy czas na potwierdzanie kontynuuacji gry w IRP?
No i co stoi na przeszkodzie, żeby IV tura zaczęła się w piątek, 1 kwietnia?
Pozdrawiam, Adik.
angst - 2005-03-17, 01:43
adik napisał/a: | A dlaczego tylko w Warszawie? |
Nie pisalem, ze tylko tam. Czekam oczywiscie i na pomysly przekazywane droga elektroniczna.
adik napisał/a: | Ja chętnie przedstawię Ci moją propozycję możliwie jak najszybciej na Gadu-Gadu - trzeba jakoś uatrakcyjnić troszkę monotonne rozgrywki - być może Liga byłaby dobrym pomysłem.. |
Eliminacje do IRP maja swoj konkretny cel. Nie sa to rozgrywki majace dostarczac atrakcji, czego nie musi wcale zabraknac, bo dobre gry czesto sa atrakcyjne.
adik napisał/a: | Co do sparingu z GITowcami - proszę ten mecz potraktować naprawdę serio, bo nie oddamy łatwo skóry |
To naturalne.
adik napisał/a: | A kiedy nowi zawodnicy dostaną czas na zapisywanie się? Kiedy czas na potwierdzanie kontynuuacji gry w IRP? |
Czas na potwierdzanie kontynuacji oczywiscie do 4 kwietnia. Nad nowymi graczami w tej turze jeszcze nie myslalem. Ostatnio nikt sie nie dopytywal o mozliwosc dolaczenia. Zainteresowani na pewno dowiedza sie w swoim czasie.
adik napisał/a: | No i co stoi na przeszkodzie, żeby IV tura zaczęła się w piątek, 1 kwietnia? |
W zasadzie nic, ale lepiej zaczynac wraz z poczatkiem tygodnia. No i 1 kwietnia to zwykle prima aprilis
adik napisał/a: | Pozdrawiam, Adik |
Rowniez pozdrawiam
Angst
adik - 2005-03-17, 01:50
W takim razie potwierdzam chęć gry w IV turze IRP.
Angst, włącz Gadu Gadu.
Pozdrawiam, Adik.
alicecooper - 2005-03-17, 02:40
16 marca zakończyłem eliminacje irp ostatnim meczem:)
i jestem zaskoczony bo w pojedynkach nie odniosłem żadnej porazki
(5 zwycięstw, 1 remis)
losiu - 2005-03-18, 13:11
Zapisuje sie do 4 Edycji IRP-a...';]] Zapiszecie mnie:D hehe...
Pozdrawiam
hghfd - 2005-03-20, 14:45
Ja tezzz chce sie zapsiac
adik - 2005-03-20, 20:51
Co to jest? Internetowa Reprezentacja Polski czy Najsłabsze Ogniwo?
Pozdrawiam, Adik.
Adix333 - 2005-03-20, 20:54
Najsłabsze Ogniwo
A Adik to Kazia
Pozdrawiam Adix
soul_reaper - 2005-03-21, 14:30
Stan na dzien 21-03-2005
Grupa A
| 3 |Dein |6 |21|27|1|2|3|
| 4 |Minuta |5 |19|21|2|1|2|
| 5 |Angst |6 |18|30|1|1|4|
| 6 |Zakon |4 |17|15|1|2|1|
| 7 |Dragonik |5 |16|24|1|1|2| Spadek do Grupy B
|
W grupie A najpowazniej wyglada sytuacja angsta, ktory juz zakonczyl swoje mecze oraz dragona, ktory aby byc pewnym utrzymania musi wywalczyc co najmniej 3 punkty z zakonem. Zakon powiwnien raczej zdobyc w pozostalych 2 meczach co najmniej 2 punkty.
Grupa B
| 2 |Alicecooper|6 |30|18|5|1|0| Awans do Grupy A
| 3 |Kakarol |6 |25|23|3|0|3|
| 4 |Honor |6 |24|24|1|3|2|
| 5 |Gietki1991 |6 |22|26|1|2|3|
| 6 |Nc |5 |18|22|1|2|2|
| 7 |Madtaz |5 |8 |32|0|0|5| Spadek do Grupy C
|
W tej grupie wszystko jest juz jasne. Co najwyzej tylko nc jesli wysoko wygra z madtazem moze zajac wyzsze miejsce.
Grupa C
| 2 |Marcin133 |6 |31|17|4|1|1|
| 4 |Vince |3 |18|6 |2|1|0|
| 5 |Martin1234 |5 |13|23|2|0|2|
|
Bardzo ciekawa grupa. Awans zapewnili sobie wlasciwie marcin133 i roy. O awansie chipa lub vince zadecyduje najprawdopodobniej mecz miedzy samymi zainteresowanymi. Pamietac nalezy jednak ze vincema rowniez do rozegrania zalegle mecze z mattmillerem i royem. O ile pierwszy powinien wygrac, to co do drugiego mozna miec watpliwosci. Wiele bedzie zalezalo odpostawy roy'a ktory bedzie gral pewien awansu. Rowniez walka o utrzymanie w tej grupie bedzie dosyc ciekawa. Poza bezposrednim pojedynkiem pomiedzy mattmillerem a icarusem graja oni po jednej grze. Z tym ze mattmiller ma zdecydowanie mocniejszego przeciwnika. Tutaj beda emocje do ostatniej gry
Grupa Z1
| 4 |Browar |4 |16|15|2|1|1| Awans do Grupy C
| 7 |Boreasmun |4 |6 |24|0|0|4| Spadek do Grupy Z2
|
W tej grupie pozostaje emocjonowac sie wlasciwie walka o utrzymanie. Z tym ze nawet ewentualna dosyc wysoka wygrana boreasmuna z jawmartem w bezposrednim pojedynku moze nie dac pierwszemu utzymania.
Grupa Z2
| 1 |Amigo |7 |39|17|5|1|1|
| 2 |Gnoza |7 |36|20|4|1|2|
| 3 |Raigeken |7 |35|19|5|1|1|
| 4 |Nmzb |7 |34|21|4|1|2|
| 5 |Barty |7 |29|27|3|2|2| Awans do Grupy Z1
| 6 |Lutalek |7 |20|36|1|2|4| Pozostaje w Grupie Z2
| 7 |Zajac |7 |12|44|0|1|6|
| 8 |Specyk_14 |7 |16|39|1|1|5|
|
W tej grupie raczej obylo sie bez niespodzianek, awansowali Ci po ktorych awansu nalezalo sie spodziewac. Grupa zakonczyla rozgrywki.
Grupa Z3
|
Grupa KF
| 1 |Wonder |3 |13|11|1|1|1| Awans do Grupy Z2
| 2 |Pawel_91 |2 |11|12|1|0|2| Awans do Grupy Z3
| 3 |100per |2 |10|6 |1|1|0|
| 4 |Siepacz |2 |7 |9 |1|0|1|
| 5 |Jacol91 |1 |5 |3 |1|0|0|
| 6 |Yossarian |1 |2 |6 |0|0|1|
|
Tutaj jeszcze wszystko moze sie wydarzyc. Grupa jest mocna i dosyc wyrownana. Rozegrano zbyt malo meczy zeby mozna bylo mowic o juz o wyraznych faworytach badz przegranych.
specyk_14 - 2005-03-23, 17:46
Dzisaj zakonczylem grajac ostatnia gra a lutalkiem (6:2) -- chyba nie jestem juz ostatni tylko przedostatni ?
pozdrawiam.
zukole - 2005-03-23, 18:12
Specyk napisał:
Cytat: | Dzisaj zakonczylem grajac ostatnia gra a lutalkiem (6:2) -- chyba nie jestem juz ostatni tylko przedostatni ? |
Dzięki wygranej 6:2 wyprzedzasz Zajaca i zajmujesz przed ostatnie miejsce w Z2
P.S Grupa Z2 skończyła rozgrywki , czekamy na reszte i IV tura
_gnoza_ - 2005-03-24, 15:13
Cytat: | czekamy na reszte i IV tura |
chyba 3 tura juz z tydzien temu miala sie skonczyc..................
martin1234 - 2005-03-24, 15:20
Angst napisał/a: | Juz wczesniej pisalem, ze IV tura na pewno nie rozpocznie sie przed MMP. Kolejny tydzien poprzedza Swieta Wielkanocne, a na 2-3 kwietnia zaplanowany jest sparing z GITowcami Adika. Biorac pod uwage wszystkie wymienione wyzej czynniki zdecydowalem, iz IV tura IRP rozpocznie sie 4 kwietnia 2005 roku I wlasnie do tego czasu nalezy bezwzglednie rozegrac brakujace gry |
I wszystko jasne:)
_gnoza_ - 2005-03-24, 16:25
no tak zapomnialem ze termin zakonczenia rozgrywek jest w nieskonczonosc przesuwany w czasie
angst - 2005-03-25, 00:18
Termin zakonczenia rozgrywek nie jest przesuwany na nieograniczony czas, a ze jest w ogole przesuwany to m.in. dlatego, ze niektorzy graja swoje ostatnie gry np. 6 dni po planowanym dniu zakonczenia eliminacji
Chcialem przypomniec, ze 4 kwietnia rusza IV tura eliminacji do IRP. Prosze o dogranie brakujacych pojedynkow (nie zostalo ich juz tak wiele, ale w KF nie wyglada to dobrze ).
Ponadto wszyscy, ktorzy maja zamiar zagrac w IV turze, proszeni sa o potwierdzenie uczestnictwa
Pozdrawiam
Angst
Pavlini - 2005-03-25, 01:23
no to potwierdzam
raigeken - 2005-03-25, 07:43
ja też potwierdzam
aaru - 2005-03-25, 08:53
Potwierdzam
_gnoza_ - 2005-03-25, 10:59
takze potwierdzam
nc - 2005-03-25, 11:39
czy jest tu wogóle użytkownik Madtaz???
jeśli tak to bardzo proszę o kontakt lub podanie terminu rozegrania meczu.
Gość - 2005-03-25, 14:07
ja tez potwierdzam chec gry w IV turze
Chip - 2005-03-25, 14:15
Potwierdzam chęć gry w IV turze IRP.
seba - 2005-03-25, 15:02
Zapisz i mnie.
dragon_katowice - 2005-03-25, 19:38
potwierdzam
wicherek - 2005-03-25, 22:39
i mnie tez
freitaag - 2005-03-26, 00:02
Ja też potwierdzam
vince - 2005-03-26, 01:22
Zagram chetnie w nastepnej turze , choc wiem ze najpierw musze dokonczyc te . I w tym miejscu chcialbym prosic o kontakt w celu rozegrania gier Chipa oraz Mattmillera. Kilka razy pisalem do nich na gadu oraz wyslalem mejla ale moje starania pozostaly bez odpowiedzi. Czekam wiec na odpowiedz tutaj.
angst - 2005-03-26, 15:22
Z gry w KF zrezygnowal Yossarian. Jego partie nie beda brane pod uwage
Pozdrawiam
Angst
kaka - 2005-03-26, 17:16
Potwierdzam chęć uczestnictwa w IV turze IRP.
Mam nadzieje, że zajdą jakieś zmiany proponowalbym:
-o ile jest taka mozliwość losowanie kolejności rozgrywania pojedynków. Sytuacje kiedy niektórzy z grupy skończyli eliminacje po 1 tygodniu a inni rozgrywają wszystko w ostatnim tygodniu doliczonego czasu eliminacji i awansuje nie powinny mieć miejsce.
-Albo coś takiego. Co tydzień trzeba rozegrać chociaż jeden mecz IRP, chyba że ma się ważny powód jak np. wyjazd, choroba itp...Kto nie zagra traci np. minus 3 punkty.
-Wprowadzić określone (może weekendowe) terminy rozgrywania meczów IRP. np.wtorek 19-23 i sobota 12-16.
Czy w ten czy inny sposób, trzeba coś zmienić!
zukole - 2005-03-26, 18:18
Cytat: | o ile jest taka mozliwość losowanie kolejności rozgrywania pojedynków. Sytuacje kiedy niektórzy z grupy skończyli eliminacje po 1 tygodniu a inni rozgrywają wszystko w ostatnim tygodniu doliczonego czasu eliminacji i awansuje nie powinny mieć miejsce. |
No tak , ale trafisz na kogoś kto nie może i trzeba przekładać to co ?
Ty nie będziesz grał , ci którzy zagrali też nie będą mogli grać ,bo będe musieli czekać
czubamaluba - 2005-03-26, 23:56
Kapitanie, dopisz i mnie
giętki - 2005-03-27, 14:29
ja tez chce grac w IV turze IRP
HonoR - 2005-03-27, 20:12
Potwierdzam
marcin133 - 2005-03-27, 22:51
Potrwierdzam chęć gry w kolejnej turze IRP.
__browar__ - 2005-03-28, 10:23
również zgłaszam sie do kolejnej rundy
Jeśli chodzi o tą runde to już przestałem wierzyć że uda mi sie ją dograć do konca, niestety moi rywale nie przejawiają żadnej chęci i ochoty aby dokonczyć 3 ture, zero inicjatywy ani jednego komunikatu z ich strony...
choć próbowałem nie raz skontaktować sie na gg to Jawmart nigdy nie odpowiedział, a Boreasmun czasami był dostępny i nawet czasami odpisywał(choć nie zawsze) ale za każdym razem nie miał czasu (bo to bo tamto)
także czekam na nową ture
vince - 2005-03-28, 10:32
Mam taka sytuacje jak Browar. Mattmiller i Chip nie odpowiadaja na moje prozozycje (forum, gadu, e-mail) na kurniku ich nigdy nie widzialem. Co wiecej ani razu nie probowali sie ze mna skontaktowac ze swojej strony, wszystko wychodzilo ode mnie. Mam nadzieje mimo to ze uda sie jeszcze dokonczyc te mecze
zukole - 2005-03-28, 10:44
Browar napisał:
Cytat: | choć próbowałem nie raz skontaktować sie na gg to Jawmart nigdy nie odpowiedział, a Boreasmun czasami był dostępny i nawet czasami odpisywał(choć nie zawsze) ale za każdym razem nie miał czasu (bo to bo tamto) |
Boreasmun wczoraj i dziś był przez dłuższy czas na kurniku (gomoku)
angst - 2005-03-28, 12:18
Na rozegranie brakujacych (wykaz ponizej) gier pozostal dokladnie tydzien. Nie zostalo ich tak wiele, wiec przy odrobinie dobrej woli jest szansa na unikniecie walkowerow.
A
Minuta – Zakon
B
Madtaz – Nc
C
Chip – Vince
Icarus – Martin1234
Icarus – Mattmiller
Mattmiller – Vince
Roy- Vince
Z1
Boreasmun – Browar
Boreasmun – Jawmart
Browar – Jawmart
KF
100per - Jacol91
100per - Pawel_91
100per - Siepacz
Jacol91 - Siepacz
Jacol91 – Wonder
Przypominam tez, ze za tydzien sparing z reprezentacja GIT-u. Zagramy w nim jeszcze wg wynikow II tury. Prosze graczy z grup A i B o informacje na temat mozliwosci gry w najblizszy weekend.
Czekam wciaz na potwierdzenia checi udzialu w IV turze. Poczatkowo nie planowalem przyjec nowych kandydatow do gry w IRP, ale z powodu sporego zainteresowania zmienilem zdanie. Chetni proszeni sa o przeslanie wypelnionego wg wzoru formularza na adres piotrek401@o2.pl. Na razie wymogl ten spelnil jedynie Bllind.
Pozdrawiam
Angst
_OLSZTYNIANKA_ - 2005-03-28, 12:42
Czy kapitan do mi jeszcze jedna szanse? Mysle , ze IV irpa rozegram bez zadnej przeszkody. Pozdrawiam Sylwia.
nc - 2005-03-28, 15:20
chętnie zagram w następnej edycji, a na Madtaza ja nie mam sposobu, pisałem na forum już kilka razy, nie doczekałem się odpowiedzi
giętki - 2005-03-29, 08:15
masz tu jego gg:1440892
soul_reaper - 2005-03-29, 08:54
Stan na dzien 29-03-2005
Grupa A
| 3 |Zakon |5 |21|19|1|3|1|
| 4 |Dein |6 |21|27|1|2|3|
| 5 |Dragonik |6 |20|28|1|2|2|
| 6 |Minuta |5 |19|21|2|1|2|
| 7 |Angst |6 |18|30|1|1|4| Spadek do Grupy B
|
W grupie A juz prawie wszystko jasne. Grupe pomimo porazki w bezposrednim pojedynku z arczim wygrywa puholek.Do grupy B spada angst.
Grupa B
| 2 |Alicecooper|6 |30|18|5|1|0| Awans do Grupy A
| 3 |Kakarol |6 |25|23|3|0|3|
| 4 |Honor |6 |24|24|1|3|2|
| 5 |Gietki1991 |6 |22|26|1|2|3|
| 6 |Nc |5 |18|22|1|2|2|
| 7 |Madtaz |5 |8 |32|0|0|5| Spadek do Grupy C
|
W tej grupie wszystko jest juz jasne. Co najwyzej tylko nc jesli wysoko wygra z madtazem moze zajac wyzsze miejsce.
Grupa C
| 2 |Marcin133 |6 |31|17|4|1|1|
| 4 |Vince |3 |18|6 |2|1|0|
| 5 |Martin1234 |5 |13|23|2|0|2|
|
Bardzo ciekawa grupa. Awans zapewnili sobie wlasciwie marcin133 i roy. O awansie chipa lub vince zadecyduje najprawdopodobniej mecz miedzy samymi zainteresowanymi. Pamietac nalezy jednak ze vincema rowniez do rozegrania zalegle mecze z mattmillerem i royem. O ile pierwszy powinien wygrac, to co do drugiego mozna miec watpliwosci. Wiele bedzie zalezalo odpostawy roy'a ktory bedzie gral pewien awansu. Rowniez walka o utrzymanie w tej grupie bedzie dosyc ciekawa. Poza bezposrednim pojedynkiem pomiedzy mattmillerem a icarusem graja oni po jednej grze. Z tym ze mattmiller ma zdecydowanie mocniejszego przeciwnika. Tutaj beda emocje do ostatniej gry
Grupa Z1
| 4 |Browar |5 |21|18|3|1|1| Awans do Grupy C
| 7 |Boreasmun |5 |9 |31|0|0|5| Spadek do Grupy Z2
|
W tej grupie pozostaje emocjonowac sie wlasciwie walka o utrzymanie. Z tym ze nawet ewentualna dosyc wysoka wygrana boreasmuna z jawmartem w bezposrednim pojedynku moze nie dac pierwszemu utrzymania.
Grupa Z2
| 1 |Amigo |7 |39|17|5|1|1|
| 2 |Gnoza |7 |36|20|4|1|2|
| 3 |Raigeken |7 |35|19|5|1|1|
| 4 |Nmzb |7 |34|21|4|1|2|
| 5 |Barty |7 |29|27|3|2|2| Awans do Grupy Z1
| 6 |Lutalek |7 |20|36|1|2|4| Pozostaje w Grupie Z2
| 7 |Specyk_14 |7 |16|39|1|1|5|
| 8 |Zajac |7 |12|44|0|1|6|
|
W tej grupie raczej obylo sie bez niespodzianek, awansowali Ci po ktorych awansu nalezalo sie spodziewac. Grupa zakonczyla rozgrywki.
Grupa Z3
| 1 |Teufelchen |3 |20|2 |3|0|0|
| 2 |Adix333 |3 |12|10|1|0|2|
| 3 |Aaru |3 |11|11|2|0|1| Awans do Grupy Z2
|
Grupa KF
| 1 |Wonder |4 |16|14|1|2|1| Awans do Grupy Z2
| 2 |Pawel_91 |3 |11|12|1|0|2| Awans do Grupy Z3
| 3 |Jacol91 |2 |8 |6 |1|1|0|
| 4 |Siepacz |2 |7 |9 |1|0|1|
| 5 |100per |1 |4 |4 |0|1|0|
|
Tutaj jeszcze wszystko moze sie wydarzyc. Grupa jest mocna i dosyc wyrownana. Rozegrano zbyt malo meczy zeby mozna bylo mowic o juz o wyraznych faworytach badz przegranych.
---------
Edit: Dzieki zukole za znalezienie bledow
zukole - 2005-03-29, 15:29
Przpominam że niedługo IV tura IRP
Bardzo dużo osób potwierdziło chęć udziału.
Chociaż nie wiem czy nie za wcześnie .
Doszła kolejna liga , tym razem renju więc mamy już:
Internetową lige Renju, Internetową Lige Pente (ILP) , IRP w gomoku , Juniorzy grają GIT i ponadto jest Euroliga.
Nie mam nic przeciwko tym ligom ale chęć gry w IRP potwierdziło dużo osób i nie chce by się okazało że nagle połowa rezygnuje bo nie ma czasu. Dlatego nie zdziwie się jak IV tura też będzie ciągle przekładana. Obym się mylił ale nie wygląda to zbyt dobrze , skoro teraz jest przekładany termin IV tury to mając jedną lige więcej - będzie jeszcze gorzej
Pozdrawiam
P.S Mam nadzieje że początek IV tury nie będzie już więcej przekładany ,bo już nerwicy można dostać
alicecooper - 2005-03-29, 15:51
ja oczywiscie mam zamiar grać w irp:)
adik - 2005-03-29, 16:39
Jo tyż.
Pozdrawiam, Adik.
dein - 2005-03-29, 17:10
Takze sie pisze.
angst - 2005-03-30, 04:35
Rozpoczecie IV tury chyba nie bylo jeszcze przekladane Zmienial sie jedynie termin zakonczenia tury III.
Ale zgadzam sie z Zukole - prosze zastanowic sie, jaki jest Wasz priorytet, bo rezygnacje w trakcie eliminacji raczej nie pomagaja
Pozdrawiam
Angst
Gość - 2005-03-30, 13:47
Byloby dobrze, gdybysmy w przyszlosci unikneli podobnych przekladan irp w nieskonczonosc, bo to tylko denerwuje graczy ktorzy sie staraja. Na kazda runde jest okolo miesiaca i nie trudno rozegrac w tym czasie 7 spotkan (tymbardziej gdy siedzi sie w kurniku prawie co dzien). Moze wrowadzmy sztywne limity czasu i ich przestrzegajmy, osoby ktore beda mialy problem ze znalezieniem przeciwnika moglyby napisac na forum propozycje terminow i czekac na odpowiedz, gdyby takiej sie nie doczekaly w ciagu np 3 dni wygralyby walkowerem.
Rozumiem, ze ten pomysl nie jest najlepszy, moze sprawiac ze lepszy wcale nie wygra, ale jesli komus naprawde zalezy to sie dostosuje ( ostatnio Barty mial problem z czasem w sesji ale udalo mu sie). Szanujmy sie nawzajem.
pzdr.
Slayer - 2005-03-30, 14:12
nio ja się zgłosiłem do irp i chyba zostałem przyjęty nie wiem czy to trzeba tu potwierdzić ale potwierdzam z wielka chęcią zagram pozdawiam
barty - 2005-03-30, 14:56
Witam
Oczywiście zgłaszam swoją chęć w dalszym uczestnictwie w IRP IV
Pozdrawiam Barty
przemek_nh - 2005-03-30, 16:08
ok Angst dopisz mnie
elszu - 2005-03-30, 17:00
Oczywiście zgłaszam swoją chęć w dalszym uczestnictwie w IRP IV
specyk_14 - 2005-03-30, 21:03
to i mnie dopisz
angst - 2005-03-31, 00:43
Pozostaly 4 dni do konca III tury eliminacji do IRP.
Najbardziej martwi mnie sytuacja w grupach C i KF
W grupie C Vince ma do rozegrania trzy pojedynki, ale widze, ze jest mu ciezko zlapac swoich rywali. Po dwa zalegle mecze maja Icarus i Mattmiller.
W grupie KF tylko Wonder zakonczyla rozgrywki (przypominam, ze z walki o Z2 zrezygnowal Yossarian) 100per i Jacol91 maja do rozegrania po 3 mecze, a Pawel_91 i Siepacz po dwa.
W Z1 dwoch pojedynkow brakuje Jawmartowi, a w A i B do rozegrania zostalo po jednym meczu (Minuta - Zakon i Madtaz - Nc).
Zbieram sklad na towarzyski mecz z ekipa GITu (przypominam - sobota - godz. 11.00) - jak na razie uczestnictwo potwierdzili Arczi, Honor i Minuta. Prosze pozostalych powolanych na ten mecz graczy o szybka odpowiedz. Na pewno nie zagra Zakon.
Pozdrawiam
Angst
kantpie - 2005-03-31, 06:13
W grupie KF tylko Wonder zakonczyla rozgrywki (przypominam, ze z walki o Z2 zrezygnowal Yossarian) 100per i Jacol91 maja do rozegrania po 3 mecze, a Pawel_91 i Siepacz po dwa.
|
Mam jeszcze dwa mecze do rozegrania. 100per i Siepacz napiszcie mi na priv termin który wam pasuje.
vince - 2005-03-31, 10:49
Z Royem powinienem bez problemu dograc. Caly czas czekam na jakis sygnal od pozostalych
angst - 2005-03-31, 11:59
jacol91 napisał/a: |
Mam jeszcze dwa mecze do rozegrania. 100per i Siepacz napiszcie mi na priv termin który wam pasuje. |
No rzeczywiscie dwa I 4 dni, wiec moze sie uda
Jesli jest taka potrzeba, moge podac numer gg lub mail do odpowiedniej osoby...
Pozdrawiam
Angst
__browar__ - 2005-03-31, 14:03
Witam , czy numer gg Jawmarta , który ja mam to napewno dobry numer?
1522759
od dwóch miesięcy nie odezwał sie ani razu... mimo tego że nie raz pisałem do niego
eh , czekam juz na kolejną runde wtedy nie bedzie problemu z rozegraniem meczy
Pozdrawiam
angst - 2005-03-31, 14:17
Numer gg jawmarta mam wlasnie taki.
A czy w nowej turze nie bedzie problemow - nauczony doswiadczeniem - watpie
Pozdrawiam
Angst
kantpie - 2005-03-31, 16:22
Jesli mozna, to poprosze o numer gg Siepacza.
raigeken - 2005-03-31, 19:22
gg:5766006
losiu - 2005-04-01, 13:23
Moge grac w 4 rundzie IRP-a w gomoku? Odpiszcie!
elszu - 2005-04-01, 13:25
chyba prosisz sie o 3 warna
zukole - 2005-04-01, 17:31
Angst napisał:
Cytat: | Chcialem przypomniec, ze 4 kwietnia rusza IV tura eliminacji do IRP. Prosze o dogranie brakujacych pojedynkow (nie zostalo ich juz tak wiele, ale w KF nie wyglada to dobrze ). |
Do rozegrania pozostało:
(A) Minuta - Zakon
(B) Madtaz - Nc
(C) Chip - Vince
(C) Icarus - Martin1234
(C) Icarus - Mattmiller
(C) Mattmiller - Vince
(C) Roy- Vince (4 gry)
(Z1) Boreasmun- Jawmart
(Z1) Browar - Jawmart
(KF) 100per - Jacol91
(KF) 100per - Pawel_91
(KF) Jacol91 - Siepacz
Mam pytanie: Co się stanie jeśli wyżej wymienione gry nie zostaną skończone?
Termin początku IV tury zostanie przełożony?
nc - 2005-04-01, 19:48
już nawet nie chce mi się o tym pisać, Madtaz nie pojawia się na forum, ganiać za nim nie będę
angst - 2005-04-01, 21:08
4 kwietnia rusza kolejna tura IRP - a walkowery byly juz i w poprzedniej edycji.
Pozdrawiam
Angst
zukole - 2005-04-03, 11:59
Czas na potwierdzanie kontynuacji oczywiscie do 4 kwietnia. Nad nowymi graczami w tej turze jeszcze nie myslalem. Ostatnio nikt sie nie dopytywal o mozliwosc dolaczenia. Zainteresowani na pewno dowiedza sie w swoim czasie. |
Potwierdzam uczestniczenie w IV turze IRP
angst - 2005-04-04, 00:59
Dziś o północy zakończyła się III tura IRP
Zwycięzcą III edycji eliminacji do Internetowej Reprezentacji Polski w Gomoku został Puholek – gratulacje
Niestety i tym razem nie obyło się bez walkowerów
Starałem się podejść do tej sprawy jak najbardziej obiektywnie i wnikliwie rzecz przeanalizowałem W ten sposób w grupie A Minuta wygrał walkowerem z Zakonem, a w grupie B Nc z Madtazem. Trudniejsza była sprawa z grupą C – kilka nie rozegranych pojedynków. Ostatnio chęć dogrania brakujących gier można było zaobserwować jedynie u Vince’a, dzięki czemu uzyskał on awans do grupy B (walkowery z Chipem i Mattmillerem oraz zatwierdzony wynik niedokończonego meczu z Royem). Jako walkowery zweryfikowałem pojedynki Icarusa (z Martinem1234 i z Mattmillerem obustronny). W grupie Z1 walkowerami ukarany został Jawmart (z Boreasmunem i Browarem). Jako obustronne walkowery zweryfikowałem pojedynki 100pera z Jacolem91 oraz Jacola91 z Siepaczem w grupie KF. Ciężko było znaleźć tu winowajców, a skorzystała na tym Wonder, która awansowała do grupy Z2.
Ostateczne wyniki III tury IRP można znaleźć tutaj . Mam nadzieję, że nie popełniłem żadnego błędu w obliczeniach. Proszę każdego o sprawdzenie, czy wszystko się zgadza. Przypominam, że o miejscu w tabeli decydowały kolejno: liczba wygranych partii (remisy nie były brane pod uwagę), wynik bezpośredniego pojedynku, liczba wygranych pojedynków, miejsce w poprzedniej turze IRP oraz mecz barażowy.
Dziękuję wszystkim za uczestnictwo i życzę powodzenia w IV turze IRP
Pozdrawiam
Angst
|
|