Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

Turnieje - Mistrzostwa Polski w Gomoku Katowice 9-10 marca 2013

alicecooper - 2013-02-09, 03:47
Temat postu: Mistrzostwa Polski w Gomoku Katowice 9-10 marca 2013
http://gomoku.cixx6.com/i...rnieje/179-31ka

niektóre informacje zostaną jeszcze uzupełnione

ale już dziś można (i trzeba) się zapisywać (w Katowicach z noclegami nie tak łatwo)

manga_21__ - 2013-02-09, 11:27

alice ta lista zgłoszeń jest ogromna lecz pusta czy tam wogule ktoś jest :)
zukole - 2013-02-09, 20:39

Pojawiło się ogłoszenie na stronie kurnika.
maestro - 2013-02-09, 21:54

Dodam jeszcze, że wyniki MP będą miały wpływ na przyznanie miejsc gwarantowanych w Finale A Mistrzostw Świata, które odbędą się w sierpniu w Estonii.
alicecooper - 2013-02-10, 10:39

Nocleg:

Pokoje Gościnne Zacisze
ul. Słowackiego 15/7, Katowice patrz: mapa
30 zł/os/noc

proszę o wysyłanie zgłoszeń

aaru - 2013-02-13, 08:10

Dzień dobry

Alice mnie wyhaczył, więc chyba będę zmuszony się pojawić.
Kto 'fizycznie' jest organizatorem tego turnieju?
Gdzie dokładnie się odbędzie - UE ma pod tym adresem kilka budynków.

Pozdrawiam

angst - 2013-02-13, 08:43

Nie mogłem się powstrzymać od napisania, że to świetna wiadomość :) Może uda się Wam zmobilizować dawny Klub Katowice, żeby powspominać dawne czasy :)

A jakby się jeszcze udało zrobić turniej ping-ponga...

Pozdrawiam

Angst

maestro - 2013-02-13, 09:51

Jestem jeszcze w trakcie kończenia ustaleń dotyczących sali, po ostatnich mailach najbardziej prawdopodobne wydaje się, że będziemy grali jednak w budynku uczelni położonym w nieco innym miejscu, mianowicie: budynek N przy ulicy Adamskiego 7. Tam jest do dyspozycji większa sala, poza tym odległość od dworca jest mniejsza niż do kompleksu głównego przy Bogucickiej. Jak tylko otrzymam maila z potwierdzeniem, że przy tej opcji pozostajemy, dam znać by skorygować i uzupełnić ogłoszenie (zakładam, że nastąpi to dziś bądź jutro).
aaru - 2013-02-13, 12:56

Bez zbytniego optymizmu.
Napisałem, że się pojawię. Nie stawiałbym znaku równości z zagram.
Jedyną osobą, z którą mam kontakt, to lutalek, a nie dam głowy, że się go uda namówić w ogóle na przyjazd (o zagraniu nie wspominam).

bad_mojo - 2013-02-13, 17:58

a co z dragonem? :)
maestro - 2013-02-15, 13:43

Po dzisiejszej rozmowie telefonicznej mogę ostatecznie ogłosić, iż mamy zarezerwowaną salę 33N w budynku N przy ulicy Adamskiego 7.

Wysłałem maile z zaproszeniem na turniej i prośbami o poinformowanie zawodników ze swoich krajów do Alesa, Attili i Jonssona, a także o umieszczenie ogłoszenia o turnieju na renju.net

puholek - 2013-02-26, 23:48

Turniej już niedługo więc chyba najwyższa pora doprecyzować pewne kwestie.

Maestro napisałeś, że wyniki MP będą miały wpływ na miejsca w finale A MŚ ale wciąż nie ma żadnych konkretów. Według mnie jeśli ten turniej ma mieć jakiekolwiek znaczenie to dokładne kryteria muszą być podane jeszcze przed turniejem. Dzięki temu może ktoś się zdecydować na przyjazd oraz unikniemy późniejszych nieporozumień. Nawet jeśli wyniki samego turnieju nie będą pod względem kwalifikacji istotne to pamiętajmy, że jest to ostatni polski turniej przed MŚ. Zatem np. nasz ranking też już później się nie zmieni.

Liczę zatem na to, że wszystkie kryteria będą jasne jeszcze przed turniejem, tak aby bezpośrednio po jego zakończeniu (ewentualnie obliczeniu rankingów) można było opublikować 3 wyselekcjonowane osoby oraz kilku rezerwowych (w odpowiedniej kolejności), bo wiadomo, że nie wszyscy wybrani muszą chcieć jechać.

Pozdrawiam :)

maestro - 2013-02-27, 14:40

Dotychczas myślałem, że dokładnym skonstruowaniem kryteriów zajmiemy się już po MP, ale skoro podanie ich może okazać się czynnikiem motywującym do pojawienia się w Katowicach, to w takim razie opublikujemy je wcześniej. Zakładam, że jeszcze przed końcem tego tygodnia odbędzie się PZ, podczas którego przedyskutujemy kwestię przyznania miejsc gwarantowanych.
zukole - 2013-02-28, 12:35

http://renju.net/media/to...rnament_id=1443 ;)
Henry - 2013-02-28, 15:54

Hehe, to teraz już tylko czekajmy na "szturm" mailów :)
angst - 2013-03-01, 09:55

Jeżeli ktoś planuje jechać na turniej, a z różnych względów się jeszcze nie zgłosił, to proszę aby zrobił to jak najszybciej (a najpóźniej dziś/jutro).

Przy aktualnej ilości zgłoszeń można przyjąć z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, że turniej się nie odbędzie, co byłoby ogromną porażką nie tylko naszego Stowarzyszenia, ale i samego gomoku jako gry.

W naszej części Europy regularne turnieje odbywają się aktualnie w zasadzie tylko w Czechach i przy utrzymywaniu negatywnej tendencji niedługo może się okazać, że okazja do gry poza Internetem należeć będzie do prawdziwej rzadkości.

Pozdrawiam

Angst

bad_mojo - 2013-03-01, 16:09

Być może to błąd, że ciągle robimy jakieś mistrzowstwa. Może należałoby najpierw obwieścić na Kurniku, że robimy jakieś zwykłe turnieje w realu, tak, żeby zachęcić zwykłych graczy po prostu do przyjścia i pogrania na żywo. A tak jak widzą MP, to nic dziwnego, że cżłowiek z rankiem 1700 nie chce przyjść. Nie dziwne też, że cżłowiek grający na 1-2 min z bardzo wysokim redem nie chce przyjść. I tak zostaje stara gwardia, która już się nie pali do przychodzenia.
maestro - 2013-03-01, 23:00

Jakiś czas temu również podałem zbliżoną propozycję, tj. zrezygnować z rangi MP albo przynajmniej żeby nie każdy turniej oznaczał MP, jednak ten pomysł nie spotkał się z aprobatą. W sumie nie jestem przekonany, czy sama ranga tak odstrasza nowych, może raczej to brakuje osób na średnim poziomie, które przyjeżdżałyby na turniej - od jakiegoś czasu większość uczestników faktycznie stanowi czołówka, zwłaszcza ta "stara gwardia" właśnie, a raczej mało komu ciekawe wydaje się przyjeżdżanie na dwa dni tylko po to, żeby zostać z łatwością przez wszystkich pokonanym :|
bmac - 2013-03-03, 00:09
Temat postu: Niestety...
...odwołujemy MP w Katowicach.

Po rozważeniu wszystkich możliwości, naprawdę z bólem, lecz świadomie głosowaliśmy taką decyzję. Zdajemy sobie sprawę jak bardzo to wszystkich dotknie, ale przy tak małym zainteresowaniu, płatne wynajęcie sali oraz rezerwacja hostelu, z późniejszymi kłopotami przeważyła. Czekałem z ogłoszeniem dwa dni, aby dać szanse potencjalnie niezdecydowanym i sobie na zmianę decyzji. Znowu przyjdzie się skupić na jesiennym terminie...

Spróbujemy jeszcze z wcześniejszym terminem, ale realnie patrząc, będzie trudno.

bmac