Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

Turnieje - turniej czerwiec/lipiec 2010

alicecooper - 2010-05-19, 00:15
Temat postu: turniej czerwiec/lipiec 2010
Serdecznie zapraszamy wszystkich na turniej w Rzeszowie
będą to Mistrzostwa Polski w Gomoku

nocleg i gra w jednym miejscu w samym centrum Rzeszowa

do wyboru dwie daty
bardzo proszę koleżanki i kolegów o udział w ankiecie

zukole - 2010-05-19, 00:17

Rozumiem że miejsce noclegu jest już wybrane. Może jakiś link ?
maestro - 2010-05-19, 00:29

Dla mnie pierwszy termin bardzo dobry, drugi raczej bez szans.
alicecooper - 2010-05-19, 00:34

proszę link do miejsca
http://www.ptsm-alko.pl/

poza tym planowana jest dla chętnych wyprawa do podziemi
http://www.rzeszow.pl/tur...zowskie-piwnice

PS
Cytat:
Osoby w stanie nietrzeźwym nie będą wpuszczane do Podziemnej Trasy Turystycznej

zukole - 2010-05-19, 00:37

maestro napisał/a:
Dla mnie pierwszy termin bardzo dobry, drugi raczej bez szans.

U mnie przeciwnie :)

angst - 2010-05-19, 00:43

Ja tradycyjnie - jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy, to pojawię się niezależnie od terminu.

Ten drugi termin pokrywa się z Czech Open, więc pierwszy wydaje mi się trochę lepszy...

Pozdrawiam

Angst

Muchal - 2010-05-19, 11:35

na pierwszy to wszystko zalezy czy zalicze wazny egzamin, jeśli nie to mam 28 poprawe i nie bede mogl przyjechać, więc 1 termin u mnie pod znakiem zapytania, na drugi termin mogę przyjechać.
crosslet - 2010-05-19, 14:22

Ja 29 czerwca mam egz z matmy więc tak średnio mi pasuje ale jako, że na miejscu to wpadnę. Najlepszy dla mnie termin to 3-4 lipca, jak wstępnie było planowane bo później mam praktyki z geodezji i na 17-18 lipca nie wiem czy wrócę już ale ogólnie myślę że w każdym terminie się pojawię.
siwer90 - 2010-05-19, 14:28

To cross namieszales :P Mi chyba oba pasuja, wiec pewnie przyjade, ale tak na 70% w tej chwili.
crosslet - 2010-05-19, 14:33

Namieszałem, ale głos oddałem na oba terminy :)
s3v3n - 2010-05-19, 18:13

ja zagłosowałem na oba, bo data jest mi generalnie obojętna, chciałbym wpaść, ale ostatecznie będę mógł się określić i tak dopiero tak z tydzień przed ewentualnym turniejem.
vilumisiek - 2010-05-20, 13:57

Ja na oba zagłosowałem aczkolwiek wiem, że dwie osoby które nie głosowały i nie zagłosują preferują drugi termin. A dla każdego normalnego człowieka wybór pomiędzy Rzeszowiem a czeskim openem chyba jest dosyć prosty :twisted:
Henry - 2010-05-23, 20:45

Mi pasuje tylko drugi termin.
Karol G. - 2010-05-25, 23:19

Jakby co na rynku jest darmowe wi-fi, wystarczy sie zarejestrowac i mozna szalec: http://www.resman.pl/ - schronisko jest w rynku.

-Karol

ptyl - 2010-06-03, 09:40

drugi termin, w pierwszym są w Gdańsku mistrzostwa Polski 'dziadków' w kulki:) na które sie wybieram
Chaosu - 2010-06-07, 22:31

. . .Późno piszę (ankieta już nie działa) ale mi pasują oba.
amiralen - 2010-06-10, 12:55

Jeśli nie będę miał żadnych poprawek po 27 czerwca, to też bardzo chętnie się pojawię : )
Jak za starych dobrych czasów oO

jabik - 2010-06-12, 12:14

im in
alicecooper - 2010-06-12, 15:43

ogłoszenie o turnieju jest już na stronie
http://psgrip.byethost16....urnieje/152-27r

potwierdziłem rezerwacje noclegów oraz sali

teraz Wasza kolej: proszę wysyłać zgłoszenia mailowe

uwaga: na razie plan turnieju jest orientacyjny, zarząd będzie jeszcze dyskutował

serdecznie zapraszam w imieniu Stowarzyszenia

Chaosu - 2010-06-12, 17:26

. . .Lista zgłoszeń jest z poprzedniego turnieju. Poza tym rozumiem, że jeść idziemy do Czarnego Kota? : )
vilumisiek - 2010-06-12, 20:45

Tam się chodzi w innych celach :D

Wreszcie z minutą piwnice zobaczymy :lol:

s3v3n - 2010-06-13, 17:57

niestety mnie nie bedzie, kilka dni wczesniej wyjezdzam z Polski.
Peaceman - 2010-07-01, 10:00

Panie i Panowie,

Wyslalem zgloszenie na turniej dwa tygodnie temu, ale odzewu brak. Mam nadzieje, ze turniej jednak sie odbedzie i na dodatek nie bede musial spac pod mostem.
Pozdro :)

alicecooper - 2010-07-07, 18:40

Panie i Panowie niektóre zgłoszenia doszły ale wiele osób wcale nie wysłało
bardzo proszę o zrobienie tego bo inaczej ciężko coś planować

Proszę także żebyście porozmawiali z kolegami np. na gg czy do wszystkich dotarło info

Muchal - 2010-07-07, 19:19

nie pojawię się na turnieju.
spavacz - 2010-07-07, 19:25

Właśnie zobaczyłem, że na liście jestem zapisany - nie wiem kto wysłał moje zgłoszenie. Na chwilę obecną nie mam zamiaru przyjeżdżać.
angst - 2010-07-08, 10:42

Lista Zgłoszeń zostanie zaktualizowana w poniedziałek/wtorek. Do tego czasu proszę wszystkich, którzy mają zamiar pojawić się w Rzeszowie, a jeszcze nie przesłali zgłoszenia, o nadrobienie tej zaległości. Dotyczy to oczywiście także mieszkańców Rzeszowa i okolic, a pamiętam, że deklarowali dość liczne uczestnictwo. Przypominam, iż w przypadku zbyt małej ilości zgłoszeń turniej zostanie anulowany, a jak do tej pory nie przyszło ich wiele :?

Pozdrawiam

Angst

P.S. Część z Was mogła otrzymać ode mnie zarówno zaproszenie mailowe na turniej, jak i za pośrednictwem gg. Dotyczy to również osób, które już wcześniej deklarowały obecność lub nie na turnieju. Przepraszam bardzo, że zawracam Wam głowę, ale chcemy, aby obsada była jak najsilniejsza, a często ciężko skontrolować wszystkie wypowiedzi na Forum, czy w innej formie, a przecież niektórzy mogą również zmienić zdanie. Z góry dziękuję za wyrozumiałość :)

bmac - 2010-07-08, 11:13
Temat postu: lista
na Tur Rzeszów, wg tu zamieszczonych info i głosowań, tyle powinno być zgłoszeń:

1. alice
2. zukol
3. angst
4. minut
5. ................
6. łukasz20rts
7. crosslet
8. morph
9. villu
10. henry
11. chaosu
12. .............
13. jabik
14. ptyl
15. peace
16.
17.
18.
19.
20

a jest 7, słownie SIEDEM! rozpacz w kratkę, słów brakuje... proszę o odpowiedzialność za słowa, za siebie i za PSGRiP

PROSZĘ TAKŻE O PILNE UZUPEŁNIENIE NA STRONIE ZGŁOSZEŃ WG POWYŻSZEJ LISTY /dotyczy Tych, którzy jeszcze się nie zapisali/ PROSZĘ TEŻ O INTENSYWNE PROPAGOWANIE TURNIEJU W RZESZOWIE.

Uwaga! przy minimum 15-tu zgłoszeniach będę na Zarządzie wyjątkowo głosował ZA turniejem, ze względu na społeczność rzeszowską i pierwszy raz, dlatego proszę do roboty.

... zamiast być lepiej, jest gorzej, skąd ja to znam....

bmac

siwer90 - 2010-07-08, 15:08

Prawdopodobnie nie bedzie mnie, niestety.
Gość - 2010-07-10, 13:07

jak na razie praca wyeliminowala u mnie mozliwosc uczestniczenia w turnieju, jesli cos sie zmieni to tam znac, ale szanse sa naprawde nikle. wybaczcie.
amiralen - 2010-07-10, 13:08

Anonymous napisał/a:
jak na razie praca wyeliminowala u mnie mozliwosc uczestniczenia w turnieju, jesli cos sie zmieni to tam znac, ale szanse sa naprawde nikle. wybaczcie.

zapomnialem sie zalogowac.

grajko - 2010-07-12, 20:50

Gorąco zapraszam Wszystkich do udziału w turnieju i przyjazdu do Rzeszowa w najbliższy weekend. Szczególnie nowych graczy (Panie i Panów) lubiących sobie pograć w kółko i krzyżyk na kurniku bez względu na umiejętności - chodzi o dobrą zabawę i zapoznanie się z fajną, ciekawą rozgrywką na żywo :)
Proszę o zapisywanie się na stronie www.gomoku.pl Turniej musi się odbyć!
Rzeszów Was oczekuje i zaprasza z otwartymi ramionami :)

bmac - 2010-07-12, 23:09
Temat postu: ODWOŁANIE Rzeszowa
Z dużą przykrością jestem zmuszony poinformować o decyzji Zarządu w sprawie turnieju Mistrzostw Polski w Gomoku pod koniec tygodnia. Z powodu bardzo skromnej listy zapisanych kolegów /w sumie 11 osób/ jesteśmy zmuszeni do przełożenia Mistrzostw Polski na inny termin.

MP Gomoku 17-18 lipca 2010 w Rzeszowie są odwołane.

bmac

PS.: Istnieje nikła szansa, iż sam turniej w realu się odbędzie, to w zasadzie okaże się jutro, zainteresowanych proszę o jutro o sprawdzenie ogłoszeń na forum i stronie.

szarlott - 2010-07-13, 09:12

Wczoraj akurat wracałam z Rzeszowa pociągiem... jedyne 10h w puszce, pełnej innych sardynek zakrapianych potem.. nie wiem dlaczego inni się nie zgłosili, ale choćby ktoś mi zapłacił nie zdecydowałabym się znowu jechać tak daleko, żeby pograć w gomoku - zwłaszcza w środku lipca, gdzie temperatura w pociągu osiąga chyba 50 stopni.

Może warto też pomyśleć o samej stronie logistycznej? Nie każdy ma samochód (bądź samochód z klimatyzacją) a podroż pociągiem to niekoniecznie przyjemność.. Może wymyślam, ale po przeżyciu wczorajszej podróży uważam, że połączenie tej daty z lokalizacją w Rzeszowie to jakieś nieporozumienie, przynajmniej dla ściany północno - zachodniej.No ale, że ludzi z południa gra więcej to jestem jeszcze w stanie zrozumieć.. może to miał być taki turniej typowo warszawsko-rzeszowski :)

soul_reaper - 2010-07-13, 11:36

Podroz samochodem po drodze krajowej numer 4 (np. z Krakowa) rowniez do przyjemnych nie nalezy. Mialem ostatnio kilka razy przyjemnosc (watpliwa) pokonywac ta trase. Przy wyjezdzie z Krk okolo 1 w nocy czas podrozy do Rzeszowa jest jeszcze znosny w granicach 2:15 natomiast podroz w ciagu dnia, lub piatek wieczorem to czas w okolicach godzin 4-5. Do tego wszedzie czychajace na nas fotoradary, misie z suszarkami + kierowcy posiadajacy bardzo wybujala fantazje wyprzedzajacy w najbardziej nieprawdopodobnych miejscach. Przyznam, ze nawet rozwazalem poswiecenie sie, i pojechanie na projekt w tamten rejon zeby wlasnie odwiedzic turniej (dawno nie gralem) ale w takim wypadku raczej temat odpada.
bmac - 2010-07-13, 20:10
Temat postu: niestety...
... spotkanie 17-18 po konsultacjach z aktywistami z Rzeszowa i okolic jest anulowane zupełnie, także jako turniej regionalny. Przepraszamy wszystkich zawiedzionych Kolegów. Nie oznacza to, iż rezygnujemy z lokalizacji Rzeszowa jako gospodarza turnieju o Mistrzostwo Polski, będziemy to planować wspólnie z Wami w innym, bardziej pasującym terminie.

bmac

angst - 2010-07-13, 20:28

Mogę tylko dopisać, że w jakimś stopniu przyczyniłem się do tej decyzji. Ale po rozmowie z Vilem, a wcześniej z osobami, które zadeklarowały chęć wyjazdu do Pardubic w razie odwołania MP, wydaje się, że decyzja jest słuszna.

Najprawdopodobniej pojawiłoby się maksymalnie 5-6 osób spoza Rzeszowa i może z 10 z Rzeszowa, przy czym część w ogóle nie planowała grać. Prawdę powiedziawszy nie widzę większego sensu w organizowaniu turniejów na siłę.

Jednocześnie Rzeszowa nie skreślam, bardziej problem upatruję w terminie, niż lokalizacji (chociaż na pewno miała wpływ na decyzję części osób). Nie da się ukryć, że Rzeszów ma sporą ekipę i w mojej ocenie zasługuje na turniej, czego Vilowi i spółce życzę!

Pozdrawiam

Angst

Chaosu - 2010-07-13, 22:29

szarlott napisał/a:
Może warto też pomyśleć o samej stronie logistycznej? Nie każdy ma samochód (bądź samochód z klimatyzacją) a podroż pociągiem to niekoniecznie przyjemność.. Może wymyślam, ale po przeżyciu wczorajszej podróży uważam, że połączenie tej daty z lokalizacją w Rzeszowie to jakieś nieporozumienie, przynajmniej dla ściany północno - zachodniej.No ale, że ludzi z południa gra więcej to jestem jeszcze w stanie zrozumieć.. może to miał być taki turniej typowo warszawsko-rzeszowski :)

. . .Na każdy turniej, na który będzie Ci pasowało mogę odstępować Tobie miejsce w samochodzie bmaca, dobrze znoszę podróże pociągiem więc to nie problem. Rozumiem, że jeden uczestnik w turnieju w Rzeszowie gwarantowany?

szarlott - 2010-07-14, 00:14

Chaosu napisał/a:
szarlott napisał/a:

. . .Na każdy turniej, na który będzie Ci pasowało mogę odstępować Tobie miejsce w samochodzie bmaca, dobrze znoszę podróże pociągiem więc to nie problem. Rozumiem, że jeden uczestnik w turnieju w Rzeszowie gwarantowany?

Jak mnie jeszcze dowieziesz do Warszawy samolotem to nie ma problemu :) Też znoszę dobrze podróże pociągiem, bo często kursujemy do Gdyni (6h), ale w takim upale 10h to bez porównania. Poza tym nigdy nie narzekałam na lokalizację, do Krakowa zawsze chciałam jechać tylko terminy były niepasujące, więc bez takich Chaosu.

P.S. Nigdzie nie napisałam też, że podróż samochodem to sama rozkosz. Jest to po prostu mniejsze zło, bo można się zatrzymać wedle woli i załatwić podstawowe potrzeby fizjologiczne...

Chaosu - 2010-07-14, 00:42

. . .Wiem, że do Warszawy byś musiała dojechać dlatego napisałem - gdy tylko będzie Ci pasować. Komfort u bMaca na pewno jest nieporównywalny z żadnym masowym środkiem podróży więc uznałem to za dobrą ofertę... i mówię serio, a nie złośliwie. Też jechałem w niedzielę/poniedziałek pociągiem i też było ciepło... wiem że dam sobie radę i naprawdę mógłbym to miejsce odstąpić.
alicecooper - 2010-07-14, 17:04

szarlott napisał/a:
zwłaszcza w środku lipca, gdzie temperatura w pociągu osiąga chyba 50 stopni.

hmm w lipcu są turnieje w estonii, czechach, węgrzech
czy tam upały nie docierają :) ?

szarlott - 2010-07-14, 17:34

No to zróbcie turniej w Zjednoczonych Emiratach, przecież tam też docierają upały...
Wyraziłam swoją opinię na temat turnieju w Rzeszowie w środku lata:
- dojazd w 2 strony dłuższy niż sam pobyt (mówię o sobie, inni mają bliżej, inni dalej - norma)
- niezbyt atrakcyjny turystycznie
- komfort podróży jak pisałam wcześniej

Jak Wam sprawia przyjemność kiszenie się w pociągu to Wasza sprawa, przepraszam że myślę inaczej :mrgreen: Gomoku mnie już w ogóle nie kręci i jeśli miałabym pojechać na turniej to tylko po to żeby być może spotkać jakiś ciekawych ludzi bądź przy okazji zobaczyć jakieś ciekawe miejsce. Zróbcie turniej w lipcu, ale nie 2 dniowy, a 4-5 nad jeziorem, morzem, w górach czy w Abu Dhabi...

Żeby zachęcić nowych ludzi do przyjazdu na turniej trzeba ich też czymś zachęcić, bo maniaków gry w gomoku na żywo jak widać jest coraz mniej. Takim myśleniem "inni też tak mają, więc musi być super" z pewnością daleko zajedziecie. Ale powodzenia :P

Chaosu - 2010-07-14, 18:02

szarlott napisał/a:
Żeby zachęcić nowych ludzi do przyjazdu na turniej trzeba ich też czymś zachęcić, bo maniaków gry w gomoku na żywo jak widać jest coraz mniej. Takim myśleniem "inni też tak mają, więc musi być super" z pewnością daleko zajedziecie. Ale powodzenia :P

. . .To nie jest tak... turniej miał być w Rzeszowie, nie dlatego że ktokolwiek chciał się kisić długo w pociągu tylko dlatego że tam byli chętni do zorganizowania turnieju. I nawet pomyśleli jak uatrakcyjnić pobyt organizując jakieś zwiedzanie. To by było tyle jeśli chodzi o możliwości, bo że gdyby zrobić super atrakcyjny turniej z nagrodami, prywatnym basenem i Bóg wie czym jeszcze (oczywiście za darmo) to na pewno pojawili by się i nowi i starzy gracze. Przy tylu chętnych chyba nic dziwnego, że walczymy o każdą jednostkę stąd propozycja przejazdu z Maćkiem. Teraz rozumiem, że miejscowość musi jeszcze posiadać atrakcje turystyczne - z tym nie pomogę.

maestro - 2010-07-14, 18:14

Chaosu napisał/a:
Teraz rozumiem, że miejscowość musi jeszcze posiadać atrakcje turystyczne - z tym nie pomogę.

W Poznaniu jest wiele atrakcji turystycznych, może tam zorganizować turniej? :]

zukole - 2010-07-14, 18:51

Jestem za, w końcu blisko :D
szarlott - 2010-07-14, 18:52

Rozpisałam się już po poście Chaosu, ale post maestro przekonał mnie, że szkoda czasu :) Przez chwilę nawet miałam pomysł, żeby zorganizować coś nad morzem ale po co? Lepiej jechać do Zimnej Wódki (miejscowość przypadkowa), przyjedzie 10 tych samych osób co zawsze, zjawią się 2 nowe przypadkowe. Pogramy 10h w kulki, później się napijemy i będzie wielki fun.

Nie zamierzam się z Wami kłócić, pewnie macie rację, a ja po prostu pomyliłam forum. Tylko pozwólcie mieć odmienne zdanie. I przestańcie już z tym gadaniem, że trudno jest zorganizować gdzieś turniej. Ja zrobiłam to praktycznie sama w Poznaniu, Muchal w Łasku, Seven jeśli mnie pamięć nie myli w Krakowie.

Ja napisałam, jaka może być (nie musi) przyczyna niskiej frekwencji przy zapisach, a wy mnie atakujecie. Wyluzujcie i bądźcie trochę bardziej kreatywni :wink:

Chaosu napisał/a:
Teraz rozumiem, że miejscowość musi jeszcze posiadać atrakcje turystyczne - z tym nie pomogę.

Jeśli mam jechać gdzieś na koniec Polski to miło by było :) W gomoku mogę pograć na kurniku bądź z Krzychem, kumplem, babcią na żywo. Coś powinno mnie do przyjazdu na turniej przekonać. Kiedyś tą atrakcją była fajna atmosfera. Teraz jest jak jest.

I znowu się rozpisałam :P głupek ze mnie bo przecież i tak nie mam racji :lol:

P.S. Czy znajdę gdzieś jeszcze ogłoszenie o turnieju w Rzeszowie? Bo nie mogę znaleźć...

zukole - 2010-07-14, 19:00

http://psgrip.byethost16....urnieje/152-27r
szarlott - 2010-07-14, 19:01

Dzięki :)
maestro - 2010-07-14, 19:01

Nie bierzesz zbyt mocno do siebie naszych opinii? Mój poprzedni post wprawdzie napisany pół żartem, pół serio na pewno nie miał być z założenia złośliwy. Wręcz przeciwnie, całkiem poważnie chętnie wpadłbym na turniej do Poznania gdyby tam był organizowany.
szarlott - 2010-07-14, 19:25

Żaden problem, powiedzcie mi na ile osób mam znaleźć nocleg i salę do grania. Chociażby tam gdzie ostatnio http://www.schroniskohanka.com/polski.html

Schronisko znajduje się w północnej części Poznania - STRZESZYNIE. W jego sąsiedztwie - wzdłuż niewielkiej rzeczki Bogdanka - ciągnie się tzw. zachodni klin zieleni Poznania z kilkoma jeziorami: Rusałka, Strzeszyńskie oraz Kierskie. Nad nimi usytuowano liczne ośrodki wypoczynkowe i sportowe (kąpieliska, campingi, przystanie żeglarskie) oraz restauracje i bary. Wzdłuż jezior przebiega znakowany szlak turystyczny pieszy - zielony.

Grać można w środku jak i na dworze, jest boisko do siatkówki, kosza, miejsce na ognisko.

Chcecie?, żaden problem, jutro jadę i się dowiaduję kiedy mają wolne miejsca :mrgreen: Nagrody też mogę załatwić. Ktoś przywiezie sprzęt i macie turniej gotowy. Może nawet bym wpadła :]

Ależ to skomplikowane!!

soul_reaper - 2010-07-14, 21:02

A z lotniska daleko? Bo do Poznania moze tez bym wpadl, dawno nie bylem, a najblizsza okazja to chyba jak nowy samochod kupie i bede tam jechal na strojenie :D
Chaosu - 2010-07-14, 21:24

. . .Szarlott, przykro mi że po tym co piszesz uważasz, że nie pozwalam mieć odmiennego zdania. Ja się nigdy nie podjąłem organizacji turnieju i nie zamierzam, może to nie duży wysiłek ale mnie przerasta. Może to nie jest trudne (nie pisałem, że jest); napisałem tylko że akurat w Rzeszowie byli chętni. Pamiętam turniej w Poznaniu i w żaden sposób nie chciałem Cię atakować. Masz rację, że dodatkowe atrakcje przyciągają ludzi (choć mnie akurat nie, zwłaszcza atrakcje turystyczne). Na początku tematu wspomniałaś że podróż byłaby ciężka (wydaje mi się, że wcale nie zamierzałaś jechać, więc hipotetycznie). Ja na to równie hipotetycznie, że jeśli w tym problem to mogę Ci tak pomóc. Rozumiem, to tylko jeden z powodów i niestety w innych nie pomogę (organizować turniejów nie będę). Tylko tyle, żadnych ataków i osobistych wycieczek.
pif paf - 2010-07-14, 22:07

Jeśli ludzie nie mogą czy nie chcą przyjechać na turniej to dlaczego turnieju nie zawieźć do ludzi . Taki Grunwald i beczka piwa w nagrodę dla zwycięzcy w jakieś dwa dni przed bitwą to albo klęska albo po kilku latach impreza towarzysząca .
Kubica10 - 2010-07-14, 23:14

Gdyby był Poznań to i ja chętnie bym wpadł. ;)
Zresztą jak widać, padła propozycja Poznania i od razu jest kilka chętnych osób. Bo z dojazdem raczej problemów nie ma (samolot, pociąg, samochód... :P ), bo w razie czego jest co zwiedzać, bo można się zabawić, bo przede wszystkim jest gdzie pograć.
Tylko rodzi mi się pytanie - ile graczy jest z okolic? I czy gracze z dalszych odległości by wpadli. No i jak turniej w weekend to i może udałoby się mecz Lecha zaliczyć :p (Żartuję oczywiście...)