Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

Pente - Może w pente?

player_one - 2004-09-18, 12:53
Temat postu: Może w pente?
Skoro jest mecz w gomoku ... to może i w pente by sie dało cos z Czechami rozegrać ... Ze znalezieniem polakow mysle ze nie bylo by problemu. Co do naszych sąsiadów to napewno Mamhlad Joking Niice tez sie zna (sądząc po wynikach na brainkingu) jeszcze hmm.. z jeden i mozna by 4x4 zagrac. Wypowiadać sie :]
Marcin - 2004-09-18, 13:21

No dobry pomysł
martin1234 - 2004-09-18, 14:27

Dobry pomysł, tylko że ciężko byłoby wybrać 4 najlepszych Polaków.
Może najpierw jakiś krajowy turniej?

player_one - 2004-09-18, 14:44

Hehe ciężko :] czy ja wiem... No dobra mozna by zrobic eliminacje cos jak w gomoku tylko zeby bralo udzial nie wiecej niz 10 ludzi bo szkoda czasu. A heh ciekawe czy Czesi wogole chcieli by zagrac ale to juz inna kwestia. Mozna by zrobic jakies eliminacje tak na przyszłosc zeby problemu nie bylo. Hmm czyli co ...zglaszac sie kto chetny. Aha i zeby nie bylo za duzo ludzi to ... co chyba napisze wprost zeby tylko Ci co mają pojęcie o grze sie bardziej zainteresowali. A no i skoro juz zaczęłem to pisze sie na to. Zglaszac sie ... i pisac co o tym myslicie.
aaru - 2004-09-18, 17:35

bardzo chętnie zagram w eliminacjach.
byłaby okazja powalczyć z najlepszymi.

Pozdrawiam
aaru

Marcin - 2004-09-18, 17:38

No oczywiście ja też bym spróbował ;)
player_one - 2004-09-18, 18:16

Marcin masz jakies nicki na kurniku ...?
Marcin - 2004-09-18, 19:48

mam : 5 2 debiec, marcin_1916 i cwks_legia__wawa
player_one - 2004-09-18, 21:27

No to moze i coś by z tego było, czekam na odpowiedzi. A ty Marcinku zagraj z 500 gier to pogadamy.
s3v3n - 2004-09-18, 22:33

fajny pomysl, ale nie wiem czy byloby tylu Czechow, zeby zagrac mecz;)) Moze Amerykanie? hmm, mnie to w sumie obojetne z kim bysmy grali, jesli Player zorganizowalbys takie cos to chetnie wzialbym udzial (oczywiscie najpierw w eliminacjach:)

ps. co do samych eliminacji to mysle, ze limit 500 gier to duuza przesada, ale mimo wszystko dobrze byloby gdyby uczestnicy znali chociaz zasady pente (czyli nie byli "szarzy")...

player_one - 2004-09-18, 22:46

No wreszcie :] . Taa te 500 gier to moze i lekka przesada. Amerykanie powiadasz... napewno predzej znalezliby godną reprezentację. Mysle ze moglby byc bardzo ciekawy mecz , bo nie da sie ukryc graja bardzo dobrze. No to na liscie chetnych do eliminacji znajduja sie juz 4 osoby : Ja, s3v3n, Martin1234, Aaru . Pisac.
adik - 2004-09-19, 00:01

Wystarczy umówić się - stworzyć okazyjnie nicki, np. elim_seven, itd..

I turniejek prywatny - powinien wyłonić najlepszych.

Może i tam nie ma rewanżów, ale przecież lepsze to niż organizacja samodzielna i te szmery bajery - poza tym mozna zorganizowac np. 3 turnieje, zeby wyłonic realną najlepszą czwórkę.

Pozdrawiam, Adik.

player_one - 2004-09-19, 00:14

Hmm a może i nie glupie , chociaz mogloby byc nie fair. Ja myslałem o eliminacjach powiedzmy hmm no wśrod jakichs 10 osób kazdy z kazdym po 4 gry i tyle nie bylo by tego az tak dużo. Turnieje mogly by nie wylonic najlepszych ... no tak mysle. Jestem za eliminacjami bedzie sprawiedliwie i profesionalnie :] a zamieszania i tak nie da sie uniknąc.
s3v3n - 2004-09-19, 01:30

turnieje maja ta wade, ze nie wszyscy moga sie wyrobic i zdazyc na poczatek ..
mattmiller - 2004-09-19, 07:58

Ja Mattmiller zglaszam swoja gotowosc . :) :D :]
Marcin - 2004-09-19, 08:33

ja moge spróbowac chociaz ze za bradzo nieumiem grac ;)
Chaosu - 2004-09-19, 09:07

[akapit]Jestem chętny jeśli tylko nie będzie trzeba zakłądać nowych nicków : )

[akapit]Co do amerykańskiej reprezentacji to chyba byśmy dostali od nich do zera ; )

player_one - 2004-09-19, 10:33

Bez zakładania nowych nickow sie nie obejdzie, bo jak inaczej to rozegrac, zeby wszystko było czytelne.
No do zera napewno byśmy nie dostali, troche wiary w siebie.

Tak wiec do eliminacji zapisali sie : ja, s3v3n, chaosu, martin1234, aaru, mattmiller, marcin.
Jednak mysle ze nie beda to krutkie eliminacje, czekam na Fankę, Irasa, Konrada, Wiaterka, Dario, Cochise, Utratosa? Mogłem o kims zapomniec.
Pisac :]

angst - 2004-09-19, 12:51

Wstepnie ja bym sie chcial zglosic do eliminacji. Moze swiat pente mnie nie zna, ale ja go troche znam, a takie eliminacje to bylaby okazja do zmierzenia sie z przynajmniej krajowa czolowka. Jestem cienki, ale z wszystkich wymienianych przez Was graczy nie ma chyba zadnego, z ktorym przynajmniej raz (w czasie turnieju oficjalnego) nie wygralem...

Zapomnieliscie o Zakonie, Deinie i Minucie - to gomokowcy w sumie typowi, ale w pente tez niezle graja i wprowadziliby wiele urozmaicenia do gry :)

A bez Utratosa (przynajmniej proby zaproszenia go) te eliminacje sa bez sensu...

Pozdrawiam

Angst (dla pentakow - w turniejach piotrek401)

player_one - 2004-09-19, 13:00

Jak najbardziej zgadzam sie i dopisujemy Ciebie do listy chetnych. Hmm Utratos pewnie nie zechce(czyt. nie bedzie miał czasu) zagrac. Czemu od razu bez sensu :wink: no powiedzmy w ostatecznosci mógłby grac bez eliminacji jesli by nikt nie mial nic przeciwko. No a Minuta, Dein, Zakon są oczywiscie mile widziani.
mattmiller - 2004-09-19, 15:42

widzialem kiedys gry zakona i uwierzcie mi ze gra on bardzo dobrze . widzialem tylko ze 2 gry ale sadze ze gra na poziomie ok 1550 . To moja ocena
player_one - 2004-09-19, 16:00

Zakon to jest Zakon i myślec potrafi czy to gomoku czy renju czy pente co do tego nie mam zadnych watpliwosci. A eliminacje sa po to by wylonic najlepszych. Myślę ze mogly by sie zaczac juz w tym tygodniu, więc kto chce niech sie zglasza.
aaru - 2004-09-20, 09:05

Nie mam nic przeciwko, by Utra grał w reprezentacji bez eliminacji.
Jeżeli chodzi o sposób wyłonienia najlepszych, to myślę że turnieje nie są najlepszym pomysłem. Jestem za rozwiązaniem Playera - eliminacje po kilka gier, każdy z każdym. Zresztą sprawa przetestowana przez IRP Gomoku.

Pozdrawiam
aaru

Marcin - 2004-09-20, 09:58

Zgadzam sie z wami panowie !!!!!!!!
HonoR - 2004-09-20, 12:10

Ja również bym z checią wziął udział w tych eleminachach. Ktos musi byc ostatni prawda? :mrgreen:

Pozdrawiam

100per - 2004-09-20, 12:34

Proszę o zarezerwowanie jednego miejsca w eliminacjach dla mojej skromnej osoby...
player_one - 2004-09-20, 15:33

Hehe jakie zaineresownie pente :] wszystko idzie w dobrą stronę myśle ze eliminacje będą mogły ruszyć w końcu tygodnia. Dzięki za odpowiedzi.
adik - 2004-09-20, 16:14

Adik, który wymiata w Pente na 1 minutę, chętnie pogra :mrgreen:

Ale najpierw jakiś trening by się przydał - wy w tym siedzicie, ćwiczycie jakieś schemaciki, itd.. musiałbym poćwiczyć.

Ktoś doświadczony pomoże?

Jakby co, często na Gomoku jestem.

Pozdrawiam, Adik.

seba - 2004-09-20, 17:48

Nie chciałbym być wyśmiany ale równierz chętnie bym chciał spróbować sił. Nie licze na nic wielkiego ale jedynie na nauke. Czy mogłbym spróbować zagrać?
s3v3n - 2004-09-20, 17:58

wysmiany?? ale czemu?:) kazdy moze, a nawet POWINIEN zagrac, w koncu od tego sa eliminacje, zeby kazdemu dac szanse, niezaleznie od jego umiejetnosci !!

ps. adik, jak chcesz pocwiczyc to wystarczy dorwac kogos na gomoku i poprosic o pare gier, prawie zawsze jest jakis pentak, z ktorym moznaby pograc..

player_one - 2004-09-20, 19:24

No dobra sprostuje jeden ze swoich wczesniejszych postow... w ktorym napisałem ze wolałbym aby grali najlepsi :] , racja niech grają wszyscy chętni bedzie moze dłuzej ale ciekawiej :]
martin1234 - 2004-09-20, 20:57

No dobra, uważam, ze należy skończyć to deklarowanie się poszczególnych graczy, a wziąć się do roboty. Z takiego "ja tez mógłbym zagrać" itp. nic nie wyniknie. :]
Tak, więc radzę Player zebrać zgłoszenia, moze na jakiś adres e-mail?
Zgłoszenia przykładowo do końca tygodnia albo do końca września. Potem ewentualnie nicki, jeżeli będą tworzone nowe, jeśli nie to określić zasady i gramy:-)

PS. W pente nie grałem gdzieś od lipca (jedynie na Brainkingu), a więc mocny nie jestem:P

player_one - 2004-09-20, 21:12

No to ... dobra wysłajcie do mnie chyba ze ktos ma cos przeciwko :] czas na zgłoszenie jest do konca tygodnia (do 26.09). I co pisac nick i chyba starczy, bo co więcej.
W niedziele napisze kto sie zapisał bedzie mozna wreszcie zacząc eliminacje. Pisac, czekam. :]

adik - 2004-09-20, 21:27

Jeszcze tylko mail podaj.

Poza tym proponuje pisać tutaj:

Wystarczy nick. Najpierw może podaj godzinę i datę ew. eliminacji - chętnie pomogę w organizacji.

Jakby co - 4401012, ew. adiczek@vp.pl

Pozdrawiam, Adik.

Chaosu - 2004-09-20, 21:38

[akapit]nick: Chaosu email:chaosu@wp.pl (w przypadku przekroczenia limitu(zwrot wiadomości) gg1750044@o2.pl).

[akapit]Nadal jestem przeciwny zakładaniu dodatkowych kont na kurniku. Znacznie wygodniej powinno być rozgrywanie gier w kolejkach i zapisywanie wyników. Po skończeniu eliminacji będzie można podliczyć punkty dla każdego gracza według dowolnej metody obliczania rankingu.

player_one - 2004-09-20, 21:41

no to sie teraz troche chaosu narobiło :]
pisac do mnie :twisted:

player0ne@o2.pl

Data rozpoczecia ?, jak bedzie lista uczestnikow no to od poniedziałku mozna twozyc nicki z poczatkiem elim_nick( moze cos modzejszego ktos wymysli to niech pisze) i gramy .
CO JESZCZE NIE TAK ?

a i Chaosu chyba tylko Ty masz cos przeciwko tworzeniu nowych nickow, a jak dla mnie jest to jedyne sensowne rozwiazanie.

s3v3n - 2004-09-20, 23:16

nowe nicki to raczej koniecznosc, Chaosu chyba mozesz zagrac 40 gier na innym nicku ;) takie rozwiazanie bardzo ulatwi pozniej wylanianie najlepszych, bo statystyki beda od razu dostepne. co do poczatku to moze po prostu irp_ (chyba ze to zastrzezone?:)
ps. Player mam nadzieje, ze sie nie zraziles, bo takie odnioslem wrazenie:), i dociagniesz to od poczatku do konca.

player_one - 2004-09-20, 23:30

No całe szczescie ze ktos tu jeszcze mysli ( dzieki za wykasowanie postow) dobra pisac maile i kto nie ma to sobie stworzyc nicka irp_ i tyle eliminacje ruszają od poniedziałku.
Już chyba wszystko zostało napisane :] .

angst - 2004-09-21, 01:12

Prosilbym o stworzenie innych nickow niz _irp. I tak juz sie ich sporo porobilo, a dodatkowe na pewno w tej kwestii nie pomoga. Proponuje np. pen_chaosu lub pente_chaosu, itp.

Pozdrawiam

pente_angst

lonewolf - 2004-09-21, 01:27

Ile będzie czasu na rozegranie swoich gier?
100per - 2004-09-21, 09:42

Uwaga: zakładamy nicki wg schematu: pen_nick.

Koniec, kropka.

pen_100per

aaru - 2004-09-21, 09:49

Taaaaaaa Jessssssssssssssst

pen_aaru

seba - 2004-09-21, 12:24

Ponieważ niemoge założyć nicku pen_nie_ma_ze_boli <lol2> to zakłądam nick pen_nmzb mysle ze sie mozna domyślić jakby co :] :)

Pozdrawiam
Seba

player_one - 2004-09-21, 16:16

Na rozegranie swoich gier proponuje 2 tygodnie ?
(czyli do 10.10)

seba - 2004-09-21, 16:49

Doczytałem sie że eliminacje rozpoczną się w poniedziałek. To prawda?

Mogłbyś napisac potem player kto startuje żeby niebyło żadnych podróbek nicków i żeby każdy miał jasność z kim ma grać.

player_one - 2004-09-21, 17:12

Nie no wiesz zartuje sobie :] . Jak napisałem ze w pn i nikt nie bedzie mial nic przeciwko to tak bedzie a pełną liste osob ktore beda brały w eliminacjach podam w niedziele -poniedziałek. Grać będą tylko Ci ktorzy wysla do mnie maila.
Koniec. Kropka.

aaru - 2004-09-21, 21:01

Może by do tego czasu ustalić formułę rozgrywania eliminacji. Po ile meczy?

Myślę, że wyniki należałoby zgłaszać jednej osobie. Może tobie Player??

Pozdrawiam
Arek/aaru

player_one - 2004-09-21, 21:54

Jest pytanie player odpowiada... gry pieciominutowe pro oczywiscie kazdy z kazdym po 4
Wyniki sie obada po zakonaczeniu eliminacji wsio bedzie zapisane w statach przeciez :]

O i tak btw razem ze mną narazie zapisało sie ... uwaga ... całe ... 6 osób pff

kaka - 2004-09-21, 23:15

Mogę się zapisać, ale tylko po to żeby się nauczyć grać :P . Co do reprezentowania... nie mam umiejetnosci ani doswiadczenia w pente. :)
player_one - 2004-09-23, 09:17

Zastanawia mnie fakt iż tyle osób deklarowało swoj udział, o tylu osobach była mowa a tu dopiero 7 mam na liście. Aby ktos mogł zagrac musze dostac od niego maila. Wysyłać !!! :]
aaru - 2004-09-23, 09:27

No, krzykacze wszyscy :)
Gdzie jesteście.
Walić mailami do playera

Pozdrawaim
aaru

raigeken - 2004-09-23, 20:20

Jestem chętny na te eliminacje. Tylko mam do Ciebie player_0ne jedną prośbę.. nie wyjeżdżaj tutaj z textem żeby ktoś zrobił 500 gier bo na pente w ciagu dnia moze siedzi z 3 osoby. No a wiec?

Może mam jakies szanse, ale zawsze warto spróbować....

jak chcesz sie skontaktować to gg masz w profilu :)

Pozdr0
Rai

s3v3n - 2004-09-23, 20:43

Raigeken, wyzej jest napisane, ze jesli jestes zainteresowany to wysylasz maila (prywatna wiadomosc przez forum pewnie tez jest do zaakceptowania..). sadze, ze to Tobie powinno zalezec na zapisaniu sie, a nie innym i to Ty powinienes sie zglaszac do Playera, a nie na odwrot:) co do frekwencji na pente to faktycznie nie powala, ale mozna przeciez zaprosic kogos z gomoku, 500 gier to jest najwyzej miesiac grania;)
raigeken - 2004-09-23, 20:45

zglosilem sie juz... potem bedzie ze nabijam bo nie wiele osob(wg mnie) umie grac w pente z gomoku... mozliwe ze masz racje :] :|
player_one - 2004-09-25, 00:02

Moze jak ujawnie listę osob ktore sie zapisały do tej pory to zadziala to motywująco na niektorych niezdecydowanych.
-Player
-S3v3n
-Dein
-Angst
-Fanka :]
-Wicherek
-Kaka
-Nmzb
-Mattmiller
-Martin
-Aaru
-Pavlini
-Raigeken
-Draqul
-Łosiu ...

W somie juz nie jest najgorzej :]

draqul - 2004-09-25, 09:50

Player też chetnie sie zapisze ale tylko po to aby pograc w pente. Wiem z góry że ja w pente jestem noga. :wink: Już pisze PW.
wicherek - 2004-09-26, 13:46

a czy moglby ktos cos skrobnac o tym w jakich godzinach mozna ich zaciagnac do rozegrania gier ? bo kazdy chyba chodzi do szkoly/pracy i nie ma czasu byc na kazde wezwanie

Pozdr! wicherek

aaru - 2004-09-27, 08:14

Prośba do Playera.

Kiedy już dasz sygnał do rozpoczecia eleminacji, daj proszę aktualną listę uczestników.

aaru / Arek

despair - 2004-09-27, 09:19

chyba musze czesciej zagladac na forum;)
dlaczego mnie nikt nie powiadomil? (do Ciebie mowie Player:P) ;]
ja tez chce :D
ale czy wezme udzial to zalezy od godzin w ktorych to bedzie sie odbywalo.
przyjmiecie jeszcze jedno zgloszenie? :)

player_one - 2004-09-27, 15:38

Znaj F moje dobre serce, mimo iż to wielki dla mnie wysiłek ... ostatecznie dopisuje i Ciebie :]

Oto lista osob ktore bedą grały w eliminacjach wraz z ich nickami:

1. pen_player
2. pen_martin
3. pen_aaru
4. pen_s3v3n
5. pen_mattmiller
6. pen_nmzb
7. pen_dein
8. pen_angst
9. pen_kaka
10. pen_raigeken
11. pen_losiu
12. pen_draqul
13. pen_wicherek
14. pen_fanka
15. pen_pavlini
16. pen_100per
17. pen_despair
18. pen_konrad
19. pen_lutalek

I z nikim innym grać nie mozna :] Nie wiem czy to było juz gdzieś napisane ale tak:
- kazdy za kazdym po 4 gry
- czas 5 min pro oczywiscie

Eliminacje od dzisiaj (poniedziałku) przez 2 tygodnie

despair - 2004-09-27, 15:56

ostatecznie .. ;)
brak slow :P

Marcin - 2004-09-27, 16:01

ej a Ja ?:)
martin1234 - 2004-09-27, 16:07

A ty sie nie zglosiłes więc cie nie ma...
Nie pisz głupich postow bo szkoda czasu twojego, na pisanie i naszego, na czytanie...

player_one - 2004-09-27, 16:13

I wszystko jasne :]
aaru - 2004-09-27, 17:22

Ja w kwesti formalnej.

Nie jestem zwolennikiem remisóe, ale może by tak nie zamykać tej opcji??
Chyba, że zarządzenie szczeglne przez wzgląd na łosia.
Co go myślę od propozycji remisów i tak nie powstrzyma.

raigeken - 2004-09-27, 17:23

remisy powinny byc.... powiezmy ze gra juz toczy sie na czas i nie ma zwyciescy i wszystko przesądzą lagi i wtedy juz jest bez sensu, a tak mozna dac remis....

remis powinien byc :]

R@I

aaru - 2004-09-27, 17:23

Aha, najważniejsze.

Będę dzisiaj na kurniku.
Zaraz po turnieju gomoku wchodzę na Pente - okolice 21:30.
Chętnych do pierwszych partii eliminacyjnych zapraszam.

konrad - 2004-09-27, 17:25

ostatnio nie wchodzilem na forum i nic o tym nie wiedzialem o reprezentacji... wyslalem Ci maila player ze zgloszeniem, moglbys mnie jeszcze wpisac na liste? uwazam z gory ze bedziesz tak mily i zrobie sobie juz nick pen_konrad :)
martin1234 - 2004-09-27, 19:40

Skoro został poruszony temat remisów, to chciałbym także dowiedzieć się czy gry mają być grane z zakazem cofania?
Ja osobiscie uważam, ze powinny, ale nigdzie wyżej chyba nie było o tym mowy.

A co do Łosia, to niech tylko spróbuje cokolwiek kombinować...

kaka - 2004-09-27, 20:04

-Konrad musi grac w pen. podam jeden powod bo to oczywiste. Wygral jak narazie jedyny turniej pente Warszawa 2004.
-remisy są konieczne z powodów wymienionych w postach powyżej. Nie znosze rozstrzygnieć przez czas.

player_one - 2004-09-27, 20:23

Najpierw o remisach. Obie strony mają po 5 min jezeli jedna mysli dluzej to czemu ma za to dostac remis. Ale niech wam bedzie moze te remisy nie namieszają wiele.

Cofanie jak chcecie cofajcie jak nie to nie cofajcie w somie to problem kazdego z was. JA proponuje stoly z wylaczoną mozliwościa wtedy nie bedzie wyboru.

Konrad ...ok spozniłeś sie mowisz ale zagladam na kurnik a tam juz rozegrane gry. Nie no moze sie czepiam ale troche to nie tak jak powinno być. A moze mam zły humor i powiem o to twoj problem ... był tydzień na zapisanie sie i co moze nie mialbym wtedy racji. Jest jak jest i nic nie będę zmieniał ale ma mi sie to prawo nie podobac i tyle. Dobra dosyc juz tego gadania ... gramy.

Ja nie mam narazie czasu moze w środe sie uda. Nie pytac o rzeczy ktore to juz napisałem. Do zobaczenia.

kaka - 2004-09-27, 21:54

Cytat:
Konrad ...ok spozniłeś sie mowisz ale zagladam na kurnik a tam juz rozegrane gry. Nie no moze sie czepiam ale troche to nie tak jak powinno być. A moze mam zły humor i powiem o to twoj problem ... był tydzień na zapisanie sie i co moze nie mialbym wtedy racji. Jest jak jest i nic nie będę zmieniał ale ma mi sie to prawo nie podobac i tyle. Dobra dosyc juz tego gadania ... gramy.

Nie zrozumiełem. Napisz jaśniej jeśli możesz. Konrad w końcu będzie grał w PEN czy nie? Rozegrane gry .... powinieneś się domyślić czytając poprzedniego posta dlaczego je rozegrał. NIe widze problemu żadnego w sprawie Konrada.
Może niech Twoim usprawiedliwieniem będzie zly humor.

-Angst przyjmował ludzi bez problemów nawet w trakcie eliminacji. Nie masz się czym katować player.
- Nie wziąść jego do reprezentacji pente to tak jak nie wziąść Zakona do gomoku. Choć może lekko przesadzam, ale znam gościa osobiście i moge nawet dodać śmiało, że jak nie będzie grał też to oleje:))

P.S.Sory za taki ostry post Player. Napisałem co myśle.
P.S.2.Dobra robota Player z tą reprezentacją! gratki. świetny pomyśł

player_one - 2004-09-27, 22:01

Czy ja sie nazywam Angst... nie. Ale nie wazne, mam teraz tyle spraw na głowie ze nie bardzo mi humor dopisuje. No juz nie mam nic przeciwko. Konrad moze grać jak wszyscy ktorzy sie zapisali.
aaru - 2004-09-27, 22:38

Myślę, że eliminacje powinny przebiegać w koleżeńskiej atmosferze.
Nie chcaiłbym też dyktatury. Nie możemy polegać na czyimś humorze.
Apeluję o rozsądek!!!

Wydaje mi się, że nawet te eliminacje zostaną zakończone, to nie możemy stworzyć zamkniętej kasty.
Trzeba będzie pomyśleć o jakiś okresowych repasarzach, ale to temat na później.

Aha, w kwesti łosia - juz rozrabia (podobno już podpowiadał podczas gier eleiminacyjnych - wiadomość z drugiej ręki). Proponuję go nie wpuszczac na stół gdy nie gra.

to tyle na pierwszy dzień eliminacji

Pozdrawiam
aaru / Arek

[ Dodano: 28-09-2004 ]
Dzisiaj (28.09.2004) jestem obecny na zalewie od 08:00 do 10:00.
Chętnych do partii eliminacyjnych zapraszam.
Postaram się jeszcze być wieczorem, ok 21.

seba - 2004-09-29, 20:20

Własnie gram z losiem w pente. Oczywiście co moment jego nick staje sie szary, znika. Pisze że rozmawia z dziewczyną na gg :roll: Podbno u Aaru też coś kręcił ale to juz nie moja sprawa. Ja chciałbym tylko żeby te gry były fair. Może i faktycznie coś robil ale skąd mam pewność że nie grął progiem? Jeżeli gra to niech wyłącza gg.

Pozdrawiam
Seba

martin1234 - 2004-09-29, 20:46

Heh... własnie sprawdziłem statystyki Losia. Ma na 6 rozpoczetych pojedynków, tylko 2 skończone:/
Może to nie jest wielki problem, ale uważam, że lepiej czegość w ogóle nie zaczynać jak sie ma to robić "na raty"...

player_one - 2004-09-29, 21:43

łoś jak łoś mysle ze skreslenie jego z listy graczy jest kwestią kilku dni :]
despair - 2004-09-30, 00:58

uwazam, ze nie powinno sie skreslac losia. wtedy nie beda rowne szanse, gracze beda mieli rozna ilosc rozegranych partii, ten pomysl odpada.
najwyzej pod koniec nie bedzie sie liczylo partii rozegranych z nim, ale podczas eliminacji mysle ze nie mozna go skreslac.
a z tym podpowiadaniem to lekka przesada ..

kantpie - 2004-09-30, 07:51

jak by los dal haslo móglbym grac za niego ( chociaz nie potrafie, ale przynajmniej bym gral fair)
player_one - 2004-09-30, 09:06

A skąd ta wyrozumiałość. Chyba za mało z nim graliście. I problemu nie widze z wykresleniem bo gry z nim by sie po prostu nie liczyły . Biedactwo buahaha :]
losiu - 2004-09-30, 14:01
Temat postu: ODPOWIEDZ!
nie_ma_ze_boli napisał/a:
Własnie gram z losiem w pente. Oczywiście co moment jego nick staje sie szary, znika. Pisze że rozmawia z dziewczyną na gg :roll: Podbno u Aaru też coś kręcił ale to juz nie moja sprawa. Ja chciałbym tylko żeby te gry były fair. Może i faktycznie coś robil ale skąd mam pewność że nie grął progiem? Jeżeli gra to niech wyłącza gg.

Pozdrawiam
Seba

Wiesz jak grałem z tobą to naprawde rozmawiałem to dlaczeo mnie pod czas gry jak klikałes nie było mnnie z 8 sek. ja słyszałem ze klikłes bo mam słuchawki. A jak grałem z Aaru zresztą nie wiem wiem z kim to miałem lagi .......... A wogóle czy jest jakis program do grania w pente?? Niestety ja takiego nie znam ........ i chyba nie ma! A gra przez program to nie jest gra!!

despair - 2004-09-30, 14:03

sa programy, sama mam pentago czy jakos tak ;]
proponuje wylaczac gg podczas eliminacji, a jezeli nie mozesz wylaczyc gg to zagraj pozniej, jak juz bedziez mogl je wylaczyc. mysle ze wtedy wszyscy beda szczesliwi;]

losiu - 2004-09-30, 14:08
Temat postu: ;-)
despair napisał/a:
sa programy, sama mam pentago czy jakos tak ;]
proponuje wylaczac gg podczas eliminacji, a jezeli nie mozesz wylaczyc gg to zagraj pozniej, jak juz bedziez mogl je wylaczyc. mysle ze wtedy wszyscy beda szczescili;]

Dzięki i tak bede robił :-) pozdrawiam! :-)

aaru - 2004-09-30, 15:50

aha
łosiu, ze mną jeszcze nie grałeś

:)

raigeken - 2004-09-30, 17:00

chcialem powiedziec cos strasznego :cry: nie wiem dlaczego zaden pokój nie chce mi się włączyć tylko pisze "łączenie z serwerem.." a potem "próba połączenia z serwerem zakończona porażką (?)". Nie wiem kompletnie co się dzieje. Jave Script od nowa zainstalowałem i nic... Może mi ktoś pomoże żebym zdążył z tymi eliminacjami ? (nawiasem mowiąc losiu też ze mną cały czas migał i też sciemnial ze gada z dziewczyna a wiec zapewne gra progiem)

Jak cos to wyslijcie maila na matek23@vp.pl bo gg nie wiem czemu tez mi nie dziala :|

HELP

aaru - 2004-09-30, 17:14

łosiu zawsze ściemnia (niestaty, łosiu, ale taka prawda)

Dlatego apeluję.

Proszę wszystkich o grę fair.

Pozdrawiam
aaru

player_one - 2004-10-01, 18:40

Najbardziej aktualna lista osob ktore biorą udział w eliminacjach

1. pen_player
2. pen_martin
3. pen_aaru
4. pen_s3v3n
5. pen_mattmiller
6. pen_nmzb
7. pen_dein
8. pen_angst
9. pen_kaka
10. pen_raigeken
11. pen_losiu - zostaje wykreślony*
12. pen_draqul
13. pen_wicherek
14. pen_fanka
15. pen_pavlini
16. pen_100per
17. pen_despair
18. pen_konrad
19. pen_lutalek
20. pen_minuta
21. pen_arczi
22. pen_adek ostatnio dodany

*
- z wicherkiem 3 gry grał czarnymi
-zaczął zbyt wiele meczy nie kończąc ich ( zapewne chodzilo mu o zdobycie przewagi bedąc wiecej niz dwa razy czarnymi)
-podejrzane miganie podczas gry

Jesli ktos ma cos przeciwko, oprucz samego losia to pisac.

aaru - 2004-10-01, 19:04

Chciałbym się wstawić za łosiem.
Zasady były ustalone - nic nie było o tym, że mecze rozgrywamy jednym ciągiem.
Żeby kogoś wykluczyć, trzeba mieć dowody. Na razie pozostaje domniemanie niewinności. Player - nie uprawiaj "wolnej amerykanki". Mnie samemu nick czesto miga (jak gram w pracy i szef przechodzi :) lub w domu, bo np. podczas gry ogladam sobie statystyki innych graczy).
Myślę, że nie możemy wykreślać łosia. Zaistnienie podejżenia o grze nie fair, nie uprawnia nas samych do zadawania ciosu poniżej pasa!!!!!!

To tyle w tym temacie.
Swoją drogą, jeżeli tak sztywno trzymasz się zasad, to czemu po tygodniu trwania eliminacji dopisujesz 2 osoby (a na rozegranie meczów zostało 9 dni). Ciekawe podejście, co??

Swoją drogą cieszę się z kolejnych dwóch osób w eliminacjach.

Pozdrawiam wszystkich - szczególnie łosia i playera.

Arek / aaru

player_one - 2004-10-01, 19:14

Co nie ma dowodow ... przeciwez widze ze los gral 3 gry czarnymi z wiaterkiem.
I nie mow mi tutaj ze wolna amerykanke czy cos tam bo co ja mam im powiedziec ze nie bo nie, mowie ze sie zgadzam a ze nikt nie ma nic przeciwko to moja wina ? Poki co niech sie zapisują... pewnie sie to na dwoch tygodniech nie skonczy.

despair - 2004-10-01, 19:17

moje zdanie jest troche odmienne, chociaz nie mowie ze nie masz racji, Aaru.
to sa eliminacje a nie normalne gry, wiec powinien sie na nich skupiac. jezeli chce rozmawiac z diewczyna to niech to robi po grze. jezeli musi z nia teraz rozmawiac to niech przelozy gre na pozniej.
miganie jak miganie, ale podpowiadal podczas gry (informacja z drugiej reki)
po tym jak losiu zostal wyeliminowany, pojawil sie pomysl dodania innych graczy (jezeli sa juz zmiany, to od razu mozna zrobic wieksze).
uwazam tez, ze czas jest wytyczony jasno, i cale eliminacje nie powinny przekroczyc 2 tyg. jezeli ktos nie ma czasu na te gry niech sie nie stara o dopisanie. tak ja to widze.

aaru - 2004-10-01, 20:13

Witam ponownie

Chciałem się umówić na gry z:
pen_martin
pen_s3v3n
pen_mattmiller
pen_raigeken
pen_100per
pen_minuta

Proszę podać odpowiadające pory i terminy

Pozdrawiam

[ Dodano: 02-10-2004 ]
Na tą chwilę do odstrzału :twisted: pozostali:
pen_mattmiller
pen_raigeken
pen_100per
pen_minuta

Dzisaij, tj 3.10.2004 będę na kurniczku ok 23:30
Chętnych zapraszam.

wicherek - 2004-10-02, 20:59

Chcialbym umowic sie na termin dokonczenia gier emilinacyjnych nastepujacych osob:

pen_martin
pen_s3v3n
pen_mattmiller
pen_dein
pen_kaka
pen_100per
pen_konrad
pen_minuta
pen_arczi

mam nadzieje ze nikt nie bedzie sie tlumaczyc ze nie ma czasu rozegrac 4 gier bedac na kurniku tym bardziej ze jest to raptem kilka minut grania.

Pozdr! wicherek

Chaosu - 2004-10-02, 23:22

[akapit]Jestem przeciw wykreślaniu Łosia, proszę do tematu o nim o ile nie muszę tego powtarzać.
player_one - 2004-10-03, 12:18

Dobra niech gra cały ten Łoś. Juz nic do niego nie mam.

Dobra od tej pory juz nikogo nie dopisze. Lista graczy wyglada nastepująco:

1. pen_player
2. pen_martin
3. pen_aaru
4. pen_s3v3n
5. pen_mattmiller
6. pen_nmzb
7. pen_dein
8. pen_angst
9. pen_kaka
10. pen_raigeken
11. pen_losiu - gra dalej
12. pen_draqul
13. pen_wicherek
14. pen_fanka
15. pen_pavlini
16. pen_100per
17. pen_despair
18. pen_konrad
19. pen_lutalek
20. pen_minuta
21. pen_arczi
22. pen_adek
23. pen_cochise

Ostatnio dodani :]

despair - 2004-10-03, 12:29

no ;] los tez czlowiek, dac mu spokoj ;)
losiu - 2004-10-03, 15:34
Temat postu: Zwierzę!
Łoś to zwierze z dwona rogami:-) hehe dzieki player ze juz nic do mnie nie masz<pozdrowionka>;-) Uf jestem nie zastrzelony koniec polowac!
kantpie - 2004-10-04, 08:36

i skonczyl sie sezon na losia :)
aaru - 2004-10-04, 19:10

Wyzywam na pojedynek osoby, kryjące się pod nickami:
pen_raigeken
pen_100per
pen_lutalek
pen_adek
pen_cochise

Czekam na odpowiedź

losiu - 2004-10-04, 21:04
Temat postu: Eliminacje- Dokonczenie
Chciałbym się umówic na dokończenie meczów eliminacyjnych z
pen_adek
pen_raigeken
pen_100per
pen_s3v3m
pen_minuta
pen_martin dokończyc 2 partie
pen_lutalek
pen_kaka dokończyc
Wszystkich te które mają czas prosze o przesłanie wiadomosci o której godzinie bedą na pente na gg 5536167 albo napisac tutaj na forum
Pozdrawiam:-)

martin1234 - 2004-10-04, 21:44

Łosiu, coś Ci się pomyliło, bo my mamy już dokończone gry:-)

Ale jeśli ktos chce zagrać ze mną gry to zapraszam na Kurniku jutro między 15.00 a 17.00.

aaru - 2004-10-05, 22:45

U mnie zostali:
pen_raigeken
pen_100per
pen_lutalek
pen_adek

Proszę podawać odpowiadające terminy

raigeken - 2004-10-07, 14:28

Przykro mi bardzo, ale... rezygnuję z eliminacji. Mam mało czasu na pente. Szkoła itp. itd.

Wybaczcie :(

Rai :wink:

player_one - 2004-10-07, 21:05

No spręzać się zostały tylko 3 dni :]
aaru - 2004-10-07, 23:06

Lutalek i 100per - z nimi jestem w kontakcie.
Nie widziałem się jeszcze z pen_adek.
Proszę o kontakt, by się umówić na gry eliminacyjne.

s3v3n - 2004-10-08, 13:51

ja mam pytanie. na jakiej podstawie bedzie wylaniana ostateczna kolejnosc? tzn, czy procent zwyciestw, liczba zwyciestw, ranking (choc to bezsensu). co jesli wg pierwszego kryterium dwaj gracze zajma to samo miejsce?
Marcin - 2004-10-08, 13:59

A ja to co ?:(
player_one - 2004-10-08, 14:11

Proponuje aby ostateczną kolejność ustalił stosunek gier wygranych do przegranych.
Jesli gracze zajma to samo miejsce to bedzie decydowac wynik ich bezposredniej konfrontacji... ale jesli i ten bedzie remisowy to moze ich wynik z osobą ktora wygrała eliminacje ... sam nie wiem mysle ze problemow takich nie bedzie.

s3v3n - 2004-10-08, 14:47

player_one napisał/a:
Proponuje aby ostateczną kolejność ustalił stosunek gier wygranych do przegranych.

a co z remisami?

player_one napisał/a:
sam nie wiem mysle ze problemow takich nie bedzie.

dobrze byloby to ustalic przed zakonczeniem, bo pozniej ktos moze wg jednej klasyfikacji byc np 4, a wg innej 6 i domagac sie stosowania tej pierwszej, co z kolei nie bedzie musialo sie podobac innym..

aaru - 2004-10-08, 14:58

A może tak liczba punktów: 1 za zwycięstwo, 0,5 za remis.
W przypadku tego samego miejsca - rywalizacja bezpośrednia.
W przypadku ponownego remisu - wynik rywalizacji z liderem rankingu (jeżeli i tu remis to kolejne miejsce itd.)
Gdy remis punktowy następuje na miejscu pierwszym, to wynik z kolejną osobą po liderach, itd...
Z sytuacjach bez wyjście (nie powinno takich być) można zawsze zarządzić dogrywkę.

soul_reaper - 2004-10-08, 15:16

A jak dalej nie ma rozwiazania to wypic flaszke :P
A tak na powaznie to takie rzeczy sie powinno ustalac na poczatku (nie zebym sie czepial), bo potem to moga byc rozne problemy.
Natomiast propozycja Aaru wydaje sie spojna i logiczna, wiec mialaby moje poparcie gdybym gral w eliminacjach pente :)

despair - 2004-10-08, 15:54

po co robic dogrywki ? nie lepiej aby w sytuacji gdzie osoba X wygrala 1 i 3 partie a Y 2 i 4, zeby wygral grac X, poniewaz wygral z tym drugim jako pierwszy ?
albo na tle gier z innymi graczami, ktory ma wiecej wygranych z tymi ktorzy zajeli wyzsze miejsca.
tak w ogole to skontaktujcie sie z Ece, on ostatnio w warszawie tym sie zajmowal razem ze 100perem (chyba). oni na pewno mieli prawidlowy system wylaniania zwyciezcy :>

angst - 2004-10-08, 16:26

Sek w tym, ze sytem wylaniania zwyciezcy nie byl okreslony przed startem eliminacji i byloby to dobrym argumentem dla gracza Y, ktory np. wolno wchodzi w gre i czesto przegrywa pierwszy mecz, co nie znaczy, ze od X jest gorszy. Niech Player sam zdecyduje - w koncu on to prowadzi...

Pozdrawiam

Angst

player_one - 2004-10-08, 19:09

Zasady punktacji patrz post Aaru :]
Minuta - 2004-10-08, 22:53

Zrobic takie same jak na gomoku, trudne? :lol:
martin1234 - 2004-10-09, 17:12

Nie grałem jeszcze z:

pen_mattmiller
pen_nmzb
pen_kaka
pen_pavlini
pen_100per
pen_lutalek
pen_adek (zagrał dopiero 2 pojedynki...)
pen_raigeken (podobno zrezygnował, czy jest skreślony i gry z nim się nie liczą?)

despair - 2004-10-09, 17:24

juz malo czasu a jeszcze nie zdazylam zagrac gier z nastepujacymi graczami:
- pen_100per
- pen_adek
- pen_fanka
- pen_kaka
- pen_konrad
- pen_raigeken
skontaktujcie sie ze mna zeby sokonczyc partie ;)

player_one - 2004-10-09, 19:37

Raigeken Kaka i Adek zrezygnowali z róznych powodów.
draqul - 2004-10-09, 21:29

sorki, ale ja również rezygnuje z powodu malej ilości czasu, przepraszam
player_one - 2004-10-10, 14:08

Grrrrr co to za podejście do sprawy ! :]
Dzisiaj miał byc koniec i co tylko ja rozegrałem wszystkie gry.
Jesli mi sie udalo to zanczy ze było to absolutnie wykonalne.

Dam banalny przykład: przychodzi dzisiaj (niedziela ostatni dzien) konrad na gomoku gra połtorej godziny i co mimo iz ma nie dokończone gry nie zagląda na pente. A w tym czasie byl tam s3v3n ( nie grali ze sobą jeszcze ). Dla mnie czyste olewanie sprawy przez Konrada. Na co czekał? Az go łaskawie ktoś zaprosi ? Brak słów ...

s3v3n - 2004-10-10, 15:55

prosilbym o kontakt konrada, 100pera, lutalka i wicherka w sprawie gier:) chcialbym to w koncu skonczyc.. mozemy zagrac chocby dzisiaj
aaru - 2004-10-10, 21:38

Od teraz do 24 jestem dostępny na zalewie.
Czekam na:
pen_100per
pen_lutalek

[ Dodano: 10-10-2004 ]
został już tylko Prezes:)

player_one - 2004-10-10, 23:30

Hmm.. mm wiecie co macie czas do środy ... do godziny 23 :]
Termin ostateczny
Potem nie ma zmiłuj :twisted:

angst - 2004-10-11, 01:22

Co bedzie, jak ktos nie zagra, np. 2 pojedynkow?
aaru - 2004-10-11, 08:08

Zmobilizujcie się.
Może by tak tym, którzy nie dograli pojedynków wpisać do statystyk walkowery.
Np. mnie brakuje do zakonczenia eliminacji partii ze stoperem.
To mnie dopisać 0-4, jak i również stoperowi.
Chyba zbyt brutalne, a i pewnie wypatrzyło by wyniki.
Po prostu zmobilizujmy się.

100per - 2004-10-11, 08:40

Z przykrością informuję, że nie będę w stanie dokończyć eliminacji. Proszę Cię, Player, wszystkie moje pojedynki (rozegrane i nie) zweryfikuj jako 0-4 (czyli po prostu nie uwzględniaj mnie w klasyfikacji).

Przepraszam wszystkich za zamieszanie :/

aaru - 2004-10-11, 10:15

Jeżeli 100per, Adek i Raigeken nie grają, to ja mam komplet partii.
martin1234 - 2004-10-11, 15:26

Matt
Nie ma że boli
Lutalek

Jeszcze nie grałem chyba tylko z tymi osobami. Proszę o kontakt:-)

Chaosu - 2004-10-12, 11:54

[akapit]Do Playera_ ale jego postu już nie ma : )

Mój też skasujcie!!

aaru - 2004-10-12, 15:24

Przepraszam, Chaosu, lecz nie rozumiem twojego postu.
Do kogo jest on kierowany?

losiu - 2004-10-12, 15:34
Temat postu: Gry!
Mi tylko do skonczenia pozostała 1 partia dokonczyc z konradem i grac z adkiem i raigekenem. Rozmowa z adkiem pytam sie go grasz na pente 4 partie el.?? on do mnie odpisuje nie bo mnie player odpisał------rozmowa z raigekenem- nie gram wypisuje się....Tak mi napisał na gg!
Konrad ja jestem dzisiaj na turnieju w pente.....Dokonczmy 1 partie!

player_one - 2004-10-13, 00:15

Nie ma jak to posty łosia zawsze czytam 5 razy żeby zrozumieć :] One mają jakiś ukryty sens chyba a ja jak na polskim dojśc nigdy nie moge co miał autor na myśli...
No dzisiaj koniec, o 23 zacznę liczyć co tam kto tam ile ugrał. :]

mattmiller - 2004-10-13, 06:36

ja mam jeszcze zagrac z
martinem , deinem , lutalkiem i konradem

player_one - 2004-10-14, 11:23

Eliminace zostały zakończone...

Bardzo dużo osob nie rozegrało wszystkich partii. Gry z osobami które zrezygnowały z eliminacji są nie ważne. Punkatacja: 1 pkt za wygraną 0,5 za remis.

Wyniki
1. pen_s3v3n 57,5 pkt
2. pen_player 56
3. pen_wicherek 44
4. pen_aaru 35
5. pen_dein 34
6. pen_losiu 34
7. pen_mattmiller 27
8. pen_martin 27
9. pen_fanka 26
10. pen_cochise 21
11. pen_minuta 21
12. pen_arczi 20
13. pen_angst 18,5
14. pen_despair 18,5
15. pen_konrad 18
16. pen_lutalek 16
17. pen_nmzb 15
18.pen_pavlini 7,5

Nasówa sie pytanie ile osób do reprezentacji miały wyłonić eliminacje... myślę ze w zależności od patrzeb bedzie to ustalane. Wszystkim dziękuję za udział. Zwycięzcom gratuluje :] Szkoda tylko ze sporo osób nie potrafiło powaznie potraktować tych eliminacji. (Na przyszłość będą wiedziały jak to się może skończyć)

losiu - 2004-10-14, 12:58
Temat postu: Reprezentacja!
Moim zdaniem powinna byc 8 osobowa kadra....... Ponieważ pierwsze szesc osób z eliminacji grało by normalnie a jezeli by kogos nie było to by te 2 osoby zastępywały czyli rezerwa?? Co wy na to? Nie wiem jak jest w gomoku to moze tak samo........Odemnie nie zalezy:-)
soul_reaper - 2004-10-14, 13:07

Nie wiem jak bardzo popularne jest pente w innych krajach, ale po prostu mozna ustalic ze pierwsze n osob stanowi pierwsza druzyne a reszta jest zapleczem dla niej (n oznacza liczbe przeciwnikow reprezentacji w nastepnym meczu). Pamietajcie ze ta druzyna musi z kims grac, a jesli wasi potencjalni przeciwnicy nie beda w stanie wystawic 6-8 osobowej ekipy to po co z gory zakladac ze druzyna ma 6 osob. Wtedy jesli bedziecie grac we czworke to 2 osoby poczuja sie pokrzywdzone.
Pozdrawiam Soul

player_one - 2004-10-14, 14:29

Dokładnie, ilu przeciwnków tulu reprezentantów(ew + 1 rezerwowy).
zukole - 2004-10-14, 15:33

Witam

Fajnie że chcecie uczyć grać w pente i inne sprawy

Ale jak wejdzie początkujący i chce się nauczyć grać, to nikt nie zagra towarzysko, tylko sobie będzie "zdobywał" punkty na tym graczu który, 1 raz w to gra.

Możecie pisać że to nie prawda,ale to niestety jest prawda, wiem bo próbowałem jak ktoś chce zagrać z graczem który nieumie w to grać a chce się nauczyć, to niewiem czy go ktoś nauczy, czy tylko chce zdobyć na nim pare punkcików

player_one - 2004-10-14, 16:13

nie ten temat prosze o zrobienie porządku :]
angst - 2004-10-14, 16:25

Dziekuje wszystkim za gre oraz gratuluje S3v3nowi i Playerowi :D Po stronie plusow moge chyba zapisac jedynie 2,5 pkt. zabrane tej dwojce ;)

Pozdrawiam

Angst

martin1234 - 2004-10-14, 16:45

Ja swoje elimacje uznaję za średnio udane.
Szczególnie na początku mi nie szlo, potem odbiło się to oczywiście na punktach... Moje 8 (a właściwie 7, razem z Mattem) miejsce nie jest złe, choć uważam, ze mogło być znacznie lepiej.

I teraz mam pytanie/propozycję, czy możnaby bylo zorganizować jakieś rozgrywki w pente?
Pytałem się już w temacie o lidze, w dziale Gomoku, czy powstanie także Liga Pente, jednak odpowiedzi się nie doczekałem.Mam nadzieję, ze na turnieju w Warszawie będą jakieś rozmowy na temat rozgrywek zarówno w gomoku jak i w pente.

Pozdrawiam Zarząd Polskiego Stowarzyszenie Gomoku, Renju i PENTE :-)

aaru - 2004-10-14, 17:56

Gratulacje dla wszystkich uczestników eliminacji.

A w Warszawie na pewno poruszymy temat ligi.

losiu - 2004-10-15, 21:39
Temat postu: Liga PenTe!
Jeżeli po turnieju w Wawie bedzie założona Liga PenTe to zgłaszam swoją gotowość do GrY!
I chciałbym zachęcić te osoby które zerkają na dział penTe żeby spróbowały tej gry! Ona nie jest taka trudna tylko trzeba pomysleć.... I chcę przypomniec ze było cos poruszone o trenerach np. trener_losiu i na takich nickach możnabyło by zachęcac do spróbowania gry i wszystko objaśnic!? Wtedy co był napisaney o tym temat zeby załozyc nick trener_pente niestety jak by było dużo chętnych do nauczania innych osób gier to niestety nie możnabyło by tworzyc takich samych nicków...... Pozdrawiam! :twisted: RogaCz

6-ste miejsce BarDzO doObRe w El. .....SwĘdzą Mnie ROgI! TroChe SolI i JaZdA!

każdy RogAcZ rano wstaje i gra w Kołko KrzyzyK ! No i ZapomiNa Isc DO szKołY!

s3v3n - 2004-10-27, 17:18

hmm eliminacje juz dawno za nami, zastanawiam sie co dalej, rozgrywalismy je w jakims konkretnym celu, czy dla samego grania?:) moze cos np. bylo ustalane w tej sprawie w warszawie, a moze player (jako, badz co badz, koordynator) ma jakies plany w tej sprawie?
aaru - 2004-10-28, 12:41

POczekajmy może chwilkę, aż wystartuję IRP Gomoku. Weźmiemy od nich schemat ligi i zrobimy wszystko tak jak oni.
Eliminacje mamy, także baza wyjściowa jest.
Można by zacząć przyjmować zapisy następnych chętnych osób.

Co do meczy międzypaństwowych, to się nie wypowiem. Nie mam takich znajomości na pente, ale można by coś spróbować zorganizować.

Może by zrobić ankietę na kapitana IRP Pente??
Lub zrobić jakiś mini zarządzik, który byłby odpowiedzialny za tą naszą piaskownicę (tj. Liga, mecze IRP, statystyki i organizacja)??

Proszę o komentarze

[ Dodano: 04-11-2004 ]
To jak, ruszymy z tą ligą pente - post jakoś bez odzewu.
Myślę, że listopad trzeba poświęcić na przygotowania, a w grudniu wystartować.
Zarys ligi mamy, także zasady (patrzeć posty angsta). Niz tylko przenieść na nasze poletko.

Myślę, że teraz się ktoś odezwie?
Seven, ciebie bym przede wszystkim prosił o odzew.
Iraa - czy ty jeszcze żyjesz?? (czy ktoś wie co się z facetem dzieje?)

Czekam na odpowiedzi w jakiejkolwiek formie (post, PW, em@il, GG).

Player, a ty jesteś zainteresowany?
Bo może nie warto tu się produkować dla tych paru osób.
Filip (Chaosu), czy ty miałbyś ochotę i cierpliwość poświęcić się trochę temu tematowi??

Lone, a może ty się skusisz:)

Ludziska, Czy starczyło na zapału ylko na eliminacje??

Ja od tygodnia jestem bez netu. Prawdopodobnie rozwiąże ten temat w grudniu, najpóźniej w styczniu. Co oczywiście nie jest dla mnie jakąś barierą nie do pokonania, tylko drobnym utrudnieniem.

No i jeszcze temat ewentualnych meczy międzypaństwowych. Czy ktoś już coś robił w tym kierunku?
Player, Seven, wy chyba najwięcej ludzi znacie na Pente. Pogadajcie.

losiu - 2004-11-05, 08:14

Aaru tez bym mógł cos zrobic Liga Pente cos bardzo fajnego nie gra za duzo osób ale napewno by z gomoku chciało się nauczyc grac i te przygotowania były by dla nas najlepszy bo; bysmy sie przygotowywali, ludzie z gomoku z chęcią by chcieli sie nauczyc grac, więcej ludzi na turniejach. Aaru jak cos chcesz albo zeby cos zrobic to do mnie:-) !

Zgłaszam swoją gotowośc!

------------------------------
A może tak 2 tura eliminacji do IRP? Podzielic te osoby z Pierwszej rundy które starowały na grupy? Sam już nie wiem troche zwarionane!

:twisted:
Pozdrawiam!

Co do meczyky postaram się załatwić........

Chaosu - 2004-11-05, 08:21

[akapit]Pewnie że bym chciał, ale czy planowane jest zakładanie nowych nicków?
aaru - 2004-11-05, 08:45

Filip, rozumiem, że nick pen_chaosu i żaden inny (za wyjątkiem już przez ciebie posiadanego) nie wchodzi w rachubę.
I chcesz powiedzieć (podkreślam, że sam od ok 8 lat pojawiam się na necie pod jednym i tym samym nickiem), że aby pograć z kolegami w lidze, nie możesz założyć nowego nicka??

Te nowe nicki, to może nie jest jakiś rewelacyjny pomysł, ale bardzo duże ułatwienie.
Pomyśl sobie nad taką sytuacją.
Gram z tobą mecze ligowe (4,6,8 - zależnie od ustaleń), a dajmy na to następnego dnia spotykamy się na Zalewie i znowu (tym razem już nie w ramach ligi) rozgrywamy taką samą (podobną) liczbę partii. Później dochodzi do sporu - przestajemy się lubić. Mnie jednego dnia poszło lepiej i wygrałem np 4-2, natomiast ty następnego 6-0. Jak osoby postronne (uczestnicy ligi, kapitan Pente - mam nadzieję, że go wybierzemy) mają ocenić, które gry były faktycznie ligowymi.
Oczywiście zawsze można liczyć na uczciwość, ale wiemy też, ze trzeba zabezpieczyć się na wszystkie ewentualności (pierwsza eliminacja, gdy łosiu częściej grywał czarnymi). Można też powiedzieć, że zaraz po rozeganiu tych partii zgłasza się wynik. Ale czy to by było wystarczające zabezpieczenie??

Siedzisz na kurniku już dość długo. Znasz ludzi i wiesz, że różnie może być.
Bądźmy realistami. Pierwsze eliminacje wskazały nam wiele luk w założeniach, a myślę, że życie pokaże że jest ich dużo więcej.

Dlatego uważam, że nie stanie się nic złego, jeżeli założyłbyś nic pen_chaosu. Na pewno będziesz rozpoznawalny.

100per - 2004-11-05, 09:14

Aaru, ja się niedługo (za tydzień, dwa) wezmę za sprawę. Plan już mam, bo pomagałem Angstowi w układaniu założeń do gomoku. Teraz będę miał trochę więcej czasu, a poza tym jednak na pente trochę mniej ludzi będzie i łatwiej to będzie ogarnąć.
Chaosu - 2004-11-05, 16:19

[akapit]www.wgtour.com (StarCraft)- przed meczem należy zgłosić, że będzie mecz. Po meczu przegrany zgłasza że przegrał i wysyła replay'a (zapis gry) na stronę (do bota ale w kazdym razie 'publikuje'). Po tym wygrany potwierdza że wygrał i gg, do zobaczenia następnym razem. Jestem pewien że można by taki system przerobić na nam odpowiedni.

PS. Obalcie to i następne moje propozycje to założę wszystkie nicki jakie będzie trzeba i zagram w co tylko będziecie chcieli.

100per - 2004-11-05, 16:35

Chaosu, sprawa jest taka - albo jakiś administrator rozgrywek będzie miał łatwiej, bo wszyscy się dostosują i wszystkie partie bedą w jednym miejscu i czytelnie, albo niestety będzie musiał się męczyć z powodu "ideologicznych" przekonań poszczególnych graczy... Ktoś może nie chcieć używać GG np. ;) Zbieranie zgłoszeń (na GG czy skrzynce) jest pracochłonne, mail może nie dojść, ktoś nie wyśle, ale gry rozegra - a tak wchodzisz na stronę i wszystko masz.
Chaosu - 2004-11-05, 16:57

[akapit]Pomijam kwestię pracy administratora, posłuchaj o tym systemie. Wyobraź sobie coś w rodzaju shoutboxa. 5 minut przed rozpoczęciem gier piszesz, że zaraz rozegrasz mecz z xxx (ew. przeciwnik potwierdza że zaraz zagracie). Po skończonych grach w tym samym miejscu przegrany pisze że przegrał i daje link do gier lub podaje # gier na kurniku po czym wygray to potiwerdza. Nie wiem skąd pomysł maili i gg : )
angst - 2004-11-05, 17:00

Chaosu jak Alicecooper swojego czasu zgodzil sie na alicecooper_pl (nie bez oporow rzecz jasna), a pozniej na irp_alicecooper, to chyba Ty tez mozesz? :| I wez czlowieku wreszcie wywal ten "[akapit]" ze swoich postow !!!!! :evil: :[ :evil:

Pozdrawiam

Angst

s3v3n - 2004-11-05, 17:03

Chaosu, juz Ci nie raz pisalem, ze kombinujesz jak kon pod gore, byleby nie zalozyc nowego nicka. ok, kiedys mi to tlumaczyles, ale juz lepiej napisz wprost czemu sie tak bronisz, a nie wymyslasz jakies cuda:) komu sie bedzie chcialo spisywac te wyniki i kontrolowac calosc (bo niestety trzeba bedzie), skoro po zalozeniu nowych nickow WSZYSTKO bedzie po prostu w statystykach. no chyba ze ty sie czujesz dobrze w roli organizatora;))
100per - 2004-11-05, 17:04

O GG Ty pisałeś, mail sam wymysliłem... Co do shoutboxa to nie wyobrażam sobie sprawdzać co 2-3 dni, czy są tam wśród innych blyskotliwych wypowiedzi jakieś ogłoszenia o tym, że "zaraz rozpoczynamy grę" i potem jeszcze porównywać to ze stanem faktycznym. Raczej ciężko będzie Ci mnie przekonać, że rozwiązanie oparte na wydzielonych nickach nie jest optymalniejsze...
Chaosu - 2004-11-05, 17:18

[akapit]Już załapałem sorry, napisałem 'że wygrał i gg' co miało oznaczać good game, papa. Chodziło też o coś w rodzaju shoutboxa. Na tej zasadzie działające i najlepiej z linkiem tylko dla ludzi grających, żeby nikt inny nie pisał. Poza tym 'wszysto ładnie w statystykach) a jednak lepiej bym widział (bo w kolejnosci kto jak kiedy z kim i o której rozgrywał gry) bez szukania w kolejnych profilach ludzi myląc sie czasami odczytując datę. Do tego trzebaby zaglądać na kurnik tylko gdyby wygrany nie potwierdził swojej wygranej (czytaj: przegrany coś kręci).
lonewolf - 2004-11-05, 17:22

Chaosu napisał/a:
Chodziło też o coś w rodzaju shoutboxa. Na tej zasadzie działające i najlepiej z linkiem tylko dla ludzi grających, żeby nikt inny nie pisał.

Bardzo dobry pomysł. Zrób to.

Pozdrawiam,

losiu - 2005-02-03, 13:34
Temat postu: IRP
Proponuję aby po Internetowej Lidze Penbte odbyła się 2 tura do Eliminacji Reprezentacji PentE - co wy na to? Pierwsza tura już była---FajNIe by ByŁO---