Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

Reprezentacja Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente - Polska - Czechy

angst - 2004-09-14, 01:06
Temat postu: Polska - Czechy
W najbliższy weekend odbędzie się pierwszy historyczny międzynarodowy mecz Internetowej Reprezentacji Polski. Przeciwnikiem IRP będzie drużyna Czech. Początek rozgrywek w sobotę o godz. 13.00 (oczywiscie w Kurniku). Wciąż dogadywane są szczegóły. Najprawdopodobniej zagramy też w niedzielę, gdyż idąc na rękę naszym sąsiadom zgodziłem się na partie 10-minutowe. Na pewno zagramy swap na planszy 15x15 (zakaz cofania). Nie wiadomo wciąż ilu będzie Czechów, toteż nie ustaliliśmy jeszcze systemu rozgrywek. Wstępnie powołuję 8 najlepszych osób z eliminacji, czyli następujących graczy:

Zakon
Minuta
Dein
Dragonik
Honor
Angst
Arczi
Chip

Czekam na deklaracje tych zawodników do czwartku. W razie niemożności wystąpienia w tym meczu dowołany będzie któryś z zawodników z listy rezerwowej:

Soul_reaper, Puholek, Nc bądź Alicecooper.

Zapraszam także pozostałych graczy (IRP i nie tylko oczywiście). Liczę na interesujące gry oraz podtrzymanie dobrych stosunków z zawodnikami czeskimi :)

Proszę śledzić ten temat, który będzie uaktualniany w miarę pojawiania się nowych informacji...

Pozdrawiam

Angst

kaka - 2004-09-14, 02:05

Super wiadomość!
Będe za was trzymał kciuki :) )).
Będe wtedy z zakopanem, lae jak uda mi sie znalesc troche czasu to chętnie wpadne popatrzyć. Szkoda żę nie moge grać:), no ale grający zdecydowanie lepiej wypadliw eliminacjach. Trzymam za was kciuki:)!

P.S. Im więcej czasu na gre tym lepiej. 10min jest super

lonewolf - 2004-09-14, 04:32

Czesi mają na razie ekipę sześciu graczy w składzie: joking, nerf, kajman, ondik, ferda i autičko.

Powodzenia, dajcie im popalić! :mrgreen:

adik - 2004-09-14, 09:29

Zakon
Minuta
Dein
Dragonik
Honor
Angst
Arczi
Chip

Hmm.. To ja może, okiem "eksperta" ( :rotfl: ) podam skład, który jako kapitan bym wystawił, myślę ze pomyślisz nad tym Angst..

Utratos (namowcie go)
Zakon
Puholek
Gondzio
Dein
Minuta
Angst
Alicecooper

A że Utratos na pewno się nie zgodzi, to jeszcze:

Dragonik, chociaż to minutowiec.
-----------------

Mamy spore szanse, Czesi nie są aż tak mocni, Kajmanusa ja ogrywam (na 1min 6:0, na 5 4:2) Ondik to więcej gada niż gra, a jak już gra to mnie nie ma, więc nie wiem na jakim jest poziomie, ale pewnie też do ogrania.. Nerf też.. Z Autickoczem nieźle sobie radził Angst wczoraj, no a z Ferdą grał Alicecooper (wygrał). Zostaje Joking.. Z tą lamką będzie gorzej, ale Zakon, czy Utratos powinni mu urwać parę gier.. Albo pokonać :mrgreen:
Wczoraj Puholek z nim grał z miernym skutkiem, no ale to inna sytuacja..

Ogólnie życzę powodzenia, pewnie do Czechów dołączy też Rika i ten np. Pavelr1 albo Kamen Urazu, zresztą pewne jest jedno.. WYGRAMY! :rotfl:

No bo macie takiego boskiego kibica :]

P.S - wczoraj miałem 2:2 z Angstem na 5 minut :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam, Adik.

GoNdziO - 2004-09-14, 10:32

adik napisał/a:

Hmm.. To ja może, okiem "eksperta" ( :rotfl: ) podam skład, który jako kapitan bym wystawił, myślę ze pomyślisz nad tym Angst..

Utratos (namowcie go)
Zakon
Puholek
Gondzio
Dein
Minuta
Angst
Alicecooper

nie gralem irp wiec odpadam :D

Gość - 2004-09-14, 11:30

Czytam czeską stronę i widzę bojowy nastrój, zagrzewanie do boju...wchodze na naszego foruma i o dziwo! widze sytuacje podobną :-) Do boju chłopaki, dajcie Czechom popalić, ja będę wiernie kibicowała, chociaż nadal jeszcze nie wiem, której drużynie ;-)
Acha, i w związku z tym mam cichą nadzieję, że gry będzie można chociaż obserwować...tutaj Piotrek nie ulegaj :-) (w czeskiej ekipie pojawiły się głosy, żeby robić prywatne stoły).

Żeby było bezstronnie... Hajráááááá!!!!!! :) ))

Pozdrawiam :)

100per - 2004-09-14, 12:21

Udzielam Wam wszystkim odgórnego błogosławieństwa - będę trzymał kciuki.

Porażki nie przyjmuję. ;)

adik - 2004-09-14, 12:26

Hmm.. Johanka - napisz Czechom, że stoły powinn być publiczne i zawsze jak ktoś wejdzie zobowiązuje się wklejać "Na tym stole nie wolno nic pisać. Każde słowo grozi wyproszeniem".. Ja sam się powstrzymam od gadania, co powinno być dużym zaszczytem dla grających :D

Gondzio - po co IRP? Przecież i tak te całe eliminacje i to wszystko nie jest skończone, a poza tym powinni grać najlepsi..

Pozdrawiam, Adik.

kaka - 2004-09-14, 13:50

Adik napisał/a:
po co IRP? Przecież i tak te całe eliminacje i to wszystko nie jest skończone, a poza tym powinni grać najlepsi..

Eliminacje się nie skończyły, ale grają najlepsi.

HonoR - 2004-09-14, 14:13

Cytat:
velmi hezky jsi to řekl - ale chybí motivační duch! Představte si před sebou dvoumetrovýho plešatýho chlapa :-O nu, třeba mě, představte si, že má maskáče, větrem šlehanou tvář a řve na vás a prská : "MY JE PORAZÍME, MY JE ZADUPEME DO ZEMĚ, BUDOU LITOVAT, ŽE SE NARODILI, TAK KDO JE TU NEJLEPŠÍ?! :o) pardon, nechal jsem se unést, ale dáme jim do kožichu, motivace je moc důležitá, já osobně se na ten turnaj těšim velice. Ti, kteří nechtějí hrát, nechť alespon dorazí fandit.

To Cytat ze strony czeskiej federacji. Nierozumiem czeskiego, ale po słowie ZADUPEME stwierdzam, ze są bojowo nastawieni :)

autickocz - 2004-09-14, 15:13

velmi hezky jsi to řekl - ale chybí motivační duch! Představte si před sebou dvoumetrovýho plešatýho chlapa :-O nu, třeba mě, představte si, že má maskáče, větrem šlehanou tvář a řve na vás a prská : "MY JE PORAZÍME, MY JE ZADUPEME DO ZEMĚ, BUDOU LITOVAT, ŽE SE NARODILI, TAK KDO JE TU NEJLEPŠÍ?! :o) pardon, nechal jsem se unést, ale dáme jim do kožichu, motivace je moc důležitá, já osobně se na ten turnaj těšim velice. Ti, kteří nechtějí hrát, nechť alespon dorazí fandit.

WE WILL BEAT THEM AND THEY WILL REGRET, THAT THEY WERE BORN, SO WHO IS THE BEST HERE?!!!!

ATTAAAAACK!!! HRRRRRR!!!

:P

adik - 2004-09-14, 15:45

Hmm..

Skład taki jak przedstawiłem wydaje mi się najrozsądniejszy. Arczi grywa (tak jak ja) głównie na minutę, poza tym Puholek w rezerwie (???) to gruba przesada. Pierwszy skład pewny. Gondzio, mimo że nie ma czasu na IRP, to na pewno chętnie zagra..

Podobnie Alice - mimo, że obrywa z Jokingiem non stop, to i tak jest jednym z najlepszych zawodników z Polski w te klocki..

Chip długo nie gra, nie wydaje mi się, aby był w formie..

Za Chipa i Arcziego dać Alice i Puholka, a za Dragonika ew. Gondzia.

Pozdrawiam, Adik.

angst - 2004-09-14, 18:10

Uwaga: z przyczyn obiektywnych nie wystąpią w meczu Zakon i Chip :( . Zastąpią ich Soul_reaper i Puholek. Wciąż czekam na potwierdzenie udziału w meczu od Deina i Minuty oraz Puholka. Reszta graczy zadeklarowała już swoje pojawienie się w Kurniku w sobotę o 13.00. Nastroje są bojowe. Mimo osłabień deklarujemy walkę do ostatniej kropki :D

Pozdrawiam

Angst

P.S. O składzie w tym meczu decydują czynniki obiektywne – ilość punktów na pojedynek uzyskana w rozgrywkach IRP. Nie mogę robić wyjątków. Utratos się do IRP nie zgłosił, a Gondzio z gry zrezygnował. Drzwi do kadry są jednak dla nich zawsze otwarte i z chęcią ich w przyszłych meczach obejrzę w barwach Polski :)

lonewolf - 2004-09-14, 19:49

Dein nie zagra. Ogólnie kiszka. Ale i tak wygramy, tym większy będzie wstyd Czechów. :P
angst - 2004-09-14, 23:58

W miejsce Deina wchodzi Nc. Nasz sklad przedstawia sie aktualnie nastepujaco:

Minuta
Dragonik
Honor
Angst

Arczi
Soul_reaper
Puholek
Nc

W odwodzie pozostaja Alicecooper i Kakarol :)

Pozdrawiam

Angst

adik - 2004-09-15, 00:31

No to git. Upokorzenie i tyle.

Pozostaje tylko wierzyć, ze Alan się opije tak jak dzisiaj, a Kajmanus zgubi okulary :P
Ależ ja niemiły :D No i chyba że będzie ciekawa dyskusja na głównym, to Ondik też wypadnie..

Panowie, trza wierzyć! :rotfl:

A Soul i tak wącha klej!

Pozdrawiam, Adik.

soul_reaper - 2004-09-15, 07:49

Adik przestan siac defetyzm, jestem jednym ze slabszych ogniw tej reprezentacji a i tak niekorzystny bilans gier z tymi zawodnikami z Czech co zostali wymienieni to mam tylko z jokingiem i moze z nerfem. Wiec powinno byc dobrze, a jak nie bedzie dobrze to znaczy ze bedzie bardzo dobrze :P

POzdrawiam Soul

adik - 2004-09-15, 10:42

Wiem! Wiem! Wiem!!!!

Powiem Lamce (jokingowi), że Nerfik ma dzisiaj urodziny, i że ma do niego pojść z niespodzianką. To będzie piątek wieczór. Lamka pójdzie z tym swoim "jabłkiem", który nazywa wódką i opije się razem z Nerfikiem, potem na kacu pośpią do 13, pójdą sobie po Red Bulle, okaże się, ze osobą w stanie nietrzeźwym nawet Red Bulla nie sprzedają (w końcu to Czechy) i pójdą do Riki.. A Rika nic w lodówce nie ma oprócz piwa.. :D Opiją się piwka - a wszyscy na nich czekają.. I u Riki zagrają, ale jest jeden komputerek, więc któryś będzie pauzował. Bedą sobie podpowiadać tak głupio, że wtopią i koniec!!

A Soul i tak wącha klej! :mrgreen:

Pozdrawiam, Adik.

kantpie - 2004-09-16, 08:12

Powodzenia ;) )

Przyjde popatrze oczywiscie :) )

adik - 2004-09-16, 13:50

Taa.. popatrzysz sobie, tylko te czeskie ciołki i polskie bolki nie kumają, ze ustawić "prywatny" to jest tak jak np. zablokować możliwość oglądania meczu Polska-Anglia na żywo, chociażby.

A staty? Staty to nie ten sam nastrój co siedzenie na stole i oglądanie. Zresztą przecież jak komuś przeszkadza cudze gadanie, to może w ogóle nie patrzeć albo zmienić okienko.

Poza tym mógłbym wklejać tekst, za kazdym razem jak ktoś przyjdzie, że absolutnie nic nie wolno pisać.

Liczę na rozsądek Angsta i Autickocza.

Pozdrawiam, Adik.

Barfko - 2004-09-16, 13:55

Prywatne stoły to samobój. Czechom zwisa, ale nam nie powinno. Trzeba przyciągać ludzi do gry i... do oglądania gier innych np. dla dramaturgii owych.
adik - 2004-09-16, 13:58

Dokładnie. Czesi chcą prywatne, bo kto im będzie kibicował? 50% Johanki? Reszta kadry, której właściwie na Kurniku nie ma?

Wczoraj Ondik, Autickocz i Joking siedzieli na prywatnym stole - pewnie ćwiczyli. Panowie z reprezentacji, może tak dzisiaj mały trening? Na prywatnym stole, kilku z reprezentantów, posiedźcie sobie, przeanalizujcie ruchy. Tylko kto będzie takim liderem jak Joking? Bo jestem przekonany, że przekazał im wiele nauk i taki nawet Ondicek będzie mocny.

Pozdrawiam, Adik.

angst - 2004-09-16, 16:09

O tym, ze Czesi chca grac na prywatnych stolach dowiedzialem sie tylko nieoficjalnie. Jestem rowniez za stolami publicznymi i mysle, ze sie jakos z Alesem w tej kwestii dogadamy...

Pozdrawiam

Angst

adik - 2004-09-16, 16:44

Chcesz zobaczyć mecz Polska - Czechy? KLIK!

Ty nie myśl, tylko się dogaduj.

To bardzo ważna sprawa, a nie zamierzam być odciętym od meczu mojej własnej reprezentacji, reprezentacji mojego kraju (nie jestem Rumunem żeby nie było..) i chciałbym zobaczyć ten mecz.

W końcu to nie jest tajne przedsięwzięcie.
Może nie każdy będzie kojarzył "problem", z tych co tam wejdą, więc proponuję, abyśmy zrobili jeszcze inaczej.

Ktoś, kto nie gra właśnie meczu, byłby operatorem stołu. Możnaby sporządzić listę, kto by chciał oglądać taki mecz, wtedy stoł byłby prywatny, a jak ktoś by chciał zobaczyć, to by pisał do opa na prv, i wtedy ten by go zapraszał.

Możnaby zrobić temat (tylko na 2 dni), w którym każdy by pisał swój nick forumowy, wyrażając tym samym chęć do pojawienia się na liście. W ten sposób mecze oglądaliby tylko forumowicze, a więc ludzie w pewnym stopniu zaangażowaniu w rozwój Stowarzyszenia.

Jakby co, tworzę temat. Moderatora działu albo Administratora, proszę o usunięcie go w dniu rozegrania meczu.

Pozdrawiam, Adik.

autickocz - 2004-09-17, 08:41

Czesc boys,
there will play 6 players from czech :-( only. Other people cannot play. Maybe in better time. So our team: joking, nerf, ondik, ferda, jane_doe and me. Kajman will play maybe, he will do on tuesday an exam.
btw. im for open table and for adik: it was wonderful training...really :P
Ales

ondik - 2004-09-17, 09:53

Im for private table, coz dont wanna listen stupid commentary from any players.
Or, can be tables which are on the official tournaments.
Anyway, WE WILL BEAT YOU!
Btw... adik, you could really be polish capitan :P

autickocz - 2004-09-17, 12:57

or we can make open table without talking...i hope the behavior of players will be ok...

[ Dodano: 2004-09-18, 00:00 ]
Czesc all,
we have the team about 7 people: joking, nerf, ondik, ferda, krakonoszhor, jane_doe and me!!!!
Ales

de_red - 2004-09-18, 12:31

Powodzenia chlopaki bede trzymal kciki i oglądal was w akcji jak to bedzie mozliwe

ps:shamael to czech?? :(

Marcin - 2004-09-18, 12:48

Powodzenia, mam nadzieje że wygracie.
Kciuki bede trzymał

aaru - 2004-09-18, 17:53

czesi już na pewno wygrali.
Gratulacje
w tej chwili jest 56,5 do 50,5

[ Dodano: 2004-09-18, 17:55 ]
56,5-51,5

[ Dodano: 2004-09-18, 18:09 ]
Gratulacje

Pełne statystyki turnieju:

Runda I (8-6)
2-0 joking - nc
0-2 nerf - soul
1-1 ondik - puholek
1-1 ferda - arczi
1-1 karkonoszhor - angst
1-1 jane doe - honor
2-0 auticko - kaka
pauzował minuta

Runda II (6-8; 14-14)
2-0 joking - soul
0-2 nerf - puholek
1-1 ondik - arczi
1-1 ferda - angst
0-2 karkonoszhor - honor
1-1 jane doe - kaka
1-1 auticko - minuta
pauzował nc

Runda III (9-5; 23-19)
2-0 joking - puholek
1-1 nerf - arczi
2-0 ondik - angst
2-0 ferda - honor
1-1 karkonoszhor - kaka
0-2 jane doe - minuta
1-1 auticko - nc
pauzował soul

Runda IV (7-7; 30-26)
2-0 joking - arczi
0-2 nerf - angst
2-0 ondik - honor
1-1 ferda - kaka
0-2 karkonoszhor - minuta
1-1 jane doe - nc
1-1 auticko - soul
pauzował puholek

Runda V (6-8; 36-34)
2-0 joking - angst
1-1 nerf - honor
1-1 ondik - dragonik
0-2 ferda - minuta
1-1 karkonoszhor - nc
0-2 jane doe - soul
1-1 auticko - puholek
pauzował arczi
dragonik wszedł za kakarola

Runda VI (6,5-7,5; 42,5-41,5)
2-0 joking - honor
1-1 nerf - dragonik
2-0 ondik - minuta
0,5-1,5 ferda - nc
0-2 karkonoszhor - soul
0-2 jane doe - puholek
1-1 auticko - arczi
pauzował angst

Runda VII (7-7; 49,5-48,5)
2-0 joking - dragonik
1-1 nerf - minuta
2-0 ondik - nc
0-2 ferda - soul
0-2 karkonoszhor - puholek
1-1 jane doe - arczi
1-1 auticko - angst
pauzował honor

Runda VIII (9-5; 58,5-53,5)
2-0 joking - minuta
0-2 nerf - nc
2-0 ondik - soul
1-1 ferda - puholek
2-0 karkonoszhor - arczi
1-1 jane doe - angst
1-1 auticko - honor
pauzował dragonik

Bilans Polaków:
9-5 soul
9-5 puholek
8,5-5,5 nc
8-6 minuta
6-8 angst
5-9 arczi
5-9 honor
3-5 kaka
2-4 dragonik

I Czechów:
16-0 joking
13-3 ondik
9-7 auticko
6,5-9,5 ferda
5-11 karkonoszhor
5-11 jane doe
4-12 nerf

Pozdrawiam
aaru / Arek

specyk_14 - 2004-09-18, 18:14

Witam,

Gratulacje czechom, w sumie dla nich te zwyciestwo zapewnił Joking najbardziej sie zawiodlem w ekipie czeskiej zachowania ondika, ktory w opisie mial napisane ze polacy to lamy... dla mnie bylo to hamskie poniewaz nikt nie mowil nic zlego o ekipie przeciwnika, a jednak sie znalazl.

Pozdrawiam,
Specyk

soul_reaper - 2004-09-18, 18:21

Gratulacje dla Czechów, wyraźnie zasłużyli na zwycięstwo, przygotowali się w przeciwnieństwie do naszego pospolitego ruszenia :)

Aaaaaa
Przepraszam wszystkich Polaków za moje lamerskie przegranie 2 gier z Ondikiem, grrrr

Niestety jestem ostatnio całkiem bez formy i grałem tylko w zastępstwie, więc mam nadzieję że mi wybaczycie.

Pozdrawiam Soul

PS. Ehhh, nie było tak najgorzej ale porażka zawsze boli :/

HonoR - 2004-09-18, 18:24

Witam

Na wstępie gratuluję Czechom zwycięstwa.

Moje wrażenia.

Przeciwnicy dosyć silni, przygotowani, nawet czasem miałem wrażenie że moje otwarcie sa przestudiowane :] Joking dzisiaj był nie do pokonania, choć słyszałem o kilku błędach, które mogły zaowocowac na jego nie korzyść. Również Ondik mnie zaskoczył. Z początku myślałem że 10 min. to wieczność jednak 3 razy przegrałem bodajże na czas także różnie z tym bywa. 5 godzin myslenia..... chyba idę na piwo :) Nie wiem czy Czesi byli w najsilniejszym składzie czy nie, ale my mimo takiego składu az tak nie odstepowaliśmy. Podziękowania dla Piotrka, który wykazał się znowu znakomita organizacją i cierpliwością. No cóż, trzeba dalej trenować i następnym razem wygrać z nimi :]

Pozdrawiam.

Marcin - 2004-09-18, 19:47

Graty dla Czechów.
Polacy mogliście lepiej zagrac :P
Przeanalizujcie to i wygrajcie nastepnym razem ;)

ondik - 2004-09-18, 19:53

specyk_14 napisał/a:
w ekipie czeskiej zachowania ondika, ktory w opisie mial napisane ze polacy to lamy... dla mnie bylo to hamskie poniewaz nikt nie mowil nic zlego o ekipie przeciwnika, a jednak sie znalazl.

Nie napisalem, ze polacy to lamy... W opise mialem tylko : We are the champions. Dont cry for loosers (Polska) - mysle, ze to nie znaczy, ze polacy to lamy... Moze wiece, ze to jest song...

nc - 2004-09-18, 23:01

wszyscy grali bardzo dobrze, mogliśmy co prawda postarac się troche bardziej ale i tak wszyscy zasłużyli na gratulacje.
gdyby grał Zakon albo Dein zamiast mnie napewno bysmy wygrali ;)
mam nadzieję że będzie szansa do rewanżu

Ece - 2004-09-18, 23:38

Gratuluje Czechom wygranej i naszym reprezentantom bardzo dobrej gry - fajnie ze cos takiego zostalo zorganizowane, a szkoda ze w naszej ekipie zabraklo takiego jokinga :D

Grats all

autickocz - 2004-09-18, 23:50

Czesc!!!
I would like to thank you all players and all fans. Special thanks to angst, who did great tourney. I think we could make more these tournaments.
So see you in next tourn.
Ales

angst - 2004-09-19, 03:59

Mamy już za sobą pierwszy mecz Internetowej Reprezentacji Polski w gomoku. Możemy być chyba zadowoleni (no może nie licząc wyniku). Chciałem wszystkim podziękować serdecznie za przybycie i stosowanie się (prawie zawsze) do moich wskazówek :D Szczególne słowa uznania dla Marty, która była moim łącznikiem z drużyną Czech oraz Alesa za przyjęcie złożonej przeze mnie propozycji meczu i zebranie czeskiej ekipy. Dziękuję Wam :wink:

Wyniki meczu zamieścił już wcześniej Aaru, więc nie będę ich ponownie przytaczał. Czesi zwyciężyli 58,5 do 53,5 po wyrównanej i zaciętej walce. W zgodnej opinii obserwatorów zdecydowało potwierdzenie klasy przez Jokinga, który nie znalazł pogromcy w żadnej z rozegranych przez siebie 16 partii. Bardzo dobrze prezentowali się też Ondik i Autickocz. Nasze ekipa była osłabiona brakiem Zakona i Deina, a także Chipa. Dało się odczuć brak prawdziwego lidera, który przeciwstawiłby się Jokingowi oraz poderwał naszą drużynę do walki.

Mecz spotkał się z żywym zainteresowaniem kibiców z obu (nie tylko zresztą) państw, którzy na kanale ogólnym dopingowali ile sił w klawiaturze :) Obyło się bez ekscesów, obawy Czechów o zakłócanie spokoju w czasie gry okazały się na szczęście płonne. Choć nie wszyscy mnie dokładnie słuchali i notorycznie zaczynano każdą rundę przed czasem, to przebieg meczu oceniam jako co najmniej zadowalający. Czesi już domagają się rewanżu. Takie wydarzenia wpływają pozytywnie na popularyzację gomoku i wzrost poziomu gry. W czasie meczu bez przerwy nękano mnie prywatnymi wiadomościami w sprawie ewentualnego dołączenia do IRP :)

Czekam na komentarze graczy oraz kibiców. Piszcie co Wam się podobało, a co nie. Może chcielibyście zasugerować jakieś zmiany co do sposobu rozgrywania podobnych spotkań? Mam nadzieję, że nie poprzestaniemy na tym jednym spotkaniu ;)

Pozdrawiam

Wasz Kapitan Angst :wink:

P.S. Niespodzianka – rozmawiałem już wstępnie z Roszlerem na temat meczu Polska-Węgry. Liczę na to, że niedługo rozegramy kolejne spotkanie, tym razem z inną ekipą...

adik - 2004-09-19, 11:32

Hehe, pierwszy raz mi szkoda, że nie jestem w tej całej Reprezentacji :rotfl:

Dałoby radę, jakoś dokoktować grupkę osób? :mrgreen:

Pozdrawiam, Adik.

Barfko - 2004-09-19, 14:18

Załatw sobie Angst kogoś do obsługi turnieju, żebyś sam mógł się skupić na grze. Chociaż akurat bycie zajętym Tobie to już może pomaga w grze i inaczej już nie umiesz :) . Fajnie graliście. Tylko otwarcia normalne, takie, co pełno ich w zapisach partii ... A są przecież tysiące mniej więcej zbalansowanych otwarć na grę pozycyjną ...
kaka - 2004-09-19, 14:29

Miło było spędzić te 5 godzin z wami. Olalem znajomych z którymi miałem wyjść, ale to dlatego, że niespodziewałem się że zagram.
Walka była zacięta i faktycznie każda partia była na wysokim poziomie. Wolałem, żeby zagrał ktoś mocniejszy niż ja... jestem tylko średniakiem w reprezentacji.
Przegrałem pierwszy pojedynek z Autickoczem, który ograł mnie zachowując zimną krew i maxymalnie wykorzystał moje błędy. Kolejne 3 pojedynki zremisowałem.
Przepraszam wszystkich że przegrałem 2 wygrane partie w dziecinnie głupi sposób.
Są też plusy. Jako jedyny reprezentant nie przegrałem z Jokingiem (bo z nim nie grałem :P). Zreszta niespodziewałem się że zawodnicy o wiele wyższych rankingach niż ja będą do ogrania. Mimo, że przegraliśmy graliśmy bardzo dobrze.
Mamy bardziej wyrównaną ekipe niż rywale. Myślę, że z Deinem, Zakonem i Dragonem za którego grałem pierwsze mecze wygralibyśmy z Czechami. Wydaje mi się, że powinniśmy grać po 8. 8-7.... ehhh nasza reprezentacja musiała wystawiać slabszych zawodników z braku najlepszych. Oni też by się mogli o to postarać. Napewno to też pomogło Czechom wygrać. Powinni wziąść jakieś słabsze ogniwo, żeby był komplet 8 zawodników.
Myśle, że w zwiąsku z powyższym powinniśmy patrzyć na wynik z przymróżeniem oka, przy czym gratuluje Czechom zwycięstwa.
Może by tak w ramach treningu zorganizować za tydzień 2 mecz zawodników reprezentacji. Każdy reprezentant miałby okazje się sprawdzić. Tym słabszym dałoby to okazje do pokazania na co ich stać. Średniacy jak ja, mogliby się zmierzyć z czołówką i potrenować. Najlepsi też by na takim treningu skorzystali.
Założe się, że nasz kapitan myślał już o podobnych treningach i nie mowie nic nowego.... Myśle, że takie treningi są nam potrzebne, żeby zwiększać swoje umiejętności.

Przydługawy post mi wyszedł.. napisze jeszcze coś w zagadkach ;) i kończe bo nie ma czasu..
-----
Grałem eksperymentalne otwarcia... niektóre fajnie wyszły

Marcin - 2004-09-19, 14:41

kaka niebądzmi takimy materialistami ... Trzeba się wyluzować :)
Barfko - 2004-09-19, 15:25

Właśnie, Kaka. Liczyłem na Ciebie w pojedynku z wujkiem Jo. Za te Twoje otwarcia. Dragon jest lepszy (na razie), ale jakoś nie wierzę, żeby Joking wstudiował się szczegółowo w otwarcia Kaka. Szczególnie jeśli miałeś eksperymentalne. Najlepszy mecz, który obserwowałem, to Angst vs Joking, w którym Angstowi zimnej krwi i czasu nie stało ... Choć miał przez większą część gry przewagę pozycyjną :) .